דיני מקרקעין מסדירים את הזכויות השונות המוקנות לאנשים בנדל"ן, כלומר בחלקות קרקע, על כל הבנוי והנטוע עליהן, ובכלל זה מגרשים, בתים צמודי קרקע, דירות מגורים בבתים משותפים, משרדים, חנויות, מבנים תעשייתיים, שטחים חקלאיים, השכרת דירות וכיוב'. קיימות מספר זכויות במקרקעין, שהעיקריות בהן הנן בעלות, חכירה, שכירות ורשות. זכויות אלה ניתנות להעברה בתנאים מסוימים. עסקאות במקרקעין, כלומר הקניה של זכויות במקרקעין, הן עסקאות מורכבות המצריכות ליווי צמוד של אנשי מקצוע, כגון עורך דין נדל"ן או מקרקעין מנוסה על מנת להבטיח את השמירה על זכויות המוכר והקונה, הן מבחינה משפטית, הן מבחינת מיסוי והן מבחינה פיננסית כאשר מדובר בעסקאות הכרוכות בקבלת הלוואה בנקאית המובטחת במשכנתא. קיימת חשיבות עליונה להתייעצות מוקדמת עם עורך דין הבקיא בדיני מקרקעין, עוד לפני ביצוע העסקה, לפני החתימה על זכרון דברים או מסמך אחר כלשהו, כלומר כבר בתחילתו של המשא ומתן לקראת ביצוע העסקה.

הפורום עוסק בהיבטים שונים של תביעות משפטיות הנוגעות למקרקעין ובכלל זה תביעות פינוי, ליקויי בניה, פירוק שיתוף במקרקעין, תביעות בגין הפקעה, השגות מס שבח ועוד.

* כל המידע המועבר במדור אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי.

עו"ד דיאנה רוזנבוים

המשרד מייצג לקוחות בעסקאות מקרקעיןו נד"לן מגוונות. כמו כן מעניק המשרד ליווי משפטי לעסקים וחברות.

זכי שאל/ה:
12/7/2013 ב 15:48

חלוקת רכוש ללא צו ירושה

שלום אימי נפטרה לפני מספר רב של שנים , אבי התחתן עם אישה אחרת . ושניהם נפטרו. הירושה – הוא בית ההורים , בית כנסת , עזרה וחדר בחצר שבשטח הבית. היורשים - היינו 6 אחים , נפטרו 2 אחים .ונותרנו ארבעה אחים יורשים , . אח אחד שנפטר,היה ערירי האח השני שנפטר הותיר אישה ו5 ילדים. בשל הזנחה ובעיה משפטית שלא נפטרה עד עכשיו, איננו יודעים מתי נוכל לבקש צו ירושה . אנו 4 האחים – היורשים, רוצים להביא שמאי שיעריך את שוויו של הבית וסביבתו , ואנו רוצים לשלם כבר עכשיו ,את חלקם של אשת אחינו וילדיה בירושה , גם כאשר אין צו ירושה בידינו . האם חוקית זה אפשרי ? האם אשת אחינו וילדיה יכולים להתנגד לפעולה הזאת , מכל סיבה ? שמענו שניתן לבקש פירוק שותפות במקרקעין במקרה כזה . למה הכוונה פירוק שותפות ? , ואם זו הפעולה הנכונה לבצע כשאין לנו צו ירושה ? , למי פונים כדי לדעת אם ניתן לבצע מהלך כזה ? האם אשת אחינו וילדיה יכולים להתנגד לנו ?

גיא שאל/ה:
10/7/2013 ב 22:05

מועד תשלום הוצאות משפט

זכינו לאחרונה במשפט לאחר שביקשנו אכיפת חוזה מכר דירה אותה קנינו. השופטת קבעה כי על הצד השני לשלם הוצאות משפט אולם לא ציינה עד מתי. האם ישנו זמן סביר בחוק בו צריך לשלם את ההוצאות? האם הצד השני יכול שלא לשלם את ההוצאות בגלל שהוא מחליט לערער? מה לגבי במידה והוא מבקש עיכוב ביצוע?

אוראל שאל/ה:
30/6/2013 ב 11:16

מצב אישי-הקלות מיסוי

שלום וברכה
רציתי לברר את זכויותיי א-בנושא מיסוי,ב-וכדאיות בקבלת זכויות
1-הנני לא עובד,מקבל גימלת הבטחת הכנסה וללא דירה.(בעבר היתה ונימכרה בעיקבות גירושים -1989---מאידך אמור לקבל פיצוי בגין זכויות מהמינהל בעבור נכס שהופשר,הפיצוי או בכסף או במיגרשי תמורה.הנכס הוחכר בשנת 1959 ל49 שנים).שאלותי בעיקבות כל נושאי המיסוי החדשים1-האם נכס היסטורי גם ניכנס לתקנות של מס שבח גבוה(הוראת שעה) או נחשב חריג? 2-במידה ואקבל מיגרשים פרטיים או כסף האם יש לי הקלות במס שבח מס הכנסה או מיסוי אחר כשארצה למכור?3-כנ"ל אם ארצה לקנות דירה אחת או 2 בעתיד האם יש זכויות מיוחדות במס רכישה?.4-במידה ואקבל מיגרשים לבנייה רוויה האם המיסים חלים על הקבלן בעיסקת קומבינציה או מזומן? כולל מס שבח? או זה נושא למשא ומתן?-כל הנ"ל רק בעיקבות מצבי האישי והעובדה שאין לי דירה משלי.בתודה!

אושרי שאל/ה:
10/6/2013 ב 18:33

הכרעת רוב דיירים האם נכון?

שלום רב,
להלן מקרה עליו אשמח לקבל חוות דעת הכולל ציטוט מהחוק(זה מאוד חשוב).
לדייר(שוכר) בבניין משותף החלה נזילה מאחר ובעל הדירה לא הגיע לתקן את הנזק, שבר הדייר את הריצפה ותיקן את הצינור המפוצץ אך לא החזיר את הריצוף.
בעל הדירה שראה את הנעשה לאחר כשבוע אמר כי יתקן את הנזק(כאשר התיקון הוא החזרת הרצפות כפי שהן).
במקביל התפוץ צינור מים במקלט הראשי, קיימנו אסיפה ו- 5 מתוך 6 דיירים החליטו שרוצים לבצע שיפוץ כללי של הקומה הכוללים תיקון הצינור של המקלט ושינוי ריצוף.(לכן מלכתחילה חבל היה כי בעל הדירה היה מחזיר את הרצפות). שאלתי היא האם קביעה של רוב במקרה זה אכן תופס משפטית במהלך שיפוץ המבנה? אשמח לתשובתכם ולציטוט מהחוק. המון תודה רבה

מוטי שאל/ה:
4/5/2013 ב 17:48

עמלה למתווכת דירות

היתה לי מתווכת עם בלעדיות לבית למשך חצי שנה ועכשיו היא הסתיימה , פרסמתי מודעה ביד 2 והגיעו אלי זוג שאהב את הדירה אך כשהגיע לסגור דברים הם הגיעו עם ההורים שלו שזיהיתי אותם שהם היו פעם עם המתווכת והבנתי מהם שכשהם היו בדירה הם (ההורים) חתמו על איזה מסמך שהם ראו את הדירה מטעם המתווכת. עכשיו השאלה שלי היא כזו האם גם הבן שלהם שלא חתום על איזה התחייבות עם המתווכת וגם אני צריכים לשלם למתווכת עמלה ?
אשמח אם תענו לי בהקדם תודה.

נתי שאל/ה:
26/4/2013 ב 00:59

היטל השבחה

לאבי יש שטח של כ-700 מטר שבחלק הקידמי שלו בנוי הבית שלו והוא מעוניין להעביר לי במתנה את החצי האחורי שהוא ריק .למיטב ידיעתי בהעברה בין קרובים ללא תמורה יש פטור מהיטל השבחה.
מה קורה כאשר אני מגיש אחר כך תוכניות לבנייה בחצי השטח שהועבר אליי האם אני צריך לשלם היטל השבחה?
או שההעברה ללא תמורה פוטרת גם אותי מהיטל השבחה

איתי שאל/ה:
4/4/2013 ב 12:32

קניית שטח ממושכן והחרגתו

שלום אני מעוניין לרכוש שטח מאופשר לבניה מחברה. השטח לא עבר פרסטלציה והוא חלק מגוש של 40 שטחים נוספים של החברה, כל השטחים ממושכנים, ושאלתי את החברה אם יש אפשרות להסדיר (גם עם הבנק שהסדיר את המשכנתאות על השטחים) שברגע שהתשלום עובר אליהם משכון השטח יתבטל, הם מסרו לי כתשובה שניתן לבצע "החרגה" של השטח, אם הבנתי נכון מדובר בהסכם עם הבנק שמישכן את השטח ועם המוכר והקונה שבעת מתן התשלום על המגרש המשכון מתבטל. הבעיה שאני מוצא במקרה זה בהינתן והם צודקים ,איך ניתן לבצע "החרגה" של השטח המסוים שלי אם אין פרסטלציה, הרי הם לא יבצעו החרגה לכל הגוש (של כל ה 40 השטחים) והרי אנני מעוניין להסתכן שלאחר רכישת השטח ובניית בית, באם החברה תפשוט רגל אצטרך לשלם בעצמי את המשכון שעל השטח.

דוד שאל/ה:
14/3/2013 ב 22:43

הוספת פרגולה במרפסת בבניין משותף

שאלתי היא האם זה חוקי שדייר בנה פרגולה במרפסת שמכערת ובולטת בלי לשאול את הוועד ואת הדיירים ? מה בכוחותינו לעשות במצב כזה ? האם זה מעוגן בחוק המקרקעין ?איזה?

דניאלה שאל/ה:
11/3/2013 ב 15:53

מינוי חברת ניהול בהיעדר מתנדבים לוועד - בחוק

שלום רב, מקרה שבו שאין כלל מתנדבים להיות בוועד הבניין, הבנתי שלפי החוק אני יכולה למנות חברת נhהול שתתחזק ותנהל את הבניין ללא פרוטוקול וכו'. אשמח לדעת מה אומר החוק לגבי מקרה זה. תודה..

אסתר שאל/ה:
10/3/2013 ב 05:44

תביעת ערב

שלום

תודה על עזרתכם הרבה.

דיירת שפינתה באיחור את דירתי השאירה חובות. אני רוצה לתבוע אותה בבית הדין לתביעות קטנות. אין לי כתובת לאן עזבה. הצלחתי להשיג את כתובתה של אחותה שהיא ערבה על החוזה. האם אוכל לתבוע אותה? 

לא מאמינה שאוכל להשיג כתובתה דרך משרד הפנים כי היא עוזבת כפייתית.

תודה ויום טוב  

אסתר

דיאנה רוזנבוים, עו"ד ונוטריון
15/8/2013 ב 14:54

נסי להשיג את כתובתה דרך הערבים

כאשר שולחים מכתב לערבים, פעמים רבות הדבר מפעיל לחץ על החייב הראשי. מכל מקום, לפני שפונים לבית המשפט מצופה שתמצי את ההליכים נגד החייב עצמו.

בברכה,

דיאנה רוזנבוים, עו"ד

* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

נועם שאל/ה:
3/3/2013 ב 08:34

פינוי בינוי

מציעים לי (וגם לאחרים), דירה חלופית שתיאורטית היא יותר גדולה, אבל בפועל כשמפחיתים חדר זבל וכו', בנטו היא דירה קטנה יותר. לא בטוח שהיא בעלת ערך רב יותר, פרט לחנייה שלא מעניינת אותי. היזמים עורכים חוזים נפרדים עם כל דייר, וברור שחלק מהדיירים מקבלים הטבות גדולות, על חשבון קיפוח דיירים אחרים. אם אני מסרב לחתום, עד שאראה את החוזים, אני נחשב סרבן לא סביר?

15/8/2013 ב 14:52

סבירות זה מושג אמורפי

אני מבינה את רצונך לבדוק מה קורה עם השכנים, אבל נראה לי שמה שבאמת חשוב זה האם אתה (באופן אישי) יוצא נשכר מהפרויקט או לא ולפי זה ראוי להחליט אם אתה מצטרף לפרויקט או מתנגד לו. האם באמת חשוב עד כמה ירוק הדשא של השכן? אם תגלה שהדירות של כולם קטנות יותר, זה יהפוך את העסקה לכדאית יותר מבחינתך?

* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

מזי שאל/ה:
17/2/2013 ב 15:58

גילוי נאות

יש לי שכן אספן כפייתי- ברמה קשה מאוד( יש ריחות נוראים כאשר הוא פותח דלת).
ברצוני למכור את דירתי האם חובה עלי לספר לרוכשים הפוטנציאלים?

15/8/2013 ב 14:48

תלוי

האם זה משהו שקונה פוטנציאלי סביר יכול לגלות בעצמו?

אם לא, הרי זה בגדר "פגם נסתר" ואז מן הראוי לגלות לרוכש.

בברכה,

דיאנה רוזנבוים, עו"ד

זאב שאל/ה:
10/2/2013 ב 01:14

הפרת חוזה

אני משכיר דירה בחוזה השכירות נכתב כי באם השוכר יפר את החוזה ולא יפנה את הדירה ישלם השוכר עבור כל יום סכום מסוים השכירות שולמה בצקים הצק הופקד כחודש לאחר התאריך והצק חזר נשאלת השאלה באיזה יום הופר החוזה האם ביום חילול הצק או ביום שבו היה אמור להיות התשלום

15/8/2013 ב 14:46

לא ברור

האם השיק שחזר או שיק של השכירות או שיק של פיצוי מוסכם על אי פינוי?

אם המושכר לא פונה בזמן, אז מועד ההפרה או מועד הפינוי החוזי. אם מדובר בשיק של שכירות, הרי כל עוד לא הגשת אותו לפרעון, לא היתה ודאות שיחזור.

מלבד זאת, מאד חשוב לבדוק באופן מדויק את נוסח החוזה שביניכם.

בברכה,

ד. רוזנבוים, עו"ד

הדר שאל/ה:
29/1/2013 ב 09:28

תביעה על נזק בדירה שמכרתי

ברשותי דירה, שאני עומדת למכור.
השנה הופיעו בה טרמיטים (נמלים שאוכלים עץ), טיפלנו בבעיה והם נעלמו.
אני חוששת שמא בעתיד הקונים יתבעו אותי על נזק כולשהו  (שגם אני לא מודעת אליו) הם זה יתכן למרות שהם הביאו שמאי שיעריך ויבדוק  את הדירה, והבית נמצא תקין?

תודה

19/7/2013 ב 09:26

הרעיון הוא

לגלות לקונה הפוטנציאלי את כל הנזקים הנסתרים  (אותם הוא לא יכול לראות בעצמו בביקור פשוט בדירה, כגון פגמי רטיבות או נזקים בצנרת הבית) כדי שלא תהיינה "הפתעות".

מקובל שמוכר אחראי רק על פגמים נסתרים עליהם ידע ולא גילה למוכר, אך כמובן שזה תלוי גם בנוסח ההסכם עליו תחתמו.

שרית שאל/ה:
15/1/2013 ב 14:01

ביטול זכרון דברים

שלום רב,

בעלי עשה טעות וחתם על זיכרון דברים לשכירת דירה.

הדירה אמורה להיות מושכרת החל מחודש אפריל וכרוכה במעבר של המשפחה לאיזור אחר בארץ.

לאחר מס' התייעצויות בינינו הגענו למסקנה כי ההחלטה לעבור דירה הינה שגויה ואנו רוצים לבטל את זיכרון הדברים שבעלי חתם עליו.

ממה שידוע לי, בעלי חתם על כך שבמידה ומבטל את השכירות, עליו לשלם סכום השווה ערך לחודשיים שכירות כ- 11,000 ש'ח.

מיותר לציין שאין לנו את הסכום המדובר, אך לצערי כבר נחתם. האם יש אפשרות לבטל? במיוחד נוכח העובדה שיש כחודשיים וחצי זמן עד התאריך בו אנו אמורים להיכנס לדירה. אודה על עזרתכם.

שרית

19/7/2013 ב 09:17

למרבה הצער

זכרון דברים כמוהו כחוזה לכל דבר וביטולו כמוהו כהפרת חוזה.

נסו לשאת ולתת עם המשכירים ובמידת האפשר לסייע להם בחיפוש שוכר חלופי, בתקווה שתוכלו להגיע לפשרה שמקובלת על שני הצדדים.

בהצלחה רבה

שלומי שאל/ה:
14/1/2013 ב 22:32

העברה ללא תמורה

הורי מעונינים להעביר  לאחד מאחיי שטח ללא תמורה

האח שיקבל את הנכס ישפה את שאר האחים כספית

במידה והאח בעל הנכס ללא תמורה יעביר לי לחשבון ולשאר אחיי כסף

1 . האם זה יכול לגרום לו לבטל את העסקה ולשלם מס שבח כי בהעברה ללא תמורה פטורים ממס שבח

2 . איך אפשר לפצות את האחים ללא פגיעה בעסקה של האח שיקבל את הנכס ואיך אפשר לבצע את כל הפרוצדורה בצורה חוקית ללא פגיעה בכל אחד מהאחים כולל האח שמקבל את הנכס ללא תמורה

19/7/2013 ב 09:23

יש כמה דרכים

לבצע את העסקה, ואני מבינה את החשש שרשויות המס יראו בעסקה עסקה מלאכותית ויבקשו לבטלה. צריך לבדוק את הדברים בהקפדה מול עו"ד כדי לוודא שזה אכן בסדר. מכל מקום,מס שבח הוא מס שחל על מוכר של דירה. האח בסיפורך אינו המוכר אלא המקבל ללא תמורה ולכן במס זה הוא לא יחוב עקב קבלת הנכס.

נחום שאל/ה:
30/12/2012 ב 19:12

תשלום עבור תיקון גג משותף

שלום רב,

אני ושאר דיירי הבניין נדרשים לשלם במשותף עבור שיפוץ הגג. אבל ישנן כמה בעיות עם התנהלות הועד בנושא זה ונושאים אחרים:

- הועד מימיו לא סיפק דו"ח כלשהו לדיירים

- חלק מהדיירים לא משלם ועד או משלם באופן חלקי (אני משלם מלא)

- ההצעה לשיפוץ הגג שהתקבלה באסיפה לא זהה לסכום בפועל, בהבדל של כ-5000 ש"ח

- לאורך השנים כספים שונים התאיידו בצורה לא ברורה מקופת הועד באופן כזה שהקופה ריקה בכל פעם שיש צורך בהוצאה מעבר לתחזוקה שוטפת.

מאחר וקיבלתי מכתב איום מעו"ד מטעם האגודה לתרבות הדיור שעליי לשלם בכל מקרה, השאלה היא כיצד לנהוג

15/7/2013 ב 12:33

ראשית, לא משאירים מכתב ללא מענה

קיבלת מכתב? מומלץ לשבת ולנסח תשובה זהירה המסבירה את עמדתך. מכתבים עלולים לשמש בעתיד בהליכים משפטיים וכדאי שתהא התייחסות לטענות המועלות כלפיך.

שנית, כמובן שזכותך לקבל מהועד דוח על הכספים שהוצאו ושקיפות מלאה לפעולות הנעשות על ידו.

abb שאל/ה:
30/12/2012 ב 11:45

שעת פינוי יום אחרון לשכירות

שלום

מהי שעת הפינו של הדירה השכורה , כאשר הדירה הושכרה לשנה ויומה האחרון הינו 31.12.12

האם אני רשאי לנצל את היום האחרון כלומר עד השעה 2400 של התאריך 31.12.12 או שהחוק מחייב אותי לפנות לפני כן?

15/7/2013 ב 12:31

תלוי בנוסח ההסכם ביניכם

מה שקובע הן ההסכמות כפי שהובעו בהסכם השכירות.

אם לא כתוב במפורש, הרי שעל פי פקודת הפרשנות, יום אכן מסתיים בחצות.

א.ד שאל/ה:
27/12/2012 ב 08:25

שכירת דירת מגורים לקליניקה

אני רוצה לשכור דירת מגורים לצורך פתיחת קליניקה(לא דורש רישוי עסק). מה המשמעויות מבחינת המשכיר במידה ויש ובמידה ואין לו תיק במס הכנסה. הסכום המבוקש לצורך מגורים הוא 2600 במידה והמשכיר צריך לשלם מס לכמה אמור לעלות מחיר השכירות.

15/7/2013 ב 12:29

היה והשכירות היא לא למגורים

עשוי לחול מיסוי כבד יותר על המשכיר, מאחר והוא לא יהיה זכאי להנחות במס הניתנות למשכיר דירות למגורים. יש לבדוק ספציפית את מצבו המיסויי של המשכיר לקבלת תשובה נקודתית יותר.

טל שאל/ה:
17/12/2012 ב 15:24

תיקון מס רכישה בגין רכישת דירה

שלום רב. ברצוני להתייעץ בנושא הנ״ל. ביוני 2009 רכשנו אישתי ואני דירה שבגינה שילמנו מס רכישה שחושב לפי 5 אחוז מסכום הרכישה בגלל שהיה ברשותנו דירה נוספת(להלן דירה א) בה התגוררנו. בנוסף ברשותינו 25 אחוז בעלות על דירה אותה קיבלתי בירושה(להלן דירה ב). את דירה א מכרתי ביולי 2009. את דירה ב מכרנו בספטמבר 2012. האם לאור המכירות של הדירות א+ב ניתן לבקש חישוב חדש של מס הרכישה שכבר שולם? תודה טל

15/7/2013 ב 12:26

על פי הנתונים שהבאת

נראה שאתה לא זכאי לתשלום מדרגות מס מופחתות בגין רכישת דירתך ביוני 2009

מושון שאל/ה:
17/12/2012 ב 05:48

התייחסות רשויות המס להנחה על דירה

שלום רב,

כיד ימינו של יזם פינוי בינוי אקבל דירה בפרויקט חדש בהנחה של 50%.

1.      האם מבחינת רשויות המס, ההנחה עלולה להיחשב כהכנסה?

2.      מה עלי לעשות כדי למזער תשלומי מס?

תודה רבה.

14/7/2013 ב 12:54

בהחלט ייתכן

מאד מומלץ לערוך יעוץ לגבי המיסוי

רנו שאל/ה:
29/11/2012 ב 01:38

מיסוי בגין רכישת חלק מדירה

בבעלותי דירה, מכרתי דירה קודמת בפטור לפני כשנתיים. אני עומד לקנות 20% מדירה נוספת. לעניין מס רכישה - האם אני נחשב כבעל דירה נוספת או כבעל דירה יחידה בקניית החלק הדירה שאני קונה. לעניין מס שבח- בהנחה שהדירה שרכשתי (20%)תימכר בעוד שנה,האם אני אצטרך לשלם מס שבח או שאהיה פטור כי זו לא נחשבת דירה שנייה?

8/7/2013 ב 13:00

אכן, זה ייחשב לדירה נוספת בבעלותך

דני שאל/ה:
10/11/2012 ב 18:31

שאלה

במצב שאדם רוצה להעביר את הדירה שלו על שמו של קרוב משפחה מה יכולות להיות ההשלכות העתידיות של מהלך כזה כאשר זה שמקבל את הדירה אין כרגע דירה אך חושב שבעוד כמה שנים ירצה לקנות אחת,האם ביגלל שהוא קיבל דירה שרשומה על שמו ואחרי כמה שנים קונה דירה הוא יצטרך לשלם יותר מיסים?

זה יכול לפגוע בו במצב שהוא ירצה לקחת משכנתא? כי ראיתי שהממשלה רוצה שעכשיו שבשביל לרכוש דירה שניה צריך 75 אחוז הון עצמי ,החוק הזה תופס גם על העברת דירה במתנה?

והאם במצב כזה עדיף לעשות צו ירושה ?

תודה

11/11/2012 ב 15:13

אכן יכולות להיות השלכות

בגדול, כדאי להגיע עם מלוא הנתונים ולקבל ייעוץ פרטני.

באופן כללי, יכולה לומר לך שאכן ישנן השלכות. כבעלים של דירה אחת, מס הרכישה לדירה שניה עשוי להיות גבוה יותר, אם כי לא ידוע מה שיהיו שיעורי המס בעוד מספר שנים. נכון לעכשיו, אכן יש מיסוי גבוה יותר לדירה נוספת וכן שיעור המשכנתא נמוך יותר לדירה נוספת (כלומר, נדרש הון עצמי גבוה יותר).

לכשזה יהיה רלוונטי, לדבריך, בעוד מספר שנים, יהיה צורך לבדוק את המיסוי שיהיה קיים באותה עת. מסים הם דבר דינמי.

להורשה של דירה ישנם יתרונות מסוימים אך גם חסרונות. יש לשקול אותם ולהגיע להחלטה המיטבית עבורך.

אשמח לסייע יותר בפגישה כאשר מלוא הנתונים יוצגו במשרדנו.

בברכה,

ללי שאל/ה:
7/11/2012 ב 11:22

עורך דין מקרקעין

אני מחפשת בנרות עורך דין מקרקעין, רציתי לקבל המלצה,

7/11/2012 ב 14:41

מוזמנת לפנות למשרדנו

08-9357907

בהצלחה!

מורן שאל/ה:
5/11/2012 ב 14:34

ייפוי כוח נוטריוני

שלום, רכשנו דירה מקבלן וקיבלנו מעו״ד (בת הקבלן) ייפוי כוח נוטריוני (להחתים נוטריון). בנוסח מצוין שאנו מייפים את כוחה של עו״ד *** **** ***** ואת בנק מזרחי טפחות, הבנק לאומי למשכנתאות, הבנק הבינלאומי למשכנתאות, בנק דיסקוטק למשכנתאות ועוד. כלומר, נוסח זה משותף לחברה ולבנקים למשכנתאות למטרת משכנתא. במשרד הנוטריון לא ממליצים לי להשתמש באותו הנוסח גם בשביל החברה וגם בשביל המשכנתא ( ייפוי כוח נוטריוני עולה 252 ש״ח. עוד העתק חתום עולה כ-70 ש״ח, וכך כביכול אנו חוסכים עלות מלאה על ייפוי כוח נוטריוני בשביל הבנק למשכנתאות). משרד הנוטריון ממליץ לי להשתמש בייפוי כוח של החברה, רק בשביל החברה. וכשאני יקח משכנתא להשתמש בנוסח של הבנק. רציתי לדעת האם באמת אוכל להשתמש בנוסח של החברה גם בשביל החברה וגם בשביל הבנק למשכנתאות, או שעליי להשתמש בשני נוסחים שונים? האם הבנקים יכירו בנוסח הנ״ל?

7/11/2012 ב 14:43

תיאורטית או מעשית?

הפתרון אמור להיות בסדר, אבל הלכה למעשה, לא תמיד הבנקים מקבלים את הנוסח הנ"ל. נסי לבדוק ספציפית מול הסניף שלך אם זה יתקבל.

בהצלחה רבה,

מחפש עורך דין? קבל הכוונה אישית

מחפש עורך דין?
קבל הכוונה אישית