דיני מקרקעין מסדירים את הזכויות השונות המוקנות לאנשים בנדל"ן, כלומר בחלקות קרקע, על כל הבנוי והנטוע עליהן, ובכלל זה מגרשים, בתים צמודי קרקע, דירות מגורים בבתים משותפים, משרדים, חנויות, מבנים תעשייתיים, שטחים חקלאיים, השכרת דירות וכיוב'. קיימות מספר זכויות במקרקעין, שהעיקריות בהן הנן בעלות, חכירה, שכירות ורשות. זכויות אלה ניתנות להעברה בתנאים מסוימים. עסקאות במקרקעין, כלומר הקניה של זכויות במקרקעין, הן עסקאות מורכבות המצריכות ליווי צמוד של אנשי מקצוע, כגון עורך דין נדל"ן או מקרקעין מנוסה על מנת להבטיח את השמירה על זכויות המוכר והקונה, הן מבחינה משפטית, הן מבחינת מיסוי והן מבחינה פיננסית כאשר מדובר בעסקאות הכרוכות בקבלת הלוואה בנקאית המובטחת במשכנתא. קיימת חשיבות עליונה להתייעצות מוקדמת עם עורך דין הבקיא בדיני מקרקעין, עוד לפני ביצוע העסקה, לפני החתימה על זכרון דברים או מסמך אחר כלשהו, כלומר כבר בתחילתו של המשא ומתן לקראת ביצוע העסקה.

הפורום עוסק בהיבטים שונים של תביעות משפטיות הנוגעות למקרקעין ובכלל זה תביעות פינוי, ליקויי בניה, פירוק שיתוף במקרקעין, תביעות בגין הפקעה, השגות מס שבח ועוד.

* כל המידע המועבר במדור אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי.

עו"ד דיאנה רוזנבוים

המשרד מייצג לקוחות בעסקאות מקרקעיןו נד"לן מגוונות. כמו כן מעניק המשרד ליווי משפטי לעסקים וחברות.

סיון שאל/ה:
4/11/2012 ב 09:45

הפרת חוזה שכירות דירה

שלום, אני מצרפת את המכתב שנשלח לבעלי הדירה אשר מגולל את התרחשות האירועים:
ב- 1.3.2011 חתמנו אתכם חוזה לשכירות דירה עד לתאריך 28.2.2012 בסכום של 2,790 ₪. ב1.2012 נשאלנו על ידכם בע"פ האם אנו מעוניינים להמשיך להישאר בדירה ואמרנו שכן, העליתם לנו את שכד ל-2,800 ₪. במרץ פנינו אליכם בטענה כי המקלחון ישן ושבור (עקב בלאי) ביקשנו שתחליפו אותו,הסכמתם ואמרתם שכמובן כי המקלחון כבר ישן וכבר הזמנתם מקלחון חדש ורק צריך להרכיב אותו. לאחר זמן מה הייתם קשורים בתביעה משפטית עם הדייר הקודם שלכם וביקשתם מאיתנו לחתום על הצהרה לבית המשפט שאין בדירה השכורה שלנו רטיבויות בחורף, סירבנו כיוון שזוהי עדות שקר כיוון שאנו סבלנו המון בחורף מבעיות של רטיבות ופטריות שחורות על הקיר.מהרגע שסירבנו לחתום לכם על הצהרה זו ההתנכלות שלכם בנו החלה. מחודש אפריל 2012 ועד ליום שבו עזבנו את הדירה, 1.11.2012, 6 חודשים לא החלפתם לנו את המקלחון, בכל פעם שפנינו אליכם אמרתם שאתם עסוקים.
ב- 11.10.2012 דיברנו אתכם ושאלנו אתכם שוב מה קורה ואמרתם לנו שיש לכם כמה בעיות אישיות ושאתם רוצים להחליף אך לא התפניתם לזה. באותו רגע הבנו שאתם כבר לא תחליפו את המקלחון ולאחר חצי שנה של מגורים בלתי נסבלים בדירה,בעוד והאחריות להחלפה היא שלכם (המשכירים), הפרתם את חוזה שכר הדירה ביננו כפי שציינו בפניכם בהודעתנו..
פנינו אליכם בתאריך 12.10.12 ואמרנו לכם שאנחנו עוזבים את הדירה. דרישותכם לדיירים חלופיים היו: ללא ילדים בכלל, ללא כלבים ושומרי שבת. (אציין בזאת כי יש לכם 3 דירות מושכרות מתחת לבית- דירה אחת מושכרת לאמא לילדה, ולבת שלכם יש כלבה). היו מספר דיירים שרצו לחתום ב- 1.11.2012 אך מכיוון שלא ענו על התנאים שלכם נאלצנו לדחות אותם. לאחר חיפושים נמרצים לבסוף מצאנו זוג שומר שבת , אנשים טובים עם תינוק. הסכמתם לחתום על החוזה עם זוג זה. הדיירים החדשים היו יכולים להיכנס רק מתאריך 15.11.2012, החוזה שנחתם עמם היה חוזה לשנה
ניקינו, סיידנו את הדירה בעת העזיבה בתאריך 31.10.2012.אתם סירבתם להחזיר אלינו 6 שקים. ואתם דורשים שנשלם לכם על 15 יום עד שהדיירים החדשים יכנסו לדירה בסך 1,400 ש"ח
האם הם צודקים?

דיאנה רוזנבוים, עו"ד ונוטריון
7/11/2012 ב 14:46

ייתכן

אבל כדי להבין את התמונה המלאה, הייתי שמחה לשמוע מהן טענות הצד השני. זו חוכמה קטנה מאד להחליט מי צודק כאשר שומעים רק את אחד הצדדים

* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שאולי שאל/ה:
21/10/2012 ב 22:07

נזילה

שלום, בחוזה מופיע שבעל הבית צריך לתקן את הנזקים של הנכס. בנוסף מופיע שהשוכר צריך לשלם את כל החשבונות קרי ארנונה, מים וחשמל. בדירה אירעה נזילה סמויה בחצר אשר גרמה לחשבון מים גדול מאוד, בעל הבית תיקן את הנזילה ושילם עבור התיקון, אך את התשלום עבור החריגה בצריכת המים הוא טוען שעליי לשלם בעצמי , מי אמור לשאת בעלויות החריגה בצריכת המים שכן זו הוצאה אך לא הוצאה בגין מחיה שוטפת אלא הוצאה שנגרמה כתוצאה מתקלה בצנרת? ראוי לציין שעלות החריגה היא בערך כ2500 ש"ח, הגשתי בקשה להקלה בחשבון מתאגיד המים (בעל הבית תיקן את הנזק על חשבונו)הזיכוי צריך להיות בערך כמחצית , קרי 1250 ש"ח שכן אז יש נזק של 1250 ש"ח. ראוי לציין שהייתה נזילה בעבר שאירעה בתקופת השכירות הקודמת שהיה דייר אחר ועובדה זו כמובן ידועה לבעל הבית. בנוסף הצנרת ישנה ומעולם לא הוחלפה. באם בעל הבית מסרב לשלם את החריגה בצריכה מה הם סיכויי ההצלחה בתביעה, האם את מכירה תקדים משפטי בעניין? תודה מראש

אלה שאל/ה:
18/10/2012 ב 09:19

איחור במסירת הדירה

שלום. בחוזה מול הקבלן רשום שהוא רשאי לאחר במסירה עד שלושה חודשים. היום נכנס החוק החדש שאוסר על איחור מעל חודשיים. מה קורה איתי? האם זה תקף גם לגביי או רק לפי מה שרשום בחוזה?

מיכל שאל/ה:
10/10/2012 ב 09:10

הנחה במס רכישה לנכה

שלום,
רציתי בבקשה לבדוק האם נכות צמיתה בשיעור 90% מקנה הנחה בתשלום מס רכישה לדירה שניה?
תודה,
מיכל

אלי שאל/ה:
5/10/2012 ב 08:46

מכירות דירות יחידות

בחלוף 15 שנה של מגורים, אני מוכר דירה, וארצה לקנות חלופית- שגם אותה ארצה למכור בחלוף כשנתיים. איזו עילת פטור כדאי להשתמש בכל אחד מהמכירות ומדוע..

והאם יש סיכוי שעוד שנתיים לא תהיה כבר הוראת השעה

תודה

אבי שאל/ה:
17/9/2012 ב 11:04

העברת דירה במתנה

שלום בירצוני לדעת מה התהלך שצריך לעבור כאשר אדם רוצה להעביר דירה לקרוב משפחה ,כמה זה עולה בערך וכמה זמן זה לוקח?

תודה וחג שמח

19/9/2012 ב 08:57

ההליך הפרוצדורלי פשוט יחסית

יש צורך לחתום על תצהיר נותן ותצהיר מקבל ועל דיווח לרשויות המס.

העלות משתנה בהתאם למיסוי וזו תלויה בדרגת הקרבה המשפחתית בין הנותן למקבל המתנה. למשל אם מעבירים מהורה לילד, המקבל משלם שליש ממס הרכישה החל אלמלא היתה קרבה משפחתית, ואילו המעביר חייב במס שבח (או צריך לנצל פטור העומד לרשותו.

אשמח לסייע באופן פרטני, לכשאקבל נתונים מלאים יותר לגבי העסקה המתוכננת.

בברכה,

* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

אבי
19/9/2012 ב 13:47

מה הטלפון שניתן להשיג אותך?

19/9/2012 ב 14:24

כפי שמופיע באתר

0523-580242

חיים שאל/ה:
10/9/2012 ב 00:28

חניה רכב בשטח פרטי

שלום

נמנע ממני הזכות להחנות את רכבי בשטח הפרטי ( בטאבו ) בבנין משותף עקב עבודות שיפוץ של הבניין השכן (יש לציין כי השטח המעבר שייך לבניין השכן ) אך קיימת הערת אזהרה (זכות מעבר ) בטאבו לגישה לחניהבפרטית דרך שטח הבנין השכן .

האם ניתן לעצור את השיפוצים ?

האם ניתן לקבל פיצוי כספי ?

19/9/2012 ב 15:16

הייתי אומרת

שלעצור את השיפוצים הוא צעד קיצוני במיוחד, אבל בהחלט יש מצב לפיצוי כספי.

תלוי במשך השיפוץ ובהיעדר אפשרות לחניה אחרת באזור, בהחלט ייתכן שתוכל לקבל פיצוי. נסה לנהל משא ומתן עם השכן המשפץ ובלית ברירה תוכל לפנות לבית משפט (בנסיבות העניין, ייתכן שעדיף יהיה לפנות לבימ"ש לתביעות קטנות)

חנה שאל/ה:
23/8/2012 ב 15:56

קבילות חוזה עם חברת אחזקה כשזה מתנגש בחוקי המדינה

שלום רב,בבניין שעברנו לפני כחודשיים עובדת חברת אחזקה אשר קיבלנו מהקבלן, לאחרונה נודע לי כי כל חברת אחזקה וניקיון מחויבת בחוק ברישיון קבלן שירות של משרד התמ"ת . לחברתנו אין את הרישיון הנ"ל, השירותים שלהם אפילו לא מתקרבים לשביעות רצוננו .כשבאסיפה העלנו את נושא הרישיון הם התעלמו ועברו לנושא הבא בטענה שהם חתומים לשנה. שאלתי היא: האם חוזה אשר חתום לשנה מתנגש בחוק במדינה הינו חוזה קביל ?

4/9/2012 ב 14:45

במקרה הזה החוק גובר

חוקים שנועדו להסדיר עיסוק ורישוי אינם ניתנים עפ"י רוב להתניה ויש לקיימם.

הייתי מציעה לבחון היטב את הוראות ההסכם (לעתים חברת הניהול החתומה נדרשת להתחייב כי ברשותה כל ההיתרים והרישיונות הדרושים עפ"י דין, ואם אכן זה המצב, הרי שהחברה מפירה את התחייבותה החוזית כלפיכם). כמו כן, ניתן לפנות למשרד התמ"ת וליידע אותו במצב ובהתנהלות החברה.

בברכה,

ענבל שאל/ה:
19/8/2012 ב 10:26

שטר חוב

שלום,

עם חתימת חוזה הדירה לךפני כשנתיים נתנו בידי המשכיר שטר חוב לא סחיר, החתום בין היתר על ידי שני ערבים. לצערי, אין לנו תיעוד שלו. האם שטר חוב הוא בעל תאריך פקיעה?

האם אנו זכאים לבקש את שטר החוב לידינו חזרה עם יציאתנו מהדירה?

ואם לא, האם אני יכולה לדרוש את צילום שטר החוב לפחות?

תודה,

ענבל.

4/9/2012 ב 14:53

לא רק רצוי אלא חובה

לדרוש בחזרה את כל העותקים המקוריים של שטר החוב עליו אתם חתומים.

להבא, הקפידו לוודא שיש תאריך על השטר, ושיש לכם צילום שלו, וכמובן לבקשו בחזרה עם תום השכירות.

בברכה,

דידי שאל/ה:
10/8/2012 ב 23:53

האם הנחה חייבת במס

שלום רב,
אני מסייע לקבלן להוציא אל הפועל פרויקט פינוי בינוי.
עלי להיפגש עם דיירים, לארגן אסיפות דיירים וכמובן בסוף התהליך, עלי להחתים דיירים על ההסכם.
אציין אין בנינו יחסי עובד מעביד.
בתמורה לכך, קיים בנינו חוזה שלפיו במידה ויצא הפרויקט אל הפועל, אקבל הנחה של 50% על רכישת דירה חדשה בפרויקט שיוקם.
1.      האם ההנחה חייבת במס הכנסה/מס אחר?
2.      הקבלן אמר לי בשיחה המוקלטת ללא ידיעתו כי ישפר את ההנחה לכדי 70%.
הוא אינו מוכן להתחייב בכתב.
האם במקרה זה , השיחה המוקלטת אכן יכולה לחייבו ע"פ חוק לתת הנחה זו?

תודה רבה, דידי.

4/9/2012 ב 15:19

במסגרת המשא והמתן המסחרי

אותו אתה מנהל עם הקבלן, בהחלט תוכל להיעזר בהקלטה.

עם זאת, ייתכן שרשויות המס ינסו להשית מיסוי לפי השווי הריאלי של הדירה ולא לפי השווי המדווח בהנתן ההנחה.

חנה שאל/ה:
1/8/2012 ב 18:30

אחריות על בריכות הנוי בקומפקס של שני בניינים

לחברי הפורום שלום רב, אנו מתגוננים בקופלקס המורכב משני בניינים תחת קונספט אחיד. בגינה של אחד הבניינים קיימות שתי בריכות נוי אשר מסמלות את הקונספט. יש לציין כי ישנו גידור מינימלי המגדיר את שטחי הגינות של שני הבניינים. שאלתי היא, מי אחראי לטיפול הבריכות ? הבניין אשר הבריכות נמצאות פיזית בשטחו או שני הבניינים כיוון שזהו קופלקס תחת קונספט אחד.

4/9/2012 ב 15:20

כדאי לבדוק בתשריט וביתר מסמכי הבית המשותף

לאיזה מן הבניינים שייך השטח המשותף ולפי זה לקבוע.

אם השטח שייך לשני הבניינים, הרי שגם התחזוקה תהיה משותפת. כדאי להוציא את המסמכים ולבדוק הלכה למעשה.

בברכה,

שלמה שאל/ה:
27/7/2012 ב 18:55

מס רכישה ומכירת דירה

עו"ד נכבד א.קיבלתי חצי דירה במתנה מהורי ואת החצי השני אחי קיבל מהורי במתנה לפני כ-15 שנה. ב.בנובמבר 2011 מכרנו את דירת המגורים שלי ושל אשתי ב1900000שקל. ג.התגרשתי בחודש מאי. ד.קניתי דירה ב1200000ש"ח בחודש מרץ 2012 ושילמתי 615000 ₪ מס רכישה בגלל חלקי במחצית הדירה. ה.אימי גרה עד עכשיו בדירה ונפטרה לפני מספר ימים. ו.אנו מעוניינים למכור את הדירה שקיבלנו במתנה ששוויה כ450000 שקל בלבד. האם אני זכאי להחזר מס הרכישה ששילמתי עבור הדירה שקניתי במידה ואמכור את הדירה.וכן האם אני צריך לשלם מס שבח כלשהו על משהו.כמו כן עד מתי מותר לי למכור דירה אחרי דירה ללא תשלום מס שבח?(הוראת השעה).

ליאור איתן שאל/ה:
27/7/2012 ב 14:30

יציאה מדירה לפני תום החוזה

ביציאתי מהדירה לפני תום החוזה (חודשיים לפני הסוף) הבאתי לבעלת הדירה המון מחליפים פוטנציאלים אך היא הבריחה אותם אחד אחרי השני בנימוקים הזויים כמו "אני רוצה רק סטודנטים למדעים מדוייקים" ו"אני לא משכירה לדיירים שהוריהם מירושלים" ועוד... האם מותר לה לעשות דבר שכזה ואיפה עובר הגבול בסינון הדירים שהבאתי לה (הבאתי לה באמת הרבה דיירים מצויינים שמוכנים להתחייב לכל הדברים שהיא רוצה) האם מבחינה חוקית מותר לה לעשות כך? תודה

19/9/2012 ב 15:18

תלוי בנוסח החוזה

אם בחוזה ביניכם כתוב שהיא יכולה לדחות שוכר חלופי מכל סיבה שהיא, יהיה לך קשה יותר. מאידך, אם כתובה סיבה סבירה או שלא כתוב כלום והעניין יגיע לבית משפט, ייתכן מאד שסבירות התנהגותה תבחן וייקבע שהסירוב שלה לא נובע מנימוקים ענייניים.

גלי הראל שאל/ה:
15/7/2012 ב 12:00

ברכת שחייה ניידת בחצר בית מושכר

שלום. דייר ששכר ממני בית בקש את רשותי לשים על הדשא בריכת שחייה. אני חוששת שילדים יכנסו לחצר וחלילה יטבעו כאשר הדייר אינו בבית, או כל אסון העלול לקרות לו או לאורחיו ויתבעו אותי כבעלת הנכס. מה היית מייעץ לי?

20/9/2012 ב 13:32

הייתי מייעצת

להחתים את הדייר על לקיחת אחריות מלאה על הבריכה, לחייב אותו לרוקן אותה כשאינה בשימוש ולהכניס סעיף המתייחס אליה לביטוח שנעשה על הנכס, כדי שאם חו"ח יקרה משהו, לא תעמדו לבד אלא תהיו מבוטחים.

וכמובן שמותר לך לסרב לבקשת הדייר.

יוסף שאל/ה:
8/7/2012 ב 13:18

חיוב טאבו של דייר אשר מסרב לשלם וועד בית

שלום רב, לאחרונה שמעתי מחברת ניהול מסוימת שהם מחייבים את הטאבו של הדייר שחייב כספים לקופת הוועד. במקרה שדייר מעוניין למכור את הנכס הוא אינו יכול כיוון שחברת הניהול עשתה את הפעולה הנ"ל. אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית אודות פעולה כזו, מה זה אומר בדיוק ומהי הדרך.

יובל שאל/ה:
3/7/2012 ב 21:36

דרישת תשלום לאחר מסירת הדירה לדייר

שלום

האם הקבלן ממנו רכשתי את דירתי ( 18 דירות בבניין) יכול לדרוש ממני כספים נוספים לאחר שקבלתי את הדירה לחזקתי והוחזרו כל הערבויות?

האם יש פסיקה או חוק בנושא?

תודה מראש

יובל

23/9/2012 ב 14:50

באילו כספים מדובר?

אני מניחה שמלוא התמורה שלומה, אחרת לא הייתם מקבלים חזקה בנכס.

ייתכן שמדובר באגרות רישום הבית בטאבו?

דניאל שאל/ה:
1/7/2012 ב 14:48

דרישת תשלום וועד בית לפי חדרים באמצע השנה

שלום רב, בישיבת דיירים הראשונה שעשינו לפני כשנתיים נשאלה שאלת התשלום האחיד לכולם, היו מתנגדים אך במהלך השנתיים כולם שילמו באופן אחיד, לפני כחודשיים מספר דיירים פתאום דורשים לשלם לפי מ"ר כחוק, חשוב לציין כי לא נרשם פרוטוקול בישיבה הראשונה. מה עלינו לעשות במקרה כזה ? כשרוב הדיירים כבר שילמו שיקים, קיזוזים וכו' ?? אודה לעזרתכם המקצועית.

ליז שאל/ה:
18/6/2012 ב 16:32

חוזה שכירות

שלום, יש לי חוזה לשנה בדירה שאני גרה בה שנגמר בנובמבר, ובעל הדירה שלי מכר את הדירה, האם אני חייבת לחדש את החוזה מול בעל הדירה החדש או שזכותי לצאת ממנה עכשיו?

20/9/2012 ב 13:38

הסכם השכירות שלך

ממשיך להיות בתוקף מול הבעלים החדש. האפשרות שלך לצאת או להשאר אמורה להיות מוסדרת בהסכם. כדי לבדוק מה כתוב בו ולקבל החלטה בהתאם לכך.

רועי שאל/ה:
11/6/2012 ב 16:59

הערת אזהרה

שלום,

בבעלותי דירה הרשומה בטאבו על שמי בלבד.

ע"פ הסכם שהגעתי עם אחותי (לאחר מות הורינו), לאחותי יש 50% מהדירה. איננו רוצים להעביר במתנה כי יש מיסים על כך, לכן שאלתנו היא האם ניתן לרשום הערת אזהרה ע"פ הסכם ביננו לפיו על אף הרישום יש לאחותי 50% בדירה ואני לא יכול למכור אותה ללא הסכמתה?

כמו"כ, במידה וניתן לעשות זאת האם הערה זו מחייבת גם את יורשיי?

תודה רבה.

צחי שאל/ה:
20/5/2012 ב 09:04

קנית שטח לבניה בהרחבה קיבוצית מאדם שכבר רכש

שלום: ברצוני לרכוש מאדם קרקע לבנייה בהרחבה קיבוצית, האדם רכש את הקרקע לפני כשנתיים ולפי הבנתי ממנו הוא אינו יכול למכור את הקרקע במשך 5 שנים, סיבת המכירה היא שהוא התגרש ולכן אינו מעוניין לבנות את הבית על הקרקע שרכש. האם קיימת דרך כלשהיא לקנות ממנו את השטח למרות ההגבלה של המנהל? שנינו רוצים בעסקה, אני לקנות והוא למכור. תודה והמשך יום טוב.

23/9/2012 ב 15:02

אין דרך.

כאשר יש הגבלה על מכירה, הגבלה זו לרוב נרשמת בטאבו והיא מונעת מכירה עד להסרתה. 

אם אין דרך לבטל את ההגבלה, יש צורך להמתין 5 שנים עד ביצוע העסקה.

נועם שאל/ה:
30/4/2012 ב 18:01

שינוי ייעוד

שלום ,

אני מתעניין ברכישת דירה הרשומה בטאבו כדירה וגם בתיק הבניין , אולם בעיריית ת"א היא מופיעה כמשרד (עסק) ומשולמת בגינה ארנונה של עסק.

האם ידוע לך מהי הפרוצדורה לשינוי הייעוד בעירייה? האם הדבר מסובך?

דוד שאל/ה:
29/4/2012 ב 19:30

הסכם שיתוף

שלום,

אני מעוניין לרכוש חלק מבניין כאשר בין שאר השותפים קיים הסכם שיתוף שנחתם בשנת 2000.

הסכם השיתוף לא נרשם בטאבו. האם אני מחויב להוראות הסכם השיתוף למרות שהוא לא נרשם בטאבו? כמו"כ, מה הדין כאשר באותו הסכם שיתוף כתוב כי כל צד שיבוא בנעלי השותפים יהיה מחויב לו? מה גובר על מה?

תודה.

30/4/2012 ב 16:17

כתנאי לתוקפו

הסכם השיתוף חייב להרשם. אם הדירה רשומה בטאבו והסכם השיתוף איננו רשום, הוא מחייב רק את הצדדים לו.

ליאור שאל/ה:
24/4/2012 ב 09:40

הסבתי חנות למגורים הנחה ארנונה

לקחתי חנות 39 מטר מרובע שיפצתי ואני גר שם הארנונה יקרה בטירוף

ואת לא לקחתי בחשבון איך אני מסב את הארנונה למגורים עם אפשרי ביכלל

תודה לעונים

24/4/2012 ב 14:47

חסרים פרטים

עליך לבדוק ברשות המקומית שלך אם באזור הנתון ניתן לבצע הסבה למגורים.

זה לא בהכרח אפשרי. ייתכן שעשית טעות בכדאיות העסקה.

בהצלחה.

אור שאל/ה:
24/4/2012 ב 09:25

הערכת שווי בית

אם המנוח כתב בצוואתו "את כל זכויותיי מכל מין וסוג שהם, בבית ברח'......הידוע כגוש...הנני מוריש לבתי....בכפוף להעברת הזכויות בבית לבתי.. תשלם בתי לבני.. סכום בסך השווה לשליש משוויו של הבית  נכון למועד פטירתי כפי שיקבע על ידי שמאי מוסמך"

כיצד צריך להעריך את הבית הערכה של מוכר מרצון לקונה מרצון בניכוי מיסויי מקרקעין ואז לשלם שליש , או שאני צריכה לשלם שליש רק מהערכה של מוכר מרצון לקונה מרצון . יש חשיבות רבה למיסויי מקרקעין למרות שמדובר בירושה לבית זכויות  בניה רבות שלא מומשו במכירתו לצד שלישי יש מיסויי מקרקעין רבים אם לא מורידים אןתם  בחישוב כדי לשלם שליש ,יצא  שמהרווח הנקי שיצא לי ממכירת הבית לאחר ניכויי המיסים שאחי יקבל סכום כסף השווה לחצי ולא לשליש .

24/4/2012 ב 14:45

זו שאלה של פרשנות צוואה

ומאחר ואין הוראה חד משמעית לגבי המסים, כל צד עלול לטעון לפרשנות הנוחה לו.

המטרה החשובה ביותר היא לקיים את רצון המנוח. אם רצונו היה שהתשלום שלך יעמוד על שליש, לדעתי, מן הראוי לקיים זאת.

נסו לפנות להליך של גישור על מנת להגיע לתוצאה שמוסכמת על שניכם.

נירה א שאל/ה:
21/3/2012 ב 11:16

ועד בית מסרב לתקן גג נוזל

שלום,

אני משכירה דירה בקומה עליונה בבניין מגורים בן 5 קומות ביקנעם. בשנה האחרונה התפתחה רטיבות איומה בתקרת הסלון הנובעת מאיטום לא מלא בגג. פניתי מס' פעמים לוועד הבית לתיקון הגג, היא ניסתה להתחמק בתואנות שונות כגון, שאין מספיק כסף בקופה, בעלי הדירות לא יסכימו לשלם, שלא מצאה איש מקצוע מתאים וכו'. מה עלי לעשות? האם אני יכולה לתבוע אותה בבית דין לתביעות קטנות? אני חוששת שפנייה לעו"ד תעלה יותר מעלות תיקון הנזילה בגג. האם אני יכולה לחייב את הועד גם בתיקון פנימי של התקרה העבשה ובהוצאות שכ"ט ובית משפט?

תודה נירה

21/3/2012 ב 14:26

שלום נירה

הגג הוא רכוש משותף ולכן על ועד הבית לשאת בעלויות התיקון.

לשאלתך, את יכולה לפנות לבית משפט לתביעות קטנות או לבית משפט השלום כאשר בתביעות קטנות לא תהיי מיוצגת. מאידך, גם אם תהיי מיוצגת ע"י עורך דין בבית משפט, בדרך כלל אם בבית המשפט מוצאים את תביעתך מוצדקת, משיתים את ההוצאות על זה שחויב בדין (במקרה הזה, הנתבע- ועד הבית).

הייתי מציעה לך שני פתרונות נוספים - ראשית, נסי לפנות לאגודה לתרבות הדיור. ייתכן והם יוכלו לעזור ליישב את העניין בדרכי שלום ללא פניה לערכאות.

היה ואת כבר פונה לערכאות, שקלי לפנות למפקחת על בתים משותפים. זוהי ערכאה שיפוטית שבקיאה יותר בעניינים כמו זה שהצגת בפנייתך והבירור שם לרוב מהיר יותר מאשר בבית משפט "רגיל".

בברכה,

מחפש עורך דין? קבל הכוונה אישית

מחפש עורך דין?
קבל הכוונה אישית