המשרד מייצג לקוחות בעסקאות מקרקעיןו נד"לן מגוונות. כמו כן מעניק המשרד ליווי משפטי לעסקים וחברות.
בוריס שאל/ה:
18/12/2015 ב 13:56
שלום יש לנו צורך למלא שטר לאחר גירושין. ההעברה הינה ללא תמורה. כמוכן ישנה משכנתה על הדירה. 1. בשטר המכר יש לציין 'ללא תמורה' או 'בתמורה'? השאלה נובעת מסיבה שישנה משכנתה על הדירה. 2. מי ממלא את מס' השטר? סה"כ 5 עותקים - האם כל העותקים באותו מספר? 3. חלקו של המוכר הינו 1/2. יש לציין את החלק בצורת שבר או מילולית? כנ"ל לגבי העודף לאחר המכר - מספיק לשים 0 או קו? תודה רבה
tomgalza שאל/ה:
12/12/2015 ב 20:39
בכל הקשור לחוק דיור מוגן יש לנהוג ברגישות יתרה מכיוון ומדובר באוכלוסייה מבוגרת. יש לדאוג לצרכים שלהם ולדאוג להם לדיור מוגן הולם. לצערי יש כיום המון רמאויות וכך נעשה למכרה שלי. נגרם לה נזק רב ופננינו לקבלת עזרה מעורך דין מקצועי. המשרד נהג ברגישות הנדרשת ופעל כראוי. אני אשמח להמליץ עליו מכיוון ואני מאמינה כי יש עוד רבים כמונו.
מרדכי שאל/ה:
6/12/2015 ב 20:11
ברשותי דירה שאני מתכוון להשכיר שרשומה על שמי ושם אשתי האם חייב שגם היא תחתום על החוזה ? ( ובפרטי המשכיר יופיעו גם פרטיה ? ) ראיתי במספר חוזים , שבפרטי השוכר מובא נוסח :"הוא ואשתו - שניהם יחד וכל אחד מהם לחוד בערבות הדדית ובלתי הדירה - ודי בחתימת אחד מהם". 1. אני יכול גם להשתמש בנוסח הזה ולפטור את אשתי מלהגיע לחתימה ? (ואחתים אותה על ייפוי כח ? ) ומה המשמעות של נוסח זה ? 2. כחלק מחוזה השכירות , השוכר אמור למסור לי מראש 12 שיקים דחויים ,חתומים, עבור כל תקוופת השכירות ( שיופקדו חודש בחודשו בבנק) + 5 שיקים חתומים ללא תאריך פירעון ע"ש חברת חשמל \ עיריה \ גז \ מים \ וועד בית (למקרה שישאיר שם חוב) + שטרי חוב חתומים ללא תאריך פירעון ( עם חתימת 2 עדים ) הבעיה היא שהוא רוצה לשלם דרך חשבון הבנק של אשתו . האם גם כאן בהגדרת ה"שוכר" שברישא החוזה מספיק להוסיף " הוא ואשתו - שניהם יחד וכל אחד מהם לחוד בערבות הדדית ובלתי הדירה - ודי בחתימת אחד מהם". ? ואז אפשר לוותר על הגעתה ? ( כי קצת קשה לתאם זמן\מקום שאני + השוכר + ערבים יהיו ביחד , והוספת אשתי + אשתו מקשה עוד יותר .. ) במקרה וכן יספיק הנוסח הזה לפחות בשביל אשת השוכר , זה יכול להוות לי בעיה כלשהי ( בסיטוציה כלשהי) שהשיקים שאקבל יהיו על שמה , ועל החוזה + שטרי חוב רק הוא יהיה חתום ? בתודה מראש מרדכי
גלית שאל/ה:
1/12/2015 ב 08:33
ברשותי דירה בת חמישה חדרים,ברשות שלושת אחיי יש דירה נוספת שמחירה אינו עולה על 1500000 שאלתי אם אחי רוצה לתת לי מתנה את חלקו כלומר שליש דירה או פחות מזה האם עליי לשלם מס רכישה? אם כן מס סכום מס הרכישה שיהיה עלי לשלם. אודה לתשובתכם המהירה
מרדכי שאל/ה:
27/11/2015 ב 01:44
שלום לכם , בחוזה השכירות שחתמתי מוגדר שבמעמד חתימת החוזה השוכר יפקיד מראש בידי המשכיר : 1. שיקים דחויים כתשלום דמי השכירות (אחד לכל חודש) עבור כל תקופת השכירות. (במקרה שלי 18 חודשים ) 2. חתימת השוכר על שטרי חוב ללא תאריך פרעון ( + בחתימת 2 הערבים ) 3. חתימת 2 הערבים שטר ערבון בלתי חוזר 4. 5 שיקים חתומים , ללא תאריך פרעון , לפקודת חברת חשמל,מים,ארנונה,ועד,חברת הגז בחוזה הוגדר ש : התשלום האמור לעיל ( לשכר הדירה ), יחשב כמשולם רק לאחר פירעון מלא וסופי של כל אחת מההמחאות מובהר, כי הן שטרי החוב, הן כתב הערבות והן ההמחאות יהיו לשם הבטחת קיום כל התחייבויות השוכר בלבד. בטוחות אלו יהיו ברות תוקף כל עוד ההסכם בין הצדדים יהיה בר תוקף אף אם הוארך תוקפו של ההסכם, ללא צורך לפנות שוב אל הערבים ו/או להחליף את ההמחאות ..... כל הבטוחות הנ"ל (להלן: "הבטוחות"), יופקדו בידי המשכיר, ולמען הסר ספק מובהר בזאת כי, אי הפקדת מי מהבטוחות הנ"ל בתוך 10 ימים ממועד החתימה על הסכם זה, תשחרר את המשכיר מכל חובה ו/או התחייבות הנובעת מהסכם זה, לרבות העברת החזקה לידי המשכיר. עכשיו , 7 חודשים לפני תום השכירות , המשכיר מכר את הדירה . בחוזה מופיע במפורש שהוא רשאי לכך , ושאין במכירה כדי לפגוע בזכות כלשהי של השוכר. ואף אם יימכר המושכר, בתוך תקופת השכירות, זכותו של הקונה תהיה כפופה לזכות השוכר בנכס . מכיוון שהסיכום בין הקונה והמוכר הם היה שהקונה יקבל את דמי השכירות , עכשיו המשכיר(המקורי) דורש ממני בדחיפות שאחליף לו את השיקים שנותרו בידיו בשיקים לפקודתע"ש בעל הדירה החדש. שאלותי : א. על מי האחריות החוקית לטפל בכל ליקוי \ בעיה שמתעוררת , על המוכר או הקונה ? ( שניהם אמרו לי שהם סיכמו ביניהם שעל הקונה ) לדרוש חתימה על מסמך שחובת הטיפול בדירה עברה לקונה ? ואם כן , איזה מהצדדים צריך לחתום עליו ? ב. בחוזה מפורש שהמשכיר מתחייב לבטח את הדירה בביטוח מבנה+צד ג , למשך כל תקופת החזקתו של השוכר במושכר בפועל והמשכיר יהא המוטב בפוליסה, מבלי שלחברת הביטוח תהא זכות חזרה אל המשכיר או השוכר. לאחר שהועברה הבעלות על הדירה , אני רוצה לוודא שאכן הביטוח קיים , הוא עכשיו אמור להיות ע"ש הקונה או המוכר ? ג. האם נדרשת חתימה מחודשת של הערבים על שטר ערבות ? ( לא ממש נעים שוב להטריד אותם בנושאים כאלו ... ) ד. . כיצד אני אמור עכשיו להתנהל מבחינת השיקים של שכר דירה שקים לבטחון לבטחון לפקודת חברת חשמל\גז... + שטרי החוב + שטרי ערבות ? בתודה מראש.
מירי שאל/ה:
31/10/2015 ב 08:56
אחיותיי ואני מכרנו את דירת הירושה של הדודה (חלקי היה מעל שליש וזה היה הנכס היחיד שברשותי), הסכם המכר נערך בפועל בחודש אפריל השנה. אימי ז"ל, הייתה גם אחת היורשות בדירה וצו קיום הצוואה שלה התקבל רק חודשיים לאחר מכן, בחודש יוני. עד עצם הרגע הזה רישום הדירה ע"ש רוכשת הדירה בטאבו לא התבצע וכמו-כן, העו"ד מחזיק אצלו את התשלום האחרון אותו העבירה רוכשת הדירה טרם כניסתה לדירה, עוד בחודש יולי!!! (העו"ד טוען שמס שבח אוסר עליו להעביר לנו הכספים, עד אשר יתברר כי אין לנו כל חבות ומאידך כשבדקנו מול מס שבח, עולה כי אין כל רישום על בקשה כלשהי על שמנו...) האם ההליך שלו תקין? במקביל, החלטתי לרכוש מאחיותיי את חלקן (50% סה"כ) בדירה אשר הורישו הוריי ואני חוששת כי אצטרך לשלם מס רכישה, למרות שכרגע אין כל נכס אחר בבעלותי. האם העובדה כי העברת הזכויות של הדירה הראשונה בטאבו טרם בוצעה טרם בוצעה/ הושלמה תגרום לחיוב במס רכישה בעסקה השנייה (כדירה שניה)? או שתאריך החתימה על החוזה (אפריל 2015) הוא הקובע? תודה, מירי
שי שאל/ה:
29/10/2015 ב 23:53
יש לנו חוזה שכירות עד הקיץ. ע"פ החוזה אנחנו יכולים להביא דייר שיחליף אותנו בדירה, באישור בעל הבית. ע"פ החוזה בעל הבית אינו חייב לנמק במידה ואינו מסכים לדייר המחליף. הצענו דייר נורמטיבי שמסכים לכל סעיפי החוזה, אך בעל הבית פסל אותו ןלא היה מוכן לדבר איתו כלל. ככל הנראה הסיבה היא שאמרנו לו שהדייר הסכים להתחייב עד תום תקופת החוזה שלנו ולא לשנה נוספת. בשיחה עם ידיד משותף הוא אמר לנו שבעל הבית יסכים רק לדייר שיתחייב לשנה נוספת. תנאי זה לא היה בחוזה שלנו, ואנחנו מחוייבים למצוא דייר רק עד תום החוזה. מה ניתן לעשות?
חיים שאל/ה:
29/10/2015 ב 12:57
שלום רב!
ברצוני לרכוש דירה מקבלן ורציתי לדעת אם כדאי לקחת עו"ד מטעמי הבנתי שהחוזים של הקבלנים ברובם אחידים וקשה לשנותם לכן אודה לך אם תעירי את עיניי בנושא זה לשם מה יכול לתרום לי עו"ד מטעמי?
משה שאל/ה:
12/10/2015 ב 23:55
שלום , האם פנייה לרשם המקרקעין נגד בעל עסק בבניין משותף העושה מעשים בלתי חוקיים ומטריד את דיירי הבניין ומשתלט צעד אחר צעד על חלקים ברכוש המשותף, מונע במקביל פנייה אל בית המשפט המחוזי/השלום , לאחר שפניות לעיריה לא הועילו והעבריין ממשיך בשלו. ואם כן , האם רצוי לשלוח לעבריין מכתב ע"י עו"ד להחזרת המצב לקדמותו בטרם פנייה לנ"ל.
נועם שאל/ה:
7/10/2015 ב 18:22
שלום לכולם. הגשם הגיע ואיתו הפרת חוזה השכירות מצד המשכיר שלי. בחוזה בפברואר האחרון התחייב המשכיר לתקן את הגג, התכתבויות איתו מראות שהוא לא עשה דבר בעניין. כרגע נוצר מצב שהקירות מראים סימני רטיבות. בהנחה שאין מה לעשות לצמצם את נזקי הרטיבות ולמיטב הבנתי לא מזפתים גג רטוב, מה אפשר לעשות? אציין שהילד אתמטי ואני לא מעוניינים (מן הסתם) לגור בבית טחוב
יוסי שאל/ה:
29/9/2015 ב 19:58
1.האם בית דין עירוני זה כמו כל בית משפט האם עלי להגיש לפני המשפט כתב הגנה תצהירים בקשה לעדים ומסמכי הגנה ותוך כמה זמן מקבלת הזימון למשפט עלי להגיש כל המסמכים של ההגנה 2. אם אני שלחתי זימון בדיקה למהנדס והועד לא פעל איזה סעיף בחוק ישמש לי כהגנה כי זו רשלנות הועד ושאר הדירים אני זה שהתראתי על הסכנה מה עלי לטעון כהגנה תודה
מריאן שאל/ה:
25/9/2015 ב 20:11
שלום בידי פסק דין נ. וועד הבית בו מספר צווי "עשה" הוועד לא מקיים הצווים כבר מעל 6 חודשים למרות בקשתי בכתב לבצע את הצווים. הם יש בסמכות המפקח על מקרקעין לדון בביזיון בית המשפט? האם יש בפורום דוגמה להגשת תביעה כזאת? אשמח לקבל עזרה
ענת פ שאל/ה:
15/9/2015 ב 03:15
שלום לכם! אני מתגוררת כבר שנים רבות מאוד (עם בעלי ובתי) בדירתו של בעלה שיחיה של אמי ז"ל. ההסכם ביננו הוא על שכר דירה אפס. מסיבותיו הוא, בפועל ההתייחסות היא כבר כאילו זו הדירה שלנו, רק חשוב לו שהיא תמשיך להיות רשומה על שמו. נישואי המשכיר עם אמי היו נישואיו היחידים, אין לו ילדים משלו והוא ערירי מבחינה משפטית (כלומר אין יורשים אלא אם ישאיר צוואה). באזורנו אמור להתקיים פרויקט בינוי פינוי (קודם יבנו את החדש, אז יעבירו לשם את הדיירים מהבתים הקיימים, ואז יהרסו את הקיים), וזה כולל את הבניין בו אנו גרים. הרוב הגדול של בעלי הדירות כבר חתמו, ונראה שיש כבר את האחוז הנדרש להוצאת הפרויקט לפועל. בעל הדירה שלנו גם מבוגר מאוד (79) ולא בריא. מסיבותיו הוא, למרות שהוא בעד הפרויקט, הוא מסרב לחתום. ברור לשני הצדדים שאין זה משנה איזו דירה תהייה שלו, כל זמן שהוא בחיים, אנחנו נתגורר בה (אלא אם נעזוב מיוזמתנו). כך שאם הפרויקט יתבצע ומעבר הדירות יתרחש בחייו, והוא יקבל דירה חליפית, אין לנו בעיה. השאלה מה יקרה אם הוא לא יחתום על הפרויקט ומעבר הדירה יתבצע (האם הוא יהי זכאי לדירה בבניין החדש), ואם המעבר יתרחש לאחר מותו והוא לא יותיר צוואה שמעבירה את הדירה לרשותנו, ואנחנו עדיין נגור בדירה הנוכחית - האם נקבל אנחנו דירה בבניין החדש או שנזרק לרחוב (מצבנו הכלכלי, אם לא ישתנה, לא מאפשר לנו לקנות או לשכור דירה אחרת)? בקיצור, אני מבקשת לדעת עד כמה הכרחי שהוא יחתום לבינוי פינוי, ועד כמה חשוב שיעשה צוואה (ואם אכן חשוב, איך גורמים לו לעשות זאת בצורה חוקית) תודה מראש ושנה טובה
אלונה שאל/ה:
12/9/2015 ב 21:40
ביום חמישי יצאתי מהדירה ונתקלתי במתווך שפנה אלי ושאל אותי אם אני מוכרת את הדירה. מתוך לחץ בזמן אמרתי שכן אבל לא כרגע וכך בעצם הוא השתכנע לבוא אלי בעוד חצי שעה כשאספתי את הילדים מהגן. כשהכנסתי אותו לבית הבהרתי במפורש שאני לא חותמת על חוזים אלא רק רוצה את דעתו המקצועית בנוגע למחיר הדירה. הוא נכנס והתחיל למלא טופס תוך כדי שיחה ותוך כדי שהוא משמיץ את הדירה שלא תמכר מעל 600000 ש"ח. בעלי לא היה בבית והתקשרתי להתייעץ אתו, וכך מתוך לחץ והתלהבות חתמתי איתו על הסכם בלעדיות וכמובן התחרטתי על כך יום אחרי, פחות מ24 שעות. כשהתקשרתי הוא גמגם וטען שכבר ביצע 4 פעולות שיווק ולא ניתן לבטל. הקלטתי את השיחה ואני שולחת לחברתם מכתב ביטול בדואר רשום מחר. אשמח לדעת האם אני יכולה לבטל את החוזה לפי החוק בתווך של פחות מ14 יום והאם זה נחשב לעסקת רוכלות? תודה רבה.
rony שאל/ה:
5/9/2015 ב 11:44
אנו 7 אחים שירשנו את דירה הורינו ז"ל. האם אנחנו יכולים למכורולקנות בינינו את חלקי הדירה כך שיישארו 2 אחים ולכל אחד אחוזיםשונים?30%+70%
מרק שאל/ה:
2/9/2015 ב 13:48
שלום רב, רכשתי דירה מיזם בחודש 04 שנת 2012. לפי תיקון חוק מכר שנכנס לתוקף בשנת 2011 תיקון ליקויי בניה (עבור סדקים הוא 5 שנים). האם החוק הנ"ל חל עלי? הקבלן שבנה עבור יזם טוען שזה לא חל עלי כי תחילת הבניה של הבניין התחילה לפני 2011. האם זה נכון
הרי אני חתמתי על חוזה בשנת 2012 אחרי שנכנס לתוקף תיקון מספר 5 בחוק המכר בשנת 2011?
תודה,
מרק.
יעקב שאל/ה:
31/8/2015 ב 16:57
שלום רב. אני גר בבניין חדש שקיבל טופס 4 לפני כחודש. נכון להיום: המעלית לא עובדת עדיין, הלובי לבניין אינו סגור כולל אינטרקום ואין פיתוח סביבתי. האם יש זמן מינימלי להשלמת הבניין? בתודה מראש.
מרים מויאל שאל/ה:
17/8/2015 ב 14:23
ב17 ליולי שכרתי דירה וב21 ליולי הודעתי לבעל הדירה כי אינני מעוניינת בדירה אבל לאחר שכבר חתמתי הייתי כבר מחויבת למרות שרציתי לבטל אחרי שלושה ימים בלבד.נקבע עם בעל הדירה ובהתאם לחוזה כי ימצא דייר חלופי ושילמתי על יולי. בעל הדירה הודיע לי כי מצא דייר חלופי שיכנס ב15 לספטמבר והסכמתי. סוכם כי ב15 לאוגוסט הוא יקבל תשלום נוסף לעוד חודש בנוסף כי המיסים על שמי. בתמורה יחתם ביננו הסכם שהוא קיבל תשלום והחל מה15 לספטמבר הנני משוחררת מהדירה ומהחוזה ויכנס הדייר החלופי. יש לציין כי כל התקופה הזו מעולם לא עשיתי שום שימוש בנכס. ב15 לאוגוסט מוצאי שבת עברתי בדירה ולהפתעתי המפתח ברשותי לא עובד ובעל הדירה התוודה כי החליף מנעול בטענה כי אינני רציתי את הדירה. בנוסף ישנו שכן שטוען כי ראה מישהו בדירה ב13 לאוגוסט עושה שיפוצים. בעל הדירה כי זה היה הוא למרות שהכל שופץ כחדש כשחתמתי חוזה מלכתחילה. יש לציין כי התשלום הראשון בוצע בחתימת החוזה ב17 ליולי ותקף עד ה17 לאוגוסט חודש שמהלכו לא הייתה לי גישה לדירה כי הוחלף המנעול. במהלך חודש זה אינני יכולה לדעת מי היה בדירה או מה נעשה בה כולל שימוש במיסים שעל שמי. לאחר שיחה עם בעל דירה הוא ניסה לשכנע אותי לקבל מפתח חדש ולהמשיך בחוזה עד סוף השנה. הודעתי לו כי אינני מעוניינת וברצוני להמשיך בהסכם לפיו בספטמבר יכנס דייר חלופי. המשך התעקשות מצידו הובילו אותי לתגובה שיעשה כרצונו אבל אני מעוניינת להמשיך בהסכם ושאם הוא רוצה להביא לי מפתח ולא לבטל את החוזה כפי שסוכם שיעשה מה שהוא רוצה. ולא קיבלתי מפתח. וסירבתי לשלם על אוגוסט מאחר ולדעתי הוא הפר חוזה כאשר החליף מנעול ומנע ממני שימוש בדירה. דירה ששילמתי עליה ומעולם לא השתמשתי בה. כמו כן בשיחה הוא גם אמר שהוא ישלם מיסים. זה המקרה שלי והכל מתועד ואני צריכה לדעת מה אני עושה? תודה רבה מראש מרים
מיכאל שאל/ה:
8/8/2015 ב 15:32
שלום. אנחנו עם שותף (הוא לא קרוב המשפחה שלי) רכשנו דירה להשקעה. מפני שזאת הדירה היחידה שלי ואצלו היא לא היחידה, רשמנו את הדירה רק על שמי אלא על שמו רשמנו אחר-כך הערת הזהרה. כרגע אני רוצה למכור את הדירה ואילו הוא מעדיף להשאיר אותה. הוא מבין שהוא לא יכול להחזיק את השותפות בכוח, אבל אולי קיימת אפשרות למכור את הדירה לאדם אחר כך שהשותף שלי ייכנס לשותפות איתו כך שבעצם הוא יישאר אחד הבעלים של הדירה (כמו שהוא רוצה)? אם זה אפשרי, איך לעשות את זה מבחינה טכנית? אילו מיסים יהיה צריך לשלם אם לקונה החדש זאת לא תהיה הדירה היחידה? תוגדה רבה!
אנה שאל/ה:
8/8/2015 ב 14:28
שלום רב, מדצמבר 2013 עברתי לגור ביחידת דיור באילת, ללא חוזה ושילמתי את סכום שכר הדירה שסוכם במזומן בכל חודש. יחידת הדיור הינה חלק מבית פרטי שהיה בתהליכי מכירה כשעברתי לשם, יידעו אותי מראש על כך. הבית נמכר סופית בנובמבר 2014. המשכתי להתגורר ביחידה ובדצמבר 2014 בעל הדירה החדש עשה איתי חוזה לשנה, ז"א עד 30.11.2015. והמשכתי לשלם לו בכל חודש במזומן את הסכום של שכר הדירה. מעולם לא היה לי ביחידה הזאת מזגן. עליי לציין שהחוזה עצמו לא נחתם מול בעל הבית החדש אותו פגשתי אלא החוזה היה על שם אחותו שלא פגשתי אותה מעולם ולא שוחחתי עימה מעולם. בעל הבית הסביר שהחוזה על שם אחותו מכיוון שזה היה ההסכם ביניהם כשהוא קנה את הבית- היא תשלים לו את הסכום שחסר לו על מנת לרכוש את הבית כדי שלא ייקח משכנתא בתנאי שהיחידה תהיה על שמה ושכר הדירה יועבר אליה. הוא הביא לי חוזה מוכן עם הפרטים שלה וחתמתי עליו, כאמור לשנה. המשכתי לשלם לו בכל חודש במזומן והוא אמר שהוא מעביר את הכסף אליה. אציין כי בכל בעיה שהייתה לי או תקלה פניתי אליו ולא אליה. היא הייתה רק שם על החוזה. הקיץ הזה יש גל חום מאוד גבוה ויש לי שני כלבים, מאוורר לא עזר לכן פניתי לבעל הבית ושאלתי לגבי מזגן או פתרון אחר כלשהו שהוא יכול להציע לי כנגד החום, הוא אמר שאין לו בעיה להתקין מזגן ביחידה אבל אז יעלו את שכר הדירה שלי ב600 שח בגלל החשמל שהמזגן לוקח (אין מצב שהחשמל היה מגיע ל600 שח בחודש!) או אז הציע לי לעזוב את היחידה לפני תום החוזה, קפצתי על ההצעה כי תכננתי בכל מקרה לעזוב בתום החוזה ואמרתי שאעזוב ברגע שאמצא דירה אחרת וזה מה שסוכם בעל פה בטלפון. ווידאתי איתו שלא תהיה שום בעיה מצידו שאני עוזבת כשלושה חודשים לפני תום החוזה והוא אמר שזה בסדר ושאני מוזמנת לעזוב ברגע שאמצא דירה אחרת. יום אחרי מצאתי דירה ועברתי. שילמתי לו במזומן על הימים שגרתי שם עד העזיבה ופיניתי את היחידה. יש לי שתי שאלות: 1. בגלל ששילמתי במזומן בכל חודש את שכר הדירה מדצמבר 2014 האם הם לא יכולים לטעון לפתע שלא שילמתי להם כלל? על מי חובת ההוכחה? 2. למרות שהוא אמר לי שאין שום בעיה שאעזוב לפני תום החוזה, האם הוא לא יכול לפתע לשנות את דעתו ולתבוע אותי? אני אפילו לא ביקשתי לעזוב אלא זה הוא הציע את האופציה הזאת ואני פשוט הסכמתי כי לא יכולתי לגור ביחידה באילת באוגוסט ללא מזגן דבר שגם פגע בריאותית בשני הכלבים. 3. אם החוזה כאמור על שם אחותו של בעל הבית האם זה בכלל קביל שהוא שחרר אותי מהחוזה? הרי בחוזה רשומה היא ולא הוא. (למרות ששוב אני מציינת- מעולם לא פגשתי אותה ולא דיברתי איתה ולפי דבריו היא מתגוררת מחוץ לאילת, היא מעולם לא הייתה ביחידה ולא יצרה קשר איתי). הכל התנהל דרכו. אני פשוט לא רוצה הפתעות, הוא אמר שאני יכולה לעזוב לפני תום החוזה אז עזבתי אך בעיקרון עדיין יש בידיו חוזה מקורי על שם אחותו עד 30.11.2015. אודה לעצה מהירה, בתודה.
טל שאל/ה:
29/7/2015 ב 18:25
דוד מזרחי שאל/ה:
15/7/2015 ב 09:59
היי מצורף קובף עם השאלה
אילנית שאל/ה:
7/7/2015 ב 18:49
שלום רכשנו דירה מקבלן ב 10/2013 בידיעה שכל התש' הועברו אליו ללא עיכוב או פיגור. היום, במקרה לחלוטין הגענו לשיחה עם המנכ"ל ופתאום הוא מטיח בפנינו חוב ע"ס 10,000 שח בגין איחור של חודש בהעברת אחד התשלומים. התהייה שלנו היא מדוע במשך כמעט שנתיים לא טרחו להודיע לנו על החוב? מדוע לא קיבלנו דרישה לתשלום? לטענתנו אין פיגור בתשלומים כי דאגנו להעביר את הכסף מידי עם קבלתו מהבנק המלווה. הבעיה היא שיש לנו מסמך עם פריסת התשלומים אבל לא חתום על ידי אף צד. בכל אופן, אם היינו יודעים על החוב עוד באותו החודש יכולנו להסדיר את אי ההבנה אבל עכשיו אנחנו מתקשים לעשות זאת. אשמח לעזרה
סבינה שאל/ה:
3/7/2015 ב 19:40
שלום רב השכרתי דירה לשנה מהתאריך 15,4,15.תאריך היציאה 14,4,16.והחודשיים האחרונים שולמו במזומן. אחריי חודשיים סיכמתי עם בעל הדירה שאצא לפני מועד היציאה בתנאי שאמצא דייר. מצאתי דייר ויצאתי מהדירה ב19,6,15. ועד עכשיו אני מחכה שיחזיר לי את שאר הצ'קים והמזומן(4,400).כל פעם מתקשרת אליו לשאול מתי אקבל את מה שמגיע לי. וכל פעם אותה התשובה. אברר עם השותף הוא מהמרכז... מפה לשם. בקיצור לא ברור מה הולך. רציתי לדעת אם מותר לו למשוך ככה את הזמן.
שי שאל/ה:
29/6/2015 ב 12:56
שלום רב, בבניין שלנו יש בעיית גבייה של מיסי הוועד אצל שני דיירים (מתוך ה-20) כך שהמדובר הוא בחלק נכבד. שני הדיירים הללו שוכרים את דירותיהם. האם ניתן לקבוע באסיפת דיירים, ואם כן איזה רוב דרוש לשם כך, כי על המשכיר חלה חובת גביית המחאות מראש מהשוכר (אפילו דחויות), בין אם לטובת הוועד ובין אם לטובת המשכיר שישלם בעבור השוכר את מיסי הוועד, למשך חוזה השכירות או למשך השנה הקלנדרית? כך שבעצם לא תהיה בעיה לוועד בנוגע לגבייה מהם אלא ה"בעיה" תהיה מעתה של המשכירים אל מול השוכרים?