דיני מקרקעין מסדירים את הזכויות השונות המוקנות לאנשים בנדל"ן, כלומר בחלקות קרקע, על כל הבנוי והנטוע עליהן, ובכלל זה מגרשים, בתים צמודי קרקע, דירות מגורים בבתים משותפים, משרדים, חנויות, מבנים תעשייתיים, שטחים חקלאיים, השכרת דירות וכיוב'. קיימות מספר זכויות במקרקעין, שהעיקריות בהן הנן בעלות, חכירה, שכירות ורשות. זכויות אלה ניתנות להעברה בתנאים מסוימים. עסקאות במקרקעין, כלומר הקניה של זכויות במקרקעין, הן עסקאות מורכבות המצריכות ליווי צמוד של אנשי מקצוע, כגון עורך דין נדל"ן או מקרקעין מנוסה על מנת להבטיח את השמירה על זכויות המוכר והקונה, הן מבחינה משפטית, הן מבחינת מיסוי והן מבחינה פיננסית כאשר מדובר בעסקאות הכרוכות בקבלת הלוואה בנקאית המובטחת במשכנתא. קיימת חשיבות עליונה להתייעצות מוקדמת עם עורך דין הבקיא בדיני מקרקעין, עוד לפני ביצוע העסקה, לפני החתימה על זכרון דברים או מסמך אחר כלשהו, כלומר כבר בתחילתו של המשא ומתן לקראת ביצוע העסקה.

הפורום עוסק בהיבטים שונים של תביעות משפטיות הנוגעות למקרקעין ובכלל זה תביעות פינוי, ליקויי בניה, פירוק שיתוף במקרקעין, תביעות בגין הפקעה, השגות מס שבח ועוד.

* כל המידע המועבר במדור אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי.

עו"ד דיאנה רוזנבוים

המשרד מייצג לקוחות בעסקאות מקרקעיןו נד"לן מגוונות. כמו כן מעניק המשרד ליווי משפטי לעסקים וחברות.

אוסי שאל/ה:
13/6/2017 ב 01:13

רכישת חלק מדירת שכן כתוספת לדירתינו

אנחנו מספר שכנים בבניין, הוצאנו שינוי תב"ע ורשיון בניה לתוספת עמודה לדירותינו. אנו נמצאים בסיום השלד של התוספות. השכן מעוניין למכור לנו את התוספת שלו, מה ההשלכות של הרכישה מבחינת טאבו, מס רכישה ( לנו - הרוכשים הפוטנציאלים יש רק דירה אחת ברשותינו) מס שבח מקרקעין והיטל השבחה ואולי עוד ענינים אחרים שאנחנו לא מודעים אליהם ? בתודה מראש.

יניב שאל/ה:
11/6/2017 ב 17:05

רכישת בית עם נזק חיצוני

שלום, רציתי לברר סיכונים וזכויות לתיקון נזק במקרה של רכישה של בית שניזוק ע"י גורם חיצוני. ראיתי דירה שהיתה שייכת לאישה מבוגרת שהלכה לעולמה לפני כשנה. מאז שנפטרה האישה נבנה ליד הבית בניין רב קומות, בעקבות הבנייה של הבננין רב הקומות נוצרו נזקים לביתת סדקים בתקרה וברצפהת כנראה בעקבות הקידוחים. יורשי האישה מעוניינים כעת למכור את הדירה. אני מעוניין לדעת כיצד בתור רוכש אפשרי לדירה אני יכול להגן על עצמי ולשמור את זכות התביעה לתיקון מהקבלן של הבניין רב הקומות? הרי הנזק לדירה נגרם לפני ביצוע הרכישה, והבית לכאורה נמכר כמו-שהוא..

דלית שאל/ה:
11/6/2017 ב 02:04

העברת דירה ללא תמורה

שלום רב, בעלי נפטר לפני כחודש. לפני כחצי שנה, בעלי העביר ללא תמורה את חלקו (50%) בדירה שירש מהוריו, לבת שלנו ולבעלה (את החצי השני הם קנו מאחותו של בעלי והזכויות כבר עברו). בעלי חתם על כל המסמכים כדין לפני עורך הדין המטפל בעניניינו, אולם הרישום בלשכת המקרקעין טרם בוצע, היות וחיכינו לאישורים מהעירייה. כעת קיבלנו את אישורי העירייה, אולם עורך הדין טוען כי עכשיו עלינו לחכות לצו קיום צוואה בכדי שאני, כיורשת יחידה, אחתום על העברת הדירה. האם יש צדק בדבריו? אם בעלי חתום כבר על כל המסמכים כדין לפני עורך דין, מדוע יש צורך לחכות עוד חודשיים, שלושה למתן צו קיום צוואה? אציין כי אני מעוניינת שהזכויות יועברו לביתי ולבעלה כבר עכשיו.

אביב מעיין שאל/ה:
6/6/2017 ב 13:09

רישום בטאבו של דירה לאחר גירושים

בעלי לשעבר ואני התגרשנו ולא טיפלנו בנושא של הדירה. היה לנו הסכם של בעל פה שהדירה תישאר ברשותי. ואכן אני שילמתי את מלוא ההמשכנתא. לאחרונה הובא לידיעתי שהדירה לא נרשמה כיאות לפני 25 שנה ובעלי ואני מופיעים בטאבו כהערת אזהרה. העו"ד (הפושע) מת. אני החלטתי לטפל בזה בעצמי. הגרוש שלי גר בארה"ב ובהתחלה הביע רצון לעזור אך לאחרונה ניתק מגע. לי, מיותר לציין, יש הרגשה רעה מאד. גם מהתנהלותי וגם מהרגשתי שהוא מתכנן כנראה נקמה. איזה כלים יש בידי משפטיים וחוקיים כדי לאלץ אותו לשתף פעולה להעביר את הדירה על שמנו בראשית עינין ואחר כך לתת את חלקו מתנה לביתי. החוכרים המקוריים נתנו בידי יפוי כח בלתי חוזר שנותן לי רשות לעשות בדירה כרצוני. אבל בשטרות המכר גרושי צריך לחתום. האין זה כך?

עומר שאל/ה:
12/5/2017 ב 15:46

דירת נופש כהשקעה

אני מעוניין לרכוש דירה שתשמש אותי בעיקר למגורים שלי בשיחה עם המתווך נאמר לו שהיא מוגדרת כדירת נופש • לפי מיטב הבנתי חלק גדול מהאנשים בבניין מחזקים בדירה בבעלות והם הדיירים בנכס באופן קבוע. חלקם של הבעלים משכירים את הנכס לעיתיים . • בבניין יש חברת ניהול 1. האם לאחר רכישת הדירה – גם אם היא מוגדרת דירת נופש אוכל לגור בה באופן קבוע ? 2. מדוע מוכן הבנק להעמיד עבור דירות אלו אשראי נמוך יותר – רק 50% במקום 70% . 3. האם לחוק יש שיניים והוא מחייב בעלי נכסים להשכיר אותם ולא לגור בהם בעצמם לאורך כל השנה ובאופן קבוע. למשל להשכיר 9 חודשים או 6 חודשים בשנה ?

אירית שאל/ה:
1/5/2017 ב 08:42

שאלה בנושא אי תגובה מצד עו"ד

אני חברה בקבוצת רכישה נדלן ובקשתי לקבל מסמכים לפני שאמשיך לשלם, לכן זומנתי לשימוע עם התראה להוצאה מידית מהקבוצה במידה ולא אשלם. לא שלמתי ולא הבטחתי שאשלם. עברו 40 יום מהשימוע, לא קבלתי סיכום שימוע או כל תשובה בכתב או בע"פ מאז. לכן פניתי לעו"ד הקבוצה (שגם מייצג אותי כחברה) במכתב רשום לפני כחודש ולא ענה לי ולא שוחח איתי אף אחד. זה מצב שאיני מבינה אותו, כיצד אפשרי שעו"ד משאיר תהליך באוויר, לא שלח סיכום ולא מתקשר? (הקבוצה פעילה ויש התקדמות בפרויקט) איני יכולה לפנות לבית משפט כיוון שבחוזה נרשם שכל מחלוקת תהיה בבוררות ונרשם שאסור לי לנקוט באף פעולה שתפגע בקבוצה. מה עושים במצב כזה? חבר משפטן הציע לי שעו"ד יפנה בשמי ויבקש צו בכדי לאלצם לתת לי דיווח ומסמכים? האם זה הדבר הנכון לעשות כעת או יש לנקוט בפעולות אחרות? האם עלי להודיע לו בכתב לפני שאני מוציאה צו? תודה מראש

תא שאל/ה:
29/4/2017 ב 02:31

הצמדת כבל טלפון לרוחב קיר חיצוני בבית שלי

שלום, אני גר בבית פרטי שמורכב משתי קומות, מזה עשרות שנים, משניים מצידי/חזיתות הבית קיבעה חברת בזק לכל רוחבן של שתי החזיתות של ביתי, בגובה הקומה הראשונה כשלושה מטרים, קוו טלפון מרכזי בקוטר כארבעה ס"מ. במילים אחרות, במקום שחברת בזק תמתח קווי טלפון מרכזיים על עמודים ייעודיים, בחרה להשתמש בקירות החיצוניים של ביתי ולהעביר לרוחבם קוו טלפון שהוצמד וקובע לרוחב שתי חזיתות בביתי. כמובן, הכל נעשה ללא קבלת רשות ממני והמצב קיים כבר שנים רבות, ביקשתי מהחברה לסלק את קוו הטלפון מקירות ביתי ונמסר שאין לי זכות לבקש זאת. אודה אם תפנו אותי לחוקים רלונטים שעוסקים בסוגיה, ואם יש פסיקה שמתייחסת למקרים דומים. בכל אופן מה עלי לעשות, אני מוכן להתפשר ובמקום סילוק קו הטלפון לקבל פיצוי, מה נחשב פיצוי סביר? והאם יש מקום לבקש פיצוי בגין שנים עברו אם פנייתי הראשונה לחברה הייתה בשנת 2010 ?

יעקב שאל/ה:
2/4/2017 ב 11:30

מיסים על שליש דירה

1.כמה מס רכישה ישולם על שליש דירה ,כאשר לרוכש יש דירה בבעלות 2.כמה מס שבח ישולם על השליש דירה ,בעת מכירת הנכס ,כאשר למוכר יש דירה בבעלותו 3.האם השליש דירה פוגע בקבלת פתורים לתשלום מס לדירה היחידה שבבעלותי

Noga שאל/ה:
1/4/2017 ב 11:16

עמוד בזק בחצר

שלום, בחצר ביתנו עומד שנים רבות עמוד בזק, 3 מ' מהגבול. עתה, ברצוננו לסלול שביל כניסה לרכב והעמוד אינו מאפשר זאת. האם יש לנו עילה לתביעה להסרת העמוד? תודה, נגה.

שמואל שאל/ה:
3/3/2017 ב 01:03

בניה ברכוש משותף

אנו בנין משותף 12 דירים...6קומה א ו6 קומה ב דו קומתי +קומת מחסנים מוצמדים בתקנון מוסכם. בת.ב.ע. ישנה אפשרות לדירים להרחיב את דירתם על חשבון המחסנים המוצמדים מה שלא מתאפשר מבחינה קנינית לשטחים המוצמדים שלא לדירתם לדירים בקומה העליונה ישנה ת.ב.ע. להרחיב את דירתם לגג הבנין הדירים בקומה הראשונה עשו יד אחת כל הששה להתנגד ולמנוע השגת הרוב הדרוש בכדי לבנות בעבר [לפני שנה]הדירים בקומה א הוציאו היתר בניה על שטח המחסנים "השטח המוצמד" שאלתינו האם שמיכוון שגם בניה בשטח מוצמד תהוה בניה שתחושב כהסכמה לבניה בשטח לא מוצמד או שאין להשוות וכל מקרה לגופו תודה

אדי שאל/ה:
21/2/2017 ב 09:10

המלצה על עורך דין לקניית דירה בבאר שבע

שלום לכולם. אשמח להמלצה של עורך דין לקניה של דירה בבאר שבע, רצוי מניסיון. תודה מראש

לריסה
21/2/2017 ב 09:56

אדי, נשמח לעזור.

הינך מוזמן לפנות לעורכי דין המומחים לנדל"ן שלנו בטלפון 077-2005874 או להשאיר פרטים באתר http://www.vlk-law.co.il/real-estate-law

* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

ולנטינה שאל/ה:
18/2/2017 ב 20:57

רכישת דירה בפרואקט חדש בתנאים 20% תשלום בחתימת חוזה ו 80% כחודש לפני האיכלוס

שלום! אנחנו שוקלים לרכוש דירה בפרואקט חדש בתנאים 20% תשלום בחתימת חוזה ו 80% כחודש לפני האיכלוס. האיכלוס המשוער בעוד 20 חודש. יש לנו הון עצמי של כ-25% משווי הדירה. היתרון של התנאי רכישה כזה הוא בכך שלא נאלץ לקחת משכנתא מייד אלא לשם שכירות בלבד עד לקראת האיכלוס. הבעיה היא בעלי לא עובד כעת ואנחנו לא יכולים לפנות לבנק כדי להבין האם נוכל לקבל משכנתא בסכום שאנחנו צריכים. מה הזכויות שלנו אם חתמנו חוזה רכישה ובהמשך הבנק לא מאפשר משכנתא בסכום הנחוץ? כמובן שאנחנו מקווים שהבעל יתחיל לעבוד בהקדם, אבל מצד שני פוחדים לקחת סיכוי ולקנות דירה הנתון. השיקול שלנו שאפילו אם תהיה בעיה בהמשך עם קבלת משכנתא מהבנק, אולי עדיין נרוויח משהו על עלייה במחיר של אותה הדירה בעוד יותר משנה. ממש תודה על התשובה!

רזניק שאל/ה:
16/2/2017 ב 17:37

נזילות בבית משותף

שלום, בדירת פנטהאוז שקניתי יש נזילות הן מהגג והן מקיר חיצוני לבנין. ועד בית טוען שעליי לפתור זאת מול הקבלן(בנין בן 14 שנה,ידוע לי כי הדיירים הקודמים לא דיווחו מעולם על נזילות) השאלה: 1. האם אחריות הטיפול העלות היא של וועד הבית? 2. האם כבעלת הדירה עליי לשלם 50% מהעלוליות גם כאשר מדובר ברכוש ציבורי? תודה רייצ'ל

דוד לוי שאל/ה:
8/2/2017 ב 22:59

הערת אזהרה

שלום, ב-2006 מכרתי דירה במחיר מופחת והדירה נרשמה על שם הקונה, מאת הקונה קיבלתי אופציה לרכוש בחזרה את הדירה במחיר מופחת. הקונה היה אמור אז ב- 2006 לרשום הערת אזהרה על שמי בטאבו אולם הוא לא רשם אותה (בהסכם המכירה שלי לקונה היה רשום שמי שמפר סעיף משלם פיצוי כספי לצד השני) השאלה שלי היא באם אני יכול לתבוע את הקונה על הפרה בכך שלא רשם הערת אזהרה ב- 2006? האם חלה התיישנות? כי אחד אומר שהערת האזהרה היא זכות חוזית ויש התיישנות לאחר 7 שנים ואילו מישהו אחר טוען שזו זכות קניינית של 15 שנה התיישנות. האם תוכל לענות לי באם זה חוזית או קניינית? הרבה תודות, דוד

ארגמן שאל/ה:
6/1/2017 ב 06:36

מס שבח - פטור

שלום רב השאלה היא עבור מכרה קרובה שלי: אמא שלה הורישה לה נחלה במושב לפני מספר שנים ובה מספר מבנים/בתים. טרם ניתן צו לנדלן, וטרם הועברה בעלות על הנחלה, כך שבאופן רישמי אין שום נכס שרשום על שמה. לאחרונה היא ירשה חלק מדירתה של דודתה, ומנהל הצוואה דורש ממנה חתימה על הצהרה למס שבח, לאחר שמכר את הדירה והוא עומד לחלק כסף בין היורשים. שאלתי: האם זאת "דירת יחיד" שפטורה ממס שבח ? או שמא יש לשלם מס שבח כרגיל על אף שאין כל נכס שרשום על שמה ? תודה

אפי שאל/ה:
22/12/2016 ב 10:32

בניה על הגג

האם העיריה ראשית לתת לדייר אישור בנייה למרות שאין לו רוב חוקי ? במידה שנותנת מה לעשות ? יש כאן פלילי?

שי רבינו שאל/ה:
20/12/2016 ב 13:10

כתבה מועילה שמצאתי - דירה במתנה

צירפתי קישור לכתבה ממש טובה על קבלת דירה במתנה

ניתא שאל/ה:
6/12/2016 ב 23:52

השלכות *שליליות* לבעלות על דירה

אילו השלכות *שליליות* יכולות להיות לבעלות על דירה? אני מקבל גמלת נכות (זמנית), וכן זכאי לסיוע בשכר דירה. הורי שוקלים להעביר דירה (שלישית) שבבעלותם, על שמי. אילו השלכות שליליות, היום ובעתיד, יכולות להיות להעברה כזו. אני יודע שאת הסיוע בשכר דירה (כ 800 ש"ח), אני אפסיד. מה עוד? השלכות במשכנתא? (למרות שכרגע זה לא באופק) תודה. אשמח לכל כוון ורעיון שטרם ראיתי הבהרה: אין הכוונה לתת לי דירה במתנה. אלא רק רישום פורמלי

דן שאל/ה:
7/11/2016 ב 13:58

ערבות להחזר דמי שכירות

שלום רב. מתקיים אצלנו פרויקט בינוי פינוי . יזם הפרויקט מתחייב על החזר דמי שכירות חודשיים, בסכום מסוים שהוסכם עליו, עד להשלמת הבניה וקבלת הדירה החדשה. שאלתי היא, האם היזם חייב לתת ערבות כלשהי לגבי ההחזר החודשי ומה סוג הערבות שצריך לבקש/לקבל?. תודה מראש.

גל שאל/ה:
7/10/2016 ב 16:10

בניה על הגג

שלום 1.מה אחוז הדיירים שצריכה הסכמתם לבניה על הגג 2.האם דייר שחתם על הסכמה יכול לשנות את דעתו ולחתום נגד? 3.האם לאחר שרוב חתם ישנה אפשרות למנוע את הבנייה לאחר שאושרה בעיריה תודה מראש

ארגמן שאל/ה:
17/9/2016 ב 15:01

מיסוי הכנסות משכר דירה

שלום רב אמא שלי הורישה לי ולשני ילדי נחלה במושב לי היא הורישה 50% מהנחלה, ולכל אחד מילדיי 25% בנחלה מספר בתים המושכרים למגורים פרטיים מסיבות שונות מתעכב רישום היורשים במנהל מקרקעי ישראל הילדים מבקשים, ובצדק את חלקם בתקבולי שכר הדירה, מה גם שהעניין מוליד למשפחה יתרון מס משמעותי. השאלה היא: מבחינת מס הכנסה, וחלוקת ההכנסות לצרכי מס: האם ניתן לחלק את ההכנסה בין היורשים לפי שיעור אחזקתם בנחלה, על אף שבמנהל מקרקעי ישראל, רשומה הנחלה כולה עדיין על שם אימי ? תודה לעונים :-)

Eli
21/2/2017 ב 09:06

מיסוי דירה

https://taxes.gov.il/incometax/pages/incometaxguides/incomtaxguigerenthakalot.aspx

* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

עפרה שאל/ה:
13/9/2016 ב 13:44

שינוי תכנון בניה בשטח ציבורי

היי, רכשתי קרקע לפני כ 4 שנים בסמוך לשטח ציבורי. לפני רכישת הקרקע ביקשתי לראות את התכניות לבינוי בשטח. הוא יועד לבית ספר ומתנס. בחרתי את החלקה הגובלת עם מגרש החניה של הצוות. השטח גדול כ- 40 דונם להערכתי. לצד החניה תוכנן אולם ספורט שאינו גובל עם החלקה שלי ועוד הצידה רחוק יותר שני מגרשי ספורט פתוחים הגובלים עם מגרשים אחרים המרוחקים 3 מגרשים מזה שלי. ע"פ התכנית שנאמר לי שהיא סופית ומאושרת (אך איני יודעת בודראות) קיבלתי החלטה לגבי המגרש שארכוש. עם תחילת הבניה לפני כשנתיים ביקשנו שוב, וקיבלנו את תכניות האזור הציבורי - זאת מטעמי מדידה ותכנון של גובה החפירות והבניה. גם אז קיבלנו את אותה התכנית שפרטתי עליה לעייל. בשנתיים האחרונות נבנה בית הספר והמתנס ע"פ התוכנית. אך לפני כמה חודשים החלו בבניית החנייה ומגרשי הספורט. להפתעתי גיליתי שמיקומם שונה וכעט מגרשי הספורט נבנו מאחורי החלקה שלי. פניתי למהנדס המועצה וזה הסביר לי שעקב בקשת התושבים האחרים ברחוב שונתה התוכנית והוזזו החניה ומגשי הספורט. אני מניחה שאין צורך להסביר את תיסכולי מהעניין!!! 1. נשאלת השאלה, מה המחויבות של המתכנן/ ועדה /מהנדס ליידע אותי על שינויים אלו. 2. מאחר ולא הצלחתי לעצור את הבניה - עד שהבנתי מה קורה היה מאוחר מדי.... מה הכלים העומדים בפני כעט? תודה! עפרה

שרון שאל/ה:
12/9/2016 ב 01:34

מכתב וויתור על דירה, וצו ירושה

א.ג.נ הנדון: מכתב וויתור על דירה, וצו ירושה אני גר בדירה של ההורים, שנפטרו לפני שני עשורים, ומעלה לפני כ 30 שנה, אחי נתן לי מכתב וויתור על הדירה, שרשם בכתב ידו לפני כ 20 שנה עשינו צו ירושה על הדירה אחי חזר בו מהוויתור על הדירה, ודורש למכור את הדירה, ולקבל 50% לפי צו ירושה האם יש ערך למכתב שהוא רשם בכתב ידו, שבו הוא וויתר על חלקו בדירה , או שצו הירושה הוא שקובע ? תודה שרון

יעל שאל/ה:
17/8/2016 ב 10:46

ועד בית

שאלות לי אלייך בנושא ועד בית: 1- האם לכל הדיירים כוח הצבעה שווה (השאלה אן יש תלות או לא בגודל הדירה) 2- אם נרצה לשנות את התקנון -האם באסיפת דיירים שהודיעו עליה על פי חוק מראש - איזה קולות נספרים? רק אלו שנוכחים פיזית בדיון ? הטענה של ועד הבית שהם בעלי הדירות הגדולות שמי שלא נמצא באסיםה הקול שלו נספר כנגד שינוי התקנון,מה שנשמע לנו לא הגיוני תודה רבה יעל ורועי

שמיל שאל/ה:
11/8/2016 ב 22:24

בניה בבית משותף

יש לבנין שלנו תב"ע מאושרת להרחבת הדירות בבנין הבנין שלנו בנוי לרוחב 6 דירות בכל קומה לקומה העליונה אושרה הרחבה לגג לקומה התחתונה אושרה הרחבה לקומת העמודים נתון חשוב לשאלה...בקומת העמודים יש היום מחסנים שמוצמדים בטאבו לכל דירי הבנין כל דייר בגודל חצי דירה ההצמדה [היינו חלוקת הרכוש המשותף ]בוצעה לפני שהתב"ע אושרה [התבע אושרה לחמשה בנינים זהים באזור] שאלתינו....השכנים בקומה התחתונה מעכבים כיחידה אחת"חמישים אחוז" את הסכמתם לבניה על הגג עד ובכדי שדיירי הקומה העליונה יותרו על זכותם הקנינית במחסן לשם בנית ההרחבה לקומה התחתונה ולא..לא יאפשרו בניה לקומה העליונה מכח סעיף 71ב למעשה שלושה שכנים תחתונים הגישו וקבלו היתר בניה על המחסנים מה שנותן הסכמה ל"הרחבה דומה"גם בלי הסכמתם כידוע אבל מכח הטאבו של העליונים הם יוכלו לבנות רק בחצי מהתבע המאושרת האם המצב הנוכחי שהשדיירים התחתונים מנועים מלבנות את כל השטח ימנע מהעליונים לבנות את כל השטח או שכל שכן בעצם בונה עד כמה שהבניה היא על רכוש משותף ומה שנפל בחלקו יותר יצטרך לשלם תשלומי איזון ולא לוותר על המחסן [המחסן מושכר בהרבה כסף] והשכנים לא יוכלו להתנגד מכח 71ב משום שהם הגישו בקשה שאושרה והם יבנו את המקסימום האפשרי בנתוניהם המצומצמים

מחפש עורך דין? קבל הכוונה אישית

מחפש עורך דין?
קבל הכוונה אישית