המשרד מייצג לקוחות בעסקאות מקרקעיןו נד"לן מגוונות. כמו כן מעניק המשרד ליווי משפטי לעסקים וחברות.
רוני שאל/ה:
15/1/2014 ב 02:48
שלום רב הורי חתמו על חוזה לדיור מוגן ושילמו דמי קדימה של 50000 ש"ח. לאחר כשבוע התחרטו והחברה דורשת מהם קנס של 7500 ש"ח ואינה מחזירה להם את 50 האלף עד שיחתמו על הסכמה לקנס הנ"ל. מה לשון החוק במקרה זה והאם יש דרך חוקית לאלץ את החברה להסכים על קנס מופחת בהרבה אם בכלל? תודה רוני
רמי1 שאל/ה:
12/1/2014 ב 15:19
אני בעל אזרחות אמריקאית+ ישראלית יש ברשותי דירה בארהב עליה משולם מס לפי החוק בארהב אם אקנה דירה ראשונה ויחידה בישראל עד 900000 האם יהיה לי פטור ממס רכוש או שיחשב דרה שניה אפילו שדירתי הראשונה לא בישראל אודה לתשובתכם
טל שאל/ה:
7/1/2014 ב 22:01
שלום לפני שנתיים מכרתי דירה (ניצלתי פטור ממס שבח לפי הוראת שעה ולא של כל 4 שנים) ורכשתי דירה (נכון לאז - דירה יחידה). החודש התברר לי שהייתי הבעלים של דירת הורי משנת 94 מכוח הסכם גירושין (ועל כך חויבתי בהפרשי מס רכישה על הדירות שרכשתי). ברצוני למכור דירה זו (כאמור הדירה השנייה, שנפלה בחלקי). האם אני פטור ממס שבח על המכירה?
חיים ברנשטיין שאל/ה:
28/12/2013 ב 23:49
על הדירה בו אני גר אין טאבו ורק הקרקע רשומה על שמי האם כשאני רוכש דירה יש לי את הפטור של דירה ראשונה
זהר שאל/ה:
24/12/2013 ב 15:25
שלום,
בכוונתי לקנות דירת חדר בתל אביב בשווי של כ 600000 שח.
בנסח רשום כי יש משכנתא "בתנאי שטר מקורי" בסך של כ מליון שח.
המתווך טוען כי סעיף זה אינו משמעותי ויתבטל באופן אוטומטי.
האם הדבר נכון או שעלי לדרוש קבלת נסח מתוקן.
אודה לקבלת תשובה.
משה שאל/ה:
15/12/2013 ב 21:23
ב''ה שלום. אני גר במרובע של ארבעה דירות (שניים בכל צד) כשאני גר בקומה העליונה. כשקניתי את הבית חתמתי על הסכם עם השכן מלמטה שכל הגינה המשותפת שייכת לו וכל הגג המשותף שייך לי. כעת נדרש לבצע איטום בגג (ששייך לי כאמור על פי ההסכם) והשאלה היא האם אני יכול לחייב את השכן מלמטה להשתתף בהוצאה למרות ההסכם שחתמנו? ואם כן, היכן זה כתוב בחוק שאוכל להראות לו? תודה רבה!
אוראל שאל/ה:
10/12/2013 ב 10:31
שלום וברכה
שאלה עקרונית בלבד ללא קשר לפרטי המיקרה שלהלן!
א-אני ואחי נימצאים כשותפים(מושא) בקרקע מוחכרת מהמינהל שהופשרה! וכבר חלקה שווק על ידי המינהל יש טבלאות איזון.
ב- המינהל דחה את כל בקשתינו לקבלת זכויות,למעט אולי ועדת פיצויים עם החלטות ישנות
ג-אני מעוניין לתבוע את המינהל לקבלת זכויות מוגדלות,אחי השותף בחלקות מעוניין לא לעשות דבר או לחילופין ללכת לועדת פיצויים.
שאלתי:
1- האם אני יכול לתבוע את המינהל בלעדיו? כגון על 50 אחוז מהשטח או זכויות עתידיות?או סוג של הסכם בין השותפים?
2- כיצד פותרים את הבעיה? האם יתכן ששנינו תקועים רק בגלל השותפות ללא יכולת למימוש בחירות אישיות של כל אחד? אשמח לדעתכם
רמי שאל/ה:
8/12/2013 ב 17:17
היי דיאנה אשמח לדעת האם חישוב תשלום ועד בהתאם לגודל דירה מוגדר רק להוצאות שוטפות,ואם כן מה מוגדר כהוצאה שוטפת,ומה כקבועה? כמו כן,למי כדאי לפנות במקרה בו השכנים מבצעים שימוש פרטי קבוע בחלק מהשטחים המשותפים (מחסנים,וחדרים פרטי בגג משותף) חרף התנגדות חלק מהדיירים,והתעלמות של שאר הדיירים?
אלון שאל/ה:
8/12/2013 ב 12:50
שלום רב
מזה כשנתיים וחצי שאנו שוכרים בית במושב . כבר בחורף הראשון התגלו נזילות מים בתקרה. המשכיר איננו מתנער אך טיפולו לוקה בחסר ויותר מזה (במקום להביא איש מקצוע שיטפל בשורש הבעיה הוא מעדיף להניח ברזנטים שכמובן אינם פותרים את הנזילות..). כשאנו דורשים פיצוי הוא אומר "מצידי תודיעו על עזיבה ". רציתי לדעת מהם זכויותינו הבסיסיות בחוק והאם הנושא מתאים להגשה לתביעות קטנות. הנזק הממשי הוא לקום בכל (בכל!) לילה חורפי שכזה ולנגב את הבית פן אחת הבנות תתעורר ותחליק בדרכה לשירותים וכביסות חוזרות ונשנות של כל מה שנרטב. נציין גם שסביבת המגורים מצויינת ואין לנו רצון לעזוב. המון תודה, אלון
נגה שאל/ה:
5/12/2013 ב 22:20
שלום רב
אני חושבת לבנות את בייתי בקיבוץ (בו אני חברת קיבוץ)
הבנייה נעשית במגרש שהוקצה לי לבנייה בתוך הקיבוץ ולא בהרחבה
ולשם כך עלי לחתום על חוזה בניה מול הקיבוץ אשר מנשל אותי מכל זכות על הבית שלי, בזמן הבניה ולאחר הבניה, בכל מקרה של עזיבה מכל סיבה שהיא לא אוכל לדרוש (על פי החוזה) כל פיצוי כספי בגין הוצאות הבנייה שלי או ערך הנכס.
האם קיים חוק כל שהוא המגן עלי מפני חוזה דורסני שכזה ומקנה לי ביטחון כל שהוא מפני העתיד הלא ברור שלי ושל ה"קיבוץ" המתחדש בו אני חברה היום
האם עלי לבוא במשא ומתן עם הקיבוץ על סעיפים בחוזה לפני החתימה?
האם קיימות הגנות בחוק בארץ שמגנות עלי גם לאחר חתימה על החוזה?
האם כל העניין אבוד לדיון ובגדר הימור וסיכון אישי ואין מה לשנות או לעשות בגינו?
תודה
ביאנה שאל/ה:
28/11/2013 ב 15:46
שלום, אמא שלי מוגדרת כעולה ותיקה ומקבלת השלמת הכנסה, קניתי דירה והיא משכירה ממני חדר. האם היא זכאית לקבל שכר דירה ממשרד השיכון.
אלדד שאל/ה:
25/11/2013 ב 08:35
שלום,
אנו בניין המונה 6 דיירים. 2 דירות קרקע, 2 דירות בקומה שנייה ו-2 דירות פנטהאוז בקומה שלישית
החלטנו על התקנת מעלית, כאשר היות ולדירות הקרקע יש כניסה נפרדת ואין להם צורך במעלית. מי שיישא בעלויות ההתקנה הם 4 הדירות. קיים חוק בחוק מהקרקעין "התשלום עבור כל דירה נקבע בהתאם ליחס שבין שטח הדירה לבין שטח כל הדירות שבעליהן משלמים עבור הוצאות השימוש במעלית" גודל כל דירה בקומת שנייה היא כ-100 מ"ר כל אחת. גודל דירת פנטהאוז בקומה 3 היא כ-150 מ"ר כל אחת. כיצד מתבצעת החלוקה לפי סעיף זה? מה אחוזי השתתפות בהוצאות של כל דייר?
תודה
אמיר שאל/ה:
17/11/2013 ב 11:51
שלום רב,
האם חותמת עו"ד נוטריון, על ייפוי כח שחתמתי עליו, חייבת להיות פרוסה גם על הדפים של ייפוי הכח עצמו או שמספיק שתופיע רק על הדף של אימות החתימה ע"י הנוטריון (כאשר בדף זה מצוין שמצורף מסמך שמסומן באות "א") ?
תודה רבה.
דיאנה רוזנבוים, עו"ד ונוטריון
17/11/2013 ב 12:17
אוראל שאל/ה:
13/11/2013 ב 15:32
שלום וברכה א-מבלילהכנס לפרטי המיקרה אלא שאלה עקרונית.אני עומד בפני תביעה מול המינהל לקבלת זכויות לפי 727 ( סיפור ארוך),(תיתכן בעיית שיהוי)וסיכון מסויםוהרבה כסף או קבלת פיצוי חקלאי וועדת פיצויים או שניהם.שאלתי
א-האם ניתן לגשת לועדת פיצויים לקבל את הפיצוי המגיע במילא,ואחריו לתבוע במחוזי את 727 ולו גם כטקטיקה להתגבר על השיהוי,או שמא אני ידרש לחתום על מסמך לסיום סכסוך ולא אוכל לתבוע בהמשך? כולל איך הדבר יראה בפני שופט שאני מסכים לפיצוי חקלאי ובסוף משנה לתביעה?
ב-הפוך-אם אני מוותר כרגע על פיצוי חקלאי וניגש ישר לתביעה,גם אם אפסיד בתביעה לקבל 27 אחוז.האם הדבר ימנע בהמשך לקבל את הפיצוי החקלאי שבמילא הם נותנים לי? או יכולה להיות פסיקה שתוציא אותי בכלל בידיים ריקות?
ג- האם ניתן להגיש תביעה ובמקביל בקשה לקבלת פיצויים מועדת פיצויים?
בתודה
17/11/2013 ב 12:21
סיגל שאל/ה:
13/11/2013 ב 12:33
בתאריך: 30.09.13 הסתיים חוזה השכירות שלי לדירה ששכרתי במשך 8 שנים
בעלת הדירה הודיע לי כמה ימים לפני כן , שהבת שלה רוצה לבוא לגור את הדירה ולכן היא לא מאריכה חוזה.
היא נותנת לי הארכה עד לסוף השנה 31.12.13, על מנת למצוא דיור חלופי.
בתחילת נובמבר הודעתי לה שמצאתי דירה ואעבור אליה בתאריך: 22.11.13
וכמובן שאשלם את החלק היחסי בשכירות, חשמל, ארנונה, מים וכו'.
היא טוענת שאני חייבת לשלם חודש שכירות מלא, ולא חלק יחסי למרות שאני עוזבת 8 ימים לפני סיום החודש
מי צודק?
17/11/2013 ב 12:25
שלום סיגל,
כדי לענות לשאלתך יש צורך לקרוא את הסכם השכירות ולראות על מה הסכמתן ביניכן בכתב. נסי לקרוא את נוסח ההסכם ולראות מהם תנאי סיום השכירות או העבירי את ההסכם לעו"ד העוסק במקרקעין כדי לבדוק את מצבך המשפטי לאורו.
בברכה,
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
בוריס שאל/ה:
5/11/2013 ב 08:22
רכשתי ב 02.05.2010 דירה מקבלן " על הנייר" .
לפי חוזה היה כתוב , שתאריך מסירה היא 32 חודשים מקבלת היתר בניה. ההיתר בנייה התקבל ב 12/09/2010 וזאת אומרת ,שתאריך מסירה היא 12/5/2013.
במשך כל ה 3 שנים האלה קיבלתי כבר 2 מכתבי איחור. ראשון ל 31/12/2013 והשני ל 30/06/2014 . ללא סיבות מאוחדות לאיחור.
כמובן יש בחוזה את ה"גרייס" 3 חודשים ואת הדחייה עקב שינויים , שעשיתי בדירה ( 28 יום).
יש בחוזה גם סכום פיצוי מוסכם 650 דולר על כל חודש איחור.
שאילה שלי , האם יש אשפרות לקבל יותר מהסכום הפיצוי שמופיע בחוזה ?
יש בחוזה סעיף די מעניין ,שאולי יכול לעזור לי. :
"במיקרה של פיגור מצד המוכר במסירת החזקה בדירה , מעבר למועדים הקבועים לכך בסעיף 6 לעיל , ישלם המוכר לקונה פיצוי קבוע ומוערך מראש, כמפורט בנספח 1.2.2 . ככל שבכפוף לאמור בסעיף 6 לעיל , לא יעלה הפיגור במסירה על שישה חודשים , יהיה הפיצוי הנ"ל , תרופתו היחידה של הקונה כלפי המוכר , והקונה לא יהיה רשאי לתבוע במקרה כזה מהמוכר , סעד אחר ו/או נוסף כלשהו. "
בסעיף 6 מדובר על גרייס של 3 חודשים
בסעיף 1.2.2. מופיע פיצוי 650 דולר .
האם איחור של יותר מ6 חודשים אחרי גרייס והשינויים בדירה בוצעו , פותח לי אפשרות לדרוש פיצוי יותר גדול גם על התקופה של 6 חודשים ראשונים של איחור וגם על התקופה , שאחרי ?
מצורף קובץ עם חוזה רכישה.
שר שאל/ה:
4/11/2013 ב 19:16
לעו"ד שלום
אני ושתי אחיותיי ירשנו לאחרונה שתי דירות, אחת בת"א והשניה בפתח תקוה. על פי ההסכם בין היורשות (הסכם בכתב באישור בית המשפט), אחיותיי קיבלו את הדירה בת"א ואילו אני קיבלתי את הדירה בפתח תקווה. בנוסף שילמתי לאחיותיי 121,000 ₪ דמי איזון בגין הפרש הערך של חלקי בדירה בת"א והחלק שקיבלתי מהן בדירה בפתח תקוה. ככל הידוע לי הייתי אמורה לשלם מס רכישה בגובה 5% מדמי האיזון מכיוון שעבור ירושה לא משלמים מס (כלומר סך של כ-6000 ₪ בלבד). להפתעתי קיבלתי לשלם מס שבח בגובה 50,000 ₪!!
כמובן שפניתי ללשכת המס בשאלה לגבי הסכום התמוה לדעתי. בתחילה הם אמרו שאני אכן צריכה לשלם מס רכישה בגובה 5% מדמי האיזון, אולם אח"כ שינו את דעתם וטענו שאני צריכה לשלם מס שבח בגובה 20,000 ₪ על מכירת חלקי בדירה בת"א, שזה אומר 10% (!!) מערך חלקי בדירה בת"א שהועבר לאחיותיי.
ש שאל/ה:
17/10/2013 ב 14:04
הבניין שלנו בן 6 דיירים בנוי בצד אחד של המגרש והמגרש השני ריק כך
שהחלוקה של המגרש לא יכולה להיות שווה בזמן הריסת חציו
ובנייתו מחדש. דהיינו כאשר שלושה מהדיירים שנמצאים בסמוך
לחצי הריק ירצו לבנות או למכור אותו לקבלן.
ברצוני לדעת כמה עולה תביעה לבית המשפט לחלוקת
הזכויות במגרש והוצאת צו מניעה במקרה ומחציתו ייהרס לבנייה מחדש.
וברצוני לדעת תוך כמה זמן נותן בית המשפט את הצו מיום הבקשה.
יצחק קלין שאל/ה:
6/10/2013 ב 15:54
פרוטוקולים, ובמקרה זה, פרוטוקול דיון של ועדת משנה להתנגדויות ועדה מחוזית לתכנון ובניה, האם יש חובה להחתימו, כלומר מי ערך את הפרטוקול ומי מתייצב מאחורי תוכנו. היש בעניין זה דברים ברורים?
רונן שאל/ה:
28/9/2013 ב 15:09
שילמתי תשלום לדירה חדשה לפני הזמן המיועד לתשלום עפ"י החוזה. התשלומים עבור הדירה צמודים למדד הבניה. הקבלן דורש ממני לשלם את ההפרשים על מדד הבנייה לתאריך המיועד לתשלום. האם דרישתו של הקבלן חוקית ועלי לשלם את ההפרשים?
29/9/2013 ב 13:01
כעקרון, אם כך סיכמתם, זה ההסדר הכספי ביניכם.
בדרך כלל, אם תשלומים הוקדמו, אז ההצמדה חלה לגבי התאריך של התשלום בפועל, אבל חייבים לראות בדיוק מה נכתב בחוזה שנכרת ביניכם.
אשמח לסייע במידת הצורך.
בברכה,
דיאנה רוזנבוים, עו"ד ונטריון
0523580242
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
יובל שאל/ה:
27/8/2013 ב 02:11
ניר שאל/ה:
25/8/2013 ב 11:34
אבא שלי ואחים שלו מכרו משק ולפני שביצעו את העיסקה ביקשתי מאמא של חבר שעבדה אז בחברת תיווך לטפל לנו בעיסקה.
כשפנה אלי הקונה הפנתי אותו למתווכת והיא עשתה איתו זכרון דברים.חשוב לי לציין שלא חתמנו על חוזה עם משרד התיווך אך לטענתה של המתווכת אני חתמתי למרות שאין לי קשר לנכס פרט לעובדה שחלק מהנכס הוא של אבי
לאחר החתימה על הזכרון דברים אחים של אבא שלי ואבא שלי לא רצו לעשות את העיסקה דרך תיווך כי הקונה הגיע אליהם לא דרך המתווכת אז ביקשתי ממנה לבטל את העיסקה והיא הסכימה.
העיסקה בוצעה ללא תיווך.
כעת משרד התיווך דורש מאבי לשלם את דמי התיווך האם יש להם עילה לתביעה?
אלמונית שאל/ה:
2/8/2013 ב 09:20
שלום רב,
בעלי צבר חובות בבנק ועקב כך הבנק נאלץ להפסיק את האשראי ולכבד את המשכנתא עד שיוסדר החוב ואי לכך בעלי רוצה למכור את הבית הבעיה שברגע שנמכור את הבית יש חוב לבנק חוב למשכנתאות לא ישאר כמעט כלום ויש לי 2 ילדים האם יש פתרון אחר או הכוונה.
אודה על תשובתך.
15/8/2013 ב 15:37
מירי שאל/ה:
25/7/2013 ב 20:34
שלום רב,
בהסכם גירושים שאושר בבית משפט התחייבה האישה לפנות את הבית ששייך לגרוש עד תאריך מסויים. בהסכם כתוב במפורש, שהתאריך בתוקף למעט הסכמה אחרת בין הצדדים. העניין הוא שלאחר מכן, הציע לה הגרוש להישאר עם הילדים בבית תמורת שכ"ד. ההצעה נעשתה בכתב. התגובה הראשונית של האישה בכתב היתה שלילית. אך שלושה חודשים לפני תאריך הפינוי המיועד, שינתה את דעתה והודיעה לגרוש בעל פה שהיא מקבלת את ההצעה להישאר תמורת שכ"ד ושהיא מבקשת להישאר בתנאים אלה עוד שנתיים. הגרוש הסכים לכך בעל פה. באופןפתאומי שינה דעתו, וחודש בלבד לפני תאריך הפינוי המיועד שלח לה מכתב המאיים לפנות אותה מהבית באמצעות בית משפט אם לא תתפנה לבד!! האם יש כאן הפרה בוטה של הסכם שנסגר בע"פ? כשיגיעו לבית המשפט, האם לאישה יש סיכוי טוב להישאר בדירה, או לכל הפחות לקבל איזשהוא פיצוי על הפרת החוזה?? הרי לא הגיוני למצוא דירה אחרת בתוך חודש בלבד.
ציפורה שאל/ה:
19/7/2013 ב 03:23
שלום רב, האם בחוזה שכירות של דירה בישראל שייערך בשנת 2013 מותר לנקוב שכ"ד בדולר? האם חוזה כזה יהיה תקין וקביל מבחינת בית משפט? האם בחוזה שייערך בשנת 2013 מותר להצמיד שכ"ד לדולר או למדד, לגבוה מבין שניהם? האם חוזה כזה יהיה תקין וקביל מבחינת בית משפט? תודה! ציפי
19/7/2013 ב 09:29
התשובה לכל השאלות שלך היא כן.
מה שכן, לא הייתי כותבת הצמדה לדולר או למדד לפי הגבוה ביניהם, אלא קובעת מנגנון הצמדה מסוים ואפשרות לשנותו אחת לתקופה (נניח אחת לחצי שנה לעבור מהצמדה לדולר להצמדה למדד או להיפך).
בהצלחה,
0523580242 089357907