המשרד מייצג לקוחות בעסקאות מקרקעיןו נד"לן מגוונות. כמו כן מעניק המשרד ליווי משפטי לעסקים וחברות.
אבי שאל/ה:
22/10/2021 ב 08:21
שלום, לאחר 5 שנים מרכישת דירה מקבלן מהנדס העיר חתם על כל הניירת והועבר למפ"י. כמה זמן ייקח עד שהרישום בטאבו יוסדר (מרגע שהנושא בטיפול מפ"י) מה השלב הבא לאחר מפ"י תודה מראש,
אירית שאל/ה:
18/10/2021 ב 19:17
האם מחסן של כתר נחשב חריגת בניה ומה לגבי סככה לחניה?
רמי שאל/ה:
10/9/2021 ב 17:28
נראה שהפורום עליו השלום?!
דן שטרן שאל/ה:
9/9/2021 ב 10:08
שלום, רכשתי דירה בבניין במסגרת עמותה. חלק מהדירות בבניין נמסרו לרוכשים, אך הדירה שלי עדיין לא נמסרה. הדיירים בבניין התקשרו עם חברת ניהול לצורך תחזוקת הבניין וחברת הניהול דורשת ממני תשלום חדשי של ועד בית למרות שהדירה עדיין לא נמסרה לי. הנימוק של חברת הניהול הינו: "הבניין שלכם נמסר מעמותה ולא מקבלן ולכן העמותה לא מחויבת בתשלום והתשלום חל על הדיירים". לא נראה לי הגיוני לשלם ועד בית לדירה שעדיין לא בבעלותי. אודה להתייחסותך.
דן שטרן שאל/ה:
9/9/2021 ב 10:08
שלום, רכשתי דירה בבניין במסגרת עמותה. חלק מהדירות בבניין נמסרו לרוכשים, אך הדירה שלי עדיין לא נמסרה. הדיירים בבניין התקשרו עם חברת ניהול לצורך תחזוקת הבניין וחברת הניהול דורשת ממני תשלום חדשי של ועד בית למרות שהדירה עדיין לא נמסרה לי. הנימוק של חברת הניהול הינו: "הבניין שלכם נמסר מעמותה ולא מקבלן ולכן העמותה לא מחויבת בתשלום והתשלום חל על הדיירים". לא נראה לי הגיוני לשלם ועד בית לדירה שעדיין לא בבעלותי. אודה להתייחסותך.
אילן שאל/ה:
4/9/2021 ב 10:52
סעיף 58 לתקנות המקרקעין קובע כלהלן: בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחוייבים על פי דין או המקובלים על פי הנוהג, לפי יחס שטח רצפת דירתו אל שטח הרצפה של כל הדירות שבבית המשותף, זולת אם נקבע בתקנון שיעור השתתפות אחר. שאלה: האם "רצפת דירתו" משמע רק הדירה ממש, או גם כל סוג של הצמדה שקיימת לדירה (גם מחסן וחניות למשל)?
גבי שאל/ה:
1/9/2021 ב 19:38
שלום רב שאלה למי שמבין בצומות הבניה אני רכשתי דירה מוגמרת לכניסה מידית מקבלן ובחוזה הקבלן חייב אותנו לפי צומות הבניה של מדד מרץ ואנחנו חתמנו חוזה בגלל ב11/7 והוא כרגע בגמר חשבון רוצה שנשלם לו רטרו שזה יוצא יותר מ50000 שח מעבר למחיר שסגרנו איתו על הדירה מבדיקה שעשינו גילינו שהקבלן ידע על זה וזאת הדרך שלו לעקוץ את הלקוחות השאלה המתבקשת העם מותר לקבלן לחייב אותנו צומות בניה על חודשים אחורה ולא לפי מדד של יום חתימת החוזה
גיא שאל/ה:
31/8/2021 ב 22:22
למרות התחייבות הקבלן לחשבון ליווי, לא נפתח כזה. גם לא נרשמה הערת אזהרה ולכן לא יכולנו לשלם לקבלן מעבר ל 7% עפי חוק המכר עד מסירת הבית. למרות זאת הקבלן דורש הפרשי הצמדה לאורך כל התקופה על כל מחיר הדירה. האם יש פסיקה בנושא? סבירות והיגיון שלא יכול להיות שהקבלן ימנע ממני לשלם, יחסוך עלויות של חשבון ליווי וגם ידרוש הפרשי הצמדה
אלונה שאל/ה:
19/8/2021 ב 18:15
רציתי לשאול שאלה קצרה ..אם בחוזה מכירה ( אני המוכרת) מצויין עד תאריך מסוים יש לשלם חלק של כסף על הדירה מצד הקונה שחצי ממנו חייב לסגור משכנתא שלי וחלק שני להגיע אלי..כבר עבר תאריך מצויין יחד עם שבוע איחור ללא קנס אך סכום שהועבר בדקה אחרונה כמו שאומרים לבנק שלי זה רק חלק שסוגר את המשכנתא..האם זה חוקי? מה לגבי חלק שני? זה נחשב לאיחור? בחוזה מצויין מלוא הסכום עד תאריך שכבר עבר
שירי שאל/ה:
16/8/2021 ב 13:15
בבניין שלנו חנייה משותפת. ישנה יוזמה לקיים הגרלה כדי לשייך חניה לכל דירה ללא רישום בטאבו, ולקיים כל שנה הגרלה מחודשת. האם נדרשת הסכמה של כולם ואם לא, מה הרוב הנדרש.
נטשה שאל/ה:
10/8/2021 ב 14:11
שלום וברכה, באזורנו נכון להיום לא קיים גן משחקים לילדים. לכן הועד החליט לספח חניה (ששייכת בטאבו לאחת הדירות) שקרובה לגינון על מנת ליצור גן שעשועים לילדים. את החניה יחליפו לו באחת מהחניות המשותפות בבניין (קיימות 2, אחי הסיפוח תהיה אחת). האם זהו מהלך חוקי? (אשמח לגיבוי בחוקה) האם יש צורך בהסכמה של *כל* הדיירים או רק של 2/3? תודה מראש!
מריו שאל/ה:
3/8/2021 ב 16:25
לפי הסכם השכירות השוכר מחויב לשלם את דרישת אסיפת הבעלים לתשלום ההוצאות, בבדיקת התחשיב נמצא שהוא כולל רכיבים אסורים להטלה לשוכרים לפי הסעיף 25 של חוק השכירות בעל הדירה טוען שאינו אחראי על החלטות אסיפת הבעלים, והנציגות לא מוכנה לדון בטענה שלשוכר אין מעמד בבניין רק לשלם, המפקח לא דן בסכסוכים בין שוכר לאספת הבעלים, ובימ"ש שולחים את השוכר למפקח איך אפשר לדון ולקבוע מה גובה התשלום בתודה מראש על אפשרות לעלות את הסוגיה
א. שאל/ה:
25/7/2021 ב 14:55
היי. אני בעל דירהבבניין משותף ומשכיר אותה לאחר. היות שועד הבית שם דורש ממני כמה דרישות כדלהלן ומאיים לפנות למפקח על המקרקעין. אני רוצה להתייעץ בעניין. ואשמח מאד לקבל את תשובתכם! בתחילה ועד הבית גבה 160 ש"ח מכל דייר אח"כ הוחלט לקחת חברת אחזקה שמכסה את כל התשלומים השוטפים כמו גם תיקונים סבירים ובלאי. החברה גובה מכל דייר 150 ש"ח לחודש שמשולמים ע"י השוכר. כעת הועד דורש ממני כבעל הדירה לשלם בנוסף 300 ש"ח לשנה עבור "קופה קטנה" שתכסה "הוצאות מיוחדות" (בנוסף לתשלום ח"פ של 270 ש"ח להשלמת הסכום שדרוש להם) . בין ההוצאות שהועד רוצה לממן בזה ניתן למנות "פיקוד שבת" למעלית. מצלמות. הרחקת יונים. ועוד. שלכאו' אינם עונים על ההגדרה בחוק המקרקעין של "שמירה על הקיים" שאלותיי: 1.) האם בכלל ניתן להכריח אותי לשלם כל חודש עבור הוצאות שאינם תחזוקה שוטפת. אני מבחינתי – ככל שידרש לשלם משהו מיוחד - שיגבו ממני ע"כ בזמן אמת. 2.) האם בכלל ניתן להכריח אותי לשלם הוצאות כעין אלו בהסכמת רוב הדיירים בלבד וללא הסכמתי. 3.) מעלית שבת ספציפית – כמדומני התשלום של ההתקנה והאחזקה חל ע"פ החוק רק על הדיירים שדורשים זאת. האם נכון? אשמח מאד למענה בהקדם. היות ואני ממש מאויים ע"י הועד וברצוני לדעת עם מי הצדק. תודה רבה מראש.
שיר שאל/ה:
8/7/2021 ב 21:59
שכן שמעשן בלובי של הבנין (אני גרה בקומת קרקע, בלובי של הבנין) וכל העשן נכנס לי לבית, מעשן בלי הפסקה ואין לי אפשרות לסגור את החלון שפונה לכניסה כי זה חלון רפרפת שלא נסגר הרמטי האם ניתן לעשות משהו מבחינת החוק? ועוד שאלה באותו עניין, אותו שכן גם מחנה את הרכב שלו כ3 מטר מהדלת של הבית שלי, החניה רשומה לו בטאבו ולעוד שכן(מניפולציה של הקבלן שרשם את אותה חניה על 2 שכנים ומבחינת הגודל יש מקום רק לרכב אחד, ובנוסף זה לובי של בניין וממש לא מקום שמיועד לחניה כל הריח של הבנזין מהרכב הישן של השכן נכנס לי לתוך הבית, יש מה לעשות מבחינה חוקית אפילו שזה רשום על שמו בטאבו? תודה
אילן שאל/ה:
5/7/2021 ב 08:25
מקווה שאני בפורום הנכון, אם לא אשמח לקבל הפניה: השאלה נוגעת להוצאות חשמל בחניון משותף בבית משותף של שני בניינים - החניון נמצא בשטח של בניין א', ובניין ב' חולק בהוצאה (לפי נוסחה מסויימת). כעת בניין א' מבקש להוזיל את עלויות החשמל אך הדבר דורש השקעה בתשתית, שבניין ב' מסרב להשתתף בה. האם יכול בניין א' לבצע ההשקעה התשתיתית ובמקום לחייב את בניין ב' לפי נוסחה חדשה ומוזלת, להמשיך לחייב את בניין ב' לפי הנוסחה שהייתה קיימת טרם ביצוע השדרוג (לפחות עד שבניין ב' יואיל להסכים לתת את חלקו בשדרוג)? אני אודה לקבלת תשובה עניינית (ולא הצעות לפתרונות אחרים כמו גישור וכול').
פרלמן מרינה שאל/ה:
1/7/2021 ב 12:41
שלום רב. אב של בעלי נפטר.הוא היה נשאי פעם שניה ( אשתו ראשונה נפטרה) הוא רכש דירה ביחד עם בת זוג מנישאים שניים לפני 25 שנה. הפ רשמו צוואה משותפת עם חלוקה של חצי דירה לבת של אשה וחצי דירה לחלק בין בעלי ואח שלו. מתי אמחנו יכולים לקבל חלק שלנו בצוואה במידה ובת זוג עדיין חיה בדירה זאת? אנחנו ביחסים לא טובים איתה
יצחק שאל/ה:
17/6/2021 ב 19:49
אני מתגורר בבית פרטי בבית קיצוני מתוך 4 קוטג'ים. השכן הצמוד אלי מבלי לשאול או להתייעץ פינה 5 משאיות מלאות בחול שהוא הוציא מהמרתף לאחר שהוא שבר את קיר המרתף אני מניח. אני מבין שאני צריך לפנות לאגף הפיקוח על הבניה בעיריה, ושאלתי היא האם מדובר במעשה פלילי ? מה העיריה עושה במקרה כזה ?
מיכל שאל/ה:
31/5/2021 ב 17:37
משפר דיור שאינו יכול למכור את דירתו הראשונה עקב היותה בפרויקט פינוי בינוי האם יש לו הארכה של השנה ושמונה חודשים למכירת הדירה הראשונה כדי שיוכל לקבל משכנתא של עד 70% מהדירה השניה
יצחק קליין שאל/ה:
30/5/2021 ב 13:02
בעבר היו הבדלים לעניין חוקי דייר מוגן בין בנינים ישנים שנבנו לפני תשי"ג ולאחריו. בבנינים ישנים למשל, לא התאפשר ויתור על זכויות דייר מוגן, וכל ויתור כזה נחשב כהתנייה על החוק. האם עדיין קיימים הבדלים בין בנינים ישנים לבין חדשים אחרי שנתפרסם חוק דיירות מוגנת נוסח משולב? עוד דבר, חוק הגנת הדייר הוגדר כחוק קוגנטי, האם אחרי פרסום הנוסח המשולב עדיין החוק מוגדר כקוגנטי?
קטי שאל/ה:
26/5/2021 ב 12:55
אני גרה בדירה שכורה עם בן זוג היוזה על שמו הוא עכשיו לא בדירה האם בעל הדירה יכול להוציא אותי מהדירה
נורית שאל/ה:
12/5/2021 ב 18:04
הדיירת שלי מתעקשת על חוזה לשנתיים. קבעתי שכ"ד לשנה הראשונה והצעתי שלשנה השנייה נקבע בתום השנה הראשונה. היא רוצה שעכשין נקבע דמי שכירות גם לשנה השנייה. מה לעשות. האם זה לטובתי. תודה
רז שאל/ה:
3/5/2021 ב 21:44
שלום רב אמא שלי ז"ל הורישה דירה מסויימת עבורי בלבד . היא נפטרה בתאריך 13/4 . ויש מחלקות ביני, לבין אחד מהאחים שלי : לטענתו, ההכנסות העתידיות של הדירה לאחר תאירך הפטירה גם הן יהיו חלק מהעזבון, וצריכות להמשיך ולהכנס לבנק, ולהתחלק בין שלושתנו, עד לאחר שנקבל צו ונלך פיזית לבנק . (פעולה שעשויה להמשך חודשים רבים של עיכובים מיותרים) ברור לכולם שהדירה היא עבורי בלבד - אין שום מחלוקות בנושא זה . וחשוב לציין שגם הבנק עצמו נעל את החשבון, ולטענת הבנק אסור להכניס כסף לחשבון . לדעתי - לאחר תאריך הפטירה, האחים שלי צריכים לקבל סכום יחסי עבור חודש 4/21, ולאחר תאריך הפטירה כל ההכנסות העתידיות של הדירה מיוחסות אלי בלבד בין היתר רשום גם בצוואה שהיא תהיה בתוקף החל מ "שעה קודם לפטירה" - אנא עזרתך - אשמח לשמוע דעתך בנושא
נורית רוזנבלום שאל/ה:
26/4/2021 ב 14:36
בגלל בעיות באיטום חיצוני של הבניין והחלון מבחוץ , חודרים מי גשם כך שיש רטיבות ועובש בחדר שינה. הקבלן לא מטפל מכוון שתמה תקופת האחריות. האם ניתן לתקן ולהחיל את התשלום על חשבון ועד הבניין ? (האם החוק אומר שועד אמור לשלם בעבור טיפול בחיפוי החיצוני של הבניין) ? תודה
נורית גנוט שאל/ה:
18/4/2021 ב 14:13
שלום רב ב-2003 נכנסנו לביתנו שבנינו בכפר חנניה, אך לא חתמנו על חוזה חכירה עם מנהל מקרקעי ישראל, כעת אנחנו רוצים להסדיר את הנושא אך נתקלים בקשיים הן מול המנהל והן מול המועצה האזורית מרום הגליל אליה שייך הישוב שלנו: התבקשנו להעביר למנהל טופס 4 נאמן למקור וכך עשינו אך הם לא קיבלו את הטופס בטענה שהמועצה צריכה לרשום על הטופס את התאריך שבו הם מסרו לנו אותו, חזרנו עם הטופס למועצה ועם המכתב מהמנהל אך אומרים שזה מסובך ובינתיים אנחנו תקועים בין הפטיש לסדן חסרי אונים, מבקשים לדעת אין יוצאים מהתסבוכת הזו לתשובתכם נודה בכבוד רב דוד ונורית כפר חנניה
ששון מנשה שאל/ה:
14/4/2021 ב 10:45
אני גר בבניין בעל שש קומות ארבע דירות בכל קומה. בזמנו היה חדר הסקת מים חמים בצד האחורי של המבנה לימים הוחלט לפנות את דוד המים ולבטל את ההסקה, במסגרת אספת וועד הבניין והדיירים פנו אלי וביקשו ממני לפנות את תחולת חדר ההסקה ובתמורה מקום זה ישמש אותי למחסן שלי. כמובן שבמשך תקופה ארוכה אתה רוכש כל מיני חפצים בהתחשב למקום שיש לי.לציין שאספת הדיירים נעשתה בעל פה. עם הזמן דירים התחלפו ולמרות שנאמר על ההסכם שהיה מבקשים ממני לפנות את המחסן לצורך שימוש ציבור הדירים . שאלתי היכן אני נמצא משפטית במקרה זה תודה על תשובה מראש