המשרד מייצג לקוחות בעסקאות מקרקעיןו נד"לן מגוונות. כמו כן מעניק המשרד ליווי משפטי לעסקים וחברות.
משה שאל/ה:
31/5/2016 ב 14:17
זכינו בתביעה אזרחית כספית ובעקבותיה בית המשפט הוציא לבקשתנו צו עיקול על קרקע של הנתבע, עיקול שנרשם בטאבו. הליכי הוצאה לפועל נגד החייב (=הנתבע) לא צלחו עקב אי שיתוף פעולה מצדו. האם העיקול לטובתנו על סמך התביעה האזרחית המקורית עדיין בתוקף? האם בכלל יש תוקף לצווי עיקול של בית המשפט? למיטב זכרוני, בצו עצמו לא הופיע תאריך תוקף. יש לציין, שמאז הזכייה בתביעה עברו 3 שנים, וקיים עיקול נוסף על אותה הקרקע. לאחרונה ניתן נגד החייב צו כינוס נכסים באמצעות הכונס הרשמי, והגשנו תביעת חוב במסגרת צו הכינוס, תביעה אחת ממספר תביעות של גורמים אחרים. האם עצם העיקול לטובתנו נותן לנו קדימות במימוש הקרקע לעומת תביעות החוב האחרות?
אורי שאל/ה:
29/5/2016 ב 16:15
אני אמור לקבל דירת מגורים במתנה בשנת 2018 ( דירה עכשיו בבניה סיום הבניה 2018) אני רוצה למכור אותה ב 2019 ולא יעמוד בתקופת הצינון. השאלה שלי האם אפשר למכור אותה ולשלם מס שבח לפי מס מוטב לינארית החדשה ? (פטור מי מס שבח עד 1-1-2014) המגרש נרכש ב 1956.
עוז שאל/ה:
29/5/2016 ב 10:24
שלום רב, יו"ר ועד הבית בבניין שלי מודע לכך שחסרה דלת מקשרת בין חדר המדרגות לגג, וכן לכך שהרפרפות בחלון המקשר שבורות. כתוצאה מכך, חודרים מי גשמים לחדר המדרגות בחורף, ואילו בקיץ עולים לשם בני נוער ודיירים על מנת להתרועע בלילות, מה שיוצר רעש והפרעות. התרעתי על כך מספר פעמים, אולם כל פעם הוא טוען שאין לכך מספיק כסף בקופה. זאת - למרות שבמהלך תקופה זו (שאורכה כשנה) דאג להקצות סכומי כסף גדולים לסיוד הגג, פתיחת סתימת ביוב בצנרת, תיקון המעטפת החיצונית של הבניין וכו'. מה האפשרויות העומדות לרשותי כבעלים של דירה בבניין? בתודה מראש.
אריק שאל/ה:
28/5/2016 ב 13:27
שלום, מעוניין לדעת באילו מקרים חברה קבלנית יכולה לתרץ את האיחור במסירת הדירה בגלל מבצע "צוק איתן" (מלבד הסעיף הכללי שכל חברה מוסיפה בחוזה המכר – כח עליון) ? האם קיים אישור כל שהוא ממשרד ממשלתי או רשות המיסים המאפשר לה לעשות זאת (פרטנית לכל חברה) ? האם עצם הפיצוי לחברה בגין המבצע על ידי רשות המיסים אינו מאפשר לה לתרץ את האיחור במסירה הדירה בגין אותה סיבה (חנייה כפולה). האם במידה וקיימים דיירים שרכשו את הדירה לאחר צוק איתן ומועד המסירה שלהם זהה לאלו שרכשו את הדירה לפני המבצע סותר את הטענות לאיחור בגין המבצע על ידי הקבלן. תודה
אוקסנה שאל/ה:
25/5/2016 ב 21:21
שלום רב, לפני כשנה וחצי רכשתי דירת גן בפתח תקווה בבניין בן 7 קומות. בבניין קיימות מספר דירות של חיילים (מטעם האגודה למען החייל). מיותר לציין כי מדובר במטרד תמידי (מוזיקה ורעש עד שלוש בבוקר, זריקת סיגריות, קונדומים וזבל לחצר שלי). פניתי מספר פעמים למשטרת ישראל עם תלונות באמצע הלילה, כמובן לא נעשה דבר בנושא. לפני כשבוע הותקנו מזגנים בדירות החיילים מעל חדרי השינה שלנו, בקיר החיצוני של הבניין (כשקיים מסתור כביסה לשאר הדירות). לא בוצעה התקנה תקינה, כיוון שלא הועבר צינור ניקוז מים מהמזגן אל משפך מסויים. כל המים מטפטפים על חלון חדר השינה, על הקיר החיצוני שלי, על הכסיבה וכמובן על ריצפת החצר. הדבר מהווה סכנת החלקה כיוון שהחצר שלי מרוצפת, ומיותר לציין כי לא ניתן לתלות כביסה, וניתן לשמוע את טפטוף המים. פנינו לאיש שאחראי על דירת החיילים (כנראה מתווך בין דירת החיילים לאגודה למען החייל) וזה הבטיח לנו כי היום יבוא מתרין לתקן את המצב כיוון שבא להוסיף מזגנים נוספים בשאר החדרים. כמובן שלא נעשה דבר בנושא, אלא הותקנו מזגנים נוספים עם צינורות זרוקים לחצר (צינורות קצרים). כיצד ולמי אני אמורה לפנות בנושא זה? הרי לא יכול להיות שאנו נהיה שבויים של האגודה למען החייל. אודה לעזרה. תודה מראש: אוקסנה
אסתי שאל/ה:
16/5/2016 ב 14:05
שלום רב, האם דירה שלא גרים בה ולוקח זמן רב למכור את הדירה, בעל הנכס פטור מתשלום מס ועד בית?
יוסי שאל/ה:
3/5/2016 ב 12:28
שלום רציתי לשאול . בחוזה שכירות מוזכר שצריך לצבוע את הדירה. וצבענו. אבל בעל הדירה טוען שהיא לא צבועה כראוי ודורש לממש את שטר הביטחון
קובי שאל/ה:
25/3/2016 ב 19:13
רב אבקש להתייעץ לגבי פטור ממס שבח במכירת 2 דירות ע"פ סעיף 49 ה' 1. נכון לדצמבר 2015 אני בעל 2 דירות א. דירה ראשונה שווי הדירה 660 אלף (ע"פ הסכם מכירה שנחתם) - הדירה שמשה להשכרה והיום עומדת ריקה וממתינה להעברת בעלות ב. דירה שנייה -שווי הדירה 1.3 מיליון (ע"פ הערכת שמאי מלפני כחודש) - הדירה משמשת למגורים של משפחתי ג. סך שווי דירות 1.96. כוונותיי למכור את 2 הדירות ולרכוש דירה שלישית - יחידה למגורים. 2. במהלך חודש דצמבר 2015 רכשתי דירה שלישית מקבלן - שווי הדירה ע"פ חוזה מכר (ללא תוספות) - 1.745 מיליון. 3. במהלך חודש פברואר 2016 נמכרה הדירה הראשונה (סעיף 1א) - שווי המכירה (ע"פ חוזה) - 660 אלף. 4. הדירה השנייה (סעיף 1ב) מוצעת כרגע למכירה ובשאיפה תימכר במהלך החודשים הקרובים - שווי המכירה סביב עלות שמאי 5. להבנתי האמור לעי"ל עונה בדיוק על סעיף 49 ה' - גם מבחינת זמנים, גם מבחינת עלויות וגם מבחינת תת סעיף 4 שמכיר בכך שדירה שלישית לא נחשבת במניין הדירות. 6. העורך דין המייצג אותי טוען שכל עוד ישנו מס לינארי - סעיףז 49 ה' לא תקף ועל כן הוא אינו יכול לעשות בו שימוש. חישוב מס השבח במכירת 2 הדירות יהיה לינארי ללא הכרה בפטור לאף אחת מהדירות. 7. בנוסף לא מכרתי דירה ב - 9 השנים האחרונות. אודה על תשובתך האם אכן סעיף 49 ה' לא תקף, האם אני עומד בקריטריונים לסעיף ואם כן מה אני נדרש לעשות בתודה קובי
יוסף האוסף שאל/ה:
18/3/2016 ב 22:22
קונים דירה חדשה? ירשתם דירה עם פריטים ישנים ועתיקות? התגלגל לידכם אוסף שלם ומעניין? אספן קונה ירושות, עיזבונות, עתיקות, אוספים שלמים, כלי כתיבה ישנים, ספרים, תקליטים, יודאיקה ומסמכים ישנים. אם אתם זקוקים לשירות של פינוי תכולת דירה, יש לכם הזדמנות לרווח כספי גבוה עבור פריטים שאין לכם עוד צורך בהם. טלפנו ל 052-5637133 או חפשו בגוגל "פינוי דירה יוסף האוסף". http://www.yosefus.com/PAGE11.asp
אבי רצון שאל/ה:
14/3/2016 ב 15:25
אנו ארבעה אחים שירשו בית מגורים מהוהרים. כיום הנכס רשום בטאבו על ארבעת האחים 25% כ"א. הנכס מושכר כ-4 שנים ללא שום בעיות. כיום, אח אחד מעונין לממש את חלקו. האח אינו פונה לארכאות לפרוק שיתוף אלא מייצר לחץ בזאת שהוא פונה לשוכרים ומציין בפניהם שלא יוכלו להשכור את הנכס בשנה הבאה כי הוא לא מסכים. 1. האם אנו (3 אחים 75%) יכולים להמשיך להשכיר את הנכס ללא הסכמת האח הרביעי. 2. האם יש לו זכות להכנס בתום השכירות "ולתפוס חזקה" על הנכס ובכך למנוע השכרתו בתקופת השכירות הבאה? 3. כיצד אנו יכולים לפעול כדי לשמור על השכירות הנכנסת כל חודש (מלבד מלקנות את חלקו ופרוק שותפות(
שגיא
21/4/2016 ב 20:42
אלעזר כהן שאל/ה:
29/2/2016 ב 13:14
בימים אלה מתקדמת חקיקה של שינויים בחוזה המכר, אשר לפי כותרות בעיתונים יכול לחסוך לקוני הדירות "עשרות אלפי שקל". אני עומד לחתום על חוזה לקניית דירה בבניין אשר אין לו עדיין היתר בנייה מהרשות המקומית. האם יהיה נכון להתנות חתימה על החוזה בכך שכל שינוי בתקנות חוזי המכר שיחקק בטרם התקבל ההיתר יחול גם על חוזה המכר?
חיים שאל/ה:
25/2/2016 ב 19:40
אני אמור להעביר דירה לבעלותי לאחר תשלום מחצית משוויה לרעייתי ידוע לי שעברת הדירה פטורה ממס מהו הנוסח שחייב להיות רשום בהסכם הגירושים על מנת לקבל את הפטור האם במידה וארצה למוכרה בזמן מסויים בעתיד אהייה פטור ממס שבח לציין שמכרתי דירה לפני 15 שנה תודה
יוסי שאל/ה:
15/2/2016 ב 15:51
ניתן פס"ד נגד השכן שלי בבימ"ש לעניינים מקומיים להריסת בנייה לא חוקית עד תאריך מסויים ונקבע כמה מ"ר עליו להרוס . ברצוני לדעת האם אני יכול לבצע את ההריסה במקומו והאם העיריה חייבת לתת לי תשובה כימד קבעה את השטח למרות שהשטח שנבנה באופן לא חוקי הוא כפול מהשטח שנקבע. תודה.
מיכל שאל/ה:
14/2/2016 ב 18:24
אני גרה בבית משותף לפני מספר חודשים הודיע הועד בית שהם רוצים לשפץ את החניה המשותפת ולשים שער חשמלי אני התנגדתי ואמרתי שלאור העובדה שאני לא משתמשת בחניה אני לא מוכנה להשתמש באותה ישיבה גם ביקשתי שיתנו לי תרשים של החניות המשותפות. נציגת הועד אמרה לי מי שאין לו חניה לא צריך לשלם ולכן נתתי את הסכמתי. לפני כחודש שיפצו את החניה ושמו שער חשמלי. אני כמובן לא רכשתי שלט ואני לא נכנסתי לחניה. לפני כשבועיים פגשה אותי שוב נציגת הועד במעלית וזרקה לי את צריכה לשלם X ש"ח אמרתי לה על מה ? אמרה על החניה הגבתי אבל אמרתם שמי שאין לו לא צריך לשלם, התגובה היתה לא תשלמי אני פונה לעורך דין של תרבות הדיור, שוב כל השיחה היתה במעלית כשאני עם ילדים ולא קשובה ולא יכולה לענות. במאמר מוסגר אציין כי נציגת הועד ובעלה מתנהגים בבניין כאילו שלהם, השתלטו על מחסן ששיך לכל הבניין ובן זוגה של הנציגה עובד משם, אין לאף דייר מפתח למקלט ויש שם דברים רק של מי שהועד מחליט שמתאים לו שיהיה ועוד פעולות. לפני כיומיים קיבלתי מכתב מהאגודה לתרבות הדיור שאני נדרשת לשלם בגין החניה אודה באם אוכל לקבל נקודות להתנגדות לתשלום או דרכי פעולה אפשריים, תודה
מרדכי שאל/ה:
7/2/2016 ב 21:23
שלום לכם, זקוק לתשובה דחופה במילוי שטר חוב המצורף לחוזה השכירות לדירה ( צריך לחתום על חוזה השכירות מחר) 1. בפרטי עושי השטר (השוכר), מה ממלאים בכתובת ? את כתובת הדירה שאני רוצה להשכיר , או כתובת המגורים שהוא עכשיו עוזב ? 2. במשבצת פרטי הבנק --- האם רצוי למלא את פרטי הבנק , או להשאירו ריק ? ( ובעצם אם ממלאים את פרטי הבנק , צריך שבשורת מקום התשלום למלאות את שם הבנק , או להשאיר ריק ? ) בתודה מראש
מאיר שאל/ה:
31/1/2016 ב 10:17
רכשנו בית , עורך הדין אמר להמתין עד שנקבל שובר ע"מ לשלם מס רכישה .אחרי חודשיים וחצי התקשרתי למס הכנסה והם אמרו לשלם על חשבון השומה סך כ- 85,000 ש"ח.שילמנו.כעת חויבנו בסך של כ 1500 קנסות והפרשי הצמדה שברור שזה בגלל טעות של עורך הדין שהמתין עד לקבלת השובר בעו שבאוצר בירושלים אמרו בפירוש שהיה צורך לשלם תוך 60 יום.עורך הדין לא רוצה לשאת בזה -טוען שלא יכול היה לשלם כי לא היה לו שובר.מה לעשות ? האם מועיל לפנות ללשכת עורכי הדין , או לתביעות קטנות או לרדת מזה ?(הוא קרוב משפחה רחוק שכבר לא נעשה איתו עסקים)
ליאת שאל/ה:
21/1/2016 ב 20:08
שלום וברכה, הדירה נקנתה על ידי פלוני ב 2006 ב 350,000 ש"ח, וב 2010 העביר את הבעלות לאשתו ללא תמורה. היום (חלפו הרבה שנים) האשה מעוניינת למכור את הדירה ב 1250,000 (זו לא דירה יחידה יש לה עוד דירות בבעלותה). 1. כיצד יחושב מס השבח? 2. אם עושים חישוב ליניארי- האם על הרווח עד 2014 יש פטור? או שבגלל שקיבלה במתנה גם על התקופה הזו יש מס שבח? 3. האם צריך קבלות והוכחות לטובת קיזוזים (למשל טענות על שיפוץ או ריביות?) 4. האם את הקיזוז עושים מהסכום של מס השבח הסופי שהתקבל או לפני החלוקה לכל ה10 שנים? תודה,
אליזבת שאל/ה:
19/1/2016 ב 16:36
שלום, 1. חוזה השכירות שלנו עמד להסתיים ב14.2. בהסכם יש סעיף של אופציה שמימושה מתבצע אוטומוטית אלא אם כן הודענו אחרת (ולא עשינו זאת). 2. בעלת הדירה הוציאה מכתב מעורך דין המודיע לנו על פינוי הנכס. 3. שוחחנו איתה והיא אמרה שזה משהו אוטומטי שנעשה ועל כן הסכמנו שנישאר בדירה. 4. היא המציאה נספח לחוזה שעלינו לחתום עליו שכמובן הוא מוסיף סעיפים שאיננו מסכימים להם. 5. היא הגיעה לדירה במסווה של "בדיקת ליקויים" עם גבר והוא אמר שאם לא נחתום יפנה אותנו בכוח. 6. שלחנו לה מכתב שאנו מממשים את האופציה בעודה ממשיכה לנסות ולהפר את ההסכם ושהיא גורמת לי ללחצים נפשיים (אני בחודש תשיעי, צריכה ללדת). 7. היא הוציאה לנו מכתב היום מעורך דין לפנות את הדירה על פי סעיף אחר שמתיר לה לפנות אותנו חודשיים מראש (אנו לתומנו חשבנו שמדובר בזכות שתינתן רק אם נפר את אחד הסעיפים, אחרת מה כוחה של האופציה?!). בנוסף, המציאה כי עלינו לפצות אותה בסך של 2000 ש"ח עבור אריחים שהיו במרפסת וזרקנו אותם. תודה
מרדכי שאל/ה:
14/1/2016 ב 23:06
ברשותי דירה שקיבלתי מהקבלן שברצוני להשכיר בחוזה השכירות שיש לי ברישא מופיע תיאור הנכס : הואיל והמשכיר הינו בעלים של דירה אשר כתובתה ברחוב XXX בעיר בית שמש. המושכר הינו דירה בת 3 חדרים, בקומה שניה (דירה מספר 4) הכוללת מזגן חדש בסלון + חניה צמודה במגרש הבניין (להלן: "המושכר"); לדירה מוצמד בטאבו מחסן בקומת המרתף + חניה במגרש חניה של הבנין שאותם איני רוצה להשכיר האם פשוט צריך להשמיטם מנוסח זה ? או שנוסח הגדרת "המושכר" צריך להיות מפורט ככל האפשר (ע"מ להגדיר על מה הבעלות) ובגוף החוזה להוסיף סעיף שחלקים אלו אינן חלק מהסכם השכירות ? בתודה מראש מרדכי
אלינור שאל/ה:
31/12/2015 ב 10:14
שלום, כיום קיימת מתיחות ביטחונית בגבול הצפון, אני מתגוררת בנהריה בבניין משותף. האם לראש ועד הבית יש סמכות להחזיק מפתח יחיד למקלט? האם יש לה זכות להתנות לי את קבלת המפתח כדייר בבניין? פניתי לעירייה ולמשטרה לקבל סיוע בנושא של קבלת מפתח למקלט והם לאחר בירור עם ראש הועד וסירובה ציינו שעלי לפנות לבית המשפט, מה עלי לעשות?
מרדכי שאל/ה:
31/12/2015 ב 09:48
יש לי דירה כעשר שנים העומדת בכל התנאים של דירה יחידה מזכה, ורכשתי דירה נוספת על הנייר תוך התחייבות למכור את הראשונה תוך שנתיים. כעת אני רוצה למכור את הראשונה. האם קיים לגביה הפטור של דירה יחידה מזכה ואזכה לפטור מלא או רק ליניארי. במידה והפטור הוא ליניארי - האם זה בגלל שכבר חתמתי חוזה על דירה חדשה? ומה היה קורה אם הייתי מוכר את הישנה לפני חתימת החוזה החדש?
מרדכי שאל/ה:
31/12/2015 ב 09:42
קיבלתי אישורי הרחבה על הדירה אולם ישנו שכן 'שעושה את המוות' עד כדי אלימות שלא מאפשר ולא יאפשר לנו לבנות. האם ניתן לערער על היטל ההשבחה? אם כן איך? תודה רבה