המשרד מייצג לקוחות בעסקאות מקרקעיןו נד"לן מגוונות. כמו כן מעניק המשרד ליווי משפטי לעסקים וחברות.
דני שאל/ה:
12/4/2021 ב 15:04
האם קבלות עבור תשלום וועד בית חייבות להיות עם מספר קבלה לפי חוק?
זואי שאל/ה:
8/4/2021 ב 13:10
שלום, אני חד הורית לקטינה ובגיר. בעלי נפטר לפני 5 שנים וירשתי יחד עם ילדי דירה הרשומה על שמו. 50 אחוז אני, ו 25 אחוז כל אחד מילדי. אנחנו לא מתגוררים בדירה אלא משכירים ושוכרים בעצמנו. אני מעוניינת לרכוש דירה, האם אני זכאית לחישוב מס רכישה כרוכשת דירה ראשונה, היות ובבעלותי רק 50 אחוז מהדירה שבירושה? או שגם ילדי הקטין נחשב לרוכש, כך שבבעלותינו יחד, 75% מהירושה, ואז הדירה שארכוש נחשבת כדירה שניה? אשמח לעצתך. תודה
דוד שאל/ה:
5/4/2021 ב 22:38
שלום רב, אני גר בבניין משותף של 3 דירים, קומת קרקע פתחו גן של 29 ילדים אני גר קומה ראשונה, המרחק בין החלון שלי לחצר של הגן שבו משחקים 3 ילדים הוא פחות מ 2 מטר, כל הזמן יש לי בבית צעקות הזויות של ילדים, אני לא יכול לעבוד לא יכול לנוח, בתוך המיטה שלי רעש מטורף, מצורף קישור לסרטון https://drive.google.com/folderview?id=1jxnNw9fVbl1145oVZ_OIL2E-PDyvNXpP הדירה שבה יש גן ילדים שמופעל בירושלים ע"י העירייה ועמותת אגודת ישראל מוגדר כדירת מגורים, הם הגישו בקשה להפוך את הדירה לגן ילדים, אני הגשתי התנגדות לועדה לתכנון ובניה מהסיבות הבאות: א. בגלל שזה מטרד ורעש מטורף ב. בגלל שבדירה שנפתח בה הגן יש בה המון חריגות בניה כולל פיצול הדירה שהוא משכיר לזוג, לדירה הזאת יש 5! פתחים למרות שרק אחד מה הוא חוקי, ועוד יחידה שהוא בנה בחצר לא חוקי המון המון חריגות בניה הועדה אמרו שיבאו לעשות סיור ועד עכשיו לא באו למרות שעבר יותר מחצי שנה, בפועל אין לו כרגע אישור להפעיל גן שאלתי אם אני יכול לתבוע את העירייה ואת העמותה שמפעילה את הגן א. לבקש שבית משפט יורה לסגור את הגן לאלתר בגלל הרעש החזק ב. לדרוש פיצוי על שנה וחצי (בסוף שנה הזאת זה יהיה שנתיים כבר) שהגן עובד ועל הרעש הנורא שהם עשו לנו (ההורים שלי אנשים חולים מאוד מאוד מעל גיל שבעים סובלים מזה נורא) קישור לסרטונים של הרעש https://drive.google.com/folderview?id=1jxnNw9fVbl1145oVZ_OIL2E-PDyvNXpP רציתי לדעת מה הסיכויים לסגור את הגן הזה, ומה הסיכוי לקבל פיצוי על עוגמת הנפש
דודי שאל/ה:
5/4/2021 ב 20:39
אשמח לדעת האם דרושה חתימת נוטריון על הסכם שיתוף במקרקעין לצורך קבלת משכנתא.
מיכאלה כספי שאל/ה:
4/4/2021 ב 23:09
נמצאים 40 שנה בדמי מפתח מגורים. רוצים ללכת לבית אבות. אפשר להוריש לבן אם יגור יחד חצי שנה?
אלמוג קליין שאל/ה:
2/4/2021 ב 07:42
להורי יש דירה בפרוייקט פינוי בינוי שמסתיים בימים אלו. אני מעוניינת לרכוש מהם את הדירה (עבור תמורה). האם הם חייבים לשלם מס שבח בגין המכירה או שהם פטורים?
אודי שאל/ה:
16/3/2021 ב 11:41
שלום, 1. רכשנו דירה חדשה מקבלן ונתבקשנו לעשות התאמות לצרכי החשמל בדירה. 2. הקבלן הגיש לנו תכנית ולאחר השינויים חתמנו והגשנו לו. 3. לאחר כחודש, הוא שלח מייל עם התכנית שחתמנו ובה שינוי מיקום של 2 מפסקי תאורה (בהם לא בוצע כל שינוי על ידינו) בטענה שאין מקום על הקיר ( מדובר על קיר שבה הדלת הראשית). האם זה מותר?
נורה נואנה שאל/ה:
15/3/2021 ב 16:50
שלום רב למכובדיי, אני מתגוררת בבניין משותף בשכונת קטמון ו' ירושלים. הדירה בת 2 חדרים בבעלותי. יש לנו שכנה בעייתית מאוד המתגוררת בדירה למטה, הבת של השכנה הזאת מזמינה חברים וחברות שמתאספים פה למטה במרפסת הדירה שלהם ועושים רעש נוראי בשעות המאוחרות של הלילה ועד השעות הקטנות. היא חוסמת לנו כמעט באופן קבוע את הגישה להיכן שאנו מחנים את הקלנועית כי רק בנקודה הזאת יש לנו אפשרות להטעין את הקלנועית. היא מחנה את הג'יפ קאיה שלה במקום שכלל אינו מיועד לחנייה! בכביש הגישה לבניין. אם פונים אליה היא ישר מתחילה לצעוק ברמות אחרות עד כדי כך שכל הדיירים מפחדים ממנה והפה הגדול שלה...מה ניתן לעשות כדי להפסיק עם המטרד של הרעש, הבלאגן בלילות, הצעקות שלה כאילו היא מנהלת את הבניין והיא בסך הכל דיירת של עמידר.... אודה לתשובתכם מראש
אלי שאל/ה:
25/2/2021 ב 13:27
לפני כארבע שנים רכשתי כחצי דונם אדמה,לאחר המכירה ובבדיקת המודד היסתבר שהחומה של השכן נמצאת אצלי כחצי מטר לאורך עשרים מטר לפי דברי השכן החומה ניבנתה מלפני כשלושים שנה ולא מעוניין לפנותה,מה החוק אומר לגבי הנושא.
לאה שאל/ה:
17/2/2021 ב 20:59
שלום, אני בתהליך מכירה של דירה ונכנס סכום ראשוני מהקונים לחשבון הבנק. הבנק מבקש ממני אסמכתא בצורת חוזה המכר לכספים אלה.האם מותר לו, האם מקובל לתת אינפורמציה כזו לבנק ומה המטרה? תודה
יהודה שאל/ה:
13/2/2021 ב 21:28
שלום רב. האם יש חוק/תקנה שרשות כל שהיא (ועדה מקומית, מנהל מקרקעי ישראל ואו אחר) סמכות להתנות את מתן ההיתר ברישום תצ״ר, כמובן בתוקף וכשרה? מצבי נכון להיום שהתנאי הזה חוסם אותי מלקבל את ההיתר למרות שאין זה תלוי רק, הרי יש עוד בעלי זכויות. רישום התצר מתעכב כבר כ-10 שנים. הארכת תוקף התצ״ר האחרונה נעשת על חשבוני, אף אחד לא מוכן להשתתף. לכן אם אין סמכות לרשות אני אוכל להגיש ערר. לפי החומרים שיש בידי תהליך הרישום רצוי לכולם והשירות שהמנהל במקרקעי ישראל בעניין הוא בגדר שירות ולא חובה. תודה מראש- יהודה צפירה
שלמה לוין שאל/ה:
13/2/2021 ב 10:31
נכבדי/נכבדתי , 1. יש לי חוזה שכירות לדירתי ויש בו סעיף " רצתה השוכרת או המשכיר לסיים את החוזה בטרם עת תודיע האחת לשני חודשים מראש" 2. השוכרת הודיעה לי ובתאריך 15/2/2021 יעברו להם החודשים. 3. אתמול הודיעה לי השוכרת שלא מצאה ציור חליפי ושאמתין עד שתמצא.... שאלתי- 1. האם משתמע מנוסח הסעיף שאם חלפו חודשים ולא עזבה - עליה להודיע לי שוב חודשים מראש ובאם תעזוב לפני זאת אאלץ להחזיר לה שכ"ד בהתאם? או 2 עתה היא יכולה לעזוב בכל מועד שרוצה עד תום החוזה ומבלי שאדע תאריך מראש? בתודה מראש, שלמה לוין.
טלי שאל/ה:
4/2/2021 ב 17:14
לפני 8 חודשים נכנסו שוכרים לדירתי והסתבר שיש נזק מים משכן מעל וכתם רטיבות נראה בתקרת חדר השינה. אמרתי להם שזה יטופל. חברת הביטוח של השכנה שלחה בעלי מקצוע רבים ללא ציוד איתור ומתנהלת בקמצנות ואיטיות בתיקון מקור הנזק. במשך 7 חודשים עשו תיקונים קטנים שלא הואילו וכ-4-5 פעמים צבעו את תקרת חדר השינה כשהיא עדיין לחה וזה גרם להתפוררות התיקרה שוב ושוב. לפני חודש היה אינסטלטור שמצא את מקור הנזק אצל השכנה לאחר מכן שלחו מצלמה טרמית וקבעו שאין יותר נזילות. עד היום לא ביצעו בדיקת לחות בריצפה בדירה מעל כפי שנהוג על מנת לעמוד האם יש צורך בהחלפת החול או שייבוש עם מכונה יספיק. דברים אלו עולים הרבה יותר מלשלוח כל פעם צבעי כדי לנסות לדחות בעוד כמה ימים את מחוייבותם. מתוך התחשבות בדיירים שלי שסובלים הביאה בעלת הדירה מעלי בעל מקצוע על חשבונה שגרד את הטיח המתפורר שהחזיק שבוע ושוב התקרה מתפוררת. הוא קבע שאין סכנה והחדר עדיין ראוי למגורים. הדיירים שלי ישנים בחדר זה עם תינוק ודורשים ממני הורדה בשכר הדירה כפיצוי על הביקורים הרבים של בעלי מקצוע, ושעדיין הבעייה לא הסתיימה. 1. האם עלי בכלל להסכים לתת להם פיצוי כספי במצב זה לאור שהם משתמשים בדירה ואני משקיעה את כל המאמצים מול הנהלת חב׳ הביטוח של השכנה שיביאו פיתרון. 2. חשבתי להציע לדיירים לתבוע ישירות את חברת הביטוח כי אני לא צד במקור הנזק. האם זה מקובל? 3. במידה ולא יסכימו אני מוכנה לפנים משורת הדין לתת להם 1000 שח חד פעמי הקפוא לחתימתם שלא יהיו להם תביעות נוספות בעיניין זה כלפי. בכדי לתבוע בעתיד מחברת הביטוח של השכנה עוגמת נפש ואובדן שכר דירה אם יהיה, איזה נוסח עלי לבקש מהדיירים כדי לתבוע זאת בעתיד חזרה? תודה
אחת
14/3/2021 ב 19:41
היי, מבינה אותך לחלוטין. אנחנו בדירה שסובלת מרטיבות מהשכן שלמעלה. במקרה שלנו לא מזיז עצמו ואגב יש לו ביטוח וגם את זה לא הביא. אני מייעצת לך אחרי שקראתי הרבה חומר באינטרנט. את יכולה לפנות למפקחת על הבתים המשותפים. בסוגיה זו. ביטוח זה קקי כי תמיד עובדים עם חברה קבלנית ורוצים לצאת בעלויות זולות ולכן קראתי הרבה תביעות נגד חברת הביטוח כי כמו שכתבת הבעיה לא נפתרת אחת ולתמיד. הם לא עובדים טוב בכלל... מצד שני כשיש לשכן ביטוח והוא מציע פתרון אסור לנו לאמור שלא רוצים תיקון של הביטוח. בקיצור צריך לתבוע את הביטוח. ואת תפני למפקחת לפתור את בעית הנזילה בצו עשה
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
NINA שאל/ה:
28/1/2021 ב 11:02
שלום רב, אנו עומדים לחתום על חוזה שכירות בתוספת ערבות אוואל. למה חייבים לשים לב במילוי שהשטר? תודה רבה על התיחסותכם
משה שאל/ה:
13/1/2021 ב 21:51
שלום רב, אני מחתים דיירי בנין על הסכם כלשהו . אחד מהדיירים ביקש ממני במייל שאחתום בשמו על ההסכם. יש לי שני שאלות - א. בנוסח חוק השליחות כתוב שנתינת יפוי הכח יכולה להיות גם בעל פה - האם זה אומר שבקשה במייל גם מספיקה? ב. אני יודע שיש את תנאי הצד שלישי - כלומר השלוח/מיופה הכח לא יכול להיות צד בהסכם ולכן אני לא יכול לחתום בשביל הדייר על ההסכם שהוא עושה איתי. השאלה היא האם הוא יכול לבקש מאשתי שתחתום בעבורו על הסכם זה, כלומר, האם אשתי היא צד שלישי כיון שאינה קשורה להסכם הזה שלי אתו? אודה על מענה.
עובר דירה שאל/ה:
10/1/2021 ב 00:30
שלום. בחוזה השכירות מופיע סייג יחיד לתקופת השכירות, מצד המשכיר או השוכר. הדייג הוא השוכר רשאי לקצר את החוזה בתנאי שימצא מחליף שמקובל על המשכיר. לאחר יותר מ6 שנים עזבנו יותר מחצי שנה לפני תום החוזה. בשנה האחרונה החל פרוייקט בניה ליד הבית וגם הבית עצמו עומד לפני תחילת פרוייקט ויתכן ולא יחודש חוזה מעבר לתאריך הנוכחי. מצב זה לא מקל על מציאת מחליף, בטח ללא עדכון המחיר ובכל זאת המשכיר לא הקל באישור מחליף. לבסוף נמצא מחליף המקובל על המשכיר ולאחר תקופה ארוכה שבה סיפרו לי המחליף והמשכיר גרסאות שונות התברר שהמחליף נסוג בגלל שינוי בחוזה שהציג המשכיר. זאת למרות שתוך כדי התהליך ניסיתי לגשר והמשכיר הסתיר ועידה להסביר שאין שינוי בחוזה. לבסוף, כשנסוג המחליף, קיבלתי העתק של הדף שנוסף לחוזה ולכן אני יודע כעת שכך היה. עד אז וגם לאחר מכן, עד היום, אנו עושים כמיטב יכולתנו להראות את הדירה ולמצוא מחליף. העניין לא קל במיוחד עם הביקושים והסגרים עקב הקורונה. אנחנו משוכנעים, וכך משתמע מהודעות המחליף, שאם לא היה נסיון שינוי החוזה- היה נמצא מחליף כבר מה 1 בינואר. בינתיים השוכר הודה הבין ואמר שהיה אסור לו לעשות זאת אך המחליף מסרב לחזור. מה באפשרותי לעשות? תודה.
יובל שאל/ה:
7/1/2021 ב 13:08
עו"ד רוזנבוים שלום, שאלה: נושה (עירייה) מנסה לגבות חוב בגובה למעלה מ100K שכבר הגיע לשלבי הוצל"פ על ידי מכירת נכס מקרקעין שלחייב יש בו רק 12%. רוב בעלי הנכס מעדיפים בכל מקרה למכור. העניין הוא שחלק מיתר בעלי הנכס מסרבים למכור את הנכס. מה עושים במקרה כזה? האם ניתן לכתפות מכירה על השותפים? (על ידי העירייה או ע"י יתר השותפים שכן רוצים למכור?) לעצתך אודה,
יהונתן שאל/ה:
30/12/2020 ב 08:49
שלום. קבלן מסר לי דירה בבניין, והחניה עוד לא הייתה מוכנה. הוא נתן לי חניה חלופית ומסמך שהיא שלי עד שהחניה שלי תהיה מוכנה. בפועל בעל החניה החלופית נכנס לדירה שלו והקבלן הפקיע ממני את החנייה החלופית עד ששלי תהיה מוכנה, ללא צפי ברור. יש לציין שבמבוא לחוזה החניה נחשבת חלק מהדירה, ומוזכרת רק במבוא. האם הוא ביצע הפרת חוזה? ואם כן מה ניתן לעשות?
עופר שאל/ה:
28/12/2020 ב 08:36
שלום דיאנה, אני מתגורר בחלקה בה שני בתי "ראי" כמעט זהים והם צימודי קרקע . הבית אצלי הוא מיד שניה ובעת רכישתו חתמתי עם הדו על הסכם שיתוף. כעת אנחנו רוצים להסדיר את הרישום כהסכם בית משותף עם חלוקה לתתי חלקה ורישום בטאבו. העניין הוא שאנחנו חתומים על תשריט של חצי מהחלקה לכל אחד והיות ואני הבית הראשון , נוצר מצב שבעצם השכן עובר דרכי עם רכב לביתו ובכך בעצם אין לי פה באמת חצי , כלומר, שטח המעבר שלו דרכי הופך את המקום לרישום כזיקת הנאה. השאלה שלי היא : השטח שלי בעצם מה שנקרא הוא שלי שלך ושלו שלו, כלומר אני דה פקטו לא נהנה מחצי החלקה שהופכת להיות בנקודה מסוימת משותפת עבורו. האם לא מגיע בדיוק חצי מהחלקה (ללא שטחים משותפים). לתשובתך המפורטת אודה. עופר
ליאור שאל/ה:
20/11/2020 ב 21:55
שלום, השכן שלי מכר את הבית שלו והאיש שקנה ממנו כביכול רוצה לקנות את החצר שלו מהמדינה .השכן הישן טוען שאנחנו בתור השכנים הצמודים אליו כי זה בתי קרקע צרכים לחתום על חוזה שזה החצר שלהם וזה לא קשור אלינו. בטאבו רשום שהבית שלנו רשום בפנקס בתים משותפים לא יודעת מה זה אומר? הבית שלנו לא קשור אליו. לכל אחד יש את השרטוט של הבית שלו עם גבולות שלו כמה החצר וכמה הבית לא הבנתי מה זה קשור אלינו? האם יש חוק כזה שכביכול אנחנו צרכים לאשר להם ?ובנוסף רוצים לקחת מאתנו כסף. כמובן שעוד לא הביאו לנו את החוזה כדי שנראה אותו ונדע במה באמת מדובר. שאלה נוספת האם הוא יכול בלי רצוננו לקנות את החצר שלנו בנוסף לחצר שנמצא בשטח שלו?
פאולינה שאל/ה:
15/11/2020 ב 21:57
אני חייבת לטוס לחו"ל אבי זקן קשיש וחולה ומשפחתי כבר קראו לי להגיע... שאוכל עשיין להיפרד ממנו בעודו חי.. השאלה שלי : אני בתחילת תביעת גירושין.. האם ייפוי כח שאני מעניקה לעורר הדין כדי שהוא יציג ויצייג אותי בעת הדיונים בבית המשפט ? יוכל לפעול במקומי ואפילו למכור את הבית בשמי ? ? האם אוכל לטוס להיפרד מאבי ,ובראש שקט? הנוכחות הפיזית שלי יוכל להחליף הוא מייפה הכוח שלי ?, זה יהיה אי עורך הדין ,או בתי הבכורה)27( , או אדם אחר) או שנה אני חייבת להיות נוכחת פיזית בדיונים ולוותר על פרידה מאבי הקשעש שמחכה שאגיע ..לא התראינו 30 שנה ! הוא בן 94 צלול מאד, אך גופו חולה כבר .. .? יש לציין שאני חיה 30 שנים בארץ ולא ביקרתי מעולם את משפחתי וחבריי בכל ה- 30 שנים הללו שהקדשתי את חיי למען משפחתי בעלי וילדיי..) 5 במספר * ומעולם לא טסתי. ..וכעת ,לאחר 28 דנים נשואים תחת התעללות פיזית מינית כחכחית רגדית ונפשית שלא דיווחתי... וכאשר אמרתי "לא עוד!"..ו"עד כאן!" בעלי יצא לנקום בי .. לנסות לפגוע עוד יותר. החסם חדבוח בנק לא מעביר כסף לי ולילדיי על דעת עצמו ..)כי טרח התחיל ההליך גירושין.. (ומעבר לכך היה גם לא מעט פעמים תחת צווי הרחקה .. מדובר בדברים לא פשוטים אך אני חייבת לטוס לראות את אבא.. השאלה היא אם אוכל לטוס בשקט נפשי וללא דאגות שזה חוקי וזה מותר,, להשאיר כאן הכל בידי עורך הדין שמייצג אותי והוא יגיע במקומי ובשמי ויבצוע כל פעולה )משפטית וכלכלית)הופעה בבית המשפט במקומי וגם ן מכירת רכוש למשל, במקומי. אודה לך מאד על תשובתך בהקדם האפשרי!,
יורגו שאל/ה:
5/11/2020 ב 12:54
נעשה הסכם שיתוף בין בני משפחה ושולמה תמורה כספית עבור זאת 1.היות ועל הקרקע יש מבנים ללא היתר האם הרישום מחייב תשלום מיסים עבור המבנים הנל או הריסתם. 2.האם אי רישום וקבלת תמורה לצד אחד הוא עיסקה 3.האם אי רישום העיסקה לאורך שנים וקבלת שכירות עבור המבנים מהווה עבירה של שימוש חורד במבנה ללא התר
שמחה שאל/ה:
3/11/2020 ב 20:28
שלום רב. קניתי (ביחד עם עוד כמה אנשים) חלק מהמקרקעין אשר מופקדת עליה תב"ע לאישור בניה של סך מסויים יחי"ד (עדיין לא ידוע כמה יאושר בסוף). כעת זה הנכס היחיד שלי. אני מעוניין לרכוש כעת דירה בפרוייקט שכעת באמצע בניה. הבנתי שכעת בוודאי לא אחוייב במס רכישה על דירה שניה, כל עוד אין שום התקדמות בחלקת הקרקע שלי. השאלה הלי היא ממתי אני כן יחוייב, האם ממתי שתאושר התב"ע באופן סופי, או רק ממתי שבפעול יתחילו לבנות, או מסיום הבניה/טופס 4 של יחידת החלק הקרקע הנ"ל, או 18 חודש לאחריה? אשמח לתשובה ברורה וחותכת. תודה רבה מאוד!
ורד שאל/ה:
3/11/2020 ב 13:34
שלום, אני משכירה חנות והשוכר הודיע לי כי הוא אינו מחדש חוזה ומתפנה בהתאם לחוזה השכירות (נתן הודעה של חצי שנה- נשאר 3 חודשים) אני מבקשת להתקין על חלון הראווה שלט להשכרה. השוכר מסרב לאפשר התקנת השלט ופעמיים כבר חיבל בשלט וזרק אותו. הדבר פוגע ומסכל את סיכויינו להשכרת החנות בעיקר בימים לא פשוטים אלו. בחוזה אין כל התייחסות לתליית שלט. מה ניתן לעשות מול השוכר? בברכה ורד
שושנה שאל/ה:
28/10/2020 ב 13:03
אנו גרים בדירה שקנינו בהנחת מס רכישה לנכה בשווי 0.5%. אחרי 4 שנים איננו רוצים לגור בה יותר עקב שינויים בחיינו. א. האם אפשר להשכירה? ב. מה ההתנהלות כאשר משכירים?