המשרד מייצג לקוחות בעסקאות מקרקעיןו נד"לן מגוונות. כמו כן מעניק המשרד ליווי משפטי לעסקים וחברות.
ירון שאל/ה:
25/4/2022 ב 13:43
אני עומד לחתום על רכישת דירה במתחם שייתכן ויעבור פינוי בינוי בעתיד. יש לי כבר דירה שניה בבעלותי באותו המתחם. הפרויקט נמצא בשלב הפקדת תכנית ועדיין לא נחתמה עסקה עם יזם. האם לפי תיקון 49כב שפורסם בחוק ההסדרים האחרון, אהיה מוגבל בפטור ממס שבח לדירה אחת או שאקבל פטור לשתי הדירות?
אלדד שאל/ה:
3/4/2022 ב 01:25
שלום, שאלתי נוגעת לחובת הגילוי של כונס נכסים לגבי התחייבויות שנטל החייב בנוגע לנכס. ראיתי נכס מכינוס, נשלחה אלי שמאות שבה נכתב כי בעלי הנכס חתומים על הסכם תמא בו יקבלו תוספת של X מטרים. לאחר מכן נרשם שהייתה תוספת להסכם בו הוסכם על עדכון התוספת ל X-5 מטרים (כלומר הקטנת התוספת לבעלי הדירה). הגשתי הצעה וזכיתי אחרי התמחרות. כעת נודע לי כי בנוסף לשני הסכמים אלו שהוצגו לי הייתה הסכמה של בעלי הנכס להפחית עוד מהתוספת להם הם זכאים תמורת הרחבת המרפסת. את ההסכמה האחרונה לא גילו לי ולא מסרו לי מסמכים לגביה ולו הייתי יודע שהיא קיימת לא הייתי מגיש הצעה בכלל. שאלתי היא האם לכונס הייתה חובה להציג גם את ההסכם השלישי שהרי לא הייתה לי כל דרך לדעת עליו. לציין כי ביקשתי את ההסכמים מראש וקיבלתי רק את השניים אבל לא את השלישי. מה ניתן לעשות כעת? האם זו עילה לביטול הרכישה? תודה
אייל הדר שאל/ה:
28/3/2022 ב 21:08
החברה הקבלנית שקנינו אצלה דירה מאחרת במסירת הדירה כבר יותר משנה וחצי (מהתאריך הנקוב בהסכם המכר) ולא שילמה לנו עדיין אפילו שקל בגין האיחור (150% דמי שכירות עבור 8 חודשי האיחור הראשונים ו-125% דמי שכירות עבור יתרת החודשים). במגעים איתה היא מציעה פחות מ-50% מגובה הפיצויים שמגיעים לנו על פי החוק (וזאת כיוון שהיא מניחה כי נעדיף להימנע מהליך משפטי נגדה, שיכול להימשך כמה שנים). האם נוכל לסרב לקבל את המפתח לדירה החדשה עד לקבלת הפיצוי מהחברה (בהנחה שהבנק המלווה לא ישחרר לחברה את התשלומים ששילמנו על הדירה עד שנקבל מפתח ונחתום שקיבלנו את הדירה)?
ליה
31/3/2022 ב 01:12
משה אילוז שאל/ה:
16/3/2022 ב 11:27
שלום רב, אמא שלי התאלמנה לפני שנה וחצי, התחילה לקבל קצבת שאירים והבטחת הכנסה מביטוח לאומי, יש דירה בבעלותה בבאר שבע מלפני 3 שנים( שאני קניתי אך רשמתי על שמה עוד שהיה אבא בחיים, כל הסכום יצא מהחשבון שלי) .. השאלה היא כזאת.. במידה ואמא תעביר לי את הדירה על שמי(הבן) בהסכמתה ״העברה ללא תמורה״ זה יפגע לה בהבטחת הכנסה של ביטוח לאומי? או שאין קשר? לציין שזה הנכס היחיד שיש ברשותה של אמא. אשמח לקבל תשובה, תודה מראש
אליהו שאל/ה:
11/3/2022 ב 00:23
האם מותר לנציגות להחליט לא לשתף בעל דירה בבניין משותף שמעונין להתנדב ולהיות חלק מהנציגות כמשקיף.
רוני כהן שאל/ה:
28/2/2022 ב 15:31
שלום , אני גר בבית פרטי ,דו משפחתי שקיר משותף בני לבין השכן מפריד בין מרפסת מרוצפת שלו לבין קיר בחדר ארונות אצלי בבית צד הקיר אצלי בבית רטוב בימי הגשמים ,בבדיקה של מאתר נזילות התגלו סדקים בצד הקיר של השכן שע"פ חוות דעת המומחה צריך לאטום את הסדקים. השכן טוען שהקיר שייך לי ולא הוא שבנה אותו לי ברור שזה קיר משותף . אפשר להפנות אותי לחוק שמגדיר מהו קיר משותף / חוק בנושא לאסמכתא שאכן הקיר משותף ביננו תודה רבה מראש
אילנית דדיה שאל/ה:
27/2/2022 ב 20:30
חתמתי על חוזה מכר ביום 20.2.22 כמה ימים לאחר פגישה עם יועצת למשכנתאות התברר לי שבנק ישראל חוקק חוק שמגביל אותי בלקיחת משכנתא לבית אחר. בנוסף התנה פירעון הלוואות שנטלתי ולתדהמתי נתקלתי בסירוב שלא צפיתי 6 ימים מהחתימה פניתי מיד לקונה וביקשתי הבנה. ושאני אם חד הורית לשני ילדים וככל שאמכור לא אזכה שוב לקבל משכנתא ושאחזיר לו את השיק בסך 200 ואף אקח הלוואה ואשלם את דמי התיווך ששילם ואף ואת העו״ד שלו ! ושאני מתחייבת ששום נזק לא ייגרם לו ובבקשה שיבין מצבי! שכרגע זאת עובדה מוגמרת לבנק שיש לי משכנתא ואם אחזיר אותה לא יאשרו לי שוב ! ואני מאבדת את הבית לילדיי ! אני במצב כלכלי לא פשוט והתחננתי על נפשי הוא טרם לקח משכנתא זה להשקעה ולא מגורים בשבילו. להבדיל ממנו, לי התבררו נזקים בלתי הפיכים נפשית התרסקתי והתחננתי על נפשי שיסכים ואחתום על מה שירצה ששום נזק לא ייגרם לו! הייתי כנה וגלויה תוך 6 ימים מיום חתימת החוזה! והוא נשאר בשלו! האם בית משפט ייקבל מצבי בגין הפרת ההסכם?
מלאכי שאל/ה:
25/2/2022 ב 21:04
שלום לך. אני ועוד שותף שנינו שוכרים דירה מבעל הבית. עכשיו אני רוצה לעבור לבד בדירה ובעל הבית מסכים לחתום רק איתי. הבעיה שהשותף לא מסכים להתפנות. האם אני בתור שוכר יכול להביא לו מכתב התראה לפני פינוי מהדירה ואז לפנות לבית משפט או רק בעל הבית? כי לכאורה אני בעל הנכס כי אני חתום לבד בחוזה מול בעל הבית. ומה עדיף מבחינה חוקית? וגם הבנתי שאני בתור שוכר יכול להפעיל כוח סביר על השוכר השני ובעל הבית לא, הבנתי נכון? ושאלה אחרונה, האם בעל הבית יכול לתת לי ייפוי כוח לטפל בעניינים האלה ולהוציא את השוכר השני מדירה שרק אני חתום עליה? תודה רבה לך :)
נתי שאל/ה:
23/2/2022 ב 17:26
שלום. יש לי פסק דין מבית הדין הרבני שאומר להעביר זכויות בדירה על שמי האישה לאחר שהגרוש ויתר על חלקו בדירה וחתם על כך בבית הדין. הוא התחרט ולא הגיע לדיון שנקבע. הדיינים קבעו שהמינהל יעביר את הזכויות על שמי ללא צורך בחתימתו. איך עושים זאת בפועל?
שרית שאל/ה:
22/2/2022 ב 12:11
קניתי דירה יד 2 עם בלוני גז, האם צריכה לשלם למוכר בעבור הבלונים או רק דמי פיקדון?
יוסף שאל/ה:
10/2/2022 ב 11:09
אבקש לדעת האם ניתן למקם/להציב משאית מגורים על קרקע פרטית, אם או בלי חיבור לתשתית מים וחשמל? אם כן, לאורך כמה זמן? לתמיד או האם יש מגבלת זמן?
ילנה שאל/ה:
9/2/2022 ב 03:44
בבנייןשלום רב. בבניין שבו אני גרה כבר 9 שנים, הוזנחה במשך לפחות 9 ויותר קורוזיה ונזילה מתמשכת מצנרת שחילחלה בין 3 קומות בבניין. כשנפל טיח וראו ברזלים באיזור בודד בלבד לפני 9 שנים התרעתי בפני הועד אבל לא טופל הדבר. היום המצב חמור מאוד התפשט לפחות ל3 קומות וכולל התפוררות מואצת של הבטון , הברזלים שבתוך הבטון יוצאים החוצה ודוחפים את הבטון המתפורר. נופלות חתיכות גדולןת של בטון בגודל של סלע!! בעיית הנזילה סוף סוף טופלה אבל אף אחד כאן לא מוטרד ממצב חדר המדרגות , מה גם שהבניין ישן גם כך ולא חסרים בו לקויים. הבניין מנוהל על ידי חברת ניהול אבל הם מעבירים כל פניה אליהם לדיירים שבעבר היו הועד ומשאירים את זה בידיהם לטיפול, אותם דיירים החליטו שמדובר בטיח בלבד ואין כל סכנה שנשקפת. הבאתי קבלן מטעמי שאישר לי שאכן מדובר בסכנה מיידית לחדר המדרגות! אבל הבאתי אותו מיוזמתי, פה יש דיירים אדישים שלא יקבלו ביקורת ממי שהם לא ביקשו..אבל כל פנייה לאותם דיירים ישר נבלמת ופנייה לחברת הניהול כאמור עוברת לאותם דיירים ושם נעצרת. פנייה לעירייה כרוכה בתשלום ואף בהתחייבות לתשלום גבוה יותר במידה ויידרש, ואני לא אמורה לשאת בהוצאות של בניין שלם לבד , וודאי לא יכולה להתחייב בשם בניין שלם. השאלה שלי מה ניתן לעשות? האם יש גוף ציבורי שאפשר לפנות אליו שתפקידו , והאינטרס שלו למנוע אסון משותף לאינטרס שאמור להיות של הדיירים... חשבתי לתומי שלעירייה יש אינטרס למנוע אסון בעיר שלה (הבניין כולל צד נוסף שהוא משרדים סופרמארקט ומרפאה), כך שהדבר נאכף ביוזמת העירייה ללא עשיית רווחים על הדרך... אז כנראה שטעיתי, ולצערי בנתיים זה מזיז לי בלבד... אנא האר את עיניי...מה האפשרויות העומדות לרשותי?
אריה שאל/ה:
8/2/2022 ב 11:54
יש לי זכות לבניית דירה אחת מתוך 120 דירות על קרקע אותה רכשתי בשנת 1964. הוצאות הבניה עלי. הבניה מתחילה בחודשים הקרובים. שאלות 1-מתי אפשרי למכור את הדירה כ"דירה מזכה" כהגדרת לצורך מס שבח? 2-האם במכירת הדירה אשלם מס שבח בחישוב לניארי מ-1964?
יניב שאל/ה:
7/2/2022 ב 22:40
שלום, מבנה של 4 דיירים כאשר עפ"י תשריט חזית הבניין הינה שטח משותף היכול לשמש ל-4 חניות. בפועל השכן הקדמי השתלט ותחם לעצמו גינה + חניה ולא מעוניין לדבר. בניסיון לפנות אליו, מתפרץ ומאיים ומקלל. מנגד השטח האחורי של הבניין עפי התשריט, בבעלות אותו השכן רק שאין לו באמת זיקה אליו ולכן השטח מוזנח ולא מנוצל למרות שיכול לשמש את הדירה האחורית, אך שוב השכן הקדמי המשתלט אינו מעוניין להידבר ולשמוע ולהיות הוגן. מה ניתן לעשות? איך ניתן להוציא אליו מכתב ולקדם/לתקן את המצב?
רינת שאל/ה:
28/1/2022 ב 10:22
שלום רב, אני גרה ביהודה ושומרון. ישנו קיר חוצץ ביני ובין שכנתי. בין המגרשים ישנם הבדלי גובה של כ3 מטר. האם היא צריכה להשתתף איתי במחצית העלויות? במידה וכן האם אני יכולה לפנות לטיפול דרך רשם לבתים משותפים?
גבי שאל/ה:
17/1/2022 ב 12:48
שלום רב בחודש דצמבר נהלנו משא ומתן על רכישת דירה הוחלפו טיוטות בין עורכי הדין בטיוטות כתובים כל פרטי הנכס מחיר הנכס כמו כן לוח סילוקין כל הנ"ל גם מגובה בתכתובת וואסאפ עם המוכרים כמו " מצידי נחתום מחר" ו"אמן" הנ"ל מצד המוכרים לאחר כיום המוכרים שלחו לי סמס ובוא הם מודיעים על ביטול העיסקה 2,6 מיל בתירוץ שנמאס להם מההתנהלות שלנו ושל עורכת הדין שלנו ושהעסקה מבוטלת נדהמנו לגלות שלאחר ימים ספורים הדירה נמכרה בסכום יותר גבוהה ב כ 120000 שח מההסכם איתנו כתוב בטיוטות שהפרת החוזה תגרור קנס של 10% מערך הדירה דהיינו כ 260000 ש"ח להבנתי חוסר תום לב היה בוודאות(הנכס נמכר כמה ימים אחר בסכום גבוהה יותר האם לפי המתואר ניתן לטעון שהיתה גם מסויימות וגמירות דעת? ומה הסיכוי של תביעה כזו אזמח לחוות דעתך בברכה גבי
ד שרון משרד עו"ד
3/2/2022 ב 10:24
שלום רב, על פניו מדובר בהנהלות חסרת תום לב במהלך מו"מ לכריתת חוזה. כמובן שיש לבחון את המסמכים אבל ניתן להגיש תביעה לאכיפה או לפיצויים, תוך צו לעצירת ההסכם שנחתם. מוזמן לפנות אלינו [email protected] עו"ד שרון 054-3070820 www.ds-legal.co.il
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
דנה שאל/ה:
6/1/2022 ב 20:30
הקבלן שינה קומה בחוזה בלי ליידע אותי שגם מעורב מתווך על אותה קומה שצריכה לשלם לו מה אני עושה?
אריק5 שאל/ה:
15/12/2021 ב 19:59
האם חוקי להתנות בחוזה שכירות כי תמורת הנחה השוכר חייב לתקן כל נזק גם אם הוא נובע מבלאי חלקי
אווה שאל/ה:
15/12/2021 ב 11:41
שלום רב, אני עוזבת את הארץ עוד מספר חודשים סופית, בעל דירה דורש להיכנס עם אנשים בקורונה להצגת הדירה. אני מסבירה לו שיש סיכוי גדול שיביא מישהו חולה ואני לא אעזוב את הארץ בגלל הסיכון להידבק. האם אני רשאית לא לתת לבעל דירה בגלל הסיבה של קורונה וכי אני עוזבת את הארץ סופית, לא יהיה לי לאן ללכת במצב שבו בגלל אותם אנשים הבדיקה שלי תהיה חיובית. יוצא בזאת שבעל הדירה שם אותי במצב סיכון. האם אני רשאית לא לתת לא להיכנס במצב קורונה וטיסה, אחרת לא הייתי דואגת. תודה רבה מראש
רבקה שאל/ה:
13/12/2021 ב 18:43
אנחנו גרים בדופלקס בקומה 9-10, המשתרע על שתי הקומות העליונות בניין משותף בן 10 קומות. הכניסה לדירה בקומה 9, המעלית עוצרת גם בקומה 10 , שם נמצא המחסן הדירתי,הצמוד למפלס העליון. מצבו הרפואי של אבי המבוגר הורע, ואני שוקלים להעבירו לביתנו, למפלס העליון במידה ויש אפשרות חוקית לפתיחת כניסה דרך המחסן, קרי, פתיחת הקיר המפריד בין המחסן לדירה. שאלתי, האם יש תקנה המאפשרת לקבל היתר לפתיחת דלת כניסה נוספת, עבור בן משפחה חולה ומוגבל? תודה רבה מראש
טל שאל/ה:
1/12/2021 ב 17:27
שלום רב, רכשתי דירה מקבלן שאוכלסה לפני כשנה. טרם הוצאתי נסח טאבו.האם חשוב להוציא או רק כשארצה למכור אותה חשוב שאוציא? אם אני מוציאה נסח טאבו ובו אני מופיעה סוגיית רישום המקרקעין כולל פרצלציה סגורה או שיש דבר נוסף לעשות? קראתי שיש 3 סוגי מרשמים של נכסי מקרקעין: לשכת רישום מקרקעין (טאבו). רשות מקרקעי ישראל. חברה משכנת. האם עלי לבדוק שאני רשומה בכולם או בטאבו? טופס המש"ח שלי נרשמה מספר חלקה שגויה בטעות של אחד מפקידי רשות המיסוי. עו"ד של הקבלן כתב כבר מספר מיילים בנושא וטרם קיבלתי את המש"ח המתוקן. עכשיו אני שמה לב שהרי רושמים מספר מגרש ולידו את מספר/י החלקה/ות. במקום לרשום מגרש 8142 חלקות 7 ו-30. רשמו: חלקות 17 ו-30. אני שייכת לחלקה 30.אם כך, האם אין טעם להתעסק בזה ואפשר להשאיר את הטעות כפי שהיא שכן הטעות אינה במספר החלקה שלי או שחשוב לוודא שרשויות המס תיקנו את הטעות? תודה טל
מירב שאל/ה:
25/11/2021 ב 18:07
תשדרי עסקים כרגיל עם - בגדי נשים - https://htofashion.co.il/, !
רות שאל/ה:
22/11/2021 ב 22:50
האם כדי לתבוע סרבן בפנוי בנוי, צריך שרוב הדיירים בעצמם יתבע -ובכללם אני- או שדי בכך שהיזם או חלק מהדיירים יתבעו, על בסיס שרוב הדיירים חתמו על ההסכם, ללא יפוי כח לתבוע בשמם סרבן.
יעקב צרפתי שאל/ה:
2/11/2021 ב 15:26
שלום אני שוכר דירה בבניין דיירים בבאר שבע בחודש יולי ארע פיצוץ בצנרת מים בבניין . חייבו אותי ואת כל הדיירים בתשלום גבוהה 500 שח חוץ מצריכה שוטפת השאלה מי חייב לשלם את החוב הזה המשכיר שהינו בעל הנכס או השוכר תודה מראש
מני שאל/ה:
28/10/2021 ב 16:01
שלום, יש לנו בבניין ובכלל בהרבה בניינים בשכונה בעיה של חריגה בצריכת מים משותפת. הנושא ידוע לעירייה המקומית ועדיין זה לא טופל. זה התחיל בערך מאז שהחליפו לכולם פה את שעוני המים לדיגיטליים. בחודשים האחרונים, אני בתור שוכר, שילמתי סביב ה- 150 ש"ח לחודש עבור צריכה משותפת, מעבר לחשבון מים שלי. האם במצב כזה, שזה לא מצב של בעיה בתשתית כמו פיצוץ בצנרת, אלא חריגה בעקבות סיבה לא ממש ברורה, האם אני השוכר משלם את החריגה או בעל הדירה? תודה מראש.