המשרד מייצג לקוחות בעסקאות מקרקעיןו נד"לן מגוונות. כמו כן מעניק המשרד ליווי משפטי לעסקים וחברות.
ורה אריאל שאל/ה:
15/1/2023 ב 15:15
האם יתכן שקבלן סיים לבנות את הקומה שלי וגם את זו שמעלי אבל עדיין טוען שאין לו תוכניות מפורטת לתת לנו כדי הערך לשינוי דיירים. במפרט המכר כתוב שיש להגיש תכנית שינויים 60 יום לפני יציקת הריצפה בדירה. איך זה יכול להשפיע על ייתכנות השינויים ומחירם?
סם לוי שאל/ה:
9/1/2023 ב 16:44
בשנת 2012 ניתן צו עשה אצל המפקחת כנגד בעל דירה בבית משותף. הצו לא קויים על ידי בעל הדירה. האם למרות השנים שחלפו מאז ניתן הצו, ניתן להגיש כנגד בעל הדירה תביעה על פי פקודת בזיון בית המשפט
טל שאל/ה:
7/12/2022 ב 18:31
שלום לכם, אני מעוניינת להעביר דירה הרשומה על שמי לאחי. ברשותי דירה נוספת בה אני גרה. לאחי אין דירה. במה הדבר כרוך מבחינה כספית?
יאיר שאל/ה:
5/12/2022 ב 13:49
אנו עומדים לפני רכישת שטח לבניה בהרחבה של ישוב קהילתי. בטרם חתימה נדרשנו לחשוף את יכולתנו הכלכלית לבנות את הבית, וכאשר אמרנו שאנו נסמכים, כגיבוי, על ההורים נדרשו ההורים להציג פרטי איתנות פיננסית -התבקשנו להציג דוחות בנק. היישוב עושה זאת דרך חברה פיננסית כלשהי שמבטיחה שהפרטים לא יעברו ליישוב עצמו. רק עצם קיום היכולת. האם הדבר הזה חוקי? מה אנו יכולים לעשות מבלי לאבד את האפשרות לרכוש את השטח ואולי גם בלי לריב עם הועד של הישוב.
אריה שאל/ה:
5/11/2022 ב 12:14
עסקינן במספר מבנים פרטיים הרשומים משום מה כרכוש משותף .(שאלה - היכן בודקים מדוע אנו מוגדרים רכוש משותף ) המבנים משנת 1985 . החברה המשכנת פשטה את הרגל מזמן . אחד המבנים חורג לחלקה אחרת . רמ"י טוענת כי רישום הבית המשותף יעשה עבור כל בעלי היחידות לאחר הסדרת החריגה .פנייתי לרמ"י האם ישנה החרגה ככל שמדובר בפונה יחיד המעוניין לרשום את הזכויות של הדירה שלו בלבד-נדחתה על הסף . איך מתקדמים ?
אירית1111 שאל/ה:
17/10/2022 ב 23:28
היוש ! אנחנו מחכות לך בייב ורוצות להכיר אותך מאמי! אנחנו זמינות מאמי בוואטספ, דורין 050-7534732 או ליטל 054-8818353
חממי דודו שאל/ה:
1/9/2022 ב 10:08
שלום אני אמור לרשום את הדירה שלי בטאבווקיבלתי קבלה מהעורך דין על התשלום אני רכשתי דירה 8 רשמו לי בקבלה דירה 7 שאלתי למה רשמתם דירה 7 אם אני דירה שמונה אמרו לי זה לא משנה כי זה מה שהיה בעבר ובטאבו ירשמו לך את הדירה הנכונה עכשיו אני מבולבל איך אני ידע אם הדירה שלי נרשמה כמו שצריך
אסף שאל/ה:
23/8/2022 ב 13:35
שלום. רכשתי דירה בספטמבר 2021 בעלות של 183000. היתה אמורה להימסר בהתאם לכתוב בחוזה ב-14/5/2022. הקבלן ניצל 60 ימי גרייס פלוס 40 ימים שהממשלה תיקנה בעקבות הקורונה. הדירה צפויה להימסר בספטמבר. עלי לשלם תשלום אחרון בסך 170000 שח. כל תשלום בהתאם לחוזה מוצמד למדד. שאלתי, האם ההצמדה של התשלום האחרון הינה עד מאי (בהתאם למועד המקורי) או לפי המסירה בפועל, שהרי אין לי אשמה בעיכוב... האם יש אסמכתא בחוק שנוגעת לעניין זה? אשמח למענה תודה רבה
אמיר שרוני שאל/ה:
22/8/2022 ב 20:01
שלום, 1. ברשותי דירה בגבעתיים, שהיתה בתהליך תמ״א 38/2 ולאחרונה הבנין עבר לתכנית תב״ע במקום תמ״א. בחוזה התמ״א שחתמנו נשארתי עם כיווני האויר הנוכחיים שלי. כעת בתכנית התב״ע שינו לי את כיווני האויר ללא הסכמתי, בטענה של אילוץ אדריכלי. ארוע כזה היה גם לפני שנה וחצי עם התמ״א, בטענה דומה, ולאחר שערערתי על כך הענין סודר, ולכן ברור שהטענה של אילוץ אדריכלי לא היתה נכונה. לא מקובל עלי ששינו לי את כיווני האויר. וגם טענת האילוץ האדריכלי היא רק תרוץ שנועד להצדיק את מה שעשו. האם מדובר בהפרת חוזה? מה אני יכול לעשות בנדון? החוזה על התמ״א עדיין בתוקף, והכינו רק נספח שמסדיר את המעבר מתמ״א לתב״ע, שעליו נצטרך לחתום. 2. לגבי עלייה לקומה גבוהה יותר: יש בעלי דירות שעולים 4 קומות ואני עולה 3 קומות. הנימוק הוא שזה פיצוי עבורם בגלל שהם מפסידים כיוון אויר אחד, במעבר לבנין החדש. משלושה כיווני אויר לשניים. אני טוען שהפיצוי יכול להיות גם בדרך אחרת, כגון פיצוי כספי או דרך שדרוג המפרט של הדירה, מה שאכן עשו במקרים שעלו פחות קומות מהמובטח. חוזה התמ״א כבר חתום גם בנושא הזה, והשאלה היא אם למרות זאת אני יכול לפעול בנוגע לאפליה הזאת, כדי שגם אני אוכל לעלות 4 קומות. מה גם שהעבירו אחרים מכיווני אויר שלהם לכיווני אויר שלי, כאשר לי צריכה להיות עדיפות לכיווני האויר האלה. ובנוסף, יש טוענים שהיו הפרות חוק על ידי מתן תמורות לא שיוויוניות לאנשי הנציגות ללא סיבה, כגון גינות בשטח מוגזם מאד בדירות הגן, וחוסר שקיפות. תודה על תשובותיך, אמיר
רועי גד שאל/ה:
16/8/2022 ב 03:06
צוות יקר, השלום והברכה מבקש להתייעץ לגבי היתר למרפסת גג. כמה פרטים מקדימים שייתכן וחשובים: -לפני מס' חודשים רכשתי דירה בבניין מגורים בו שתי קומות (בניין משנות ה-90). רכשתי בקומה שנייה . קיימת הצמדה של מרפסת הגג (ישנו פתח שנפער בזמנו מהסלון שבדירה למרפסת הגג שהייתה כנראה בבחינת "בית משותף"). -הדירה במקור הייתה דירת מגורים ללא מרפסת הגג, אך לפני כ- 20 שנה הדיירים בדירה דאז בקשו היתר למרפסת. -הדירה קיימת בטאבו כולל מרפסת הגג: הוצאתי נסח טאבו עדכני לאחר העברת הבעלות ובו מצויין דירה+. כמו"כ בהערות רשם המקרקעין מופיעה מרפסת לא מקורה והגודל שלה. לא הופיעו הערות אזהרה בנסח העדכני. -שמאות שהתבצעה בעבר (מטעם הבנק) קבעה כי המרפסת לא כלולה בהיתר בגרמושקה/נדרשת גרמושקה מאושרת וחתומה (למרות שהעברתי גרמושקה מהמוכר). -הועלו ספקות שאולי לא התבצע בעבר הליך ההיתר מול העירייה מאחר ולא שולמו ההיטלים/התבצעו הבדיקות הנדרשות להכשרה זו/ המסמכים שנסרקו בארכיון העירייה לא עודכנו בשינוי/ נסרקו באופן חלקי ללא החתימה וכיוצ"ב. -למרות הנ"ל השמאות הכלילה גם את המרפסת מבחינת שווי עם הורדת ערך קטנה יחסית, ככל הנראה בשל הפתח שנפער כנ"ל/ בשל עלות ההיתרים הנדרשים. כאדם הפשוט לא ראיתי בעייתיות מיוחדת. בפרט שגם מבחינת העו"ד שליווה אותי ברכישה לא התעוררה בעייה מבחינת הנכס והוא כשיר מבחינתו לרכישה. - קבלתי מהמוכר סכום צנוע מאוד במידה וקיים ספק לגבי ההיתר ולצורך עלויות של אדריכל וכו' עמ"נ להמשיך את הליך ההיתרים מול העירייה. * השאלה האם עליי להיות מודאג בגין רכישה זו באשר למעמד המרפסת? *האם עליי לגשת לעירייה עמ"נ לבדוק את קיום ההיתר, אם בכלל? או לא בהכרח? המרפסת כאמור לא מקורה ואין בה בנייה כלשהי. בפרוטוקול הוועדה משנת 2004 הופיעה החלטה ש"יש לאשר ולפעול כחוק לעניין חוסר חתימות בעלים וההיתר יינתן לאחר מילוי בהערות מנהל ההנדסה". * האם ייתכן ואצטרך שוב לחדש את התהליך אישור המרפסת מבחינת הסכמת השכנים, הכשרה וכו' למרות הזמן הרב שעבר? מתנצל על האורך ואודה לעצתכם המלומדת.
עופר אילון שאל/ה:
8/8/2022 ב 01:39
שלום אני גר בבית משותף (איננו רשום ככזה, בגלל חריגות בניה שנעשו בבניין , לא מצליחים לרשום אותו כבית משותף). לבניין חניון מקורה , החניות רשומות בטאבו כל אחת על שם דייר ודייר. מגינת אחד השכנים ישנה נזילת מים לקיר נושא, שמהווה דופן לחניה שלי, הקיר "נאכל" במשך השנים, חתיכות בטון נופלות ממנו ורשת הברז נחשפה ונאכלת מקורוזיה. שאלתי: האם קיר זה נחשב לרכוש משותף? ועד הבניין טוען שהקיר בבעלותי ולכן עלי להתנצח עם הדייר הסורר (שאיננו משתף פעולה). אני טוען: שכמו שקירות מעטפת של הבניין הינם רכוש משותף למרות שהם מהווים דפנות לדירות פרטיות, הוא הדין לגבי הקיר, זה קיר תומך שמהווה מעטפת לחניה שבבעלותי. מי צודק?
עופר אילון
13/1/2023 ב 01:54
סער שאל/ה:
24/7/2022 ב 00:36
רכשתי דירה מקבלן והתחייבתי לתשלום של 15 אחוז במעמד חתימה (לא צמוד מדד) ו35 אחוז לאחר 3 חודשים (צמוד מדד). בפועל, בזמן החתימה לא היה לקבלן פנקס תשלומים ועדיין לא שילמתי את ה15 אחוז הראשונים. במידה וכעבור 3 חודשים עדיין אין לקבלן פנקס (זא הוא עדיין לא יודע לקבל את התשלומים) האם ה35 אחוז ממחיר הדירה צריכים להיות צמודים למדד למשך 3 חודשים מחתימת החוזה? הרי לא היה פנקס ואין אפשרות לשלם.
אריה שאל/ה:
5/7/2022 ב 12:40
שלום אם אני מצאתי דירה שמצאת חן בעיניי. מוכרים אותה ב-2 מיליון ש"ח. אולם אני לא בטוח שאצליח להשיג משקנתא מספיקה. ויש לי רק חצי מיליון מזומן. מוכרים הציעו לי הסכם רכישה, שלפיו אני צריך לשלם מייד חצי מיליון. וביגלל שהם צריכים כסף דחוף, הם יקחו בינתיים הלוואה לדירה של 1.2 מיליון ואני אחזיר אותה מהמשקנתא. ואם אני מאחר עם תשלומים, הם יכולים לבטל הסכם גם בלי התרעה, לחייב אותי בפיצוי מוסכם מראש 200 אלף ש"ח ועוד בכול נזק מוכח שלהם נוסף. ומנסים לשכנע אותי שבכך שהם לוקחים הלוואה בעצמם בלי לחכות לזמן שאשיג משקנתא, הם כבר עושים לי טובה כדולה. ואדם שיש לו ביד רק חצי מיליון צריך להודות על זה שחותמים איתו הסכם ולא להתעקש על תנאי יציאה נוח. אומרים לי שיש דינמיקה של חוזי נדלן, ואני פשוט לא מבין בזה שום דבר. ולא צריך להתעקש. ואני אומר, שבמה אני אשם אם לא אשיג הלוואה. אני הרי אומר על זה מראש. אני גם מוכן לשלם מקדמה חצי מיליון. וגם מסכים שיעשו בינתיים משא ומתן עם עוד קונה נוסף. ואם הוא ישיג את אישור עקרוני להלוואה לפניי, אני מסכים שיהיה אסור לי להמשיך עם בנק לחפש הלוואה. אלא רק שקונה זה חדש יחזיר לי כסף ששילמתי ואני נותן להם מראש יפוי כוח למחוק הערת האזהרה. והם ממשיכים ללחוץ עלי שאני לא מבין בדינמיקה של הסכמים ושעלי להסכים עם תנאים שלהם. מה לדעתכם נכון ומקובל? בתודה, אריה
מירב שאל/ה:
26/6/2022 ב 23:35
שלום רב, יש לי שאלה. הודעתי לבעל הדירה על כוונתינו לעזוב את הדירה בתום החוזה אך התחרטנו. בינתיים הוא חתם עם מישהו אחר. האם משפטית הוא יכול לבטל את החוזה עם הדייר שאמור להכנס במקומנו עוד חודש?
אלון שאל/ה:
26/6/2022 ב 15:40
היי אני יודע יש את חוק הבא: "החובות והזכויות של דיירים בבית משותף חלות גם על בעלי דירות שמשמשות לעסק או לכל צורך אחר וגם על חנויות ובתי עסק שנמצאים בחזית הבית המשותף." ברצוני לדעת לאיזה סעיף בחוק מקרקעין/תקנון המשותף זה מתייחס הסעיף שגם חניות ובתי עסק חל תשלום וועד בית . אבקש רק עורך דין יענה לי
ישראל שאל/ה:
26/6/2022 ב 12:06
יש לי דירה יחידה ואני קונה היום שליש של דירה אחרת ומצהיר כדירה חליפית ומתחייב למכור את הדירה המקורית תוך 18 חודש לאחר מכן ובטרם מכירת הדירה הראשונה אני קונה שליש של דירה שלישית שוב כדירה חליפית השאלה האם ניתן להשתמש פעמיים בדירה חליפית כלומר האם קניית השליש החדש יחויב במס רכישה בכבוד רב
ברוך שאל/ה:
22/6/2022 ב 18:43
מעקה רחב בבית משותף, מי אחראי על טיפול, איטום, החלק העליון של המעקה. אני גר בדירה עם מרפסת פתוחה בבית משותף. מעקה המרפסת בחלקו בנוי עם הרחבה ברוחב של מעל מטר כנראה מטעמים ארכיטקטוניים. ההרחבה מכוסה בלוחות שיש. בחזקת מי האחריות על החלק העליון של ההרחבה?
טל שאל/ה:
13/6/2022 ב 06:19
שלום, במשך חודש אחרי לחיצת הידיים שלחנו מספר תיקונים וטיוטות של חוזים עם עורך הדין שלנו אולם כמעט ללא תגובה מהצד השני עד שביום החתימה על החוזה שניסה למשוך עוד ועוד את הזמן, המוכר הודיע לעורך דיננו שהוא מבטל את העסקה. עורך הדין שלנו לא טרח להודיע לנו והגענו למשרדו רק כדי שהוא יגבה מאיתנו את מלוא שכר טרחתו 0.5% + מעמ כמו שהיה אמור לקבל לו התבצעה העסקה. האם הדבר מקובל או שנהוג לשלם שכר טרחה במקרה זה עבור הערכת שעות כפול שכר שעתי? בנוסף אמר שמוכן לייצג אותנו בשליחת מכתבי התרעה נגדם על מעשיהם ובתביעה נגדם בבית משפט בתמורה לאחוזים. מה האחוזים המקובלים? האם יש בכלל עילה ללכת לבית משפט או לדרוש מהמוכרים משהו רק על סמך סיכום בעל פה שהיה. עורך הדין שלנו טוען שהוא יכול אולי לתבוע על הפרה יסודית של ההסכם 10% מהסכום שסוכם. האם אמת בדבר? אמנם בגלל שהמתנו חודש ימים לעורכת הדין של המוכרים שלא התנהלה ומשכה זמן, פספסנו עסקה אחרת חלופית, אבל האם יש תוקף משפטי אם טרם נחתם החוזה בפועל ולא נכתב זכרון דברים כתוב אלא רק התבצעה לחיצת יד?
אביגיל שאל/ה:
29/5/2022 ב 17:21
שלום, מתווכת הראתה לנו דירה. חתמנו על הסכם שהופיע בו סכום 8000 לדמי השכירות. המחיר היה גבוה ונתנו למתווכת הצעת מחיר נמוכה יותר ב-500 שקלים והיא אמרה שכבר קיבלו הצעות בסכום 8000 וירדנו מהעניין. היום, כעבור כחודש ראינו מודעה חדשה של בעל הדירה (לא של התיווך) עם סכום של 7500. הסכום הזה מתאים לנו. השאלה האם במקרה כזה צריך לשלם דמי תיווך?
פיגי שאל/ה:
15/5/2022 ב 16:10
האם נכון שלחברה משכנת אסור לתת ייפוי כח לרשום עצמי בטאבו (כי בעבר כבר שלמנו לעו"ד מטעמם, ולא סיימנו את הרישום וכעת רוצים מאתנו תשלום מחדש. ולכן אנו רוצים לחסוך עלות של עו"ד ולהרשם לבד במקרקעי ישראל.) תודה רבה והמשך יום טוב!
אברהם שאל/ה:
14/5/2022 ב 18:01
בני זכה במכרז מס. 777 בדירה ברמת גן (מס. נרשם 137252) כ"חסר דיור", כנראה שהוא חשב שהמכרז הסתיים והוא קנה דירה חדשה בעזרתי בשוק הפרטי (החוזה נחתם ב 14.12.20) שהיא כיום בשלבי סיום. בתאריך 21.03.22 הוא קיבל הודעה הבאה : "התקבלה בקשת הקבלן לבטל את זכייתך בפרויקט מן הסיבה אי הגעה לבחירת דירה ביטול הזכייה ייכנס לתוקף בעוד 48 שעות מיום קבלת הודעה זו". אני מבין שקשה ואולי אי אפשר להחזיר את הגלגל אחורנית, אולם רציתי לשאול האם יש דרך להגדירו לאור מצבו כיום כ "משפר דיור" ולאפשר לו לרכוש את הדירה שבה זכה (או אחרת) ולהתחייב למכור את הדירה שהוא קנה בשוק הפרטי תוך שנה ?
מנחם שאל/ה:
9/5/2022 ב 15:00
נכס שרשום עלי 50% וכעת נחתם חוזה לפני חודש וחצי על ידי בת הזוג לקנות את ה50% השניים משותפי ודווח לרשות המיסים, מה ניתן לעשות כעת על מנת להצטרף לקנייה בחוזה ולרישום של החלק שרכשה ?
יוחאי אורון שאל/ה:
4/5/2022 ב 13:25
שלום רב, רכשתי דירה (יד שניה) לקראת סיום שנת 2019, ואז נחתמו שטרי המכר, שנותרו בידי ב"כ המוכרים. מסיבות שונות רק בימים אלה אני עומד להעביר את הבעלות בלשכה לרישום מקרקעין (טאבו). אני מבקש לדעת האם כיום כבר פג התוקף של שטרות אילו, ויש לחתום על חדשים.
אורי שאל/ה:
3/5/2022 ב 12:42
בעל הבית הודיע לנו שבכוונתו להעלות את שכר הדירה לאחר סיום תקופת השכירות (שנה) מ-4400 ל-5000 למרות שבחוזה רשום שבתום תקופת השכירות הוא יעלה ל4500. האם הוא יכול לעשות זאת?
מיכה שאל/ה:
29/4/2022 ב 17:13
הי יש לי בית בבעלות מלאה שלי ושל אשתי, בנוסף יש לנו 30% נוספים בבית של חמותי ושאר ה 70% הם על שמה. כעת חמותי מעוניינת למכור את הבית שלה שהוא ביתה היחיד והיא מוכרת אותו לאחר כשנתיים בהם היא גרה בו ובמחיר גבוה בכ 50% ממה שרכשה אותו. האם מישהו מאיתנו יצטרך לשלם מס שבח ? תודה מראש
barabara
1/5/2022 ב 14:12
דרושים לעבודה בקלדנות, עבודה נוחה בשעות הפנאי, אפשרות למשרה חלקית או מלא, שכר בסיס + בונוסים עם שכר שעתי הולם של 45 לשעה! עם אפשרות להתקדם, מתאים לכולם, לפניות נא לשלוח קורות חיים באימייל - drusimexpress2023@gmail.com
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!