דיני מקרקעין מסדירים את הזכויות השונות המוקנות לאנשים בנדל"ן, כלומר בחלקות קרקע, על כל הבנוי והנטוע עליהן, ובכלל זה מגרשים, בתים צמודי קרקע, דירות מגורים בבתים משותפים, משרדים, חנויות, מבנים תעשייתיים, שטחים חקלאיים, השכרת דירות וכיוב'. קיימות מספר זכויות במקרקעין, שהעיקריות בהן הנן בעלות, חכירה, שכירות ורשות. זכויות אלה ניתנות להעברה בתנאים מסוימים. עסקאות במקרקעין, כלומר הקניה של זכויות במקרקעין, הן עסקאות מורכבות המצריכות ליווי צמוד של אנשי מקצוע, כגון עורך דין נדל"ן או מקרקעין מנוסה על מנת להבטיח את השמירה על זכויות המוכר והקונה, הן מבחינה משפטית, הן מבחינת מיסוי והן מבחינה פיננסית כאשר מדובר בעסקאות הכרוכות בקבלת הלוואה בנקאית המובטחת במשכנתא. קיימת חשיבות עליונה להתייעצות מוקדמת עם עורך דין הבקיא בדיני מקרקעין, עוד לפני ביצוע העסקה, לפני החתימה על זכרון דברים או מסמך אחר כלשהו, כלומר כבר בתחילתו של המשא ומתן לקראת ביצוע העסקה.

הפורום עוסק בהיבטים שונים של תביעות משפטיות הנוגעות למקרקעין ובכלל זה תביעות פינוי, ליקויי בניה, פירוק שיתוף במקרקעין, תביעות בגין הפקעה, השגות מס שבח ועוד.

* כל המידע המועבר במדור אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי.

עו"ד דיאנה רוזנבוים

המשרד מייצג לקוחות בעסקאות מקרקעיןו נד"לן מגוונות. כמו כן מעניק המשרד ליווי משפטי לעסקים וחברות.

מיכאל כהן שאל/ה:
8/4/2018 ב 13:14

דייר בשכירות שעוזב בטרם סיום חוזה

שלום יש לי דייר שנמצא אצלי 2.5 שנים לפני שבועיים הודיע לי במפתיע שהוא עוזב את הבית באופן חד צצדי ושאני לא יפקיד את השיק הבא היות והוא מבטל את השיק ויש לי שיק בטחון רק עם חתימתו על השיק ללא סכום הוא החליט שהוא עוזה הוא חייב לי כ10000 שקל חוץ מהשכירות במשך השנתיים לא היו איתו בעיות אך בחצי השנה האחרונה הוא התחיל לעכב תשלומים כאשר הסתכלתי על השיקים התברר לי שהם של אבא שלו ניסיתי לאתר את אבא שלו לפי הכתובת והטלפון ולא הצלחתי זו היתה כתובת קודמת השוכר אמר לי שהוא מבטל את כל השיקים שברשותי וגם את שיק הבטחון ואמר לי תתבע אותי יקח לך עוד 10 שנים והוא לא מוכן לשלם וכעת אני לא יודע מה לעשות מבקש את עזרתכם

דניאל שאל/ה:
7/4/2018 ב 13:28

קניית דירה שהיא יחידה בשבילי בתל אביב

שלום.
יש לי שאלה לגבי קניית דירה שתהיה יחידה בשבילי בתל אביב. יש כעת את תוכנית הרובעים שלא קיבלה עדייין תוקף בכל רובע (בקרוב תקבל) אבל דיירים שמכרו את דירתם ברובע 3, קיבלו דרישה לשלם היטל השבחה (כך לפחות קראתי).
נניח ואני קונה דירה יחידה ב2.4M בגודל 60 מ"ר. האם אהיה פטור מהיטל השבחה? קראתי שיש פטור עד 140 מ"ר (כולל תוספת) ו/או אם גרים בדירה לפחות 4 שנים.

כמו כן האם יכול להיות מצב שאני קונה ב2.4M, יש אישור תוכנית כלשהי, אני מנסה למכור ומצליח לעשות את זה רק ב2.5M. האם יכול לבוא שמאי ולהגיד שהדירה שווה לאחר אישור התוכנית 2.9M ולכן אני צריך לשלם 250K היטל השבחה כך שאני יוצא בהפסד? (כי קניתי ב2.4M, מכרתי ב2.5M, מבקשים לשלם 250K היטל השבחה).
ומה קורה אם הבניין מקבל אישור לבצע פינוי בינוי?
תודה רבה מראש!

בת שאל/ה:
1/4/2018 ב 13:19

העלאת שכ"ד בזמן ביצוע תמ"א

שלום רב, אני שוכרת דירה אשר בבניין מתבצע תמ"א. בזמן התמ"א סוכם בינינו (וע"פ חוזה) שאשלם 2520 ש"ח. ב- 08/17 חידשנו את החוזה ועל פיו אני אמורה לשלם מחודש ינואר 2018 3300 וזאת מפני שהקבלן הבטיח שעד ינואר יסיימו את הבניה. כמובן שבינואר לא סיימו עדיין וכל חודש היה לי ויכוח עם בעלת הדירה על הסכום שאני אשלם ואכן מינואר ועד מרץ כולל שילמתי 2520 ש"ח (ז"א שהיא לא הפקידה את הצ'קים ואני העברתי לה כסף לחשבון הבנק שלה), החודש היא לא מוכנה לשמוע והפקידה את הצ'ק למרות שעדיין לא סיימו את עבודות הבניין, בטענה שקיבלתי חדר נוסף ומרפסת. ראוי לציין כי התמ"א נמצא בשלבי סיום אך עדיין יש רעש, אבק והמון ניתוקים של מים, חשמל וכבלים, בנוסף, יש תיקונים קטנים בדירה עצמה שעדיין לא סידרו. האם מבחינה חוקית מותר לה כבר להעלות את שכר הדירה למרות שהתמ"א לא הסתיים? תודה מראש

מיכל שאל/ה:
25/3/2018 ב 18:56

בית משותף ושכירות

שלום רב , רציתי לשאול , אנחנו גרים בבית משותף (דו משפחתי ), והדו שלנו החליט להשכיר לפני יותר משנה לעמותה של ילדים / מעין פנימיה . הילדים בלשון המעטה מופרעים מאוד, ומפריעים לשלוותינו . עד עתה הבלגנו על הרבה אירועים איתם . אבל השיא היה כאשר גרמו לסדק בשמשה הקדמית של הרכב שלנו , והוא חדש לגמרי . אני רוצה לדעת , האם במידה וזה מאוד מפריע לנו השכירות הלא סטנדרטית הזאת , האם ניתן למנוע , להפסיק את השכירות מולם ? פניתי אל בעל הדירה של הדו שלנו , והוא לא בדיוק מתכוון לסיים את השכירות איתם , ולא ככ איכפת לו מהעוגמת נפש שנגרמת לנו מולם . מה אוכל לעשות בנידון ? לתשובתך אודה מיכל

עמי הופמן שאל/ה:
18/3/2018 ב 18:52

פינוי שוכר מנכס מסחרי

יש לי דייר ששוכר ממני משרד לתקופה ארוכה. מכיון שהייתי צריך המשרד לדייר אחר צמוד שרוצה להתרחב, פניתי לדייר בבקשה שיתפנה. הדייר הבטיח לי בע"פ שיסכים להתפנות, ואף כתב לי באחד המיילים "הבעתי נכונות להעתר לבקשתכם כדי לא לתקוע מקלות בגלגלים." מאידך בהסכם השכירות נכתב שכל שינוי חייב להעשות בכתב. שאלתי האם יש לי case לתבוע את הדייר משפטית ? למרות שאין לי הסכם כתוב על כך, מעבר למייל האמור. האם המייל המצוטט שיש לי אותו בכתב, שנשלח בימים אלו, יכול לגבור על הוראת הסכם השכירות מלפני שנתיים וחצי ? תודה, עמי

יעל שאל/ה:
27/2/2018 ב 08:43

מס שבח במכירת 2 דירות

שלום, ברשותי דירת מגורים אשר אני מתגוררת בה (נרכשה לפני כ­5 שנים בעלות של כ­000,600,1 וכעת שווה כ000,200,2 (ובנוסף לכך יש לי דירת מגורים המושכרת בשנים האחרונות (נרכשה ב000,490 וכעת שווה 000,900 .(אני מעוניינת למכור את שתיהן ביחד על מנת לרכוש דירה חדשה .2,800,000 שתעלה ניסיתי להשתמש במחשבונים באינטרנט אך אני לא מצליחה למצוא כזה שיעזור לי. אני מבינה שאני כנראה זכאית לפטור חלקי אך לא מצליחה להבין כמה. אני מבינה שאי אפשר לתת תשובה מדוייקת אבל אשמח להבין בערך מה המצב. תודה מראש, יעל

aem שאל/ה:
22/2/2018 ב 17:16

תנאים לקבלת חיבור חשמל זמני טופס 2

hi יש לי בירור קטן הוצאתי היתר בנייה ב 2013 והתחלתי את הבנייה ב 2016 כמה חודשים לפני שהסתיים תוקפו כיום כבר פג תוקפו כבר שנה וחצי רציתי להוציא טופס 2 ל חיבור חשמל זמני לרגל הבנייה ואני כבר ב גמר שלד המועצה גלבוע סירבה לתת לי טופס 2 ב טענה שההיתר הבנייה כבר פג תוקפו מה אני צריך לעשות ?? יש דבר כזה לחדש היתר או לערער על החלטת הוועדה בקשר סירוב קבלת טופס 2 שלנו עזרתך בבקשה תודה מראש

שלמה שאל/ה:
7/2/2018 ב 16:24

עישון וטינופת בביניין משותף

שלום לפורום דירה מתחתינו הושכרה לחברת ביניין קבלנית הנ"ל ייבאה ושכנה בדירה יותר מעשרה ברברים מולדבים שמהות חייהם מסתכמת בעישון ואלכוהול הם מטנפים כל פנה בביניין בבדלי סיגריות ובקבוקים כמו כן הם מעשנים בחדר מדרגות ובכניסה לבית ביניינינו הפך למן מאפירה אחת גדולה כ"כ אינינו יכולים לפתח את חלונות דירתינו יותר בגלל עשן הסיגריות מה נתן לעשות??????????????

ויקה שאל/ה:
7/2/2018 ב 11:31

שוכרת דירה שלא ראויה למגורים

שלום, אני משכירה דירה מחולקת יש לי חוזה שכירות סטנדרטי עד לחודש יוני. בשל הגשמים היתה לי נזילה מהתקרה בסלון שכל הסלון היה מוצף במים..רק לאחר שבועיים בעל הדירה הגיע לטפל בבעיה מאחר ושלחתי לו תמונות שהתקרה מתחילה להתפרק ויכולה ליפול אם זה לא יטופל במיידי. בעל הדירה הגיע לדירה ועשה חור בתקרה לפני כשבוע ..כרגע אני גרה עם חור בתקרה והוא לא מגיע להחליף את התקרה שיש לציין כי היא מגבס. האם יש לי עילה לשבור חוזה ולעזוב את הדירה בלי מציאת דייר חלופי ? מכיוון שהוא לא מגיע לטפל בבעיה ובמידה ויהיה גשם התקרה יכולה ליפול. אשמח למענה , מה עליי לעשות במקרה זה. תודה מראש, ויקה

שולי שאל/ה:
8/1/2018 ב 18:07

פריסת מס שבח - תיקון 83 לחוק מסמ"ק

ערב טוב, מכרתי קרקע בעסקת קומבינציה והגשתי בקשה לפריסת מס שבח. הפריסה אושרה על ידי שלטונות מסמ"ק וחוייבתי בשיעור של 14% מהשבח הריאלי. שאלתי האם אני גם זכאית להינות מהנחה נוספת של 25% מהשבח הריאלי לאור תיקון 83 לחוק מיסוי מקרקעין (עידוד מכירת קרקעות )? ואם כן, האם ההנחה הינה 25% מסכום המס שנקבע לי לאחר חישוב 14% מהשבח הריאלי?

רון אפרתי שאל/ה:
26/12/2017 ב 13:09

דרישה רטרואקטיבית

בעניין חוק הלוואות לדיור החל מיום 5 במאי 2013 סעיף 6ג ניקבע כי את דרישת קבלת התשלום על סך 100,000 לקונים דירה בירושלים ניתן להגיש עד 2014. האם קיימים תקדימים שאפרים בכל זאת להגיש בקשה כזאת כעת. כלומר תקדים הקובע כי ההגבלה , לטווח זמן מאד קצר, של הגשת התביעה הינה דרישה שהציבור אינה יכול לעמוד בה או מעילה אחרת?

דנה שאל/ה:
1/12/2017 ב 12:58

תובע שחלה ולא יכול יותר להגיע

אדם תבע אותי וחלה. הוא לא יכול להגיע לדיונים בזמן הקרוב ואולי בכלל לא. העורכת דין שלו רוצה שנמשיך במשפט בלעדיו. האם אני יכולה לבקש לבטל את המשפט ? אנא עזרה. אשמח להפנים לפסק דין אם יש

ל שאל/ה:
30/11/2017 ב 10:33

חלוקת תשלומים בבנין

יש בבעלותנו דירת 3 חד' שבמקור 4 חד'. תשלומי הוועד והשיפוצים שעושים לבניין עכשיו הם לפי מספר החדרים. עד היום שילמנו על 4 חדרים דמי וועד. לאחרונה הוסיפו דירות 3 חדרים ממ"ד והם הפכו ל-4 חדרים ומשלמים על 3 חדרים.אין תקנון כתוב אך הוחלט לפי רוב (תקנון שבע"פ) שמשלמים לפי מספר חדרים וכשטענתי ששלנו 3 חדרים אמרו שמשנה מה שבמקור ועלינו לשלם עבור 4 חדרים. כרגע המצב שאנחנו עבור 3 חדרים משלמים על 4 ואלו שהרחיבו ל-4 משלמים עבור 3. מה החוק ומה אפשר לעשות? תודה רבה

אליה שאל/ה:
25/11/2017 ב 21:54

התיישנות על אי בניית ממ״ד

שלום, לפני חצי שנה רכשתי דירה מורחבת עם היתרים בבניין מאוד ישן. לפני מספר ימים קיבלתי מכתב מהעירייה כי על פי ההיתר, בנוסף להרחבה בדירה היה צריך להבנות גם ממ״ד אשר בפועל לא נבנה מאחר וגם השכן למטה לא בנה אחד ונכון להיום כבר לא ניתן להוציא לבניין היתר חדש. אני נמצאת ממש בין הפטיש לסדן מאחר ולא באמת יכולה לעשות דבר. האם על חריגה כזאת חלה התיישנות? מדובר בהיתר משנת 98 . יכולים היום לתבוע אותי כי בבעלות הקודם מלפני עשרים שנה לא נבנה ממ״ד?

עובד שאל/ה:
21/11/2017 ב 04:03

מכירת דירה מירושה

שלום רב הוריי נפטרו, וירשנו דירה אנחנו 2 אחים, וכן עשינו צו ירושה כעת, רוצים למכור את הדירה אני מתגורר בדירה, ואילו אחי, מתגורר עם אישתו, בדירה מישלו מה קורה לגבי הפטור מתשלום מיסים ? האם אני פטור ממסים ? מה קורה לגבי אחי, שהוא בעל דירה ? בברכה עובד

אלחנן שאל/ה:
20/11/2017 ב 10:02

מקרקעין

שלום,

יש לי דירה שרשומה על שמי בטאבו, אני רוצה להוסיף את אחיות שלי בתור שותפות בזכויות. האם זו עסקת מכר לכל דבר שכוללת דווח למיסוי מקרקעין? במידה וכן או במידה ולא מה התהליך?

תודה

מרים שאל/ה:
16/11/2017 ב 09:42

דמי שכירות מדירה שנמכרה

בני מכר דירה שבבעלותו, שמושכרת לאישה מבוגרת. בעת מכירת הדירה הוסכם שהקונה תתחיל לקבל את דמי השכירות ברגע שתעביר את התשלום האחרון על הדירה. דמי השכירות שולמו במהלך השנים באופן זה: רוב הסכום שולם ע"י משרד השיכון ישירות לחשבונו של בני. והיתרה שולמה בהו"ק ע"י השוכרת לחשבון הבנק שלנו (ההורים, אנו משלמים את המשכנתא) ברגע שהקונה העבירה את התשלום האחרון, בני הפסיק לקבל את דמי השכירות ממשרד השיכון, אולם, אנו הבחנו שההו"ק ממשיכה להכנס לחשבוננו. מאחר והשוכרת אינה דוברת עברית וקיים גם מרחק גיאוגרפי, פנינו למתווך הדירות אותו העסקנו במהלך השנים בטיפול השוטף בדירה, והוא גם מצא לנו את הקונה, שיפנה לשוכרת שתבטל את ההו"ק, ורצינו להחזיר לה את הכסף שהעבירה בטעות. מדברי המתווך הסתבר לנו שהשוכרת בחרה לעבור לבית אבות, ומאחר שהיא חייבת כסף לקונה של הדירה, אנו מתבקשים (בחוצפתו הוא העביר את הסיפור שלנו לידיעת הקונה) להעביר את הכסף שהועבר לחשבוננו בטעות ישירות לקונה של הדירה. אציין, שאנו לא בעלי הדירה, אלא הבן, הדירה רשומה על שמו . אנו לא מוזכרים בחוזה. איננו מעוניינים להיכנס לסוגייה המשפטית בין הקונה של הדירה והשוכרת. מי אמר שהיא באמת לא שילמה שכירות לקונה? הקונה. והיא טוענת שעל פי החוזה זכויות הקניין בדירה שייכות לה ועל כן אם לא נעביר לה את הכסף הזה משמעו הפרת חוזה. והיא מאיימת בתביעה. אנו מעוניינים להחזיר את הכסף לשוכרת בלבד. (כולה 3000 ש"ח על 5 חודשים, בינתיים היא ביטלה את ההו"ק) במידה ואעביר את הכסף לקונה - מי אמר שהשוכרת לא תתבע אותי מתי שהוא שאחזיר לה את הכספים הנ"ל? אני מדגישה שוב שאיננו בעלי הדירה. האם באמת יש לקונה של הדירה קייס? האם על פי חוק אנו אכן מחוייבים להעביר לקונה את הכסף? מה אם נודיע לקונה שהעברנו כבר את הכסף לשוכרת חזרה? האם אצטרך להוכיח זאת? (ננסה להשיג את השוכרת בדרכים אחרות, המתווך מסרב לתת לנו את הטלפון שלה)

יעך שאל/ה:
29/10/2017 ב 13:04

זיוף חתימות של השכנים

אחד השכנים בבניין השתלט על שטח משותף לאחר שזייף את חתימות השכנים. השכנים הגישו תלונה במשטרה אבל המשטרה סגרה את התיק "מחוסר עניין לציבור". האם אין חוק במדינה? שכן יכול באמת לעשות דבר כזה בלי שלשכנים תהיה הגנה? מה עוד אפשר לעשות?

חסן מאיה שאל/ה:
8/10/2017 ב 17:12

תביעה לתשלום מס שבח מאת המוכר לקונה

בחוזה מופיע סעיף כזה: "מס שבח מקרקעין כשיחול ומס רכישה יחולו וישולמו ע"י הקונה". אנחנו הבנו שמדובר במס שבח עתידי ואילו המוכר טוען שאנו חייבים לשלם לו את מס השבח שבידו, על מכירה זו. מי צריך לשלם את מס השבח הזה? תודה

אלעד פרץ שאל/ה:
2/10/2017 ב 11:21

אחריות קבלן על זכוכיות

שלום רב. לפני כחצי שנה נכנסנו לבית חדש. לאחרונה, נתגלה סדק בזכוכית באחד החלונות בבית. האם תיקון סדק זה הינו באחריות הקבלן? בתודה רבה.

נורית שאל/ה:
27/9/2017 ב 20:17

דמי אחזקה של מעלית

בבית אמי בת 91 הותקנה מעלית. היוזמה להקנת המעלית היתה פרטית ולא כוללת את כל דיירי הבית המשותף-ועלויות התקנתה ואחזקתה לא קשורים בועד הבית אלא בועד נפרד שהוקם למטרה זו.אמי שילמה את חלקה בהתקנת המעלית וכך הפכה שותפת לשימוש וגם להוצאות התפעול. עוד בשלב ההתארגנות שקדם לבנית המעלית אמי עזבה את הבית לבית אבות ולאחרונה הושכר לדיירים שאינם משתמשים במעלית ולכן לא מוכנים לשלם את עלות תחזוקתה הנוספת למיסי ועד הבית. אי לכך אמי נדרשת ע"י ועד המעלית לשלם עבור דמי שימוש קבועים מבלי שאי פעם השתמשה במעלית. מה הדין במקרה כזה?

קרן שאל/ה:
25/9/2017 ב 11:32

האם יש עילה לפנייה לוועדת האתיקה של עורכי הדין

תיק המתנהל תקופה ארוכה מאוד נסגר מחוסר מעש (תביעה של מאות אלפים), על אף התראות שנשלחו מבעוד מועד מטעם בית המשפט לפני כן אל הצדדים. עורך הדין התעלם מהתראות אלו וכמו כן גם התעלם מלקוחותיו לאורך חודשים ארוכים ולמשך תקופות ארוכות - ולא משיב לפניותיהם. בנוסף, באופן עקבי לא מעוניין עורך הדין להשיב טלפונית (שלא לדבר על פגישה) אלא רק בהודעות ותיכתובות ס.מ.ס, וגם זה מעט מאוד (וזאת לפני סגירת התיק ואף לאחריו לכשנפתח מחדש תחת מספר תיק אחר). קידום הדברים בתיק והתביעה מתנהלים מצידו בעצלתיים ומתבצעים כמעט רק ואם בכלל, לאחר שליחת תיזכורות חיוניות אליו. 1. האם זוהי עילה מוצדקת להחלפתו במינימום (עד אפס) תשלום שכר טירחתו (המבוסס לפי חוזה אך ורק על אחוזים ממה שהיה ואם בכלל היה נפסק בסוף בתיק) ? 2. האם זוהי עילה מוצדקת לפנייה ללשכת האתיקה של עורכי הדין בגינו ? תודה מראש על כל התשובות!

אילן שאל/ה:
24/8/2017 ב 12:08

תיקון תשריט שגוי (בית משותף)

שלום. קניתי דירת מגורים הממוקמת בבית משותף אי שם בארץ, ובשומת נכס מקרקעין שערך הבנק נכתב, כי "השטח הרשום ושרטוט הדירה בתשריט הבית המשותף אינו תואם את המאושר בהיתר ולא את הבנוי בפועל". יצוין, כי ניתן להראות בקלות רבה כי מדובר בתשריט שגוי שאינו משקף נכונה את התמונה במציאות. מהו אפוא ההליך המתאים לביצוע ההתאמה הנדרשת (ושאגב, מתן המשכנתה עומד ותלוי בה)? נ.ב חשבתי על פנייה למפקח על רישום הבתים המשותפים בבקשה לתיקון צו רישום, אך אולי ישנו הליך פשוט יותר (או זול יותר) לנסותו תחילה, לתגובתך אודה. מצ"ב שומת הנכס והתשריט, בברכה.

פוקס יונתן שאל/ה:
12/8/2017 ב 16:45

מס רכישה

אני עומד לקנות דירה דו משפחתית גודל הדירה 82 מטר.וגודל הקרקע הצמודה לדירה היא 318 מטר .לפי תכנית בנין עיר אפשר לבנות על גג הדירה עוד 2 יחידות דיור .שאלתי איך אחויב במס רכישה אין לי דירה אחרת.האם יחייבו אותי במס רכישה כדירת יחידה או שאצטרך לשלם עבור הקרקע הצמודה לדירה לחוד. בתודה מראש יוני

אולג
26/3/2018 ב 15:33

חישוב מס רכישה

הי, תוכל לראות את הכללים לחישוב מס הרכישה כאן https://www.misim.gov.il/svsimurechisha/frmFirstPage.aspx?cur=1 או תתיעץ עם עורכי דין שמתמחים לעקאות נדל"ן. אני יכול להמליץ על עורכת דין שלנו שעשינו אצלה כמה עסקאות גם לקנייה וגם למכירה של דירה. המשרד שלהם נמצא בבאר שבע (לא יודע אם זה מתאים לך. תראה את הקישור.

* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

עדי שאל/ה:
16/6/2017 ב 10:23

ליקויי בניה

ליקויי בניה הם דברים שלא נעים לגלות ולהתמודד איתם. בין אם מדובר בקבלן, שיפוצניק, או דירת השכנים. לכן צריך את עזרתו של עורך דין מומחה בתחום ליקויי בניה, עם נסיון רב בתחום לפתרון הסוגיה. לעוד פרטים לחץ כאן

מחפש עורך דין? קבל הכוונה אישית

מחפש עורך דין?
קבל הכוונה אישית