המשרד מייצג לקוחות בעסקאות מקרקעיןו נד"לן מגוונות. כמו כן מעניק המשרד ליווי משפטי לעסקים וחברות.
לאה שאל/ה:
16/8/2014 ב 16:40
שלום, רצינו להתייעץ בנושא פתיחת מחסן לא חוקי בבניין. לפני כשנה פתחנו מחסן שהיה בנוי אצלנו בבניין, בקומת החניה ועד היום אנחנו משתמשים בו ולא משלמים עליו ארנונה. כעת הודיעו לנו מהעיירה שצריכים להגיע ולמדוד מחדש את שטח הדירה. במהלך המדידה אנחנו מניחים שהחניה גם תימדד ונשאל האם ברשותינו יש מחסן. כיוון שלא קנינו את המחסן מהקבלן באופן חוקי ולא שלמנו עליו ארנונה עד כה אנחנו לא בטוחים מה לעשות בנידון. אנחנו מוכנים לקנות את המחסן ואף לשלם קנס אבל כרגע נראה שזה לא אפשרי מבחינת הקבלן למכור לנו את המחסן. מה כדאי לעשות במקרה זה? תודה!
ברנרד שוורץ שאל/ה:
13/8/2014 ב 15:34
האם בעת הגשת התנגדות לתכנית בנייה (תוספת בנייה לדירה קיימת בבניין משותף ועל חשבון השטח המשותף לכל השכנים), הוכחת הבעלות שנדרשת על ידי הוועדה, על הנכס שבגינו מוגשת ההתנגדות חייבת להיות על ידי רישום בלשכת רישום המקרקעין (=טאבו), או שקיומה של צוואה שמעבירה את הדירה מאביו המנוח של המנתגד, שאושרה על ידי שופטת בית דין לענייני משפחה בצו קיום, מספיק. נ.ב. ההודעה נשלחת בשם קרוב משפחה קשיש שאינו מיומן בשימוש באינטרנט.
אירנה שאל/ה:
6/8/2014 ב 18:36
שלום, אני רוצה לשאול שאלה ומצפה לתשובה. קניתי דירה בבניין משותף וקיבלתי תכניות של הדירה ממהנדס של הקבלן ששלח אותי לבחור מטבח. שדרגתי מטבח לפי מידות של התוכניות שנתנו לי. שילמתי על המטבח את הכסף כולל זיכוי (מה שנותנת החברה) ואחרי ארבעה חודשים שהשלט של הבניין מוכן אני מגלה שמידות של הקירות לא תואמות לתוכנית. על הקיר שהיה אמור להיות לפי התוכנית מטר וחמישה בפועל יש שמונים וחמש סנטימטר. ודווקא על הקיר הזה לפי תוכנית המטבח יש לי קולט אדים של 90 סנטימטר. השאלה שלי היא האם מותר לקבלן לעשות סטיה של 20 סנטימטר? ומה אני יכולה לעשות בנידון. הקבלן לא רוצה לדבר איתי על זה ומתחמק מהשאלה. מחכה לתשובתך, תודה אירנה.
אורי שאל/ה:
1/8/2014 ב 17:00
שלום, בבניין בו אני גר ישנם 8 דיירים. כל הדיירים מסכימים לבניית הממ"דים (לא כחלק מתמ"א אלא באופן פרטי) פרט לדייר אחד בקומת הקרקע. יש לציין כי לפי התכנון של החברה המבצעת, השטח עליו ייבנה הממ"דים הינו כחלק משטח הגינה של דייר זה המוגדר שלו בטאבו. האם ישנה אפשרות להכריח את הדייר לבנות את המד"דים למרות שמדובר בשטח הגינה שלו? בתודה רבה, אורי.
אילן שאל/ה:
22/7/2014 ב 16:34
שלום רב לפני כחודשיים סיימתי בניית ממד בביתי , עברתי ביקורת הוועדה וקיבלתי החזר הפקדון. כחודשיים לאחר החזר הפקדון בניתי שירותים בממד , לאחר הלשנת שכן קיבלתי מכתב מהוועדה שבכך עברתי על חוק התכנון והבניה, היתכן? שהרי בנייה בתוך הדירה אינה נדרשת היתר כלשהו.
תמי שאל/ה:
22/7/2014 ב 09:08
בוקר טוב לעורכי הדין, ברצוני לשאול מהו "נכס קפוא" ?? תודה מתמי.
תומר שאל/ה:
11/7/2014 ב 15:46
שלום כיום אני שוכר דירה חתמנו על חוזה מתאריך 1/1/14 עד 1/1/15 , במהלך השכירות בעל הדירה מכר את הדירה (חשוב לציין שידעתי מראש על כוונת מכירת הדירה) בעל הדירה החדש אמר לנו שבתום תקופת השכירות הוא מעוניין להיכנס לדירה , בתגובה אמרתי לו שלפי החוזה שכירות יש לנו אופציה להאריך את תקופת השכירות להלן 2 הסעיפים מהחוזה שעוסקים בעניין. 1. "העברת החוזה ע"י המשכירה - המשכיר רשאי למכור את זכויותיו במושכר לאחר וכן להעביר את החוזה,כולו או מקצתו, לכל מי שימצא לנכון ומבלי שיזדקק להסכמת השוכר להעברה, ובלבד שהעברה כזו לא תפגע בזכיות השוכר עפ"י חוזה זה , המשכיר יודיע לשוכר על העברת הזכויות." 2. "אופציה- אם במשך תקופת השכירות השוכר יעמוד בכל חיוביו כלפי המשכיר, תהיה לשוכר האופציה להאריך את תקופת השכירות ב- 12 חודשים נוספים (עד ליום 1/1/16) וזאת ע"י משלוח הודעה בכתב למשכירה לפחות 60 יום לפני תום תקופת השכירות, להודעה יצורפו 12 שיקים שמועדי פרעונם יהיו כמועדי תשלום השכירות עפ"י חוזה זה כל תני השכירות שלפי חוזה זה (למעט סעיף זה) יחולו גם בתקופת האופציה." רציתי לשאול האם אני יכול להאריך את השכירות גם ללא רשות בעל הדירה החדש ? לדעתי כל רעיון האופציה הוא אם השוכר(אני) רוצה להאריך את השכירות אני יכול גם אם הבעל דירה לא רוצה , כי אם לא מה כל עניין האופציה הזה בכלל ? תודה רבה
אור שאל/ה:
29/6/2014 ב 15:48
שלום רב,
ברצוני לרכוש דירה שהקבלן עדין בהליך רישום (מספר שנים)במינהל וטרם נרשמו הדיירים הרוכשים. הדירה המוצעת למכירה נרכשה מהדייר הקודם ונרשמה אצל משרדו של הקבלן כבעלת הדירה. מוכרת הדירה ממנה ברצוני לרכוש שהדירה רשומה על שמה ולא תהייה בעיה. האם סוג זה של רישום הוא חוקי ומה עלי לעשות.
תודה על תשובתך,
אור
יואב שאל/ה:
18/6/2014 ב 12:56
אני מעוניין לרכוש בבניין סמוך מחסן מדייר שמכר בעבר את דירתו (בחוזה שלו רשום בפירוש "ללא המחסן") והשאיר בבעלותו את המחסן. המחסן אינו רשום בטאבו. כיום הוא מעוניין למכור אותו. לדייר בבניין סמוך יש מחסן שאינו רשום בטאבו. הדייר מכר את דירתו לפני מס' שנים ללא המחסן (דבר שנרשם בפירוש בחוזה). כעת הוא מעוניין למכור את המחסן. אני, שגר בבניין אחר רוצה לקנות אותו. האם עלי לציין דברים מיוחדים בחוזה שנעשה בינינו. האם זה חוקי ומותר? האם יש צורך במיסים כלשהם? האם הדיירים באותו בניין + הוועד צריכים לדעת? במידה והתשובה שלילית, האם אוכל לשכור את המחסן ללא כל בעיה? תודה לתשובה, יואב
דיאנה רוזנבוים, עו,ד ונוטריון
23/6/2014 ב 09:54
גם אם המחסן היה רשום בטאבו, הרי מאחר ואתה לא מתגורר באותו בניין לא תוכל לרכוש את המחסן. מדוע אינו רשום בטאבו? האם מדובר במחסן שנבנה ללא היתר?
אם הוא בנוי בהיתר, מומלץ לבעלים לפעול לרישומו בטאבו ולמוכרו לאחד מדיירי הבניין שלו.
מבחינתך, תוכל לשכור אותו, אבל קח בחשבון שאם הוא לא נבנה בהיתר, הבעלים עשוי לקבל צו הריסה ואתה תשאר ללא מחסן ששכרת.
ליעוץ פרטני יותר הנך מוזמן לפנות למשרדנו,
בברכה,
דיאנה רוזנבוים, עו"ד ונוטריון
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ישראל שאל/ה:
13/6/2014 ב 14:13
שלום. אני נתבעתי בבית דין ובתמימותי הסכמתי וחתמתי על הליך בוררות בבית דין רבני בית הדין התעלם מכל תענותי וחייב אותי בפסק במלוא התביעה. ובפסק כתוב שתוך 45 יום ניתן לערער. ברצוני לערער על הפסק בבית משפט.שאלה א.כיצד אני מערער והאם יש זמן מוקצב לערעור בבית המשפט. ב. האם תוך כדי כדאי לערער גם בבית הדין עצמו שלא לאבד את הארבעים וחמש יום. תודה ישראל.
כהן משה שאל/ה:
13/5/2014 ב 11:06
שמי משה סיפור הרקע הוא אני ובת זוגתי אנו יחד כ-9 חודשים הלכנו על רכישה של צמוד קרקע עים קבוצת רכישה בכרמי גת וזכינו השאלה שלי היא מה קורה אם לבת זוגי אין כרגע את הכסף לממן את הרכישה יש לה דירה שהיא צריכה למכור איך עושים רכישה כזאת? כי בנתיים אני רק משלם את התשלומים ושאלה שנייה אם אפשר לצרף אותה יותר מאוחר לנכס באופן רישמי ושאלה שלישית אם ניתן לקבל הלואה מבנק שני הצדדים על אותו נכס? תודה מראש כהן משה
כרמלה רייך שאל/ה:
6/4/2014 ב 17:56
מדובר בפסק דין, שניתן בשלום ובמחוזי לפני כשבועיים, רציתי להבין מדוע הפרסום מחוק מכל האמצעים - בגוגל בתקדים בפסק דין וכו', אין על פסה"ד איסור פרסום. ניראה לי שמדובר בעו"ד שניסה לעקוץ אותנו, רן הירש שלא רוצה להינזק בפרנסתו, לא מובן אם הוא רצה ללכת עד הסוף וערער פעמיים אז מדוע הוא יכול בצד אחד מבלי לשאול אותנו למחוק את פסקי הדין. זה מעלה שאלות ובנוסף עורכי הדין והציבור צריכים להיזהר ממנו וגם ללמוד את פסק הדין כדי שיהווה תקדים לאנשים רבים. אודה לכם באם תענו לי על השאלה. אפילו בטל' 054-7631213
שירלי שאל/ה:
31/3/2014 ב 16:58
שלום, לפני חודשיים שכרתי דירה, במשך חודשיים אלו נאלצתי לרדוף אחרי משכירת הדירה לגבי תיקוני ליקויים בדירה ( כגון נזילה) ופינוי או תיקון חפצים שלאחר שימוש מסתבר כי אינם שמישים, עד עתה לא תיקנה והיא מושכת את הזמן כל פעם בתירוץ אחר, בחוזה רשום כי עליה לסדר ולתקן תוך זמן סביר אך לא מצויין מהו פרק זמן סביר. בנוסף לכך יש חשבונות שלא שולמו מתקופה הקודמת לשכירותי למרות שאמרה כי הכל שולם. גם בכדי לקבל את מספרי המונים של חשמל ומים נאלצתי לחכות במשך שבועיים, כך שאפילו איני יודעת אם הקריאה הינה אמיתית או כוזבת. לפי החוזה אני מחוייבת לידע על עזיבה חודש מראש ולמצוא דייר חלופי.שאלתי היא האם עליי לעמוד בהסכם למרות כל זאת או כי זכותי להפר חוזה עקב הפרתה. האם זכותי לבטל צ'קים ולצאת מהדירה ברגע שאמצא חלופית, האם ביכולתי לתבוע אותה? מודה לתשובתכם
ולריה שאל/ה:
30/3/2014 ב 10:29
שלום, ברשותי דירה, ואני מעוניינת לרכוש קרקע ולבנות עליה בית. כאשר הבית יהיה מוכן, אני ארצה למכור את דירתי. מהו המיסוי שיחול עלי? האם זה משנה באיזה מחיר אמכור את דירתי או באיזה מחיר יבנה הבית? האם במצב כזה אני אחשב לבעלת דירה אחת? (בעקבות חקיקת המס החדשה?) תודה
אילנה שאל/ה:
18/3/2014 ב 13:45
שלום רב
ברצוני להעביר את הזכויות בדירה שבבעלותי לאחי.
בטאבו קיימת הערת אזהרה על הדירה לטובת בעלי שטוען כי חלק מהדירה שייכת לו למרות שרכשתי אותה לפני הנישואין שלנו. מאחר ואנחנו נמצאים בסכסוך ולא חיים ביחד, הוא מתגורר בנפרד בדירה שהוא גם רכש לפני הנישואין.
שאלתי היא האם ניתן להעביר במצב כזה את הבעלות על דירתי על שם אחי.??
אודה מאד על תשובתך.
י.
sk שאל/ה:
6/3/2014 ב 12:48
מה עושים שליד החניה שלי יש פחי אשפה המקום לא סגור יש רייח..דיברתי עם ועד הבית שישימו אותו מאחורי הבית הוא אמר שלא רוצה..גם הרבה פעמים הזבל ניזרק לחניה שלי.אני לא מעוניין שהזבל יהיה ליד החניה שלי
אמי שאל/ה:
23/2/2014 ב 11:32
שלום
דיירים משפחה מרובת ילדים ,שלדבריהם אין להם לאן להתפנות ולא משלמים שכר דירה כמה חודשים ,לצערי לא לקחתי מהם שום בטחונות ,שיקים ,ערבים וכו
מה עושים ?
במידה ואלך דרך המשפט הקצר לא אוכל להחזיר את החודשים שלא שילם.או לקבל פיצויים על כל עוגמת הנפש.
הם דורשים פיצויים על כך שהשביחו את הנכס -מטבח ,מזגן וכו הם חשבו שיגורו תקופה ארוכה לכן שיפצו .אני אמרתי להם תעשו מה שרוצים זה בהחלט לתקופה ארוכה .אך בפועל לא רשמנו בחוזה .הם הרבה לא מבינים.
כעת מסיבות שאינם תלויות בי אני זקוק לנכס
האם הם צריכים לקבל פיצויים או החזרים אם בפועל לא כתוב בחוזה?,מצידי שיחזירו את הנכס לקדמותו (חחחחחחחחחחחחח)
לצד מי החוק?ואיך אפנה אותם ואיך אדאג שישלמו לי על החודשים שלא שילמו.
תודה על התשובה
נא לא לפרסם תשובה באתר, רק במייל!!!!!
שלום אמי
4/3/2014 ב 15:44
כדי לבדוק את הטענות שלך לגופן, יש צורך לבדוק את הוראות הסכם השכירות עליו חתמתם ולאור זאת נוכל לייעץ לך כיצד להתקדם באופן המיטבי ביותר.
מומלץ כי תפנה לעו"ד שעיסוקו בתחום המקרקעין לבדיקת אפשרות תביעה.
בהצלחה.
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
אלי שאל/ה:
4/2/2014 ב 11:19
שלום,
אני מבקש לברר סוגייה,
אני גר בביניין משותף ומלבד חנייה אחת ששייכת לדירה כל החניות בביניין ציבוריות.
לאחרונה העלו הדיירים רעיון להפוך את שטח הגינה לחנייה.
אני מבקש לשאול האם הדיירים רשאים לעשות זאת בהסתמך על חוק מקרקעין סעיף 59 ג' התאמות הטעונות הסכמת רוב הדיירים.
או שלא הבינו את הסעיף כהלכה ויש לשמור על הקיים כפי שמסר הקבלן את הביניין לדיירים בסיום הבנייה.
ויקטוריה שאל/ה:
22/1/2014 ב 11:36
שלום רב!
אני מבקשת לדעת מאיזו שנה קיים חוק הרשויות המקומיות האומר שחייל משוחרר פטור ב-100% מתשלום הארנונה למשך 4 חודשים רצופים מיום שחרורו?
בתודה מראש!
מבקש עצה שאל/ה:
20/1/2014 ב 02:28
שלום, לפני כ17 מכרתי דירת מגורים. היום פנו אליי ממס שבח וביקשו ממני להגיש הצהרה לגבי המכירה כיוון שאין דיווח במס שבח. הבנתי שאחרי שאגיש את ההצהרה ייתכן ואקבל קנס רציני ביותר ורציתי לשאול מה לעשות? אני לא יכול להוכיח שדיווחתי-אין לי מסמכים מלפני 17 שנה. יש לציין כי היה לי פטור ממס שבח בזמנו ולכן גם לא הייתי צריך לשלם מס אבל כן לדווח. האם כדאי לי לצרף מכתב שמסביר את העניין עם ההצהרה או שמא לחכות ולראות אם יטילו עליי קנס ואז לפעול? באופן כללי כיצד הייתם מציעים לי לפעול במקרה זה? תודה רבה על העזרה!!!
עדי שאל/ה:
19/1/2014 ב 15:38
יש דירה שרשומה על שמי בטאבו. בפועל, היא נמצאת כרגע בשליטת דודתי, שמתנהלת מול הדיירים וגובה את שכר הדירה. אין לה ייפוי כוח ממני או משהו כזה, אלא פשוט כך התגלגלו הדברים.
הבעיה: דודתי ניתקה קשר מהמשפחה לפני יותר משנה. היא לוקחת את שכר הדירה לעצמה, לא עונה לפניות ולמעשה אנחנו לא יודעים איפה היא.
אני רוצה להחזיר את הדירה לשליטתי. איך מתחילים? מה עושים?
תודה!
י.ב שאל/ה:
16/1/2014 ב 21:52
שלום, רכשתי דירה בשנת 2007 ב-520 אלש"ח. שיפצתי בכ-100 אלש"ח אך אין קבלות. כיום מעוניין למכור את הדירה בכ-1.2 מלש"ח. חשוב לציין שמכרתי דירה נוספת שלי בפטור ממס שבח בשנת 2012 (פטור של פעם ב-4 שנים) בסך של 600 אלש"ח ולאחר מכן, קניתי דירה אחרת ב-800 אלש"ח בשנת 2013. מעוניין לדעת האם אצטרך לשלם מס שבח ומה גובהו. תודה מראש.