דיני מקרקעין מסדירים את הזכויות השונות המוקנות לאנשים בנדל"ן, כלומר בחלקות קרקע, על כל הבנוי והנטוע עליהן, ובכלל זה מגרשים, בתים צמודי קרקע, דירות מגורים בבתים משותפים, משרדים, חנויות, מבנים תעשייתיים, שטחים חקלאיים, השכרת דירות וכיוב'. קיימות מספר זכויות במקרקעין, שהעיקריות בהן הנן בעלות, חכירה, שכירות ורשות. זכויות אלה ניתנות להעברה בתנאים מסוימים. עסקאות במקרקעין, כלומר הקניה של זכויות במקרקעין, הן עסקאות מורכבות המצריכות ליווי צמוד של אנשי מקצוע, כגון עורך דין נדל"ן או מקרקעין מנוסה על מנת להבטיח את השמירה על זכויות המוכר והקונה, הן מבחינה משפטית, הן מבחינת מיסוי והן מבחינה פיננסית כאשר מדובר בעסקאות הכרוכות בקבלת הלוואה בנקאית המובטחת במשכנתא. קיימת חשיבות עליונה להתייעצות מוקדמת עם עורך דין הבקיא בדיני מקרקעין, עוד לפני ביצוע העסקה, לפני החתימה על זכרון דברים או מסמך אחר כלשהו, כלומר כבר בתחילתו של המשא ומתן לקראת ביצוע העסקה.

הפורום עוסק בהיבטים שונים של תביעות משפטיות הנוגעות למקרקעין ובכלל זה תביעות פינוי, ליקויי בניה, פירוק שיתוף במקרקעין, תביעות בגין הפקעה, השגות מס שבח ועוד.

* כל המידע המועבר במדור אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי.

עו"ד דיאנה רוזנבוים

המשרד מייצג לקוחות בעסקאות מקרקעיןו נד"לן מגוונות. כמו כן מעניק המשרד ליווי משפטי לעסקים וחברות.

אורן שאל/ה:
29/6/2015 ב 07:06

מס רכישה

יש לי דירה משנת 1992 אשר שולם אז עליה מס רכישה. כיום קניתי דירה מקבלן בתמ"א 38 וגם עליה נדרשתי לשלם מס רכישה. האם אני זכאי לפתור ממס רכישה על הדירה שרכשתי מהקבלן או לקזז את המס ששולם בשנת 1992. מה עליי לעשות ואיך לפעול.

שי שאל/ה:
21/6/2015 ב 12:53

יחידת דיור - מרתף

אני שוכר יחידת דיור במרתף כשנה וחצי, הרעש והטרדות מצד בעל הבית לא מאפשרים לי להמשיך בשכירות ( עד סוף דצמבר). בחוזה רשום כי במידה ואני מבצע רעש חריג שלא לטעמו הוא רשאי להודיע לי על עזיבה 17 ימי עסקים. האם זה תקף גם לגביו? האם יש לי דרך חוקית להתיר את החוזה? אני פשוט לא יכול להמשיך לגור שם , חשוב לציין כי ציינתי בפניו מספר פעמים בפני מטרדים כאלה ואחרים, ועדיין אין שום התחשבות בנידון. האם אני יכול לנצל את הסעיף הזה בחוזה לטובתי?

דוד שאל/ה:
8/6/2015 ב 18:41

שינוי מיקום השיש מהמתואר בתכנית על ידי הקבלן

שלום רב, רכשתי דירה על הנייר לפני כשנתיים. במהלך מסירת המפתח, נוכחתי שמיקום השיש במטבח, איננו על פי מה שמצוין בתכנית. השיש הוזז כמטר וחצי ימינה. הקבלן טוען שהמיקום של השיש בתכנית איננו מחייב אותם. האם הוא צודק? יש לציין שהוא חתום על התכנית הזו. באף תכנית אחרת לא מתואר מיקום השיש.

תמי שאל/ה:
5/6/2015 ב 13:05

סיוע/ייעוץ בהגשת ערר

בשנת 2000 הגשת תוכנית לבניית בית פרטי , שולם כל היטל , הוגשו כל אישור שנדרש ובסוף כך התקבל היתר לבנייה. מסיבות אישיות הבניה לא יצאה לפועל ונדחתה . לפני שנה הגשתי את התוכנית לוועדה המקומית8 חודשים הודיעו לי בעל פה שהבקשה לחידוש ההיתר נדחתה בטענה שגודל המרתף צריך להיות ע"פ הגודל בדף מידע. גודל המרתף שאושר בשנת 2000 היה בקנטור קומת כניסה שאושר ע"י וועדת חריגים כהקלה בבנייה עבור הבן שלי שכיום בן 37 וסובל ממוגבלויות קשות בניידות ו-100% נכות כללית. שאלה ראשונה היא: האם וועדה מקומית רשאית לשנות את המדיניות שלה למרות שלא אושרו תכניות נוספות ולמרות שלא חל שינוי בדף מידע משנת 1997 ולא השתנו הנסיבות? שאלה שנייה היא שכיום אני ממתינה לקבלת החלטת הוועדה המקומית בכתב לצורך הגשת ערר - מה דעתכם ? וכמה יעלה לי נוסח ערר לוועדת ערר? בכבוד רב, תמי

מירי שאל/ה:
23/5/2015 ב 13:16

תשלום מס שבח

שלום, אודה לך אם תוכל לייעץ לי בנושא תשלום מס שבח עתידי לתשלום (כככל הנראה בשנה הקרובה). ירשתי 50% בדירת ההורים (שזו הייתה גם דירתם היחידה)ואני שוקלת לרכוש מאחת מאחיותיי את חלקה בן ה-25% בירושה (החלק הנותר בן ה-25% יישאר בבעלות האחות השנייה). שאלתי היא, האם אצטרך לשלם מס שבח בן 25% על החלק בן ה-25% שארכוש מאחותי? (לפני כחודש מכרתי את דירת הדודה שם חלקי בירושה היה 35.3%). עליי לציין כי אלו הנכסים היחידים שהיו ברשותי, אין כל דירה אחרת בבעלותי וככל הנראה לא אשקיע בשיפוץ הנכס לצורכי התקזזות במס. צריכה לקבל החלטה מהירה בנוגע לדירת ההורים שמיועדת להשקעה, האם להחזיק בה מס' חודשים שבהם אחפש נכס אחר להשקעה ואז לנסות למכור במחיר גבוה יותר, או כבר למכור את כלל הדירה בכדי להימנע משבח של 25% על החלק שארכוש מאחותי? האם אכן מדובר ב-25%? אודה לתשובתך, מירי.

טל גד שאל/ה:
19/5/2015 ב 16:19

התחדשות עירונית

לאחרונה יש הרבה תופעות של התחדשות עירונית בעניין הזה רציתי לומר שהדיירים צריכים שיהיה להם ייצוג בפרוייקטים, אני מכיר מקום שעושה זאת ואם אתם מכירים עוד משרדים כאלה אז אשמח לשמוע תודה

איבי שאל/ה:
19/5/2015 ב 12:04

לקוח שמתעלם לאחר ביצוע עסקה

שלום רב לפני שנה וחצי לערך קיבלתי טלפון של מתוכת ממתוך קולגה , התקשרתי אתה וקיבלתי מספר טלפון של בעלי קרקע שמנסה למכור ואינו מצליח . שוחחתי אתו והתחלתי לבחון בין לקוחותיי, קיימתי פגישות, ובשל מזגו הרע של הבעלי של הקרקע הפסקתי. הוא פנה אלי עם בנו להמשיך בעבודתי ולעניין ולחפש קונה לנכס שלו. לבסוף הבאתי קונה שהתחל בתהליכי מול עו"ד משותף שהביא המוכר. לאחר שנה וחודשיים לערך קיבלתי מהקונה עמלת עבודתי , והקונה מתנער ולא עונה לטלפונים שלי כלל. לא הוא ולא בנו . בנוסף שני המתוכים , זה שהפנה אותי למתוכת והמתוכת שמסרה לי את הטלפון של המוכר, מבקשים להתחלק עימי בשווה בעמלה מצד המוכר והקונה . מה אני עושה ? אני מתוכת יחסית חדשה , איני עושה הרבה עסקאות אשמח לעזרתך איך להתחיל לטפל בזה , ביחוד שאחד מהמתוכים הוא זכיין של רשת מוכרת.

משה שאל/ה:
16/5/2015 ב 09:11

חלוקת הוצאות בחניון משותף

הקבלן בנה שני מגדלים שהינם בית משותף אחד. לכל מגדל חניון תת קרקעי משלו והכניסה לחניונים היא משער אחד. כל רכבי בנין מס' 1 עוברים בחניון בנין 2 בדרכם לחניה שלהם. המעבר מחניון מס' 2 לחניון בניין מס' 1 נמצא בתוך חניון בניין 2, באחד המפלסים התת קרקעיים. חלק מדיירי בניין 1 חונים בחניון בניין 2. חלקם בסוף החניון של בניין 2 (קרי, בדרכם לחניה שלהם נוסעים בכל חניון בניין 2). לחניון מס' 2 הוצאות - חשמל, נקיון, תחזוקת מערכות וכול''. מה המפתח הנכון לחלוקת ההוצאות בין הבניינים? כיום התשלום חל במלואו על בניין 2. אם יש פסקי דין בעניין אשמח לקבל הפניה.

דן שאל/ה:
30/4/2015 ב 20:04

דרישה לקבלת דמי תעווך מעו"ד

שלום לחברי הפורום . אני מתווך מורשה לפני מספר חודשים קיבלתי מעו"ד מגרש למכירה .לאחר מספר ימים מצאתי קונה שרכש את המגרש ונחתמה עיסקה. לאחר קבלת דמי התיווך קיבלתי דרישה מע"ד לקבל את חלקו בשכר התיווך(שמעולם לא סוכם על כך) יש לציין כי הקונה היה להוט לקבל את העיסקה שנתן לעו"ד ליצגו בעיסקה וכן למכור את הדירות דבר שיניב לעו"ד שכר של מאות אלפי שקלים. האם מקובל הדבר ? בתודה.

יוסף שאל/ה:
28/4/2015 ב 13:46

חלוקה ראשונה של עזבון

רציתי לשאול בקשר לחלוקה ראשונה של עזבון שפטורה ממס שבח ומס רכישה אם בוצעה החלפה ללא כניסה של נכסים מחוץ לעזבון. נניח שהעזבון כולל כמה דירות. האם ניתן לרשום בטאבו את נכסי עזבון לפי החלוקה בצו ירושה (נניח שלושה יורשים כל אחד שליש) ורק לאחר מכן לבצע "חלוקה ראשונה" בצורה של החלפה שוות ערך פחות או יותר, כמובן ללא כניסה של מזומנים או נכסים אחרים מחוץ לעזבון .

רחל שאל/ה:
24/4/2015 ב 18:49

רישום זכויות בטאבו

שלום, הוריי הורישו את דירתם לארבעה יורשים, כאשר את חלקה של יורשת אחת (בתם שנפטרה) הורישו לחמשת ילדיה באופן שכל ילד קיבל 1/20 זכויות בנכס. אציין כי שוויו של הנכס הוא כ-1,200,000 ש"ח. הנכס טרם נרשם בטאבו ובימים אלה החב' המשכנת מבקשת מכל היורשים שקיבלו זכויות בדירה עפ"י הצוואות לבוא לחתום על מסמכים לצורך השלמת רישום הזכויות. יורש אחד מסרב לחתום ובכך מעכב את רישום הזכויות, טענתו של אותו יורש הוא שאם הוא יהיה רשום כבעל זכויות של אותו חלק (1/20) בטאבו הוא ייפגע כיוון שהוא ורעייתו טרם קנו דירה ראשונה וכאשר ירצו לקנות דירה, הם ייתקלו בבעיה (עדיין לא הבנתי בדיוק מול מי) באופן זה שזכויותיהם ייפגעו כיוון שלא מדובר בדירה ראשונה שקנו וברגע שיוודע שיש להם זכויות בטאבו על חלק מדירה, אפילו אם מדובר בזכויות מזעריות (אני מזכירה 1/20 מאותו נכס ששוויים בכסף כ-60,000 ש"ח), הם ייתקלו בקושי או בעיה בעת קניית דירתם הראשונית. האם יש דבר מה בדבריו? האם אכן הוא ייפגע אם הוא יירשם כבעלים של אותו חלק בטאבו? אודה לתשובתכם.

מרדכי שאל/ה:
12/4/2015 ב 21:41

ביקורים בדירה לפני מסירת מפתח(מקבלן)

רכשתי דירה מקבלן ועכשיו , לפני מעמד מסירת מפתח דרשתי שאביא מהנדס בדיקות למציאת ליקויים וסיכמנו על מועד. ( לא יצא לי מעולם לבקר בה לפני-כן) למרות בקשותיי להגיע לפני המהנדס ע"מ לוודא שהדירה שטופה ונקיה מספיק ע"מ שהוא יוכל למצוא את מירב הליקויים בקלות , נתקלתי בסירוב. ( בטענה הדירה שטופה כבר ונקייה). כשהגענו לדירה מצאנו שהיא בכלל לא נקייה לרבות שיירי מלט על הרצפה ועוד... + ליקויים רבים ביניהם "סימני רטיבות בבסיס הקירות בפרוזדור כתוצאה מנזילות אינסטלציה ו/או מחדירת מים מחדר רחיצה" ברצוני לבקר שוב בדירה השבוע ע"מ : 1. לבדוק עוד מספר דברים שלא נבדקו בפעם הראשונה. ( לדוגמא , שקעי החשמל ) 2. בזמן שהגשם הסוער יורד בגג , זו ההזדמנות מצויינת בה אוכל לראות בקלות אם ישנה נזילה בגג \ קירות ( שמתי לב שהמהנדס לא בדק אילו ויזואלית את הגג שהיה נראה לי עם סימנים מוזרים...) האם הוא מחויב לאפשר לי להיכנס ? מה החיוב של הקבלן בנוגע לביקורים כאלו בדירה (בתאום) , לפני מסירת המפתח ? בתודה מראש מרדכי

מרדכי שאל/ה:
12/4/2015 ב 20:13

חיוב הצגת הדירה בתקופת השכירות

שלום לכם לפני מספר חודשים חתמתי חוזה שכירות לתקופה של שנה וחצי. פתאום בעל הבית החליט שהוא מעוניין למכור את הדירה ומסר להם את הטלפון שלי כדי שאראה להם את הדירה. המון אנשים החלו לשגע אותי וזה נהיה כאב ראש. להלן הסעיפים שבחוזה שממתייחסים לנושא : 8. המשכיר או בא כוחו יהא זכאי לבקר במושכר בכל עת שירצה, בתאום מראש עם השוכר, כדי שהמשכיר ו/או ב"כ יוכלו לבדוק ולוודא כי השוכר ממלא אחר כל התחייבויותיו על פי הסכם זה, ולרבות הצגת המושכר לשוכר אחר ו/או חלופי, לפי העניין. 9. מוסכם בין הצדדים, כי המשכיר יהא רשאי למכור את הדירה ו/או להמחות את זכויותיו בה, בכל עת שימצא לנכון, ולכל אדם שימצא לנכון, וגם לצורך זה יחול האמור בסעיף 8 לעיל. למען הסר ספק מובהר בזאת, שאין באמור לעיל כדי לפגוע בזכות כלשהי של השוכר. ואף אם יימכר המושכר, בתוך תקופת השכירות ו/או כל תקופה מוארכת לאחר מכן, אם תהיה, זכותו של הקונה תהיה כפופה לזכות השוכר בנכס, אלא אם סוכם בין הצדדים להסכם זה אחרת, בכתב. האם לפי הסעיפים האלו יש לי חובה להראות את הדירה לכל אדם שמעוניין אולי לקנותה ? מה חובותי בנידון ? מה זכויותי ? אני יכול לדרוש מהמשכיר שאראה את הדירה רק לשעתיים ביום ה בשבוע אחת ל-3 שבועות ? בתודה מראש. מרדכי.

אדם שאל/ה:
18/3/2015 ב 12:58

מגורם על גלגלים

שלום, אשמח להתייחסותכם לשאלה הבאה : ידוע שהצבת אוטבוס ורכבים אחרים שהוסבו למגורים, גם בקרקע פרטית (בין חקלאית או שלא ) היא דבר אסור ע"פ חוק שלא במסגרת אישורי מועצה מקומית וכו' (ע"פ דיוק לחוק והכללת רכב או מבנה-יביל על גלגלים בתוך הגדרת "מבנה"). שאלתי : האם ניתן להציב מבנה על גלגלים (לדוגמא, קראוון מגורים גדול על נגרר של משאית) על שטח (מאושר לבנייה? חקלאי? ציבורי?) כאשר המבנה איננו מחובר לשום תשתית חיצונית (וכאן הדגש הגדול), כלומר כל תשתיות המים, חשמל וכו' הן עצמאיות ללא חיבורים חיצוניים לשטח, ואז האם ע"פ חוק יהיה מותר להציב אותו והוא לא יחשב ל"מבנה" שכן אין כאן "עיקר וטפל" של מבנה לכאורה? בתודה. אדם

דניאל שאל/ה:
16/3/2015 ב 09:39

העברת זכויות בין יורשים

שלום,

הוריי הורישו לי ולשלוש אחיותיי דירה (אחות אחת נפטרה עוד לפני עריכת הצוואה אז הוריי הורישו את חלקה לחמשת ילדיה). אחות נוספת הינה חסויה ולה העניקו הוריי זכות מגורים עד ליום מותה. לאחר מותה, נמכור את הדירה. עד היום הדירה טרם נרשמה בטאבו. בימים אלה, אנו רוצים לרשום את כל זכויות היורשים בדירה בטאבו. חמשת ילדי האחות המנוחה מעוניינים להסתלק מהעזבון לטובת אחת היורשות בתמורה לקבלת סכום. שאלתי היא, האם עליי לשלם מס רכישה/שבח על התמורה שאני נותנת להם בתמורה להסתלקותם? אם כן, כמה? הפיצוי עומד על 250,000 ש"ח בסה"כ (50,000 ש"ח לכל אחד).

יניב שאל/ה:
11/3/2015 ב 01:48

עזרה למכירת הבית

שלום רב קוראים לי יניב ואני מכיר 2 אנשים שרוצים למכור את הבית שלהם והם הציעו לי שאם אני יעזור להם אז הם יתנו לי 1% אחד מסך המחיר של הבית, אני רוצה לעזור להם אבל אני רוצה שיהיה בינינו חוזה, אז איזה חוזה אני צריך לכתוב לו שיתפוס מבחינה משפטית שהם באמת ישלמו לי 1% מסך הבית, והאם מבחינה משפטית יש בעיה שאני עוזר להם למכור את הבית? זה המייל שלי יניב [email protected]

יניב שאל/ה:
11/3/2015 ב 01:45

עזרה למכירת הבית

שלום רב קוראים לי יניב ואני מכיר 2 אנשים שרוצים למכור את הבית שלהם והם הציעו לי שאם אני יעזור להם אז הם יתנו לי 1% אחד מסך המחיר של הבית, אני רוצה לעזור להם אבל אני רוצה שיהיה בינינו חוזה, אז איזה חוזה אני צריך לכתוב לו שיתפוס מבחינה משפטית שהם באמת ישלמו לי 1% מסך הבית, והאם מבחינה משפטית יש בעיה שאני עוזר להם למכור את הבית? זה המייל שלי יניב [email protected]

יריב שאל/ה:
10/3/2015 ב 11:04

דיור ציבורי

קראתי בכתבה הזאת לגבי הדיור הציבורי ורציתי לדעת לגבי גלישה לקרקעות ציבוריות - האם יש זכות למדינה לפנות לאחר 40 שנה

מאיה שאל/ה:
6/3/2015 ב 10:43

העלת שכר דירה בדירת עמידר

שלום, אימי מתגוררת בדירת עמידר כבר 36 שנה מאז עלתה ארצה. החודש הודיעו לה כי מקפיצים את שכר הדירה כפול ממה ששילמה (שילמה 500 לחודש עכשיו תשלם 1000) האם הם יכולים לעשות זאת? ומה עליה לעשות? תודה!

מרק שאל/ה:
28/2/2015 ב 09:07

נזילת מים

שלום רב, זמן רב שיש לי נזילת מים מהשכנה מקומה מעל. פניתי פעמים רבות , השכנה לא מעוניינת לתקשר ולטפל בנזילה,מדובר מפגע בטיחותי שפוגע בתשתית החשמל ו הדירה מושכרת ובשל נזקים רבים נאלצתי להפחית בשכירות. הגשתי תביעה למפקח מנהל מקרקעין בנושא.טרם נקבע דיון ופסיקת דין. שאלתי: האם המפקח יכול להנחות למי שבע לסגור מים לשכנה במידה והיא לא מתקנת תוך פרק זמן קצר?

מישקין מלינה שאל/ה:
26/2/2015 ב 11:54

בניין מגורים

שלום, אני גרה בבניין מגורים של כמה קומות. בקומת הקרקע יש גן ילדים. אמנם לטענתם יש להם אישור מהעירייה (חדרה), אך זהו מטרד של ממש. רעש בלתי פוסק בין השעות שמונה בבוקר עד אחת בצהריים, כמו כן הם קיבלו אישור להכנס עם רכבים לזטח החנייה של הבניין. מה אני יכולה לעשות בנידון?

זאב שאל/ה:
14/2/2015 ב 14:53

מס שבח על חצי דירה

שלום אני שוטף לדירה עם אחי יחידה שהתקבלה ללא תמורה מאבא שלי ז"ל,אמרו לי שצריך לחכות לתקופת צינון כדי שאני אוכל למכור לאחי את החצי שלי או לשלם מס שבח. השאלה שלי היא אם אני משלם מס שבח רק על חצי דירה כי אני מוכר לו רק את החצי דירה שלי . אח שלי אמור לתת לי כ500000 ש"ח,אני מבין שמס השבח הוא בסביבות 100000 ש"ח האם זה נכון?

רחלה שאל/ה:
10/2/2015 ב 08:23

בעל הנכס תלה שלט באמצע שנת השכירות- אני השוכר

אני זקוקה לעצתכם !!! אני מנהלת מרפאה קוסמטיקאית , במבנה שאני שוכרת כבר שנתיים מהבעלים. לפני חודש נכנסתי לשנת השכירות השלישית (אופציה שהיתה לי לפי תנאי החוזה). לפני שבועיים, הגיע נציג מטעם הבעלים ותלה שלט :"למכירה/ להשכרה" מעל המרפאה . זה פוגע מאוד בהכנסותיי , מכיוון שרוב הלקוחות שלי רוכשות כרטיסיית טיפולים לשנה שלמה. במצב הנוכחי, הן חוששות שאני אעבור משם למקום מרוחק, ואין רוצות לרכוש יותר כרטיסיות. לפי תנאי החוזה, מותר לבעלים למכור את הנכס במהלך ששת החודשים האחרונים לשכירות. בשום מקום לא צויין שהמכירה שלו תתבצע באמצעות תליית שלט על הבניין שבו קיימת המרפאה . מה עוד שיש לי לפי החוזה שנת אופציה נוספת, פרט לזו הנוכחית. האם מותר לבעלים לעשות זאת?

דורית שאל/ה:
30/1/2015 ב 16:14

הלכת שלמי - מיסוי מקרקעין

בהלכת שלמי. - צריך להציג הסכם ממון בין בני הזוג וכן להוכיח שהזוג התנהל על פיו. אם ישנו מקרה שהזוג התנהל בהפרדת רכוש (וניתן להוכיח זאת) ורק לאחר שנים תיעד זאת בהסכם ממון. האם הלכת שלמי מהווה קווים מנחים גם למקרה המוזכר?

צבי שאל/ה:
26/1/2015 ב 00:04

קניית/מכירת בית בירושה

שלום רב, על שם שני הורי ז"ל קיים בית שרשום בטאבו. אנו שלושת האחים (היורשים החוקיים) בשלבי הוצאת צווי ירושה להורים וזאת על מנת שהבית יהיה רשום בטאבו על שמנו. אין לי בית ואני גר בבית זה כל חיי (כ- 40 שנה) ומעוניין לרכושו מאחי, כמו כן אין ברשותי שום נכסים אחרים. יש לציין שזהו בית ישן בן למעלה מ- 70 שנה לא משופץ ומוזנח. ויש להשקיע כסף רב על מנת לשפצו או להרסו ולבנותו מחדש. בבית 2 חדרים ומרפסת עם גג אזבסט וחצר גדולה שהכניסה אליה מתוך הבית (שטח הנכס 63.7 מ"ר, שטח החלקה בטאבו 164 מ"ר). קיימת האופציה לבנות בחלקה זו בית עם 2 או 3 קומות (באישורים הנדרשים). לפי הערכת השמאי שווי הבית כיום הוא 1,400,000 ש"ח ושיש בנוסף לשלם היטל השבחה בסכום מוערך של 60,000 ש"ח ודמי היוון למינהל מקרקעי ישראל בסכום מוערך של 10,000 ש"ח. אם אחליט לרכוש את הבית מאחי: שאולותי הן: 1. האם הערכת השמאי ששווי הבית 1,400,000 ש"ח היא סבירה? (בית בחולון בשיכון ותיקים). 2. האם יש בכלל צורך לשלם היטל השבחה לבית בן למעלה מ- 70 שנה ואם כן האם 60,000 ש"ח זה הסכום שצריך לשלם? 3. מי צריך לשלם את היטל ההשבחה. הקונה או המוכר (כלומר אני כקונה או אחי כמוכרים)? 4. כנ"ל לגבי דמי ההיוון למינהל מקרקעי ישראל בסכום מוערך של 10,000 ש"ח. 5. אם ארכוש את הבית מאחי האם אני צריך לשלם מס רכישה? ואם כן כמה? 6. האם יש תשלומים נוספים שיש לשלם עבור קניית/מכירת הבית? 7. מה קורה מבחינת היטל ההשבחה, דמי ההיוון תשלומים נוספים באם אני ואחי מחליטים למכור את הבית לגורם אחר? אשמח לקבל יעוץ והכוונה. בתודה צבי

מחפש עורך דין? קבל הכוונה אישית

מחפש עורך דין?
קבל הכוונה אישית