דיני מקרקעין מסדירים את הזכויות השונות המוקנות לאנשים בנדל"ן, כלומר בחלקות קרקע, על כל הבנוי והנטוע עליהן, ובכלל זה מגרשים, בתים צמודי קרקע, דירות מגורים בבתים משותפים, משרדים, חנויות, מבנים תעשייתיים, שטחים חקלאיים, השכרת דירות וכיוב'. קיימות מספר זכויות במקרקעין, שהעיקריות בהן הנן בעלות, חכירה, שכירות ורשות. זכויות אלה ניתנות להעברה בתנאים מסוימים. עסקאות במקרקעין, כלומר הקניה של זכויות במקרקעין, הן עסקאות מורכבות המצריכות ליווי צמוד של אנשי מקצוע, כגון עורך דין נדל"ן או מקרקעין מנוסה על מנת להבטיח את השמירה על זכויות המוכר והקונה, הן מבחינה משפטית, הן מבחינת מיסוי והן מבחינה פיננסית כאשר מדובר בעסקאות הכרוכות בקבלת הלוואה בנקאית המובטחת במשכנתא. קיימת חשיבות עליונה להתייעצות מוקדמת עם עורך דין הבקיא בדיני מקרקעין, עוד לפני ביצוע העסקה, לפני החתימה על זכרון דברים או מסמך אחר כלשהו, כלומר כבר בתחילתו של המשא ומתן לקראת ביצוע העסקה.

הפורום עוסק בהיבטים שונים של תביעות משפטיות הנוגעות למקרקעין ובכלל זה תביעות פינוי, ליקויי בניה, פירוק שיתוף במקרקעין, תביעות בגין הפקעה, השגות מס שבח ועוד.

* כל המידע המועבר במדור אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי.

עו"ד דיאנה רוזנבוים

המשרד מייצג לקוחות בעסקאות מקרקעיןו נד"לן מגוונות. כמו כן מעניק המשרד ליווי משפטי לעסקים וחברות.

הילה שאל/ה:
1/10/2020 ב 09:49

חברת ניהול וועד בית

שלום,

סיגל שאל/ה:
6/9/2020 ב 09:23

מס רכישה - קריטריונים למיסוי על דירת יחידה

שלום רב,

kroos שאל/ה:
18/8/2020 ב 01:03

אנו תומכים בעסקים עם הלוואה

אנו כאן כדי לתמוך בכל מי שיש לו תוכניות עסקיות באמצעות תמיכה באשראי והשקעות, ללא קשר לאזור, דת, מדינה, מקצוע, בעל או אשתך.

יחזקאל שאל/ה:
18/7/2020 ב 20:41

רכישת דירה עם משכנתא של הקבלן

שלום רב,

חנן שאל/ה:
8/7/2020 ב 13:10

ביטול חוזה שכירות לפני שנכנסים לגור

חתמתי על חוזה לשכירת דירה עם חברה שלי.

דוד קרן שאל/ה:
24/6/2020 ב 14:44

רכישצ דירה מחשבון האח.

שלום רב,

אילן שאל/ה:
22/6/2020 ב 11:25

רישום שעבוד על מקרקעי חברה בליווי בנקאי

האם ניתן (טכנית) לרשום שעבוד על מקרקעי חברה שעל כלל נכסיה קיים ליווי עסקי בנקאי?

רון שאל/ה:
1/6/2020 ב 19:42

אדריכל לא חתם על גרמושקה

שלום,

ארנה בוקר שאל/ה:
24/5/2020 ב 15:19

מכירת מחסן בבית משותף

רכשתי דירה ביוני 2019 בהרצליה בסכום של 3.35 מ׳ ₪ אליה משוייכים 2 מחסנים וחנייה. מעוניינת למכור מחסן אחד לדייר בבניין בסכום של 55,000 ₪.

lidya שאל/ה:
22/11/2019 ב 21:30

הצעת הלוואה ב -3% לשנה

משרד הכספים לידיה מעניק סיוע כספי ליחידים ולגופים משפטיים, כמו גם לחברות שנעו בין 5000 אירו ל -1,000,000.00, אירו ומעלה בריבית נמוכה מאוד כריבית של 3% בשנה עם תקופת ההחזר של 5 שנים עד מקסימום 20 שנה. אנא צרו קשר באמצעות הדוא"ל. דוא"ל: [email protected] www.lidya.com טלפון Whatsapp: +18706675351

מירי שאל/ה:
21/11/2019 ב 10:52

העברת זכויות בטאבו

אחי מעוניין להעביר זכויות שקיבל בירושה אליי (אחותו), האם מדובר ברישום בטאבו בלבד או שזה הליך מורכב יותר

עינת שאל/ה:
6/11/2019 ב 09:58

זכות לדרישה שכר דירה

שלום..אני גרה בדירה של הוריי זל כשנה לאחר פטירתם והדירה לפני מכירה..אני גרה ביחידת דיור שבניתי מכספי והבניה נעשתה ללא היתר בניהובבדיקה של שמאי אסור לגור בה או להשכירה עד לאישור מהנדס.אחד מאחיי תובע אותי על שכר דירה שאלתי האם יש לו זכות לדרוש על דירה שנבנתה על קרקע ללא היתר בניה?הרי גם לשוכר אחר לא יכל להשכיר את הנכס ?

אלכס שאל/ה:
27/5/2019 ב 23:52

ביטוח רעידת אדמה בשכירות

שלום רב אני גר שוכר דירה יותר מ10 שנים. לפני זמן מה הסתבר שאין ביטוח מבנה אצל בעל דירה. אני רוצה לעשות ביטוח מבנה וצעד ג' + נזקי צנרת, טבע... אבל יש לי שעלה. במקרה רעידת אדומה הרסנית למבנה האם אני זכי לקבל כסף או לא? תודה מראש

עידו שאל/ה:
3/3/2019 ב 16:15

מסמכים לצורך קבלת משכנתא

שלום,
כחלק מבקשה לקבלת משכנתא לדירה יד שניה נתבקשתי על ידי הבנק להביא סריקה מקורית של היתר בניה של הבניין (בן מעל 50 שנה) וסריקה של הגרמושקה המקורית.
סריקה חתומה של הגרמושקה המקורית קיימת במשרד המשפטים.
היתר הבניה לא קיים מכיוון שהתרחשה שריפה לפני שנים בארכיון של עיריית כפר סבא והמסמך לא נסרק מעולם.
יש היתרי בניה של החנויות שבחזית הבניין בלבד + צו רישום בית משותף מקורי שהוצא על סמך הגרמושקה והיתר הבניה וטופס 4 לאחר בניית הבניין.
האם קיים באמת חוק כזה שללא היתר הבניה המקורי לא ניתן לקבל משכנתא לרכישת הדירה או שזאת המצאה של יועץ המשכנתאות של הבנק ?
מה ניתן לעשות ?
תודה

אתי שאל/ה:
18/11/2018 ב 17:51

זכות לטובת מעבר בתשריט אדום

שלום לך, יש לי שרטוט תרשים "מגרש וסביבה" של הבניין בו אני גרה המסומנים בצבעים יש לי חניה הרשומה בטאבו עם הערה "זכות מעבר בקטע המסומן בתשריט אדום שטח 199.8" מה זה אומר?? התבקשתי להמציא לבית המשפט תרשים מהטאבו המוכיח שיש לי דרך להגיע לחניה שלי. האם בתרשים צילום צבעוני מהטאבו ניתן לראות את זכות המעבר לחניה שלי? האם ניתן להוסיף בתשריט מגרש וסביבה כפוף לזכות מעבר לטובת חלקה 773 וכו, המוכיח שיש לי זכות מעבר לחניה שלי? יש לציין שבנסח הטאבו רשום "זכות מעבר בתשריט אדום חלקה וכו'".

מיטל שאל/ה:
29/10/2018 ב 19:20

חניה

הי יש לנו דירה עם חניה בטאבו. תמא עשו שיפוץ הוסיפו דירות חדשות . ועשו הגרלה על החניות בין הדיירים. מי יקבל איזה חניה. ( לא הסכמנו בהתחלה להגרלה כי טענו שלדיירים הותיקים זכות בחירה ראשונים. אך בסוף הסכמנו) . בכל מקרה בסוף עשו הגרלה. וחתמנו על החניה שיצאה לנו בהגרלה. ועכשיו מסתבר שהחניה שקיבלנו לא תקנית ולא מאושרת מבחינת העירייה!! כלומר עכשיו הדירה שלנו ( ועוד דירה) נשארו בלי חניה והקבלן מכר כבר את הדירות החדשות עם חניות !!! עכשיו אנחנו רוצים לתבוע. השאלה שלי האם יש סיכוי כלשהו שבית המשפט יפסוק לתת לנו חניה למרות שכבר הקבלן מכר את הדירות עם חניה?? אני מסתכלת על זה ככה מבחינתי הוא עשה איתם חוזה שקרי כי אמר להם שהדירה שלהם עם חניה אך בעצם זה על חשבון 2 דיירים ותיקים שנשארו בלי חניה. ביץ המשפט יכול לפסוק שהחוזה שעשה איתם לא חוקי? כי בעצם החניה שהקצה להם זה על חשבון דיירים ותיקים. או שאין סיכוי? ופשוט נתקענו בלי חניה למקסימום נקבל פיצוי כספי??? בעקרון לא מעניין אותנו פיצוי כספי אנו רוצים את החניה. תודה מיטל

ארגמן שאל/ה:
25/10/2018 ב 10:46

הערת אזהרה

הערת אזהרה שלום רב שכרתי בית מגורים לשנה האם יש באפשרותי לרשום הערת אזהרה ? תודה :-)

נורית שאל/ה:
6/9/2018 ב 08:19

דיירת שמאיימת בביטול שיק שכ"ד

בדירה מושכרת שלי מתגוררת דיירת שהודיעה לי ב-20.6 שהמזגן בחדר שינה לא מקרר ושלחה לי תמונות של הקיר שאחרי רטיבות ממושכת התחיל אף להעלות יובש. כמובן שלא הודיעה לי מיד שהרטיבות רק התחילה ויש בעיה במזגן. מבחינתי זה נחשב כרשלנות בתיחזוק ושמירה על הנכס. היא גם ציפתה שאני אטפל בכך. למחרת ב-21.6 שלחתי טכנאי שטיפל במקור לרטיבות. מאז עד סוף אוגוסט הקיר התייבש והודעתי לה שבאחריותה כשוכרת לדאוג לתקינות ולטיפול בקיר. יש גם סעיף בחוזה בנושא. מאז ועד היום הא מספרת לי שהיא מטפלת בקיר אך לא נראה לי שעשתה זאת אחרת הייתה דואגת לשלוח לי תמונה שהקיר טופל. הטיפול בקיר מבחינתי היה תנאי להחלפת המזגן כיוון ששני טכנאים שאני שילמתי להם טענו שיש דליפה של גז. למעלה משבוע היא מטרידה אותי בנושא המזגן. התחלתי לבדוק רכישת מזגן חדש. אתמול היא מודיעה לי שהיא מתכוונת לקנות מזגן ומציעה לבטל את שיק שכה"ד של החודש הקרוב והיא תשלח לי את ההפרש בין שכה"ד לבין עלות המזגן כולל פירוק והתקנה. חיכתה לתשובה ממני מה החלטתי אם לשלם לה על המזגן או לנכות משכה"ד. הודעתי לה שקניתי מזגן חדש ואני מחכה שתסיים לטפל בקיר. באותו יום לאחר כשעה היא הודיעה לי שהמזגן כבר מותקן. יש סעיף בחוזה שמדבר על תיקון של קלקול כלשהו ואם אני כמשכירה לא דואגת לתקן היא רשאית להזמין איש מקצוע תשלם לו על הקלקול ועלי להחזיר לה. כאן היא קנתה מזגן והתקינה והחליטה לנכות משכה"ד. אגב יש בידי שיק בטחון ללא תאריך שאני יכולה לעשות בו שימוש בהתאם לחוזה. יש להניח שאת שיק שכה"ד הקרוב היא תבטל , דבר שאינו חוקי לחלוטין. איך עלי לנהוג כלפיה במקרה זה?

ליאור שאל/ה:
3/7/2018 ב 22:10

פינוי בינוי

שלום וברכה. הורי מתגוררים בלב איזור עירוני בנוי באזור המרכז. הבניינים באזור הם בני 35-40 שנה, עם מעלית ומקלט. לא בנייה חדשה, אך ודאי לא בנייה המיועדת באופן המקובל לפינוי בינוי. בבניין הסמוך להם קיבלו החלטה לפינוי בינוי מתוך שיקול כלכלי של דירה חדשה וכיו"ב ללא כל עלות. כמובן שהקבלן יורשה לבנות דירות נוספות כמקובל. העניין הוא שמדובר בעצם בהריסת בניין בן 4 קומות ויצירת אתר בנייה לכל דבר באמצע אזור בנוי. הורי אנשים בני 80 ואינם מסוגלים לגור במקום שכזה - אבק, רעש וכו'. זהו שינוי משמעותי שאולי יאלץ אותם לעזוב את מקום מגוריהם מזה 40 שנה, לא בגלל בניין הנמצא בסכנת התמוטטות וכו', אלא משיקולים כלכליים של קבלן ודיירים. שלא נדבר על הורדת ערך הדירה, במידה וייבחרו לעזוב בלית ברירה. שאלתי היא פשוטה - האם הם רשאים לעשות ככל העולה על רוחם, בכפוף לאישורי בנייה וכיו"ב, מבלי לקבל את הסכמת הבניינים השכנים, או שמא עליהם לקבל הסכמה, שמבלעדיה לא יוכלו ללכת על הפרוייקט. בגיל של הורי יש משמעויות רחבות מאד - בריאותיות, נפשיות וכלכליות לעזיבת דירה ומעבר למקום חדש. אודה על תשובתכם.

יואב שאל/ה:
1/7/2018 ב 10:13

אי-הארכת חוזה שכירות

שלום, בעוד כחודש וחצי מסתיים חוזה השכירות שלנו. לפני כשבועיים יצרו איתנו קשר בעלי הדירה ועדכנו אותנו כי הם מעוניינים להעלות לנו את שכר הדירה בכ-200 ש"ח. לאור מצבה הגרוע של הדירה והעלייה החדה התרעמנו על ההחלטה. כעבור כמה ימים של מחשבה החלטנו לשאול אותם אם הם מוכנים להעלות רק ב-100 ש"ח ובעלת הדירה אמרה שהיא צריכה להתייעץ עם בעלה אבל נראה לה שזה יהיה אפשרי. נשמעה מאושרת מעצם ההתפשרות. מיד לאחר השיחה החלטנו שלמרות כל האמור, נתחיל לחפש דירה לרכישה. מפה לשם מצאנו דירה שאליה אנחנו מעוניינים לעבור בסביבות ספטמבר ואיננו מעוניינים להמשיך לגור בשכירות. ולאחר ההקדמה הארוכה, הנה השאלה: למרות שהמהלך בהחלט לא אתי, אבל אנחנו מחזירים לבעלי הדירה הסופר-קמצנים שלנו באותו המטבע - אם אצור עימם קשר בימים הקרובים ואודיע להם על התפנית החדה, האם הוא חוקי? האם הסיכום הטלפוני הלא-החלטי שלנו קביל מבחינה משפטית? בהנחה והמהלך לא חוקי, מה עשויות להיות ההשלכות? האם יוכלו לפדות את המחאת הביטחון שנמצאת ברשותם? סליחה על החפירה ותודה רבה על הנכונות לעזור.

יגאל שאל/ה:
28/6/2018 ב 08:03

נכה זכאי

רכשתי דירה כנכה זכאי ושילמתי 0.5% מס רכשיה, השאלה היא : כמה זמן אני צריך או חייב לגור בדירה ולאחר מכן אני יכול להשכיר או למכור את הדירה ולעבור לגור בעיר אחרת ? { כמה זמן אני מחוייב להנות מההטבה של 0.5%} .

אבי שאל/ה:
6/6/2018 ב 21:10

הגדרה של מחסן

היי, רציתי לדעת מה ההגדרה המשפטית של מחסן? נניח ויש לי מחסן תת קרקעי בבניין ואני שם בו שולחן וכסא ועובד שם עם מחשב, האם זה נחשב שימוש לצורך מגורים? איפה עובר הגבול. תודה רבה

זהו שאל/ה:
30/5/2018 ב 09:15

מגיע / לא מגיע לשלם עמלה או חלק ממנה למתווך בשת"פ בעסקה ?

עסקת נדל"ן: מתווך מסר לי פרטי עסקה ומיקומה, אך לא עמד במחויבותו להביא את לקוחי למוכר והעסקה לא נסגרה בשל כך (לא היה הגורם היעיל) ! לאחר מספר חודשים באמצעות מתווך אחר היגענו ישירות למוכר לסגירת אותה עסקה. שאלותיי: 1.האם מגיעה בכלל למתווך הראשון עמלה מצידי ? 2.אם כן מגיע לו פיצוי, אז איזה אחוז (%) ממה שסוכם מראש (התניתי זאת מראש בכתב אם יביא אותי ואת לקוחי ישירות למוכר) מגיע לו לדעתך ? 3. האם מסקנתך הסופית תעמוד איתן בביהמ"ש?

מיקי בן חמו שאל/ה:
24/5/2018 ב 09:51

מסירות משפטיות-מיקי משלוחים

חברת מיקי משלוחים מעניקה מגוון שירותי מסירות משפטיות לעורכי דין , מסירות אישיות, משרדי חקירות, חברות ביטוח,פרקליטות, בנקים ורשויות מקומיות, צילום חומר חקירה משטרה,ביצוע גבייה מנהלית, העברת ניירת לטאבו,הוצאה לפועל, מסירת חבילות ,מסירות דין רבני ,הגשות בבתי משפט רישומי חברות ,ועוד..שירות מהיום להיום / למחר , עמידה בזמנים ומחירים נוחים! 050-7240840 מיקי

עומר שאל/ה:
25/4/2018 ב 01:01

שטחים משותפים בבנין

רכשתי לאחרונה דירה בבניין משותף . ישנן 13 קומות. כמו כן הבניין מוקף בחניות. אני מעוניין לקבל תמונה על מצב וסטטוס השטחים המשותפים . למי שייכים? מי יכול להשתמש בהם ? כיצד ?ב באיזה אופן ? אם נעשה שימוש במרתף , חניה, מחסן , ממ"ק - למי משלמים על כך ? כיצד ניתן לקבל שרטור של הבניין שמגדיר ומשקף זאת בצורה ברורה " שחור על גבי לבן "

מחפש עורך דין? קבל הכוונה אישית

מחפש עורך דין?
קבל הכוונה אישית