המשרד מייצג לקוחות בעסקאות מקרקעיןו נד"לן מגוונות. כמו כן מעניק המשרד ליווי משפטי לעסקים וחברות.
נירה א שאל/ה:
15/6/2011 ב 23:25
שלום,
אני מבקשת לקנות את חלקו של בעלי לשעבר בדירה הרשומה על שנינו ומעוניינת לקבל משכנתא מהבנק, אולם הדירה אינה רשומה עדיין על שמנו בטאבו. רק בימים אלו החלה החברה המשכנת באמצעות משרד עו"ד שלה תהליך זה, לאחר רישום הבית כבית משותף. אני ובעלי לשעבר כבר חתמנו על המסמכים הנדרשים. שאלתי: כמה זמן יכול לקחת התהליך עד לרישום בטאבו וקבלת נסח טאבו, והאם יש סיכוי שהבנק יסתפק בינתיים באישור זכויות של החברה המשכנת למתן אישור למשכנתא? אני מוגבלת בזמן מטעם בימ"ש.
תודה ויום נעים
דיאנה רוזנבוים, עו"ד ונוטריון
16/6/2011 ב 21:08
במצב כזה, ובדרך כלל הבנק יבקש מסמכים נוספים ולא יסתפק רק באישור זכויות. יש ניירת נוספת שתדרש, אבל זה בהחלט בר ביצוע.
אם הבנק שלך לא יסכים לתת משכנתא במצב רישומי שכזה של הנכס, הייתי מבררת בבנקים נוספים: יש שוני במדיניות הבנקים השוניםלגבי מתן משכנתא על נכסים שאינם רשומים בטאבו. חלקם לא עושים זאת בעוד שאחרים ליברליים יותר.
מבלי לדעת את מצב הדברים הספציפי לגבי הבניין שלך, לא אוכל להשיב לשאלתך לגבי הזמן הדרוש לרישום בטאבו. אבל תוכלי לברר זאת, באמצעות פניה לעורך הדין של החברה המשכנת. בקשי ממנו הערכת זמנים או שאלי מה חסר או מה מעכב כרגע את הרישום. לפעמים יש חובות מס, לפעמים נדרשת הגשה של תשריטים או התמודדות עם התנגדויות שונות, ולעתים ההליך כבר ממש לקראת סיום והמכשלה היא טכנית בלבד. בכל אחד מהמקרים, פרק הזמן הנדרש עד להסדרת הדברים ורישום הבית בטאבו הנו שונה.
שיהיה בהצלחה,
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
רוית שאל/ה:
12/6/2011 ב 14:05
אני מעוניינת לקנות דירה שעוד לא רשומה על שם המוכר. המוכר רוצה שאפקיד כסף אצל עו"ד שלו - בערך 10 אחוז - עד שהדירה תירשם ובינתיים לא תירשם לי הערת אזהרה ורק לאחר הרישום תירשם הערה. איך זה מבטיח את הזכויות שלי בדיוק?
14/6/2011 ב 02:13
קודם כל הייתי ממליצה לך לקחת ייצוג משפטי. עסקה שבה זכויות המוכר עדיין אינן רשומות הנה מורכבת יותר ועלייך להבטיח את עצמך היטב.ואם כבר הפקדת כספים בנאמנות, מן הראוי שתהיה נאמנות משותפת בין עורך הדין של המוכר לעורך הדין שלך.
מלבד זאת, יש לבדוק היכן רשומה הדירה (בטבאו? במינהל? בחברה משכנת?) ומדוע לא ניתן לרשום הערה על רכישתך?
כמו כן, הייתי בודקת שמי שמוכר לך, רכש את זכויותיו כדין. מבקשת לראות את מסמכי הרכישה שלו, ואף לקבל אישור מזה שמכר למוכר שלך (הבעלים הרשום!) כי אין לו טענות כספיות או אחרות כלפיו בקשר להסכם המכר. כמו כן, כדאי לבקש שהמוכר יתחייב בחוזה כי אין כל מניעה לביצוע עסקת המכר ולהעברת הזכויות בדירה ליידייך בתום התשלום של התמורה החוזית.
בברכה,
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שירה שאל/ה:
29/5/2011 ב 14:33
היה לי חוזה בשכירות דירה מול אישה מבוגרת נחמדה שלצערי ניפטרה.
ומאז בנה (יש לה עוד ילדים חוץ ממנו) לקח את הפיקוד בעניינינו ושפנינו אליו בנוגע לעובש בקיר הצפוני הוא טען שזאת אשמתינו כי לא מאוורים את הדירה מספיק (דבר שלא הגיוני בכלל כי כל הקיר הצםוני התמלא בעובש למרות היותו מלא בחלונות ודלת יציאה לגינה שכל הזמן נפתחה.
בקיצור הוא לא תיקן העובש התפשט ועכשיו הוא תובע אותנו פיצויי נזיקין לדירה בסך 25,000 ש"ח .
שאלתי היא האם יש לו אפשרות לממש את הערבות ששני האחים שלי חתמו מאחר וכתב הערבות שלהם הוא כלפי האמא בלבד .
גם החוזה שכירות שלנו לא שונה ונישאר על שם האמא שניפטרה
12/6/2011 ב 12:11
באופן עקרוני, קודם כל יש לתבוע את החייב העיקרי ורק לאחר מכן את הערבים. מאחר וכבר הוגשה תביעה נגדכם, אין הצדקה לנסות במקביל להליך הנוכחי, לממש ערבות - בטרם יתברר לגופו הסכסוך בינכם לבין היורשים של המשכירה. אם זה יקרה, תוכלי להגיש התנגדות לכך.
לשאלתך, יש לעיין בכתב הערבות הספציפי על מנת לראות את אופן ההתחייבות שניתנה על ידי הערבים. האם מדובר בערבות בנקאית או בכתב ערבות לחוזה? יש מקרים שבהם מדובר על ערבות אישית בלבד בעוד שבמקרים אחרים גם יורשים יכולים להכנס לנעלי הזכאי על פי הערבות. האם יש צוואה? האם ניתן צו ירושה או צו קיום צוואה? מה נוסח הערבות? האם נעשתה פניה כלשהי לערכאות למימוש הערבות?
אשמח לסייע באופן פרטני יותר, לאחר שאבדוק את המסמכים הרלוונטיים בעיון.
בברכה,
ליאור אלקיים שאל/ה:
19/5/2011 ב 14:15
שלום וברכה..
אנא ממכם תענו לי ממקום מוסמך ובדוק שאני ישען על זה!
השכרתי דירה בחיפה התנאים לדירה הם אלו:3,300 שח במזומן לנזקים במידה והיו ולא היו הכסף יוחזר בסוף השכירות,1650 שח ב12 ציקים כל חודש בחודשו לתקופה של 12 חודשים.
היום אני חצי שנה בדירה אני רוצה לעזוב את הדירה לא עומד בתשלומים הצקים חוזרים לי אך אני מארגן כסף מהלוואות ומשלם וזה כבר לא יכול להמשיך..
פניתי לבעלת הדירה והסברתי לה את המצב אמרה לי ככה כפי שידוע לי אני מחוייב להכניס שוכר חדש במקומי באותם התנאים אך בעלת הדירה סירבה והיא עילתה את המחיר ל2000 שח לשוכר החדש (לבנאדם שיבוא במקומי) וזה מעקב את הכניסה לדייר חדש וכולם אומרים שהדירה לא שווה את המחיר הזה.
מה אני עושה בנידון נגד זה אנא ממכם תענו לי בהקדם תודה מראש..
איימל: [email protected]
14/6/2011 ב 02:19
מה כתוב בחוזה *בדיוק* לגבי מקרה של עזיבה מוקדמת?
אם אכן עליך למצוא שוכר חלופי, ברור שעליך למצוא מישהו שייכנס למושכר בתנאים בתנאים של החוזה הקיים ולא במחיר חדש שאינו ריאלי.
שים לב שלא בכל החוזים יש התחייבות כזאת. לפעמים מספיק להודיע זמן נתון מראש (בדרך כלל חודש או חודשיים לפני הפינוי). לכן חשוב לעיין בהסכם השכירות הספציפי שלך ולראות למה התחייבת במקרה של פינוי מוקדם של המושכר.
בהצלחה!
נירה א שאל/ה:
10/5/2011 ב 10:47
שלום,
אני משכירה דירה עליונה בבניין דירות. לאחרונה התלוננו הדיירים על רטיבות בתקרת גג משותף וקיר חיצוני. אני רוצה לפנות במכתב לועד הבית. שאלתי: האם חובת ההשתתפות בתיקון חלה על דיירי הבניין (שוכרים) או בעלי הדירות עצמם?
חשוב לי לדייק בפרטים.
תודה וחג עצמאות שמח
נירה
14/6/2011 ב 02:22
לא מצופה משוכר להשקיע בתיקון התשתיות.
קירות חיצוניים הם רכוש משותף של הבניין ולכן בתיקון צריכים להשתתף כל בעלי הדירות בבניין. על השוכרים רק לאפשר את התיקון (לתאם עם אנשי המקצוע שישלח ועד הבית ולאפשר להם לבצע את עבודתם).
בברכה,
לאה שאל/ה:
4/5/2011 ב 20:11
רכשתי בית ישן בנוי על מגרש שלא היה ראוי למגורים. מספר שנים הבית היה ריק במהלך אותם שנים אושרו 2 תוכניות לשטח הנ"ל- תכנית ראשונה המאפשרת לבנות בית דו משפחתי ותכנית שניה המגדילה את אחוזי הבניה מ-25 ל-30 אחוז. שנה לאחר מכן בניתי תוספת לבנין הקיים ו-9 שנים לאחר מכם תוספת נוספת 2 התןספות לא עברו 25% לא נתבקשתי לשלם הטל השבחה ועל ההיתר האחרון יש חותמת של הועדה "לא חל על שטח זה הטל השבחה". היום דורשים ממני לשלם הטל השבחה על תכניות שאושרו לפני הבניה שלי האם זה חוקי?
15/6/2011 ב 09:01
של הועדה, מומלץ לבקש הבהרות ובהיעדר סיבה טובה לשינוי, לדרוש לקיים את ההחלטה הראשונה שהתבססה על חוות דעת מטעם הועדה, ושעל פיה כיוונת את צעדיך.
כמובן שיש צורך בבדיקה מדוקדקת של המסמכים הנוגעים בדבר בטרם אוכל לתת לך יעוץ פרטני ומדויק יותר.
בברכה,
יוני שאל/ה:
29/4/2011 ב 09:38
שלום,
בצפון הנגב קיים ישוב קהילתי חדש בעל אופי יהודי חילוני המצהיר כי הוא מושתת על ערכי הדמוקרטיה שותפות ואחריות קהילתית.
אני מעוניין לרכוש שטח (כחצי דונם) משום שאני צופה שבעתיד ארצה להתגורר ביישוב.
חשוב לי לרכוש היום יחידת שטח ביישוב משום שאני מאמין שזו הזדמנות כלכלית מצויינת שאני יכול לעמוד בה (אני צופה שבעתיד המחיר יהיה מאד גבוה)
תהליך הקליטה מורכב מהשלבים הבאים:
1. מילוי שאלון ראשוני
2. אבחון מקצועי (במכון אבחון).
3. ראיון אישי עם צוות הקליטה בראשות יועץ ארגוני.
4. ועדת קבלה בין מוסדית בראשות המועצה האזורית.
בהקשר זה אבקש לברר:
בשנה האחרונה התגרשתי, האם עצם היותי גרוש יכול להוות סיבה שתמנע את קבלתי ליישוב בהליך הקליטה ?
האם לוועדההקולטת יש סמכות חוקית לדחות את מועמדתי במידה ואני אזרח מהשורה, יהודי, ללא עבר פלילי וכד'...?י
כיצד אני יכול להבטיח שוועדת הקליטה תתייחס אליי באופן שווה כמו למשפחות או כל מועמד אחר ?
איזה מגבלות יכולות לחול עליי בתהליך הקליטה ?
15/6/2011 ב 09:10
שאישר נוהל קבלה של מתיישבים חדשים בישובים קהילתיים קטנים בהם פחות מ- 300 בתי אב, ולהקצאות קרקע, שלא בתנאי נחלה, בישובים חקלאיים.
בנוהל מופיעה רשימת קריטריונים אותם יכולה לשקול ועדות וכן חובתה לנהוג באופו שוויוני בבחינת ההתאמה של המועמדים לחיי הקהילה בישוב.
אם תדחה מועמדותך, תוכל להגיש ערר על כך למנהל המינהל אשר רשאי לקבל את הערר ולהורות על קבלתך כחבר או להורות על החזרת הנושא לדיון מחודש ע"י ועדת הקבלה או לדחות את הערר.
בהצלחה!
שגיא שאל/ה:
24/4/2011 ב 13:39
שלום רב,
ב-15/05/2011 אני אמור לקבל וילה שקניתי באיזור הדרום.היום ה-24/04/2011 הודיע לי המוכר שהוא רוצה להפר את החוזה.על פי ההסכם הפרת החוזה כרוכה בעלות של 100,000 ש"ח.ראשית האם הוא יכול להפר בכל רגע נתון,גם 3 שבועות לפני מסירת הדירה.הבית עדיין לא רשום על שמי בטאבו מכיוון שהוא עדיין לא קיבל אישור למחסן שיש לו בחצר.הוא קיבל כבר 1,050,000 מתוך 1,150,000.גם בהפרת חוזה אני יאלץ להחזיר לבנק את הכסף כולל הפרשי הצמדה של המשכנתא,האם הפרשים אילו חלים עליי או על מפר ההסכם.אם איני מעוניין בהפרה זו מה אוכל לעשות.אנא עזרו לי
16/6/2011 ב 21:16
ולדרוש את אכיפת החוזה. במקרה זה, מומלץ להגיש תביעה באמצעות עורך דין שמומחיותו בתחום המקרקעין, לאחר בחינה יסודית של נוסח החוזה ויתר עובדות המקרה.
אם מסיבה כלשהי זה לא יתאפשר, נסה לתבוע מהמוכר את כל הנזקים שלך, הריביות, הפיצוי המוסכם, אבדן הזדמנות לרכוש נכס אחר ועליות המחירים שתצטרך לספוג, וזה כמובן בנוסף להשבת כל סכום הכסף שכבר שילמת למוכר.
אם למוכר אין הצדקה להפרה שלו (למשל נסיבות של כוח עליון שלא מאפשרות לו לקיים את ההסכם ביניכם ככתבו וכלשונו) ומאידך, אתה יכול להוכיח את הנזקים הממוניים (ואולי גם אחרים) שנגרמו לך עקב הפרת החוזה, סיכויים גבוהים שתזכה בתביעתך.
דוד שאל/ה:
18/4/2011 ב 13:34
שלום רב.
גינת הבית מוזנחת שנים רבות, ולא ניתן להשתמש בה ולהנות ממנה. ברצוני לשנות את המצב. האם מותר לי להשקיע מכספי בשיפור המצב ולחייב את הדיירים האחרים בהוצאה יחסית? למשל, הזמנת גנון מקצועי, שתילת שתילים ועצים חדשים, התקנת מערכת השקיה בטפטוף (לנוכח התקנות האוסרות על השקיה ידנית)?
16/6/2011 ב 21:23
וכדי לפעול ברכוש משותף, יש לכנס אסיפת דיירים ולהעלות את העניין להצבעה, בהתאם לתקנון הבית המשותף שלכם.
אני מניחה שהדיירים לא יתנגדו לקיומה של גינה, אבל הם עלולים להתנגד לתשלום מבלי שהתקבלה החלטה כדין ועלולות להיות טענות לגבי זהות הגנן והצעת המחיר שלו.
אם תרצה לקבל את השקעתך בחזרה, ממליצה שלא לפעול על דעת עצמך ללא הסכמת מרבית הדיירים.
Alon שאל/ה:
13/4/2011 ב 16:22
שלום
רכבי חונה בחנייה של הבניין ( 18 דיירים)
לאור התנכלויות חוזרות ונשנות לרכבי (שריטות ,ניקור צמיגים וכו' ) ברצוני להתקין מצלמה שתתצפת על רכבי.
שאלות:
1 – האם מבחינה חוקית אני יכול להתקין מצלמה על קיר חיצוני בבניין ?
2 – ליד החנייה שלי יש נקודת חשמל,האם מנקודה זו אני יכול לקחת חשמל למצלמה ?
הערה:מהבית איני יכול לתצפת על החנייה.
תודה מראש
16/6/2011 ב 21:27
סילבי שאל/ה:
23/3/2011 ב 10:04
שלום
אני ובעלי רכשנו דירה חודשיים לפני החתונה.
לבעלי יש 33 % מדירה שירש מאביו (3 אחים כל אחד ירש 33%) - לי אין נכסים.
קנינו דירה בס"כ של 830,000 ש"ח והוא נאלץ לשלם מס של 3.5%
על חצי מערך הבית - 14,525 שח.
בדיעבד נודע לנו שאחיו שגם מחזיק ב 33% מערך הבית - לא שילם כלל כאשר רכש את דירתו הראשונה ואף לא בדירה השניה (הוא טרם מכר את הראשונה).
לכן אני מעוניינת לדעת האם דירה בירושה נחשבת כ"נכס" ויש לשלם את המס או שעו"ד שלנו עשה טעות חמורה?
שי שאל/ה:
25/2/2011 ב 14:14
שלום,
האם קיימת פסיקה שעירייה לא יכולה למנוע אישור לטאבו בגין חובות מסויימים, כמו בירושה למשל ?
האם אתם יכולים לנקוב בשם הפסיקה או בפרטים כלשהם לגביה ?
תודה מראש.
21/3/2011 ב 20:33
חיים שאל/ה:
19/2/2011 ב 21:07
אבקש לדעת האים אני זכאי לפטור לפי 49ב(2)הנתונים:ב12/2007 עברנו לגור בדיר חלופית,ב3/2009 מכרנו את הבית הישן בפטור 49ב(1).
האים היום כעבור יותר מ18 חודשים אני יכול למכור את הדירה החליפית בפטור לפי 49ב(2). האים יש פטור? במשך 4 שנים מכרתי רק דירה אחת ב3/2009
21/3/2011 ב 21:08
המאפשרת פטור נוסף במכירת דירת מגורים, בתנאים מסוימים ובמכירות המתבצעות במהלך שנת 2011 ו- 2012.
מבלי להזדקק לפטור הנוסף, תהיה זכאי לפטור רגיל בתנאי שבמהלך ארבע השנים האחרונות לא היתה בבעלותך יותר מאשר דירת מגורים אחת בו-זמנית. הנתון הזה אינו ברור מתמונת המצב שהצגת (לא משנה אם התגוררת בדירה אלא אם היית הבעלים בה).
יפית שאל/ה:
16/2/2011 ב 15:30
שלום רכשתי קרקע לצורך בניית בית ומכירתו העניין הוא שלפי התב"ע יש לי אפשרות לבנות הן חד משפחתי והן דו משפחתי שאלתי היא האם במידה וארצה לבנות בית דו משפחתי ואמכור אותו לשני אנשים שונים אחוב פעמיים במס שבח
21/3/2011 ב 21:05
כלומר, לפי חוק מיסוי מקרקעין (הגדלת ההיצע של דירות מגורים - הוראת שעה), תשע"א- 2011, ניתן להנות פעמיים מהפטור ממס שבח על דירת מגורים מזכה, בתנאים מסוימים, ואם המכירות יתבצעו בין התאריכים 1.1.2011 - 31.12.2012.
אילן שאל/ה:
14/2/2011 ב 16:25
שלום
אני גר בבנין משוטף , אני מעוניין להתקין מצלמה על קיר חיצוני של הבנין .
המצלמה היא לטובת צילום רכבי למניעת וונדליזם ,האם יש מניעה משפטית לכך ?
תודה מראש
אילנית שאל/ה:
4/2/2011 ב 18:57
בחוזה שכירות של חנות נרשם שהנכס כולל מרפסת, המרפסת לא הייתה קיימת בפועל. השוכר בנה את המרפסת ובכך יצר חריגת בניה.
נשאלת השאלה על מי מוטלת האחריות בחריגת הבניה? על בעל הנכס שציין בחוזה את המרפסת? או על השוכר שהקים בפועל את המרפסת?
ועל מי מוטלת האחריות הפלילית באופן כללי בחריגות בניה בנכס מושכר?
אודה לתשובתכם
ננה שאל/ה:
26/1/2011 ב 16:57
שלום
אני גרה בשכירות בבנין בו רישמית שתי דירות - דירה אחת בדמי מפתח ודירה שניה מחולקת - אני ועוד דיירת גרות שם בשכירות. בעל הדירה הוא הבעלים של כל הבנין.
לפני חודשיים היה פיצוץ סמוי בצנרת המיים וקיבלנו הודעה מחברת המיים - בעל הדירה תיקן את הפיצוץ
אחכ התקבל חשבון מיים אסטרונומי של עשרת אלפים שקלים - על שמי
בעל הדירה ברגע שחתמתי איתו על החוזה בלי ידיעתי העביר את חשבון המיים על שמי - למרות שחשבון המיים הוא של כל הבנין.
בעל הדירה אמר שהיות וזה רשום על שמי עלי לגשת לעיריה ולטפל בדבר
התגדתי אבל שלחתי מכתב לועדת חריגים והתקבל חשבון חדש על 5000 שקלים - עם התראה לניתוק המיים.
בעל הדירה טוען שהיות וזה על שמי עלי לטפל בחשבון. גם הדיירת שבדמי מפתח קיבלה את אותו החשבון. השאלות שלי:
1. האם זה חוקי שהוא העביר את החשבון על שמי למרות שהדירה מחולקת ויש דיירת נוספת שבעצם באותה הדירה - כי זו דירה מחולקת? - לא רשום בחוזה שהחשבון יעבור על שמי.
2. מה הדין במקרה בה יש פיצוץ בצנרת הבניין - האם דיירים שנמצאים בשכירות צריכים להשתתף בתשלום המיים? - החוזה הוא סטנדרטי ורשום שעלי לשלם על השימוש במיים שלי ולתקן כל נזק שנגרם משימוש לא נכון
איך עלי לפעול עכשיו מול בעל הדירה? בקרוב ינתקו לכול הבנין את המים
בברכה
ננה
גיל שאל/ה:
26/1/2011 ב 07:04
אשתי ואני בהליכי גרושין. בית המשפט לעניני משפחה נתן פס"ד בו קבע שרכשתי את חלקה של אשתי (מחצית). בכדי לשלם לאשתי את מחצית שווי הבית אני רוצה לקחת משכנתא. אשתי צריכה לחתום על מסמכי משכון הבית בכדי שאוכל לקבל את המשכנתא (שתהיה בעצם לפקודתה), אך מסרבת לשתף פעולה. מדובר בבית דו משפחתי. עד כה הייתי בטוח שאשתי ואני רשומים בשורה אחת יחד כבעלים משותפים של 1/2 מהחלקה. מעיון בנסח הטאבו ראיתי שאשתי, אני, השכן והשכנה, כ"א מאיתנו רשום בשורה נפרדת ואחוז הבעלות של כ"א הוא 1/4. האם לאור זה אוכל לקחת משכנתא ולמשכן רק את חלקי בלי להזקק לחתימה של אשתי ? האום אוכל לבקש מביהמ"ש שיתן צו שיורה/יאפשר רישום המשכנתא גם ללא חתימת אשתי ? תודה
אילן שאל/ה:
23/1/2011 ב 15:41
שלום
אני גר בבניין משותף.
לכל דייר ישנה חנית רכב משלו.
שאלה : האם בחנייה שלי אני יכול לשים מכולה ?
הכוונה היא למכולה לפינוי פסולת ,כמובן שהמכולה היא ריקה .
תודה
מראש
אילן
אלון שאל/ה:
22/1/2011 ב 14:48
בבעלותי היו 3 דירות. האחת נמכרה, ונתקבל פטור בגין מס שבח. כעת, בחלוף שנתיים, בכוונתי למכור דירה נוספת, שהשבח עליה גבוה משמעותית מזאת הראשונה שנמכרה. האם יש לדרך, לבטל את הפטור על הראשונה, לשלם עליה את השבח בדיעבד, ולקבל את הפטור על הדירה השניה?
14/6/2011 ב 02:28
מאפשרת מכירת שתי דירות נוספות בפטור ממס שבח.
עם זאת, ממליצה לבדוק הדברים לגופם (מה שאיני יכולה לעשות כאן בהיעדר פרטים חשובים) מאחר ולמעשיך עלולות להיות השלכות מס רציניות.
בברכה,
שוכר1 שאל/ה:
14/1/2011 ב 18:07
שלום רב,
אני שוכר דירה מספר שנים, לאחרונה המשכיר טוען שיש רטיבות בדירה מתחתי ולכן הוא יסגור את המרפסת הפתוחה אצלי עם תריסים.
מבחינתי זה שינוי מהותי בדירה. האם מותר למשכיר לבצע שינויי מבנה ללא הסכמתי בתוך תקופת החוזה?
תודה מראש
19/1/2011 ב 16:11
ואם לאחר בדיקת נוסח החוזה לא מצאת תשובה חד משמעית, תוכל להעלות מול המשכיר את טענתך שלמרות שהפעולה כשלעצמה אותי מוצדקת (ונועדה למנוע נזק מהדירה הסמוכה) הרי שמדובר בשינוי מהותי שמונע ממך להנות כראוי מן המושכר.
אילן שאל/ה:
6/1/2011 ב 09:27
שלום
רכשתי דירה חדשה מקבלן.
הקבלן ביצע שינוי במיקום החניה כפי שהיא בתוכנית שעליה חתמתי בעת חתימת החוזה.
לפי התוכנית אמור להיות מעבר להולכי רגל בין החניה שלי לקיר הבניין.
בפועל החניה הוצמדה לבניין ובוטל המעבר להולכי רגל .
כתוצאה מכך החניה אינה בטיחותית מכיוון שבהיותי נכנס לחנות את רכבי אין לי שדה ראיה ולא פעם ילדים קפצו לי לחנייה.
בעקבות שאני חוסם את מעבר הולכי הרגל נעשה ברכבי ונדליזם באופן שיטתי במשך כחצי שנה.
שאלות:
1 – האם אני יכול לתבוע את הקבלן על שינוי מיקום החניה כפי שמופיע בתוכנית המקורית ?
2 – האם התביעה יכולה להתבצע "בתביעות קטנות " ?
3 – האם אני יכול לדרוש מהקבלן פיצוי כספי או שימקם את החניה שלי לפי התוכנית המקורית ?
תודה מקרב לב,
אילן
19/1/2011 ב 16:15
אתה אכן יכול לתבוע את הקבלן על הפרת התחייבות חוזית כלפיך.
אין מניעה לעשות זאת בתביעות קטנות כל עוד הסכום שאתה תובע אינו חורג מהסכום המרבי בו ניתן לדון בבימ"ש לתביעות קטנות.
תוכל לדרוש פיצוי או אכיפת ההסכם, אם כי יתכן ופיצוי הוא הסעד הרלוונטי היחיד שיוכל לעמוד לרשותך, במקרה בו אין אפשרות מעשית להחזיר את המצב לקדמותו, או שהדבר אינו סביר מבחינת ההשקעה הכספית הנדרשת לשם כך.
ירון שאל/ה:
19/12/2010 ב 23:58
יש לי שטח בחזית שאני מתעד לבנות שם וכרגע בשלב הגשה,השטח הוא של 350 מטר כשאני מחמת הכורח חייב לתת זכות מעבר לחלקה הפנימית בגודל של 40 מטר.רגע קיים בשטח הפנימי רק שלד. קיים כרגע סיכסוך עם הבעלים של השטח הפנימי מכיון שהם מתעדים להחנות את הרכבים שלהם על זכות המעבר בטענה שגם קיבלו מהמועצה המקומית אישור על כך , הנושא לא מקובל כיוון שהמכוניות סמוכות מאוד לחדר השינה שלנו. השטח של זכות המעבר היא שלי וניתנת להם למעבר בלבד! האם מותר הדבר ? השטח , 700 מטר מוגדר כהסכם שיתוף. האם הם לא אמורים להציג את החניות בשטח שלהם ? הנושא מהותי מאוד עבורי.
19/1/2011 ב 16:22
כעקרון, זכות המעבר אינה כוללת מעצם טיבה אפשרות חניה, אך אם שכניך טוענים שיש להם היתר לכך מן המועצה, חייבים לבדוק זאת. איזה היתר הם קיבלו, מי נתן אותו (האם בסמכות?), מתי?, האם ניתן עדיין לערער עליו או לבטלו?
תבקש מהשכנים להציג את ההיתר או פנה למועצה ותנסה לברר את המצב לאשורו.
בהצלחה!
סיגל שאל/ה:
12/12/2010 ב 23:05
יש לי עסק בדמי מפתח בן 45 שנים. בעל הבניין היה גר עד לפני 15 שנה מעל העסק. 15 שנה לא טיפלו היורשים בדליפות מהגג ובמבנה עצמו.הקומה מעל עזובה ומוזנחת.כרגע יש נזילות לתקרת מבנה העסק . היורשים נעלו את הדירה עם מנעולים.בשביל לשמור על העסק אני צריך לעשות גג ושיפוץ תקרה הכולל כניסה לבית העזוב והנעול.מה הפרוצידורה אם אני רוצה להשקיע בתיקון לשם שימור הפרנסה.?אני מעביר שכירות לחשבון בנק שפתחתי בשבילם והם לא נוגעים בכסף שנים
רחל שאל/ה:
12/12/2010 ב 15:39
שלום
באזור שבו אני גרה יש אגודה שיתופית לפי כל הנתונים שקיבלתי יש צורך לקבל אישור מהאגודה שאחראית על האזור שבו אני גרה
הבעיתיות היא שראש האגודה הוא שכן שלי
הוא פנה אלי בעניין של "בר מצרה" לקנות אותה הוא גר מעליי!
אשמח שתסבירי לי מה הפירוש "בר מצרה"
ראש האגודה יכול לפסול כל קונה אפשרי מכל סיבה שהיא?
הוא מאוד מעוניין לקנות את הדירה השאלה שלי האים אין פה ניגוד אינטרסים?
תודה רבה מראש רחל