מדור זה עוסק בהיבטים משפטיים רבים בתחום דיני הנזיקין והביטוח עם דגש על תביעות נזקי גוף ותביעות ביטוח בגין פגיעות גוף שונות: תאונות דרכים, תאונות עבודה, תאונות אישיות של תלמידים, תביעות מכוח פוליסות ביטוח, תביעות בגין מפגעי דרך, תביעות ביטוח לאומי וכיו"ב. לתחום הנזיקין יש זיקה כלשהיא כמעט לכל אדם מן הישוב ולפיכך ראוי כי נצטייד יחדיו במידע מינימאלי וחיוני היכול להיות לעזר, אם וכאשר. 

* כל המידע המועבר במדור אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי.

משרד עורכי דין בירן

משרד בוטיק המתמחה בדיני נזיקין כתחום עיסוק בלעדי - נמנה על המשרדים המובילים בארץ בכל הנוגע לייצוג נפגעי גוף ונפש כתוצאה מתאונות שונות.

רינת שאל/ה:
15/4/2010 ב 13:03

תביעת הביטוח על תאונה

שלום עורך דין ביר

לאחרונה הייתי מעורב בתאונת דרכים, קיבלתי את פרטי הנהג השני אבל לא נגשתי לרופא לבצע בדיקה וגם לא הגשתי תלונה במשטרה. מדובר על תאונה לפני חודש ולצערי אני חשה כאבים עזים באזור הצוואר.

האם יש משהו לעשות בנידון בנוגע לביטוח?

תודה,

רינת

עו"ד עמית ביר
15/4/2010 ב 17:37

תשובה לרינת

שלום רינת,

התשובה לשאלתך הינה חיובית.

התיישנות לתביעה בגין נזקי גוף כתוצאה מתאונה הינה 7 שנים.

ייתכן כי חברת ביטוח (הנתבעת) תנסה להערים קשיים לנוכח העובדה כי איחרת בתלונה הרפואית, אולם קיימים מקרים רבים כמו שלך ובסופו של דבר הקביעות הרפאויות מדברות בעד עצמן.

אין גם כל בעייה להוציא גם היום (ואף בשלב מאוחר יותר) אישור משטרה.

בכל מקרה אני ממליץ לך להייועץ עם עו"ד אשר יסביר לך בפירוט את הנ"ל וכן את כל פרוצדורת התביעה כנגד חברת ביטוח בגין נזק גוף כתוצאה מתאונת דרכים. את יכולה גם להיעזר במאמרים המפורסמים כאן באתר בנושא תאונות דרכים אולם הדבר אינו במקום פגישה עם עו"ד.

לשירותך.

עו"ד עמית ביר.

* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

רוני שאל/ה:
ב

תאונת דרכים כתוצאה משכרות

עברתי תאונת דרכים כתוצאה מנהיגה בשכרות ותודה לאל לא נגרם נזק לבני אדם. האם שכירת שירותיו של עורך דין תעבורה יעזור לי מול התביעות המרחפות מעליי כתוצאה מתאונת הדרכים. או בלאו הכי המקרה אבוד כי הרי אני גם ככה אשם.

עו"ד עמית ביר
24/3/2010 ב 18:51

רר

רוני שלום,

אינני מתמחה בדיני תעבורה אולם אני סבור כי גם אם נהגת בשכרות יתכן כי שכירת עו"ד מומחה בתחום תוכל לעזור לך, בבחינת "הרע במיעוטו".

תחום התמחותי הינו דיני נזיקין ובדגש על נזקי גוף. בעניין זה, לתשומת ליבך, כי באם נגרם לך כתוצאה מהתאונה נזק גוף, הינך זכאי לכאורה לפיצוי מחברת הביטוח אשר ביטחה את רכבך בביטוח חובה גם לאור הנסיבות אשר הינך מציין.

עמית ביר, עו"ד.

* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

Anonimus שאל/ה:
ב

חבלה בבית הספר- מי ניתן לתבוע?

במהלך משחק כדור בהפסקת בית הספר, תלמיד תקף את חברו (ללא התגרות) וגרם לו חבלת ראש שהצריכה ניתוח ראש לניקוז דם מהמוח. התוקף נער בגיל כ-15. האם בנוסף לאחריות ביה"ס ניתן לתבוע בנזיקין את התלמיד/הוריו ? למרות שהוא מעל גיל 12? זאת כמובן בנוסף לביטוח תאונות אישיות של התלמידים. 
בנוסף, הנער הנפגע היה ספורטאי פעיל באגודת ספורט בעת המקרה, האם ניתן לתבוע גם את הביטוח של האגודה תחת חוק הספורט?

אודה לתשובה מנומקת 

עו"ד עמית ביר
16/2/2012 ב 09:56

תשובה לשאלה

שלום רב,

לעניין התביעה הנזיקית: גיל האחריות הנזיקית הקבוע בחוק הינו גיל 12. לפיכך, לכאורה, באם מדובר בתוקף בן 15, ניתן להגיש תביעה כנגדו. יחד עם זאת, הייתי בודק אפשרות להגשת תביעה כנגד ביה"ס/משרד החינוך/הרשות המוניציפאלית אשר אחראית לשלומם של התלמידים ואמורה להשגיח שמקרים כאלו לא יקרו.

לעניין תביעות הביטוח: ניתן לתבוע כל פוליסה (לרבות פוליסת הביטוח של אגודת הספורט) באם קיים כיסוי ביטוחי מתאים, כמובן, מעבר לפוליסה לביטח תאונות אישיות תלמידים.

דבר נוסף, לאור תיאור הפגיעה הקשה, יש לבדוק ולבחון גם זכאויות במוסד לביטוח לאומי (ילד נכה).

בברכה,

עו"ד עמית ביר

hanikalman שאל/ה:
ב

תאונה

בוקר טוב

לאחרונה הייתי מעורבת בתאונה ואני מחפשת עורך דין תאונת דרכים שיעזור לי לתבוע את הנהג הפוגע ואת חברת הביטוח

link1866674 שאל/ה:
ב

שבוע טוב לכולם!!!

שבוע טוב לכולם!!! למי כאן אין דואר אלקטורי? בשנים האחרונות הרבה יותר קל ונגיש לקבל את הדואר המגיע אליך, אם זה מחול או בתוך הארץ דרך אימייל.. אין צורך יותר לחכות ימים ושבועות..האימייל מגיע אליך תוך שניות..וזה מה שנקרא טכנולוגיה מתקדמת..איזה יופי אה? :) יש מאמר בנושא למעוניינים ועוד משהו, הסמם ממון יודעים מזה? חשבתם על זה לפני שאתם פותחים עם בן הזוג שלכם חשובון בנק משותף.. חשוב אם אתם לא רוצים להישאר מרוששים... שבוע טוב

link18 שאל/ה:
ב

הקיץ בשיאו...

היתם כבר בחופשה? בארץ? בחול? למי שעדיין לא הספיק...עכשיו לקראת סוף הקיץ המחירים מתחילים לרדת אז אם לא יכלתם לאפשר לעצמכם לצאת לחופשה בתחילת הקיץ אולי עכשיו תוכלו לעשות זאת.. אם זה באילת או בחו"ל..תבדקו יש אחלה מבצעים! הדקה ה 90 - חופשה באילת -

מחפש עורך דין? קבל הכוונה אישית

מחפש עורך דין?
קבל הכוונה אישית