מדור זה עוסק בהיבטים משפטיים רבים בתחום דיני הנזיקין והביטוח עם דגש על תביעות נזקי גוף ותביעות ביטוח בגין פגיעות גוף שונות: תאונות דרכים, תאונות עבודה, תאונות אישיות של תלמידים, תביעות מכוח פוליסות ביטוח, תביעות בגין מפגעי דרך, תביעות ביטוח לאומי וכיו"ב. לתחום הנזיקין יש זיקה כלשהיא כמעט לכל אדם מן הישוב ולפיכך ראוי כי נצטייד יחדיו במידע מינימאלי וחיוני היכול להיות לעזר, אם וכאשר.
* כל המידע המועבר במדור אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי.
משרד בוטיק המתמחה בדיני נזיקין כתחום עיסוק בלעדי - נמנה על המשרדים המובילים בארץ בכל הנוגע לייצוג נפגעי גוף ונפש כתוצאה מתאונות שונות.
זאב חבצלת שאל/ה:
6/10/2022 ב 16:04
האם יש צורך לציין בכתב תביעה את הנושא אובדן הכנסה אם הייתי 3 חודשים בחופש מחלה כתוצאה מהתאונה
יעקב שיש שאל/ה:
21/7/2022 ב 09:34
אלי כוכבי שאל/ה:
31/5/2022 ב 15:35
אני זוג קשישים בני 83 נכים סיעודיים וניצולי שואה . במסגרת המוגבלויות שלנו החלטנו לבנות לנו מעלית בביתנו כדי להקל עלינו ולמנוע עלייה במדרגות. פנינו למהנדס שהבטיח להגיש עבורנו בקשה לוועדה המקומית לתיכנון ובניה לצורך קבלת היתר בניה . הפקדנו בחשבונו הפרטי מקדמה ע"ס 2340 ש"ח. חלפו מעל לשבעה חודשים והוא מושך אותנו מורח אותנו מהיום למחר ברטואל חוזר ונשנה , ומתחמק מהגשת הבקשה. בינתיים המעלית כבר נבנתה והיא בשימוש לאחר אישור מחלקת התקנים. הבן אדם מסרב להחזיר לנו את המקדמה כדי שנוכל לגשת למהנדס אחר. ואנחונ תקועים איתו . בבירור קל מסתבר שאנחנו לא היחידים שנעקצנו על ידו.
יצחק שאל/ה:
24/5/2022 ב 11:45
אני רוצה היום או מחר להגיש את התביעה לתאונה למנורה העניין שב 14.06.22 עובר 7 שנים מהתאונה.. יש סיכוי בכלל שהם יתנו תשובה עד אז או שפשוט הם יסחבו את זה עד אחרי התאריך ואז יטענו שחל התיישנות ?
רות שאל/ה:
18/4/2022 ב 13:44
עו"ד בירן חג שמח, 1. הוגשה תשובה ע"י התובעת, לכתב הגנה. 2. הוגשה פניה ללא בקשה ע"י הנתבעים למחיקת כתב התשובה. 3. ניתנה זכות לתובעת להגיב על הבקשה. 4. ניתנה זכות לנתבעים להשיב על התגובה - האם זה הגיוני? מתי נעצרת שרשרת התשובות והתגובות? יום מהנה, רות
ז'אק שאל/ה:
11/4/2022 ב 08:58
שלום רב, למרות פניותיי החוזרות ונשנות לדואר ישראל לקבל מהם את סריקת טופס אישור מסירה ואת טופס אישור מסירה המקורי של מכתב בדואר רשום עם אישור מסירה לסריקה ששלחתי לפני כארבעה וחצי חודשים, לא קיבלתי אותם מהם. את טופס אישור מסירה הנ"ל אני אמור לצרף בהגשת תביעה משפטית לצורך הוכחה שהנתבע קיבל ממני מכתב התראה לפני הגשת תביעה נגדו, מכתב אשר הנתבע לא השיב לי בגינו. אי קבלת טופס אישור/י מסירה הנ"ל מעכב לי את הגשת התביעה, דבר שגורם לי לנזק. בנוסף, כתוצאה מפניותיי החוזרות ונשנות לדואר ישראל שישלחו לי את האישורים הנ"ל שכאמור לא קיבלתי אותם, נגרם לי טרחה רבה ועוגמת נפש. שאלותיי להלן : 1- על מה אני יכול לתבוע את דואר ישראל ? 2- האם הנזק שנגרם לי בגין עיכוב בהגשת תביעה משפטית הוא נזק ששייך לדיני נזיקין ? אודה לכם על מתן מענה לפנייתי זאת.
מיכל שאל/ה:
1/4/2022 ב 12:22
כלב תינוק מתוק שלי ננשך קשות מכלב שעברנו ליד הגדר שלו, נזק לכל החיים. הוא הוציא את הראש ונשך את כלבי. הוא מסרב לתת פרטיו. מבקשת מכתב מעו"ד לעיריה, למשטרה ולמחלקה הוטרינרית. הוא גם לא משובב ולא מחוסן, ולא רשום. והוא נשך ואינו רשום ככלב מסוכן.
אשר שאל/ה:
31/3/2022 ב 16:13
שלום ילדה בת 15 הייתה בבית הארחה במסגרת תנועת נוער. במהלך הפעילות התבקשו החניכים לשטוף חדר. במהלך השטיפה הבת שלי החליקה על הפנים . 2 השניים הקדמיות ירדו למטה הגשר שהיה על השיניים התעקם(נציין שהיינו בסוף טיפול אורתונטי שנמשך כשנתים) הגענו למיון ,שם החזירו את השניים למקומם . היינו אצל רופא מומחה של פה ולסת שראה את הצילום של השינים ואמר שכרגע אנחנו צריכים להמתין מספר שבועות ע"מ לראות אם נגרם נזק בלתי הפיך לשינים מה הנזק ומה המשמעות שלו ורק אחרי זה לחשוב על טיפול אורתונטי מחדש. האם קיימת עילה לתביעה ואם כן את מי לתבוע ? את התנועת נוער או את החברת ביטוח שמבטחת את הפעילות? או את הביטוח שיש לכל ילד במדינה ? מתי לעשות את זה ? האם צריך לנקוט בפעולות מסוימות ? תודה
אהוד שאל/ה:
27/2/2022 ב 12:04
לפני חודשיים בערך נפגע כבל חשמל מרכזי ברחוב בו אני גר וכתוצאה נשרפו לי בבית מספר מכשירים. פניתי לחברת החשמל דרך האתר ושלחתי תלונה. לאחר חודש וחצי קיבלתי תשובה מהם שהאחראי הוא צד ג. הצלחתי להשיג את הטלפון של הבחורה שעשתה את השיפוץ בבית שלה שגרם לפגיעה בכבל החשמל, ולפי דבריה היא פנתה לחברה שמתמחה בשיפוצים. החברה הזו הזמינה קבלן, והקבלן הזמין חומרים מחברה אחרת,והחברה הזו הזמינה מנופאי שייקח את החומרים לאן שהיה צריך. המנופאי הוא זה שפגע בכבל החשמל. לפי הבחורה הוא מודה ואפילו שילם סכום כסף מסוים לכמה שכנים שהתאגדו בקבוצת וואטסאפ (גיליתי על זה רק לפני כמה ימים). אני רוצה לתבוע אבל אין לי מושג את מי? מעורבים פה כמה חברות והשאלה של מי האחריות לפיצוי? של חברת החשמל שהיא מספקת החשמל ואמורה לפצות אותי כצרכן שלה (וקבעה שהיא אינה אשמה אלא צד ג)? והיא זו שאמורה לתבוע את צד ג ולא אני? כל החברות בשרשרת או רק המנופאי? האם אני צריך לנסות לפני תביעה להגיע להסדר עם המנופאי או מישהו אחר בשרשרת ואם לא נגיע להסדר רק אז לתבוע? תודה רבה על העזרה.
זהבה שאל/ה:
9/1/2022 ב 09:11
בס"ד לפני שנתיים נפלתי במדרגות במסגרת השתלמות. נחבלתי ברגל באופן משמעותי. ונגרם לי נזק לרגל. עד היום יש לי כאבים וגם נזר אסטתי. קיבלתי על כך 10 אחוזי נכות מביטול לאומי. השופטת קבעה סעום של 16.800 תשלום על הנזק שנגרם לי בתוספת מה שקיבלתי מביטוח לאומי. האם אני יכולה להגיש ערעור לאחר שיש החלטה של בית משפט? אשמח לקבל מענה. בתודה מראש. זהבה.
עידן שאל/ה:
25/10/2021 ב 10:18
קרעתי 2 רצועות 1 צולבת קדמית קרע מלא ועוד קרע בצד הלכתי ל4 וועדות רפואיות לבד בוועדה הרפואית האחרונה היה זלזול לא נתנו לי כלום לא לקרוא את הפרוטוקול או לשבת להסביר עוד טיפה על הבעיה שליי שפשוט העיפו אותיי משם וחטמתי על הפרוטוקול שרשום שם שאמרתי שהיה לי כאבים לפני הקרע ולא היה ליי השאלה עם אפשר לראות את הפרוטוקול או לעשות משהו בנושא ועם כדי לקחת עורך דין?
מישהו שאל/ה:
22/10/2021 ב 05:17
כאשר אני מספר דברים מביכים שלא בא לי שאף אחד יידע לרופא, פסיכולוג, עובד סוציאלי, סקסולוג או פסיכיאטר או כל גורם טיפולי אחר או כל בעל מקצוע דומה, אז, בטח אם זה מתועד איכשהו ובטח בטח כאשר אני רושם לו דברים אישיים מאוד בווצאפ, אז מבחינה תיאורטית אשתו, ילדיו או נכדיו פתאום יכולים לחטט לו בפלאפון ולהפיץ את המידע בכל העיר סתם מתוך מעשה קונדס. מי שיפיץ את המידע בניגוד לרצוני ימצא את עצמו בכלא ? ואם כן לכמה שנים ?
טל שאל/ה:
14/10/2021 ב 14:07
שלום, לצורך מחקר, נדרשים לנו 5-6 פסקי דין משמעותיים בתחום השיפוט התעבורתי הפלילי, שכמות האלכוהול בדם שנמצאה אצל הנהג היתה גורם מכריע בפסק הדין. האם יש מי שיכול לסייע? תודה רבה
אופיר שאל/ה:
19/9/2021 ב 02:59
שלום רב. אם אדם השתמש ללא אישור ממני, בתמונה של הכלב שלי, באתר/דף עיסקי למטרת רווח. האם אני זכאי לקבל פיצוי?
סופי יצקביץ' שאל/ה:
5/9/2021 ב 12:31
שלום , האם ניתן לתת 2 דוחות על אותה עבירה (דו"ח אחד ממשטרה, והשני - פקח עיריה). הכל בהפרש של 10 דקות. תודה, סופי
אבישי שאל/ה:
13/7/2021 ב 18:17
בתביעת נזיקין עבור תאונת דרכים כאשר אני רוצה להחליף את העו"ד, האם העו"ד המחליף יכול לטפל גם בהסכם פיצוי העו"ד המוחלף, או שזה נופל עלי?
אבישי שאל/ה:
5/7/2021 ב 00:18
התובע במשפט נזיקין לאחר תאונת דרכים (סעיף כאב וסבל) נפטר במהלך ההמתנה למשפט, מה הנוהל במקרה כזה ?
אבישי שאל/ה:
27/6/2021 ב 16:48
שלום רב, במסגרת תביעה משפטית בקשר לתאונת דרכים נתבקשתי לשלם לעו"ד שאמור לייצג אותי 2000 ש"ח + מע"מ כהוצאות משרדיות בנוסף לעמלה של 13% מסכום הפיצוי. התשלום עבור הוצאות משרדיות נראה לי מוגזם, במסגרת ה "אתיקה מקצועית" של עורכי הדין (2010), דובר על סכום מירבי של 500 ש"ח. בתודה מראש אבישי
א. א. שאל/ה:
6/6/2021 ב 11:08
שלום, אתמול הייתי באחד החופים תוך כדי ששיחקתי עם אבא שלי מטקות כשהלכתי הצידה נפלתי מסלע שהיה על החול. הסלע (גודל של אבן גדולה) ביחד עם עוד לפחות 8 סלעים שעל כולם היה חול ובלתי אפשרי היה לראות אותם בכלל כי הם היו מכוסים חול. כתוצאה מהנפילה נחבלתי ברמה של חתכים בידיים וברגלים. *כשרצינו לחזור לכיוון היציאה מהחוף פתאום ראיתי שלט שכתוב אזור זה אינו מיועד לרחצה וכל מה שמסוכן בעצם זה על חשבון המתרחץ פחות או יותר. *לא נכנסתי למים, אם זה משנה. השאלה שלי האם יש פה עילה לטביעה? שכן על העירייה הייצה החובה לגדר את האזור של אבנים האלו כי התוצאה יכלה להיות הרבה יותר חמורה? תודה.
מוריה פרז שאל/ה:
20/5/2021 ב 20:35
הסיפור נורא ארוך אשמח ליצירת קשר לטלפון 0532284631 תודה מראש!
דנה לביא שאל/ה:
3/5/2021 ב 00:44
שלום רב, בני נפגע בתאונת דרכים לפני 3 שנים כהולך רגל בהיותו בן 15. רכב פגע בו בעת שחצה את הכביש, והוא נפל על האספלט ונחבל ברגלו. עשו לו צילומים בביה"ח ולמזלנו, הסתבר שזו מכה. הוא סבל מכאבים וקיבל טיפולי פזיותרפיה. חב. הביטוח של הרכב פיצתה אותנו בסכום של 7000 ש"ח ונדרשנו לחתום על מסמך שבו נכתב שהתיק סגור ושלא יהיו לנו תביעות עתידיות. מאז התאונה ועד היום בני סובל מחרדות ומלחצים נפשיים ונוהג לקחת כדורים להרגעה, הניתנים ללא מרשם מהרופא. מעבר לכך, בני התנגד ללכת לפסיכולוג מטעם קופ"ח כי התבייש וחשב שיוכל להתגבר לבדו על הבעיה. לאחרונה, עקב החמרה במצבו הנפשי הלכנו לפסיכולוג פרטי שאבחן אותו כסובל מפוסט טראומה בעקבות התאונה והמליץ שלא ישרת בשירות קרבי. האם למרות שחתמנו לחב. הביטוח שלא יהיו לנו תביעות עתידיות, יש אפשרות לפתוח את התיק מחדש ולקבל פיצוי גם עבור הפגיעה הנפשית שנגרמה מהתאונה? ואם כן, מהו ההליך שיש לעשות? בתודה, דנה
אליהו שאל/ה:
29/4/2021 ב 12:11
צינור הביוב (4 צול) שלנו כנראה נשבר או משהו השתחרר בפנים, ובכל פעם שאנו מורידים מים בשירותים, מים נוזלים לשכן על גבי צינור הביוב שעובר בתוך ביתו ומכוסה בקירות גבס. בהתחלה השכן התלונן על רטיבות בקיר, ואנו הזמנו בעל מקצוע שהיה לו זיהוי שגוי של מקור הנזילה. לאחר שהרטיבות התפשטה לשכן ברחבי הבית, הוא החליט לשפץ, ובמהלך השיפוץ הסירו את קירות הגבס, וראו שמקור הנזילה הוא מצינור הביוב המשותף. חברת הביטוח טוענת 2 טענות 1.מכיוון שמדובר בצינור משותף עליה לשלם רק את החלק היחסי של המבוטח. 2. הואיל והנזק נגרם שלא ברשלנות מצד המבוטח, זה לא נקרה מקרה ביטוח והם לא צריכים לשלם לצד ג' שום דבר. שאלותי הן 1.במידה והנזילה מתרחשת בחיבור שבין צינור פרטי לצינור המשותף(צינור האמבטיה שמתחבר לצינור הארבע צול ומשם לביוב) האם זה מוגדר כנזילה ברכוש משותף או פרטי ? 2. האם זה נכון שביטוח מבנה (של משכנתא) שכולל צד ג', חל רק במקרה של רשלנות המבוטח ולא במקרה של תום לב ?
שרון שאל/ה:
22/4/2021 ב 18:30
שלום רב, נקלעתי לתאונת שרשרת, כאשר התחלתי להאט לקראת כיכר הגעתי ל 30 קמש והיה מרחק של לפחות 20 מטר מהרכב אחרי שהיה מונית מרצדס. נהגת בת 20 כנראה היתה עסוקה בטלפון שהיתה אחרי התנגשה בי בעוצמה ומהפניקה במקום ללחוץ ברקס לחצה על גז, ברגע הפגיעה לחצתי על הבלם עד הסוף אבל זה לא עזר וזה הוביל את הרכב שלי להיכנס בפגוש של מונית המרצדס. לנהגת אין ביטוח חובה לרכב ואף ביטוח אחר, היא לא מסרה מי בעל הרכב היא אומרת שהיא לא יודעת מי בעל הרכב ומי מסר לה את הרכב, הצלחתי לאתר את בעל הרכב הוא בן 20 , הצלחתי להגיע לאבא שלו שאמר שהילד שלו כבר 3 חודשיים בכלא צבאי. בעל הרכב הוא מאשדוד והתאונה קרתה בנתניה. הנהגת הודתה בפני ובפני נהג המונית שהיא אחראית לכל הנזק שנגרם לרכב המונית ולרכב שלי. יש לי מסמך חתום על ידה ומצולם בוידיאו שבו היא לוקחת אחריות מלאה ומתחייבת לשלם על כל נזק שנגרם למונית ולרכב שלי. אך היא נעלמה החליפה מספר טלפון שלא ידוע.לא נראה שהיא תגיע למשפט שיגיע התביעה מצד נהג המונית.לי יש רק ביטוח חובה. מה הסיכויים במקרה של תביעה מצד נהג המונית בבית המשפט, שהשופט יפסוק לי לשלם את הנזק לבעל הרכב, ואם כן כמה אחוזים כהערכה אמורים להיות לי מהתשלום הכולל.
אנה חמו שאל/ה:
19/4/2021 ב 17:53
קניתי רכב מיבואן אחרי שנה וארבע חודשים האוטו עשה 10000 קילומטר הייתי צריכה להחליף ברקסים וצלחת אחד בחברה אמרו לי שזה בלאי סביר עבור צלחת לא שילמתי רק ברקסים 700 שקל אחרי שנה ושמונה חודשים האוטו נכנס שוב פעם למוסך עם רעידות במוסך אמרו שהגיר מחליק הייתי רוצה לדעת האם יש מקום לתביע תודה רבה מראש
שלומית סולומון שאל/ה:
24/3/2021 ב 16:08
שכרתי עו"ד לבירור נושא במקרקעין הוא ביקש תשלום מראש 5,000 ש"ח + מע"מ, תוך הבטחה שעד 7 ימים יתן לי מענה וכשלא נתן שלחתי אליו הודעה שאני מבקשת לסיים את הטיפול שלו וביקשתי החזר כספי, הוא טען שנתן את השירות לכן לא מגיע החזר