מדור זה עוסק בהיבטים משפטיים רבים בתחום דיני הנזיקין והביטוח עם דגש על תביעות נזקי גוף ותביעות ביטוח בגין פגיעות גוף שונות: תאונות דרכים, תאונות עבודה, תאונות אישיות של תלמידים, תביעות מכוח פוליסות ביטוח, תביעות בגין מפגעי דרך, תביעות ביטוח לאומי וכיו"ב. לתחום הנזיקין יש זיקה כלשהיא כמעט לכל אדם מן הישוב ולפיכך ראוי כי נצטייד יחדיו במידע מינימאלי וחיוני היכול להיות לעזר, אם וכאשר.
* כל המידע המועבר במדור אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי.
משרד בוטיק המתמחה בדיני נזיקין כתחום עיסוק בלעדי - נמנה על המשרדים המובילים בארץ בכל הנוגע לייצוג נפגעי גוף ונפש כתוצאה מתאונות שונות.
א.ב שאל/ה:
2/1/2014 ב 10:53
שלום , אני בת 22 נשואה פלוס אחד . בגיל 12 עברתי ניתוח להכנסת קוצב לב , ולפני כמה חודשים במהלך הריוני עברתי ניתוח שוב להחלפת קוצב לב ... רציתי לשאול אולי אני זכאית מביטוח לאומי למשהו ? נכות מסויימת ? או כל דבר אחר כי בגלל הקוצב אסור לי להתאמץ יותר מידי כי אני מתעייפת מהר מאוד אשמח לתשובה תודה
דניאל שאל/ה:
20/12/2013 ב 21:36
שלום, מכרתי את רכבי ואז בקשתי לבטל את ביטוח החובה. בקשו ממני חזרה את הטופס המקורי של ביטוח החובה אך אין באפשרותי כי טרם קבלתי מהם את הטופס. הציעו לי לשלוח את טופס החובה של קונה הרכב אך נראה כי אינו מוכן לשתף פעולה. נאמר לי כי במצב זה אין אפשרות לבטל את ביטוח החובה וכספי לא יוחזר אליי. מכיוון שחידשתי את הביטוח רק באוקטובר אז מדובר כמעט בכל הסכום. הצעתי לחברת הביטוח שאסכים לחתום על כל טופס רק שיחזירו לי את כספי אך הם מסרבים בטענה כי הביטוח עדיין בתוקף גם אחרי שמכרתי את רכבי. האם ניתן לעשות משהו?
ירון שאל/ה:
4/11/2013 ב 15:22
שלום רב, תודה על העזרה פה.
כתבתי לא מזמן על מקרה שנסעתי באופנוע ורכב שחנה בשוליים פתח דלת בהפתעה לתוך הנתיב שלי ופגעתי בדלת והחלקתי וכתוצאה מההחלקה פגעתי ברכב והזקתי אותו. הרכב שפתח לי דלת היה שכור וחברת ההשכרה שללה את התביעה שלי בטענה שירדתי לשוליים וממילא נהג הרכב השכור אינו אשם. טענה זו אינה נכונה כלל ועיקר והתמונות מהאירוע מוכיחות שהרכב חנה בחציו בתוך הנתיב, כך שכל פתיחת דלת היא לתוך הנתיב הנוסע.
אני רוצה לתבוע בתביעות קטנות, השאלה שלי את מי אני תובע? את חברת ההשכרה? או את נהג הרכב?
שאלה שניה, חברת הביטוח של הרכב שפגעתי בו כתוצאה מההחלקה נחושה לתבוע אותי, למרות שנהגת הרכב טוענת שאיני אשם, האם עלי להתייחס בתביעה לפרט זה? ואיך אני מגן על עצמי מתביעת הביטוח שלה?
יואב שאל/ה:
13/10/2013 ב 17:08
שלום, היתה לי תאונה ביום שישי כאשר פגעתי בארגז שכנראה נפל ממשאית (לא ראיתי כי היה מולי טנדר) בארגז היה כסא של אופיס דיפו הרכב שלי נפגע ונפתחו לי 2 כריות אויר מכיוון שאני לא יודע איזה רכב הפיל את המשאית אני מעוניין לדעת אם אפשר לדרוש מכביב שש לבדוק ולהעביר לי מידע על הרכב והאם אני יכול לתבוע את כביש שש על הנזק אני אציין שאין לי ביטוח מקיף תודה מראש! יואב
ש.ר. שאל/ה:
2/7/2013 ב 21:57
שלום לעו"ד עמית בר, אימי בת 75 נסעה באוטובוס אגד . אימי נפלה לאחור כשי עמדה לרדת בתחנה עקב עצירה פתאומית של הנהג. אושפזה ל24 שעות עם כאבים עזים בגב ובחזה . השתחררה ללא שברים. האם יש עילה לתביעה כלשהי בגין התאונה? ואם כן את מי יש לתבוע ואיזה אישורים נדרשים לכך.
שירה שאל/ה:
4/8/2012 ב 20:32
שלום רב, אחי הקטן נסע לנופש בעיירת חוף בכרתים עם חבריו. לצערנו, כיסא נוח נסגר לו על האצבע ועקב כך הוא נדרש לתפרים והיה מנוע מלרחוץ בים ובבריכה לאורך כל הטיול. היות ומדובר בנופש בעיירת חוף, שמטרתו למעשה רחיצה בים ובבריכה שבבית המלון, האם ישנה עילה לתבוע מביטוח הנסיעות לחו"ל פיצוי בגין עוגמת נפש, בייחוד היות והפציעה נגרמה לו ביום השני מתוך 8 ימי החופשה? תודה מראש, שירה
דן כנר שאל/ה:
12/3/2012 ב 18:56
שלום.
מה צריך להכיל כתב תביעה במקרה של תאונת דרכים (אני נפגע הולך רגל)?
האם לאחר הגשתו אפש רלערוך שינוים או שהוא סופי?
למי הוא מוגש בכלל?לביה"מש או לחברת הביטוח?
מה הליך הצפוי אח"כ?
אור שאל/ה:
11/3/2012 ב 19:11
שלום רב!
בימים אלה אני מנסח תביעת הכרה בנכות למשרד הביטחון, בעיקבות פריצת דיסק שהתגלה במעלך שירותי כלוחם.
שאלתי היא,
האם מוכרים תקדימים בהם משרד הביטחון הסכים כי יש קשר סיבתי בין תנאי שירות של לחומים (הכוללים סחיבת משקלים כבדים כגון אפוד כרמי, תיקי לאו וכו') לבין הופעת והחמרת פריצת דיסק?
תודה מראש
ש.ב שאל/ה:
28/12/2011 ב 13:43
שלום רב,
האם ניתן לערער על החלטת מומחה בכל הנוגע לנכות ונזקים?
האם לאחר החלטת מומחה יש משקל למקצועיות עורך הדין בכל הנוגע לכמה ניתן לקבל מהביטוח לאחר החלטת המומחה? אם כן אשמח להסבר מפורט.
תודה מראש
שושי
מאיר קורדו שאל/ה:
11/12/2011 ב 19:48
שלום שמי מאיר בן 27 מהצפון לפני שנה עברתי תאונת אופנוע , בתאונה נפצעתי פרקתי את שתי הכתפיים ונגרמו לי קרעים בגידים בשני הכתפיים (קרע אחד אף גדל מתאונת אופנוע קודמת בגיל 16 ) . במשך השנה האחרונה עברתי טיפולי פיזיו' על בסיס דו שבועי מה ששיפר את טווחי שני הידיים פלאים . בעקבות הפריקה החוזרת בתאונה המשכתי לפרוק את כתף שמאל כמעט כל חודש בעת פעילות לא אינטנסיבית או קשה במיוחד , התייעצתי עם רופא ולאחר מס' בדיקות וצילומים (US וMRI) הוא ייעץ לי שניתוח ארטרו' יפתור את בעייתי . עכשיו השאלה שלי היא האם הביטוח יכול להתנות את מתן כספי הפיצויים במעבר הניתוח ? לניתוח אין אחוזי הצלחה גבוהים למדי והמון אנשים שאני מכיר אישית חזרו עליו או לא ביצעו בשנית לתשובתכם אודה מאיר
אלדד ידידיה שאל/ה:
5/5/2011 ב 22:04
שלום רב ותודה מראש,
ברצוני לשתף ולשאול בתחום של דיני תעבורה. ( בטעות שאלתי בפורום דיני תעבורה) הנושא נראה לי מעניין ואף מהותי לתחום משפטי ביטוח רכב.
בסוף שנת 2006 נהג אחד מבני משפחתי ברכבי. בעת שעבר מנתיב לנתיב פגע בו מאחור רכב של חברה אשר היה מחברת ליסינג פרי ירוחם.
פרי ירוחם שילמה את התיקון של רכבי על ידי חברת הבטוח מגדל כולל ירידת ערך הרכב, ללא כל בעיות ובזמן סביר ביותר.
אחרי שנה בערך החליט מאן דהו מחברת פרי ירוחם לתבוע אותנו על התאונה בטענה שהיא נגרמה בגלל מעבר לא נכון מנתיב לנתיב.
חברת הביטוח שלי נתנה לי הגנה משפטית חלק מהזמן ואח"ך החליטה שכיון שטיפלה בתשלום דמי הביטוח, אינה מחוייבת יותר. או כדברי סוכן הבטוח שלי: " אחרי קבלת הפיצויים על תיקון האוטו וכסף על ירידת הערך, יורד מסך והחברה אינה מחוייבת יותר אליך בגין מקרה זה".
1. האם זה נכון? האם אין חובת ההגנה המשפטית נמשכת זמן מה?
2. האם אין טענת "שילמנו בטעות" מחייבת המשך ההגנה המשפטית?
3. האם מותר לחברת ביטוח מכובדת לטעון משהו כמו סליחה טעינו ללא כל הנמקה רצינית ?? ( אני יודע שלפעמים חברה משלמת אבל מסייגת עצמה בכך שאולי תתבע בעתיד)
4. האם למגדל/פרי ירוחם הזכות לטעון כפי שאמרה עורכת הדין שלהם שהם שילמו בטעות?
5. האם חברה יכולה בכלל לטעון כי שילמה בטעות? האם אין מחוייבות להביא הוכחות לתשלום בטעות? ( הנהג אגב אמר בעת התאונה שלרכב אין בטוח, וזה הגיוני כי במסות גדולות זול יותר לעשות "בטוח שבר" מאשר לבטח בפועל . . . )
6. מה ההוכחות שצריך להביא על מנת לטעון שהתנגשות מאחור היא באחריות הרכב הקדמי?
תודה רבה ושבת שלום
מיכל שאל/ה:
29/3/2011 ב 23:22
הייתה לי תאונת דרכים והקלטתי את השיחה עם הנהג,וזה התוכן שלה:
אני: חבל שהמשכתה לנסוע שפשפתה לי את כול האוטו.
הנהג: לא ראיתי שנצמדתה ככה.
אני: לא, אני עצרתי ואתה המשכתה לנסוע.
הנהג: המשכתי כי ההוא נסע, נסעתי אחריו, ראיתי אותך מנסה להידחף.
אני: לא , בסדר, לא אבל עצרתי עצרתי.
הנהג: ראיתי שעצרתי אז נסעתי.
אני: לא, עצרתי עצרתי,אבל אתה המשכתה לנסוע.
הנהג: לא ראיתי שאתה בתוכי, אני רואה שאתה עומד אז אני נוסע.
לפי תוכן ההקלטה רציתי לדעת מה הסיכוי שלי להצליח במשפט כי לפי מה שהבנתי מהנהג הוא לא מודה.
הרבה תודה מיכל
tomgalza
30/9/2015 ב 11:17
אוסי שאל/ה:
14/2/2011 ב 17:54
רכבינו נפגע ע"י רכב שנסע ברוורס, אנו יוצאים בתביעה בבי"מש לתביעות קטנות מכיוון שחב' הביטוח של הנהג הפוגע דחתה את תביעת חב' הביטוח שלנו בטענה שגובה הנזק שנגרם לנו נמוך מגובה ההשתתפות העצמית של הנהג הפוגע. הנהג הפוגע פנה מיוזמתו מס' פעמים לחב' הביטוח שלנו ובהן הודה מפורשות באשמתו ובאחריותו. חב' הביטוח שלנו למרות שהבטיחה לנו מספר פעמים כי תמסור לידינו הקלטות אלו, חזרה בה והודיעה שאין באפשרותה לספק לנו הקלטות אלו אלא ע"י צו מבי"מש. שאלותינו: 1) מי אמור להיות המען לבקשתינו ? 2) מה לרשום בנידון: " בקשה דחופה למתן צו לגילוי מסמכים" או "בקשה דחופה להורות על המצאת מסמכים" ? 3) מה לפרט בבקשה? והאם יש צורך גם בנימוקים? 4)האם סירובה של חב' הביטוח שלנו, חוקית? בתודה מראש, אוסי
יואל שאל/ה:
17/1/2011 ב 12:04
טרקטורון אשר נפגע על יד צד ג' - לפי חוות דעת שמאי שווי הנזק עומד על כ 20,000 ש"ח לאחר הפחתת שרידים (הוכרז total lost) חברת הביטוח של הפוגע מציע רק 15,000 ש"ח עקב הפחתה של 15% בעלות משותפת חקלאית בעבר+10% העדר עבר ביטוחי+ שרידים 9 %. |
נחי שאל/ה:
14/1/2011 ב 08:46
התובעת אינה מבצעת כראוי את המטלות שהוטלו עליה ע"י ביהמ"ש
ומוסרת דברים חלקיים, לא תואמים ושלא בזמן. האם על הנתבע להמתין
עד להוכחות, או שניתן להגיב על מעשיה בדרך כלשהי?
א שאל/ה:
28/11/2010 ב 11:02
שלום,
אני נוהג ברכב ליסינג ולפני כי 6 חודשים הייתי מעורב בתאונת דרכים. לפי דעתי לא הייתי אשם בתאונה.
חברת ליסינג תבע את הנהג רכב שני ודבר מתברר מול חברת ביטוח שלו.
בינתיים תבע הנהג השני את חב' ליסינג ואותי בבית דין לתביעות קטנות בסכום של פחות מ1000 ש"ח.
חברת ליסינג אומרת שאני חייב להגיע לדיון כי אני גם נתבע, אבל לפי דעתי הם סוג של ביטוח מקיף והם חייבים לטפל בכל התביעות בלי שאני צריך להגיע לבית משפט.
האם אני חייב להגיע לדיון בבית משפט?
תודה רבה
א
מרים שאל/ה:
27/11/2010 ב 20:26
שלום.
נגרם לי נזק גופני חיצוני נראה לעין עקב תאונה קלה שהתרפא לאחר חודשיים (מלצר שפך עלי סיר מים רותחים במסעדה ) .
הדבר ארע במהלך חופשה משפחתית בחגים. טיפלתי בפגיעה (בכוויה) בכוחות עצמי ולא פניתי לעזרה רפואית .
הפגיעה הגופנית צולמה וזה התיעוד היחידי שיש לי .
בנוסף יש לי תעוד בכתב מבעל המסעדה על הפגיעה והוא זה שהפנה אותי לחברת הביטוח שלו .
עקב פגיעה גופנית זו נפגעה חופשתי .כשפניתי לחברת הביטוח שמבטחת את המסעדה הם סרבו לפצות אותי בגין הפגיעה בגלל חוסר תיעוד רפואי .
מה עלי לעשות ?
האם קיימת הצדקה לדחיית תביעתי ?
תודה
ולד שאל/ה:
30/10/2010 ב 14:56
שלום התנגש בי אתמול רכב שעמדתי ברמזור והוא נסע לפתע רוורס והפגע בי יש לי קמט בטמבון ואצלו אין כלום ביקשתי פרטים מהנהג והוא אמר לי אין לו כלום וזה וחבר שיישב לידו אמר שהרכב בבעלותו והוא נתן לי את הפרטים שלו אז מה אני עושה כרגע?
y10000 שאל/ה:
15/9/2010 ב 00:11
שלום רב חבר שלי נסע אחרי האמר צבאי בשומרון לפתע ההאמר עצר ללא סיבה ניראית לעין .רכבו של חברי התנגש בהאמר מאחור והנזק שלו היה טוטל לוסט.התברר לחברי שהאמר בצע נוהל התהפכות שבו עושים עצירה מידית וחזקה הנוהל התבצע בכביש רגיל שיורד מאחד השכונות בישובו .האם גם במקרה כזה הנוסע מאחור אשם ?
רונית מן שאל/ה:
21/6/2010 ב 11:28
שלום רב
אני נהגת חדשה ולא קיבלתי שום הסבר מה עושים אם אני מעורבת בתאונה. אין לי מושג וזה מאוד מלחיץ אותי. אולי אתה תוכל להסביר לי בקצרה מה עושים.
תודה מראש, רונית
עו"ד עמית ביר
21/6/2010 ב 11:50
רונית שלום,
משאלתך לא הבנתי האם המדובר בשאלה היפותטית או שארעה לך תאונה.
בכל מקרה, במקרה של תאונה בה נגרם נזק גוף, את זכאית לקבל פיצוי מחברת הביטוח שם ערכת ביטוח חובה. לעניין נזק הרכוש, הרי ששם השאלה מיהו הגורם האשם בתאונה אך בכל מקרה את זכאית להיפרע על רוב הנזק באם ערכת ביטוח "מקיף".
בכל אופן, אני מפנה אותך למאמרי בנושא המפורסם באתר זה ("תאונת דרכים-עצות מעשיות").
את גם מוזמנת ליצור עימי או עם משרדי קשר טלפוני.
עו"ד עמית ביר.
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
אורלי שאל/ה:
2/6/2010 ב 14:12
שלום.
האם החלטת מומחה רפואי שטעם בית משפט השלום מחייב את הועדה בביטוח לאומי מבחינת אחוזי הנכות שקבע מומחה בית המשפט .
תודה
רן שאל/ה:
1/6/2010 ב 19:53
שלום רב,
לפני כ-3 שבועות שיחקתי כדורסל במגרש ספורט עירוני מוסדר בת"א ( ספורטק צפון ) ובמהלך המשחק נפלתי בעקבות גבשושית קטנה במגרש וקרעתי את הרצועה בברך- כתוצאה מכך אני לא עובד עד היום ויש לי טיפולים רפואיים מתמשכים כולל ניתוח עתידי ככל הנראה.
האם ניתן לתבוע את העיריה על הנזקים הללו?
תודה!
עו"ד עמית ביר
2/6/2010 ב 15:14
ירון שלום,
קשה לתת תשובה מוחלטת ע"פ נתוני השאלה ובמיוחד טרם ראיתי את המפגע הנדון.
בכל מקרה, באם הנפילה והפגיעה ארעו בגין מפגע רשלני במגרש, בהחלט קיימת עילת תביעה נזיקית בגין כל נזקיך בעקבות התאונה.
ייתכן גם כי קיימת עילת תביעה ביטוחית (בגין פוליסת ביטוח) על "נכות מתאונה" "תאונות אישיות" או "אובדן כושר עבודה" וכדאי לך לבדוק האם קיים לך כיסוי ביטוחי שכזה.
בכל מקרה כדאי שתפנה לייצוג משפטי (ע"ב אחוזים) בהקדם האפשרי.
לשירותך בכל עת.
עו"ד עמית ביר.
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שלומי שאל/ה:
22/4/2010 ב 18:13
שלום,
לפני כשבועיים פגעה בי מכונית בעת שביצעה רוורס, אך באותו רגע לא כאב לי ולכן לא עשיתי שום דבר נושא. לאחר שבוע שמתי לב שהאיזור מאוד כואב וכעת אין לי את מי לתבוע..
מה אפשר לעשות במקרים כאלה?
עו"ד עמית ביר
25/4/2010 ב 09:51
שלומי שלום,
מהשאלה איני מבין האם התאונה ארעה לך כהולך רגל או כנוסע/נוהג ברכב. באם הייתי בתוך רכב אז אין בעייה ואתה יכול לתבוע רק את חברת הביטוח שלך ולא את חברת הביטוח של הרכב הפוגע.
באם היית הולך רגל ואין לך את הפרטים של הרכב הפוגע אז ניתן בנסיבות מסוימות לתבוע את "קרנית", רק באם תוכיח כי לא יכולת ו/או לא היית אמור לקחת פרטים מהרכב הפוגע.
לעובדה כי הלכת לרופא רק לאחר שבוע ולא מייד, אין משמעות במישור של עצם הזכאות לפיצוי.
לשירותך,
עו"ד עמית ביר.
נאור שאל/ה:
15/4/2010 ב 13:05
במקרה שאני רץ בפארק וכלב נושך אותי. מה עלי לעשות? מה אם בעל הכלב מסרב לתת לי את פרטיו?
האם עלי להגיש תלונה במשטרה?
תודה!
עו"ד עמית ביר
15/4/2010 ב 17:42
שלום נאור,
מקרה של נשיכת כלב הינו מקרה אשר מקים עילת תביעה נזיקית כנגד בעל הכלב או האחראי עליו.
יתרה מכך, החוק קובע כי (למעט חריגים אשר כנראה שלא חלו בעניינך) קיימת אחריות מוחלטת על בעל הכלב לפצות את הננשך.
כמובן שאתה חייב לפעול לזיהוי בעל הכלב ואם הוא מסרב למסור את פרטיו תתלונן במשטרה.
לשירותך.
עו"ד עמית ביר.