מדור זה עוסק בהיבטים משפטיים רבים בתחום דיני הנזיקין והביטוח עם דגש על תביעות נזקי גוף ותביעות ביטוח בגין פגיעות גוף שונות: תאונות דרכים, תאונות עבודה, תאונות אישיות של תלמידים, תביעות מכוח פוליסות ביטוח, תביעות בגין מפגעי דרך, תביעות ביטוח לאומי וכיו"ב. לתחום הנזיקין יש זיקה כלשהיא כמעט לכל אדם מן הישוב ולפיכך ראוי כי נצטייד יחדיו במידע מינימאלי וחיוני היכול להיות לעזר, אם וכאשר.
* כל המידע המועבר במדור אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי.
משרד בוטיק המתמחה בדיני נזיקין כתחום עיסוק בלעדי - נמנה על המשרדים המובילים בארץ בכל הנוגע לייצוג נפגעי גוף ונפש כתוצאה מתאונות שונות.
הלן שאל/ה:
23/5/2018 ב 14:15
האם עו''ד רשאי לגבות מהלקוח שכ''ט + מע''מ וגם הוצאות? מה ההבדל בין שני הדברים? תודה מראש
אילן שאל/ה:
26/8/2017 ב 22:31
שלום. האם תשריט בית משותף שגוי ומשובש שאומץ ע"י רשויות המקרקעין בישראל וגרם לי לנהל הליך משפטי יקר, ארוך ומייגע בבקשה לתיקון צו רישום הבית אצל המפקח על רישום המקרקעין תוך שהדבר מחייב אותי לשכור עו"ד, אדריכל ושאר הוצאות נלוות, מהווה עילה לתביעה נזיקית נגד המהנדסת שערכה את אותו התשריט? בברכה
מאי שאל/ה:
9/8/2017 ב 14:56
כשבועיים לפני טיסה מתוכננת עם הבן למדריד התגלתה לבעלי פריצת דיסק בכתף ולכן הודעתי לחברת התעופה פגסוס כי אני נאלצת להחליפו, אך הם עמדו על כך שנקנה כרטיסי טיסה חדשים על שמי במחיר מלא (כ-300$) . יתרה על כך, אף נאמר לי כי במידה ולא היה מקום פנוי על הטיסה, אני ובני היינו נאלצים לטוס בטיסות נפרדות, כל זאת חרף העובדה שככל הנראה המושב של בעלי פשוט נותר ריק. השאלה האם מדובר בהתנהלות כשרה של חברת התעופה או שיש לי עילה לתביעה.
לי שאל/ה:
9/8/2017 ב 09:23
רציתי לשאול האם העובדה שהמוסד לביטוח לאומי מסר לגרוש שלי מידע כי הנני מקבלת קצבת נכות ועקב כך הגרוש שלי הקטין לי את המזונות- מהווה עילה לתביעת נזיקין בגין פגיעה בחיסיון?
מרדכי שאל/ה:
7/5/2017 ב 23:05
חניתי באדום לבן והפקח צילם את הרכב ונתן לי דו"ח. אך בדו"ח ישנן 2 טעויות: 1. הכתובת לא מדוייקת 2. צבע הרכב שרשום בדו"ח לא נכון. לאור הנ"ל, האם יש לי סיכוי לבטל את הדו"ח או שכדאי לוותר מכיוון שיש לפקח צילום של הרכב חונה באדום לבן...
מיכאל שאל/ה:
1/8/2016 ב 16:16
נפגעתי מפעולת איבה לפני כמה חודשים כשעבדתי, במידה ואני רוצה להתפטר עכשיו אני זכאי לפיצויי פיטורים גם אם אני מתפטר? איפה אני יכול למצוא מקור לזה? במידה וכן מה גובה הפייצויים המדוברים?
מא שאל/ה:
30/7/2016 ב 22:58
שאלה לפי סעיף 5 במכתב המצורף , האם האישה שתבעתי יכולה לתבוע את האישה של סעיף 5 להלן )מנהלת בית הספר ? ואם כן למה, הרי סעיף 5 הוא עדות שמיעה שלי מהבן שלי, להלן המכתב: הנדון: תקיפה וגרימת נזק לקטין XXXXX 1. משרדנו מייצג את גברת XXXXX (להלן-"XXXX") אימו של הקטין XXXX XXXX (להלן-"א") וכתובתנו כמופיע מעלה. 2. ביום 21.6.16 בבית ספר XXXXX XXX, הותקף א ע"י בנך הקטין, XXX (להלן-"ב"), בכך שניגב את הזיעה שלו בבגדיו של בני ולאחר מכן תפס בראשו של בני בחוזקה, הפיל את משקפיו לרצפה ודרך עליהם 3 פעמים תוך שהוא גורם להם נזק בלתי הפיך. 3. החומרה במעשיו של בנך, היא שהשתמש באומנות לחימה אותה רכש כנשק כנגד א להכותו ולהשפילו. 4. כתוצאה מתקיפה ברוטלית זו נדרשו הוריו של א לקנות לו משקפיים חדשים בעלות של 2430 ₪. 5. בירור שנערך בבית הספר אצל המנהלת גברת XXXXX נאמר בנוכחות א ו- ב כי מאחר וזה סוף שנה אין עונשים, אך הוריו של ב מחוייבים לשלם על הנזק שנעשה למשקפים של א ונקבע כי ב אחראי לתקיפה ולנזקים בעקבותיה, ושעלייך לפצות את הוריו של א. 6. כידוע לך, כאימו של ב את אחראית למעשיו ולתוצאותיהם. 7. לפיכך הינך נדרשת להעביר XXXXX תוך שבוע ימים סך של 2430 ₪ עלות רכישת משקפים חדשות ל א בעקבות מעשי בנך הקטין.
מאיר שאל/ה:
20/6/2016 ב 20:51
לאחרונה התברר לי שיש לי בכר 3 שנים ללא ידעתי פוליס לתאונות אישיות בחברת הפניקס פניתי אל חברת הפניקס והם טוענים שאשתי ביטחה אותי דרך הטלפון. אין להם שום טופס חתום לבקשה לפוליסה ולא הצהרת בריאות. האם הסיפור הזה חוקי לדעתכם?
ארגמן שאל/ה:
15/6/2016 ב 22:01
מזגן שהתקלקל גרם לי לנזק ממוני של כ 10,000 שקלים. לפי איזה חוק/סעיף אפשר לתבוע את היבואן ? תודה :-)
מרינה שאל/ה:
26/5/2016 ב 07:43
שלום, יש לי שאלה בנושא תאונת דרכים אשר מעורב בו כלב הוצאתי את הכלבה שלי ללא רצועה (לא הספקתי לשים עליה את הרצועה) והיא הלכה לשביל הגישה של הכניסה לחניה (אשר נמצא בשטח הבניין) ואחד השכנים נכנס לחניה בחוסר זהירות ועלה עליה עם הרכב (2 הגלגלים עברו על הכלבה, גם הגלגל הקדמי וגם הגלגל האחורי) הכלבה קיבלה טיפול שעלותו הסתכמה בכ-11 אלף שקל לערך. האם ניתן במקרה זה לתבוע את השכן? (האם שטח של בית משותף, קרי החנייה נחשב "לחצריו" כמו שכתוב בחוק הסדרת פיקוח על כלבים?)
אייל שאל/ה:
8/5/2016 ב 16:42
שלום רב בבניין מגורים משותף ,צינור הביוב נשבר ומי הביוב זורמים בחצר. הן העירייה והן התאגיד מתנערים מאחריות ומגלגלים את זה אחד על השני. לטענתם זה שטח פרטי ולכן לא מתערבים ,למרות זאת כשיש צמחיית פרא הם כן מתערבים ותולים התראה לדיירים עם איום בקנס. האם יש איזה חוק שאוכף את העירייה או תאגיד המים לתקן את זה ואז לחייב את הדיירים בעלות התיקון ? או לחילופין להוציא התראה לדיירים שיתקנו עד מועד מסוים ? אני בכוונה מתמקד בחוק כלפי העירייה או התאגיד כי עם הדיירים אין על מה לדבר והם מבינים רק קנסות והתראות. תודה מראש אייל
יוני
11/5/2018 ב 15:33
אלונה שאל/ה:
2/5/2016 ב 17:35
שלום רב. לפני כשנתיים עברתי תאונה שגרמה לי לכאבים והגבלת תנועה בצוואר, גב וכתף, ולאחר כ8 חודשים עברתי תאונה נוספת שפגעה באותם האיזורים. נשלחתי לכל מני בדיקות, הלכתי לפיזיותרפיה(שני סבבים),וצילומים שיצאו תקינים, בסיום הפיזותרפיה הכאבים נותרו עם שיפור מועט ביותר. העורך דין שמגיש עבורי תביעה לביטוח ייעץ לי לעשות סי.טי, אך בגלל שהסיטי לא בריא ונותן הרבה קרינה סרבתי, ובקשתי ממנו לסגור את התביעה. כיום אני כבר מרגישה יותר טוב. לפני מספר ימים שאלתי אותו בקשר לתביעה, הוא אמר שעדיין לא סגר אותה, וייעץ לי שוב לעשות סיטי לפני שייסגור אותה, כי לדבריו גם במידה ולא יראו פגיעה, אם חלילה בעתיד אפגע בתאונה חמור יותר, יוכלו להגיד לי שאין שום הוכחה שהתאונה האחרונה גרמה לזה ולא הקודמות, ולא אפוצה על התאונה. אני מאוד לא מעוניינת לעשות סי.טי בגלל הקרינה, וכעת אני גם לא חושבת שיש צורך רפואי בגלל שאני כבר מרגישה טוב יותר, אך אני גם לא מעוניינת להגיע למצב כפי שהוא תיאר לי. מה כדאי לעשות? תודה!
אבי שאל/ה:
21/2/2016 ב 22:37
בזמן שהתארחנו במלון בזמן אחד מהארוחות הגיע אחד הנכדים כי מחדרם של הסבא והסבתה יוצאים מים מיד ירדנו והתברר שלפני שיצאנו לאכול פתח אחד הנכדים את ברז האמבטיה ולא סגר והאמבטיה נתמלאה עד שהציפה את כל החדר (אציין כי לאמבטיה יש תקן המחייב חור ניקוז נוסף בחלק העליון אבל כאן מדובר בזקוזי שלו אין כלל תקן)ברצוני לדעת אם יש מקום לתביעת נזקים וממי
yoelgevaalon שאל/ה:
21/2/2016 ב 12:23
בתל אביב ישנה תחרות קשה על עורכי דין מקצועיים. לכן, יש לבדוק המלצות של אנשים לגבי עורכי דין על סמך ניסיון אישי. אני גם אשמח להמליץ לכם על עורך דין פלילי שסייע לי בתחום של הטרדות מיניות. זו היתה תקופה קשה אך הוא סייע לי רבות עם רגישות בנושא. אתם יכולים להיכנס לאתר שלו ולהיתרשם. http://www.ereztoobi.co.il/
ADVOCATE שאל/ה:
21/12/2015 ב 14:28
להלן יתרונות שת תוכנתי לשכת עוה"ד (מגדל): רק למגדל הסכם עם לשכת עורכי הדין המעניק הטבות כגון: ועדת ערר וביטוח ללא חיתום (ללא שאלות על עבר ביטוחי בשכבה בסיסית עד 31.01.2016). ביטוח אחריות מקצועית של מגדל מותאם לצורכיהם של עו"ד עצמאיים ושכירים. עורכי הדין המבוטחים במגדל נהנים מכיסוי ביטוחי רחב ומתנאי ביטוח מצוינים. מידי שנה, מצטרפים אלפי עורכי דין ובוחרים בביטוח אחריות מקצועית של מגדל ונהנים ממקצועיות ושירות ברמה הגבוהה ביותר. סוכנויות הביטוח חידוש ומרוז העוסקות בביטוח ציבור עורכי הדין ממשיכות לטפל בלעדית בביטוחי האחריות המקצועית של ציבור עורכי הדין ברציפות כבר 26 שנים. רצף ביטוחי מלא לעורך דין שבוטח בעבר, גם אצל מבטח אחר. תנאי תשלום נוחים (עד 6 תשלומים). הטבה מיוחדת לעו"ד חדשים: - ממספר רישיון 68113 ואילך יהיו זכאים להנחה של 50% בדמי הביטוח בשנים הקלנדריות 2016 - 2017 (כולל). אפשרות לרכישת רובד שני - פוליסה שכבה עליונה המרחיבה את גבול האחריות מעבר לכיסוי הביטוחי המוצע בשובר. ניתן לרכוש ON LINE מאתר חברת מגדל
שוקי שאל/ה:
2/4/2015 ב 16:06
דקלה שאל/ה:
25/11/2014 ב 12:26
שלום הבת שלי נפצעה ותבענו את הביטוח של הקניון העורך דין אמר כי הביטוח יוציא צק על שם הילדה (היום בת 7) והיא קטינה ולי יש חשבון בבנק הדואר ואין לי אפשרות לפתוח קרן נאמנות בבנק שלי והאם אפשר להפקיד את הצק בחשבון ההורים? או שזה לא אפשרי?
אריה שאל/ה:
14/9/2014 ב 07:24
שלום! שמי אריה, והייתי מעורב לפני שנה בתאונת חנייה קלה. במהלך תמרוני חנייה שלי ושל רכב נוסף, התנגשנו קלות זה בזה, כשהרכב שלי לא ניזוק כלל (וו גרירה), והרכב השני דפק את הטמבון האחורי. לאחר ברכת שלום נימוסית הדדית החלפנו פרטים. מכיוון שהנהגת אמרה לי שמדובר ברכב ליסינג, ושמעתי הרבה על מעללי עורכי הדין שלהם, הבעתי נכונות לתקן את הטמבון על חשבוני ללא הודאה באשמה, בשביל "לגמור את הסיפור" במקום. מבירור בשני מוסכים עלה כי התיקון יעמוד על כמה מאות שקלים. שוחחתי עם הנהגת מספר פעמים טלפונית, והיא אמרה כל הזמן שיחזרו אלי מהחברה וכו' וכו', עד שהזנחתי את העניין לאחר חודשיים. היום, שנה לאחר התאונה, קיבלתי תביעת נזיקין מחברת הליסינג בסך כולל של כ-4000 ש"ח על החלפת טמבון, דוח שמאי ועוד ירקות. שאלות: 1: מדוע התביעה הינה בבית משפט השלום ולא בתביעות קטנות? ניתן להעביר לתביעות קטנות? 2: איך מגישים כתב הגנה? אני יכול להדפיס במדפסת ולבוא לפקידות ביהמ"ש? האם בכתב ההגנה יש לציין כי אני דורש הוצאות משפט? 3: העד היחיד שהיה עימי ברכב, הינו נכה ויהיה קשה להביא אותו לבימ"ש. האם הוא יכול לתת תצהיר בכתב? צריך אצל עו"ד או שמספיקה חתימה? 4: בכתב התביעה נטען כי חובת ההוכחה חלה עלי, משום שהייתי בנסיעה לאחור ולא נקטתי זהירות. זה לא נכון. אבל גם אם כן, האם זה פוטר את התביעה מחובת ההוכחה? 5: עצם העובדה שלא פנו אלי לבקשת פיצוי לפני כתב התביעה האם יש לזה משמעות כלשהי? 6: איך יתייחס ביהמ"ש להסכמה שלי לתקן את הנזק ללא הודאה באשמה? זה יפעל נגדי? 7: אם בית המשפט יקבע, למרות כל האמור לעיל, כי אני אשם בתאונה, יש לי הרבה השגות על קביעת הנזק: - המכה, לפי תצלומי התביעה, הינה מכה קטנה, אך יש דוח שמאי שקובע החלפת טמבון. האם ניתן לערער על קביעה זו (אין לי אפשרות להביא דוח שמאי אחר משום שהנזק תוקן)? - הפגוש, בתצלומי התביעה, מלא פגיעות זעירות ושריטות ניכרות. בדוח השמאי מצויין כי יש תאונה קודמת באותו המוקד, מדוע אני צריך להחליף את כל הפגוש? - השמאי חייב לראות את הרכב פיזית או שמותר לו לתת חוות דעת על פי תמונות? שאלה זו נשאלת משום שדו"ח השמאי מאוחר בחודש וחצי מתאריך חשבונית התיקון מהמוסך. לעניות דעתי צריך לקבוע נזק ע"י שמאי לפני התיקון. אך כאן - הפלא ופלא - בחשבונית מצויין סכום "לפי שמאי" כאשר דוח השמאי הונפק חודש וחצי לאחר מכן. האם זה ייתכן? פשוט נראה לי כי השמאי לקח את החשבונית, העתיק אותה לדוח וזהו. יש לי כאן קייס? - דוח השמאי לא חתום (חתימת יד), יש משמעות? אשמח מאוד לתשובות מקצועיות ומפורטות... תודה מראש!
אריה
15/9/2014 ב 07:18
נח
27/10/2014 ב 22:16
בס"ד. אריה שלום רב, שאלתך היא מורכבת מאוד מכיון שיש בה הרבה סעיפים, אך ננסה בקצרה לעזור לך. 1. חברה אינה יכולה לתבוע בתביעות קטנות, אלא רק אדם פרטי, ועל כן גם לא ניתן להעביר לשם את התביעה. 2. באתר בתי המשפט מופיע מדריך כיצד להגיש כתב הגנה לתביעה קטנה, אך במקרה כמו שלך לא נראה לי שכתב הגנה יעזור לך, אלא אך ורק יעוץ עם עו"ד מקצועי (אשר יכול לעלות כמה מאות שקלים-כמו שהיית מוכן לשלם עבור תיקון הטמבון). לגבי הוצאות משפט- מכיוון שאינך עד, אינך יכול לדרוש תשלום. הם הגישו נגדך תביעה בגין מעשה שהיה, ומחובתך להופיע בביהמ"ש ולהגיב על האישום. 3. אתה יכול לציין בפני בית המשפט טענה זו, אך כל עוד שאינו עובד ציבור אינו יכול להגיש הצהרה בכתב, ולגבי תצהיר אצל עו"ד-עיין בסעיף 2, כמדומני שזה אותו מחיר (גם ייעוץ וגם תצהיר). 4. בעיקרון "המוציא מחברו עליו הראייה", ועל כן במשפטים שכאלו התובע צריך להביא ראייה. יתכן שיש להם עדים. כמובן שאם כך, והמקרה לא איך שהם מציגים אותו, אתה צריך להביא הוכחות לצד שכנגד- עדים, או ראיות אחרות לטענתך. 5. הם אינם חייבים לפנות אליך, הם מנצלים את כל המשאבים העומדים לרשותם כדי לתבוע אותך, ולהוציא ממך כמה שיותר כסף. על כן, אין לכך שום משמעות. 6. יש אנשים שמעדיפים להוציא כמה מאות שקלים כדי להימנע מכאב ראש מיותר (מה שעשית במקרה שלך), ועל כן תוכל לציין טענה זו לשופט. 7. סעיף זה נוגע לך אך ורק אם למרות כל האמור לעיל בית המשפט החליט לחייב אותך. רק אז אתה מגיש בפני בית המשפט את כל ההשגות על תשלום הנזק. לגבי השמאי-הוא אינו חייב לחתום בכתב יד אלא מספיק שהגיש חוו"ד מקצועית. אך את כל הטענות האלה כמובן שעליך לטעון בבית המשפט. ובכן, שיהיה בהצלחה.
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ליאור שאל/ה:
25/8/2014 ב 10:15
שלום וברכה. בתי התינוקת נכוותה מאופנוע שחנה בצמוד לכניסה לחנות בגדים. האופנוע חנה כשהאגזוז הלוהט פונה לכיוון פתח החנות. בתי נגעה באגזוז לפי תומה, ונכוותה ברמת כויות דרגה שנייה. יש בנו מסמכים רפואיים, מספר אופנוע ועדת ראייה למקרה. האופנוען עצמו התנצל על האירוע, אך באותו זמן לא נלקחו ממנו פרטים (בתחילה לא הבנו את חומרת הכוייה). האם יש כאן עילה לתביעה? את מי - ביטוח האופנוע, ביטוח החנות, האופנוען עצמו? אודה על תשובתכם המהירה.
לירן שאל/ה:
13/8/2014 ב 15:30
שלום, הגשתי תביעה לחברת ביטוח בגין תאונה אישית שעברתי באמצעות עו"ד. לפני כ-3 שבועות קיבלתי צ'ק על שם העו"ד שטיפלה לי בתיק עבור התביעה. הגעתי לעו"ד עם הצ'ק ובשל מספר בעיות שהיו לי איתה היא לא רצתה לקחה את האחוז שמגיע לה מהצ'ק ואמרה לי לפנות לחברת הביטוח על מנת שיוציאו לי צ'ק חדש על שמי כדי שאוכל להפקיד אותו בחשבוני. פניתי לחברת ביטוח כדי שתוציא לי צ'ק על שמי ובשל אי הבנה ביני לבין הנציגה היא שלחה לי צ'ק חדש עבור העו"ד החדשה שלקחתי לפני כשבועיים. פניתי שוב לחברת ביטוח כדי להסביר להם שאני רוצה צ'ק על שמי כי הצ'ק הזה הוא בשל תביעה שהגישה העורכת דין הקודמת אולם הנציגה שם אמרה לי כי הם לא מתכוונים להוציא צ'ק חדש נוסף וכי בכל מקרה יש להם ייפוי כוח של העורכת דין החדשה אז הם גם לא יכולים להוציא צ'ק על שמי. האם ניתן לעשות משהו בנידון כדי שיישלחו צ'ק על שמי? או לחילופין שיוציאו צ'ק חדש על שם העורכת דין הראשונה? תודה
מור שאל/ה:
8/7/2014 ב 10:46
שלום
ברצוני להגיש בבית משפט לתביעות קטנות תביעה נגד אדם שתקף אותי וגרם לנזק גופני זמני
אני יודע שצריך להגיש חוות דעת רפואית אבל לפי סעיף 127 לתקנות סדר הדין האזרחי ניתן לבקש פטור מהבית משפט וזו מטעמים מיוחדים שיירשמו
השאלה שלי
מה הם המטעמים מיוחדים שיירשמו שלפי הם ניתן לבקש פטור
בתודה מראש
שי שאל/ה:
26/6/2014 ב 17:54
שלום, לפני חודשיים הייתה לי תאונה עם הרכב בחניון של הבניין. בבואי להחנות את הרכב בחניון באתי לפנות ימינה ע"מ להחנות בחניה שלי ובאותה עת אחד השכנים יצא עם רכבו ופנה שמאלה מהנתיב השמאלי שהייתי אמור להיכנס אליו (כלומר הוא לא נסע בנתיב הימני כפי שהיה אמור אלא בנתיב השמאלי שהייתי אמור לפנות אליו בפנייה ימינה) אני הספקתי לעצור אך הוא פגע בי חזיתית. יש לציין שיש קיר שמפריד ולכן לא אני ולא הוא יכולנו לראות אחד את השני מבעוד מועד (אם הוא היה נוסע בנתיב הימני והיה פונה שמאלה ממנו סביר להניח ששנינו היינו מבחינים מוקדם יותר והתאונה הייתה נמנעת). כתוצאה מהפגיעה נפגעו שתי הרכבים : הרכב שלי נפגע בכנף הימנית ובפנס (יש חלק שממש יצא והתפרק מהאוטו שלי בכנף הימנית, הפגיעה בפנס היא פגיעה פנימית ע"פ הערכת שמאי- הפנס לא נשבר) והנזק של רכבי ע"פ הערכת שמאי מוערך בכ-4000 שח. הנזק של הרכב שלו- נשבר לו פנס קדמי וגם הפגוש הקדמי שלו נפגע משמעותית, הוא תיקן את נזקיו ב1500 שח (זוהי לא הערכת שמאי לנזקו כמובן). ניסיתי להגיע עם השכן לפשרה ע"מ שישתתף בתשלום לתיקון הרכב שלי שנפגע אך הוא אינו מוכן להודות באשמה ולהשתתף. יש לציין שברוך ה' לא היו פגיעות בנפש אלא רק פגיעות ברכבים ולא היו כל עדים לתאונה. ברצוני להתייעץ עמכם האם כדאי בנסיבות אלו לתבוע אותו בבית משפט לתביעות קטנות? מה הסיכויים שאוכל להוכיח בפני שופט שאכן הוא אשם (יש דבר שנקרא רשלנות תורמת ואני חושש שמא אני עוד אהיה חייב לו)? יש תמונות שצילמתי בחניון, האם הן קבילות בכלל? תודה רבה, שי
ניר שאל/ה:
2/4/2014 ב 14:10
במידה ועברתי תאונה בה נגרם נזק ברכוש בלבד לרכב עצמו.
להערכתי הנזק פחות מההשתתפות העצמית שעלי לשלם לחברת הביטוח.
האם חברת הביטוח חייבת לממן עלות שמאי לבדיקת גובה הנזק גם אם אחליט לא להגיש תביעה. מאחר ואם הנזק מתחת להשתתפות העצמית הדבר אינו שווה ויעלה לי את פרמית הביטוח לשנה הבאה.
מה הוא ההליך הנכון?
תודה
ניר
גולן שאל/ה:
8/3/2014 ב 23:11
חייל שעשה תאונת דרכים עם נגמ"ש, בזמן שירותו הצבאי (סדיר) שגרמה למות אדם אך התגלה שהוא היה הנהג רק לאחר שחרורו מהצבא, מי ישפוט אותו? בית דין אזרחי או צבאי? ואם יכנס לבית כלא האם יכנס לאזרחי או צבאי? תודה.