מדור זה עוסק בהיבטים משפטיים רבים בתחום דיני הנזיקין והביטוח עם דגש על תביעות נזקי גוף ותביעות ביטוח בגין פגיעות גוף שונות: תאונות דרכים, תאונות עבודה, תאונות אישיות של תלמידים, תביעות מכוח פוליסות ביטוח, תביעות בגין מפגעי דרך, תביעות ביטוח לאומי וכיו"ב. לתחום הנזיקין יש זיקה כלשהיא כמעט לכל אדם מן הישוב ולפיכך ראוי כי נצטייד יחדיו במידע מינימאלי וחיוני היכול להיות לעזר, אם וכאשר.
* כל המידע המועבר במדור אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי.
משרד בוטיק המתמחה בדיני נזיקין כתחום עיסוק בלעדי - נמנה על המשרדים המובילים בארץ בכל הנוגע לייצוג נפגעי גוף ונפש כתוצאה מתאונות שונות.
חיל שאל/ה:
5/3/2021 ב 23:34
עורכת דין שאיננה צד בתיק ; לא ביקשה רשות משופט/ת לעיין והוציאה חומר מהתיק. בחומר השתמשה לרעה ! איזו תביעה זו תהיה נזיקין או פלילי ?
חיל שאל/ה:
5/3/2021 ב 23:34
עורכת דין שאיננה צד בתיק ; לא ביקשה רשות משופט/ת לעיין והוציאה חומר מהתיק. בחומר השתמשה לרעה ! איזו תביעה זו תהיה נזיקין או פלילי ?
זוהר שאל/ה:
19/2/2021 ב 23:31
שלום, בבנין בן4 דירות שתי קומות ללא ועד, מי גשמים שעברו את הדירה העליונה וגרמה רטיבות בדירה תחתונה,
אברהם שאל/ה:
19/2/2021 ב 22:39
חברות בטוח מפחיתות פיצוח לנפגעי תאונות דרכים באם היו לו מחלות קודמות לתאונה. האם הלכת הגולגולת הדקה יכולה להתמודד מול טיעון זה ?
אבנר שאל/ה:
17/2/2021 ב 20:33
אם ישנו רכב משועבד הועבר בעלותו ,למישהו אחר,האם ברישיון הרכב של בעלות החדש מופיע השיעבוד?
שלמה לוין שאל/ה:
13/2/2021 ב 10:29
נכבדי, 1. יש לי חוזה שכירות לדירתי ויש בו סעיף " רצתה השוכרת או המשכיר לסיים את החוזה בטרם עת תודיע האחת לשני חודשים מראש" 2. השוכרת הודיעה לי ובתאריך 15/2/2021 יעברו להם החודשים. 3. אתמול הודיעה לי השוכרת שלא מצאה ציור חליפי ושאמתין עד שתמצא.... שאלתי- 1. האם משתמע מנוסח הסעיף שאם חלפו חודשים ולא עזבה - עליה להודיע לי שוב חודשים מראש ובאם תעזוב לפני זאת אאלץ להחזיר לה שכ"ד בהתאם? או 2 עתה היא יכולה לעזוב בכל מועד שרוצה עד תום החוזה ומבלי שאדע תאריך מראש? בתודה מראש, שלמה לוין.
סיון משה שאל/ה:
8/2/2021 ב 22:45
פגעתי ברכב והרכב ניזוק באופן קל. העדפתי לשלם תיקון הרכב מבלי לערב חברת הביטוח וביקדתי לשתף אותי בעלות התיקון. לצערי קיבלתי הודעת תשלום מבלי לשתף אותי ומבלי היכולת להעריך הנזק על ידי שמאי. מדובר ברכב ליסינג. בעל הרכב גם טוען כי חוץ מהפגיכה שלי היו פגמים ברכב. מה עליי לעשות.? לשלם. להעביר התביעה לחברת הביטוח שלי או להגיע לבית מדפט ולהוכיח שהעלות אינה פרופרציונאלית
אביהוא שאל/ה:
27/1/2021 ב 22:18
טיעון של חברת ביטוח לגבי נפגע תאונת דרכים שיש לו נכות, הוא, שהנפגע היה מבוגר סבל ממחלות ובעיקר מאלצהיימר עוד לפני הפגיעה, דבר שהקשה על שיקומו (כולל בצוע ניתוחים מורכבים) ולכן לא מגיע לו פיצוי משמעותי. עד כמה יש לטיעון זה משקל ? הייתי גם מודה על מאמר או דוגמאות למקרים מסוג זה.
שמעון שאל/ה:
3/12/2020 ב 20:44
תאונת שרשרת שניגרמה מבלימת רכב שלפניי, אבקש יעוץ ראשוני כיצד לפעול והאם ניתן לתבוע עקב החבלות שניגרמו ?
אבי שאל/ה:
30/11/2020 ב 18:33
שלום, רכבי החדש שנרכש בינואר 20 נגנב באוגוסט ואחר מרדף משטרתי והתנגשות בניידת נלכד הגנב והרכב ממש נמעך, התיקון במוסך המרכזי עלה 56,000 ש"ח וביקשתי מהמוסך המרכזי של היבואן שישימו לי גם קודנית , למרות שחב' הביטוח לא דרשה ,כי בתוקף עבודתי ( אני גר בעסק ) המקרה יכול להישנות, לאחר 3 שבועות קראו לי לאסוף את הרכב אך הקודנית לא הורכבה בטענה שחסר להם במלאי ויקראו לי בהמשך להתקנתה ועוד דברים שהוזמנו מחו"ל ולא הגיעו. מזלי הנאחס הרכב נגנב בשנית לאחר כחודש ע"י מישהו שנכנס למשרדי אך לא נמצא , קודנית היתה מונעת את הגניבה , אמנם יש ביטוח אך הוא לא כולל את הציוד ברכב והסכום אותו אקבל יהיה לפי מחירון של רכב משומש ,שאלתי הינה האם יש לי עילה כלשהי בתביעה נגד המוסך המרכזי לגביי אי התקנת הקודנית כ " אחריות תורמת "לנזק ? תודה
הרצל שאל/ה:
18/11/2020 ב 09:58
שלום. האם אפשר לבקש צו עשה מבית משפט לתביעות קטנות נגד רשות מקומית? תודה
אליעזר שאל/ה:
16/11/2020 ב 23:12
שכן טוען שילדי בן ה11 גרם לנזק לרכבו במהלך משחק, ולטענתו יש לו עדים לכך. האם יש אחריות הורים למשחק של ילדם, ואם יש הבדל אם הילד היה אמור להבין שיש סיכון במשחק זה. תודה
יעקב שאל/ה:
24/10/2020 ב 22:32
שלום, אם נפצעתי בתקופה של חל"ת, האם אוכל להגיש תביעה לביטוח לאומי ?
אליסה שאל/ה:
6/10/2020 ב 16:48
שלום רב, שאלה בנושא תביעת ביטוח סיעודי , ילדה שלי הובחנה אחרי גיל 3 על ספקטרום אוטיסטי, צורפה לביטול סיעודי בתהליך המתנה כיצד ניתן לתבוע ביטוח או אם ניתן לתבוע כלל?
אבישי שאל/ה:
9/6/2020 ב 16:38
בתאונת דרכים פגעתי ברכב חונה. אבי שהוא גמלאי וסובל מדמנציה ישב לידי ונפצע . הנזק העיקרי שבר בעצם הכתף (לא אוחה בניתוח עקב גיל ומצב רפואי), שבר בצלע ופגיעה בריאות וקשיים בלימוד הליכה (מצב קוגנטיבי ירוד והשבר בכתף), חברת הבטוח הציעה סכום פיצוי נמוך (65,000 ש"ח) בטענה שעיקר הנזק קשור בבעיות זיכרון ומגילו של אבי שאילולא בעיות אלה הוא היה יכול לעבור ניתוח החלפת מפרק בכתף והיה גם חוזר ללכת (הוא לא נפגע ברגליים), כלומר לדעתם הנזק מבעיות הזיכרון והגיל שלו גבוה מנזקי התאונה הישירה ולכן לא מגיע לו פיצוי גבוה יותר למרות סבלו ומוגבלותו כיום (יושב בכיסא גלגלים מתקשה בהזזת היד שנפגעה ונמצא בבית אבות). העו"ד ששכרתי מציע לקבל את ההצעה, לי זה לא נראה, מה עלי לעשות במצב זה?
מאור שאל/ה:
24/3/2020 ב 23:04
שלום לכולם,
twit שאל/ה:
19/2/2020 ב 16:00
שלום, לפני זמן חברי X ניהל עזבון (שלא ירש בו מאומה). X השקיע זמן ומאמצים רבים באיתור יורש במדינה זרה, שבה חוקי מטבע נוקשים. במשך חודשים ארוכים היורש לא שעה לפניות טלפוניות רבות ומפורטות על הירושה שנפלה בחלקו. X נעזר רבות במתרגם ישראלי שטלפן אל היורש, חזר וטלפן והסביר פעמים רבות וארוכות על חלקו ואת הפרוצדורות והמסמכים המשפטיים השונים הנדרשים לשם קבלת חלקו בעיזבון. X המליץ ליורש להתקשר עם עו"ד מקומי שמכיר את הנושא. לאחר חודשים רבים של פניות והסברים, היורש הגיע הנה ללא ידיעת X, התקשר עם מייצג שסייע לו למשוך מהבנק את הכספים הרבים שירש ולהפקידם בבנק במדינה שלישית, ללא מתן הודעה כלשהי לרשויות המס על קבלת הכספים ועל הפקדתם. שתי הפעולות מהוות עבירה חמורה באותה מדינה. ביקורו של היורש וכל פעולותיו בנושא נודעו לX לאחר זמן. כמובן שX אינו זכאי ואינו דורש תגמול כלשהו עבור ניהול העיזבון והשקעת המאמצים. הוא פגוע שחרף אישורו של היורש לתגמל את המתרגם, היורש התעלם מהבטחותיו ומיד עם משיכת הכספים, הוא ניתק כל מגע. ברצון X ליידע את הרשויות בארצו של היורש על קבלת סכום נכבד ביותר מהעיזבון, והעלמתו מידיעתם. כאמור, X אינו מבקש דבר לעצמו ואינו דורש או מנסה לסחוט מהיורש. אין לX ואינו רוצה בכל קשר עם היורש. האם תקום כלפי X עילה נזיקית כלשהי מצד היורש? ( הודעתו של X לרשויות תעשה באמצעות הודעת פקס אנונימית לחלוטין).
שמואל שאל/ה:
17/2/2020 ב 19:05
שלום במהלך העברת דירה המוביל שהיה צריך לנסר את הסורג נפצע בידו.
איציק שאל/ה:
19/12/2019 ב 17:47
תביעה בין אדם פרטי כנגד רשות מקומית על פגיעה ממעידה באולם ספורט על הפרקט. התענה מחדל בטיחותי. הרשות המקומית תבעה צד ג' את מנהל הבטיחות של האולם בהליך הרישוי . בשלב מסוים התובעת והנתבעת -הרשות המקומית הגיעו להסכם שבה הכירה הרשות המקומית ברשלנותה ב 80 אחוז. למרות ההסכם נטען ע"י השופט שיש להמשיך את הליך התביעה צד ג'. זה הסיפור. השאלה: כאשר הנתבע מגיע להסכם מול התובע מודה ברשלנותו, משלם את הנדרש, האם הוא יכול להמשיך ולתבוע צד ג את מנהל הבטיחות על בסיס אותו משפט או ,שעליו לאור המצב החדש להגיש תביעה חדשה כנגד מנהל הבטיחות?
יהושע שאל/ה:
14/11/2019 ב 10:59
חתמנו עם חברה מסוימת לצורך עזרה במימוש זכויות ילד נכה, כעבור 3 שנים הסתיימה הזכאות בענין הנכות המדוברת, אך הקצבה המשיכה אודות נכות אחרת בה אובחן הילד. המשך הזכאות נעשתה על ידינו ולא ע"י החברה. האם לפי החוזה המצ"ב (ראה סעיף 7.7) היינו אמורים להמשיך עם החברה גם בענין נכות אחרת, או רק בענין הנכות אשר בענינה התקשרנו עם החברה. אשמח לתשובה תודה רבה
דוד שאל/ה:
25/11/2018 ב 22:27
שלום רב, אנחנו מספר שכנים בדירות קרקע שגרים בצמוד לחלקה שבונים בה בניין חדש שניבנה בשלבים וכל כמה שבועות מוסיפים קומה. המרחק בינינו לבניין שבונים קטן מאד (פחות מ-2 מטרים) והקבלן שבונה לא היה מוכן לבנות שום חציצה בינינו לבניין שניבנה, אי לכך כל יציקה של קומה חדשה בטון וחצץ אף לכל עבר , וביום יום כשעובדים ואין יציקות מלבד המטרד של הרעש עפים עצים ,מסמרים , ומתכות שונות לחצרות שלנו , התריסים בבתים שלנו מוגפים במשך רב היום (עד שמסיימים לעבוד) והקיר שגובל עם הבניה מלא בחצץ אבק לכלוך ומסמרים. הרכבים שחנו בחניות סולקו מזמן וכמובן שלא ניתן לתלות כביסה או לשבת בחצר מפאת הסכנה שיעוף עלינו משהו מהבניין. 1.אודה לך אם תוכל להפנות אותי מי ואיך יכול לעזור לנו לחייב את הקבלן להחזיר את המצב לקדמותו ? ו/או לפצות על הנזק שנגרם לנו. 2.באיזו דרך אתה מציע לנו להתמודד עם הקבלן ? שכמובן לא מתחשב במצבנו . 3.האם יש עילה לפנות להפסקת הבניה למפקח על הבניה ? אם כן באיזו עילה ? תודה מראש דוד
ורד שאל/ה:
25/8/2018 ב 11:27
שלום רב, האם יש תוקף לאישור בטיחות (מכבי אש וכדומה) הניתן לאולם, כאשר האישור אינו מוצג בפתח האולם לציבור המשתמשים (או בכל מקום מתאים אחר)? בברכה, ורד
גל שאל/ה:
20/7/2018 ב 11:57
שלום, לפני מספר שנים נכנס נהג רכב ברכבי מאחור. הייתי בהריון מתקדם ופוניתי באמבולנס לביהח מאחר ונהג הרכב לא הודה נאלצתי לשלם השתתפות עצמית על התיקון. חברת הביטוח שלי תבעה את חברת הביטוח של הנהג על סכום 6000 לפני כמספר שבועות דפקו בדלתה של סבתו של בני אישה מבוגרת ובדירת אבי אדם נכה והודיעו שיש בידם צו הבאה נגדנו להעיד בהית המשפט. כמובן שברגע ששמענו זאת עזבנו הכל וניגשנו לבית המשפט להבין במה מדובר? הגשנו בקשה לביטול הצו וההפקדה שחויבנו לשלם כערבון שנגיע לדיון שנקבע. חברת הביטוח שתבעה שלחה את כל מכתביה לכתובת שגויה לאחר שצירפנו זאת לבית המשפט צו ההבאה בוטל לאחר יומיים. נגרמה לנו עוגמת נפש רבה מאוד לנו ולקרובינו בנוסף הגשנו בקשה לחיסיון לציבור ופתוח לצדדים - טרם התקבלה החלטת בית המשפט. אנו רוצים לטהר את שמנו הטוב שנקלענו אליו מרשלנות של עו"ד המטפל בתיק. נגרמה לנו עוגמת נפש רבה וחרדה רבה. נשמח להתייעץ מה ניתן לעשות במקרים מסוג זה?
תומר סיון שאל/ה:
30/5/2018 ב 17:21
שלום, לפני כארבעה חודשים סעדתי במסעדה בתל אביב עם חברה שלי. במהלך לקיחת ההזמנה צוין למלצר כי הנני רגיש לשומשום ומוצריו וכי אני מבקש שלא יגישו לי שום דבר שקשור לשומשום. המלצר אישר את בקשתי. לאחר מספר דקות הגיע האוכל לשולחן ולאחר כמה ביסים מהמנה שלי הופתעתי לגלות שהיא אכן מכילה שמן שומשום. כעבור שניות החלתי לחוש לא בטוב, זה היה מלווה בכאבי בטן נוראיים שבעקבותיהם לא הצלחתי להכניס דבר לפה. לאחר מכן ניגשה אלינו האחמשית וניסתה לפצות אותנו בקינוח וכל מיני דברים אחרים ולבסוף אמרה שהיא מצטערת ושהארוחה תהיה על חשבונם. בהמשך הם גם הציעו לי שובר ארוחה נוסף לחוויה מתקנת. האם יש לי כאן עילה לתביעה בגין הנזק שנגרם לי\עוגמת נפש? וכן, במידה ואחליט שאני רוצה לתבוע אילו הוכחות ונימוקים אדרש להציג בפני השופט? חשוב לציין כי מלבד הקלטה של שיחת טלפון עם מנהל המסעדה, בה אני חוזר על כל פרט באירוע והוא מאשר, אין לי כלום.
אבי שאל/ה:
27/5/2018 ב 13:25
שלום בזמן רכישת הפוליסה (גרירה ושמשות) לא נאמר שהסאנרוף לא מכוסה בביטוח (מדובר בסאנרוף מקורי - מופיע ברשיון רכב), הנציגה שמכרה את הפוליסה ידעה שיש סאנרוף ברכב, והיא מודה שהיא עצמה לא ידעה שיש החרגה כזאת, ולכן לא נאמר לי שזה לא כלול, וגם לא נשלח אלי הדף שבו מפורט מה מכוסה ומה לא. החברה מתנערת מאחריות. האם החברת ביטוח מחוייבת לשלם את הנזק , הרי בזמן מכירת הפוליסה נאמר לי שיש כיסוי 100% על שמשות הרכב? (לרכב אין ביטוח מקיף) תודה מראש