הפורום עוסק בענייני תעבורה ועבירות תנועה כגון: נהיגה בשכרות, מהירות מופרזת, תאונות דרכים, אי ציות לתמרורים ורמזורים וכיו"ב.
* כל המידע המועבר במדור אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי.
עו"ד כרמית תירם מתמחה בייעוץ וייצוג בדין הפלילי לרבות דיני התעבורה. לאחר תקופה בה התנדבה בייצוג נאשמים במסגרת הסנגוריה הציבורית ועבדה בבית המשפט לתעבורה בירושלים, פתחה משרד פרטי.
דרור שאל/ה:
21/5/2018 ב 21:57
1אשתי קבלה דוח על מעבר באור אדום במומת מרומזרת 2 להפתענו קבלנו את תמונת הרכב גילינו סתירה בתוך התמונה ברמזור האחורי האור אדום וברמזור הקדמי האור כתום מה עושים? ב
נדב שאל/ה:
14/5/2018 ב 02:13
שלום, קיבלתי דוח על נסיעה ברמזור אדום עם אופניים חשמליים, 1500 שקל ו10 נקודות. אני סטודנט בן 27 במצוקה כלכלית ורציתי לדעת האם אוכל להילחם בכך?
אביגיל לו שאל/ה:
27/3/2018 ב 13:53
נתקלתי במאמר הזה במהלך השיטוטים שלי: https://www.sagizeni.co.il/%D7%A2%D7%9C-%D7%A2%D7%91%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%95%D7%A9-%D7%91%D7%A7%D7%A8%D7%91-%D7%91%D7%A0%D7%99-%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%A8/ האם הדין של קטין שנעצר בגין פריצה לרכב זהה לדין של בגיר?
נתן משלי שאל/ה:
16/2/2018 ב 12:05
קיבלתי דוח בכביש 2 במצלמה בקמ ה 55.. 2 קמ דרומית אולגה מצפון לדרום ..בדוח הואשמתי בנסיעה במהריות 117 קמש בכביש המותר בו 90 קמש סעיף 6554 ..בדיקה שערכתי השילוט הכי קרוב למצלמה מראה שהנסיעה בקטע כביש זה מותרת היא 100 קמש .לכן החריגה היא רק 17 קמש ולא 27 קמש כפי שטוענת המשטרה לכן סימול העבירה היה אמור להיות 6553 ...מאחר ואני נהג זהיר ולא היו ברשותי הרשאות ב 10 השנים האחרונות בקשתי להמיר לאזהרה וסורבתי . אני מבקש יעוץ על איזה סעיף משפטי אני יכול להבקש להשפט ...בברכה נתן משלי
שגיא שאל/ה:
7/5/2017 ב 23:26
נסעתי בירושלים עם תינוקת במושב האחורי, נכנסתי למפרץ ועצרתי בכניסה אליו על מנת לטפל ולהביא בקבוק לתינוקת. לא יצאתי מהאוטו, לא דוממתי מנוע. לא הפרעתי לאוטובוסים. עמדתי דקות בודדות (פחות מ5). להפתעתי קיבלתי דו"ח. כנראה ממצלמה. הגשתי ערעור ונדחה. יש סיכוי לברירה משפטית?
רוני שאל/ה:
24/3/2017 ב 00:11
אלדד שאל/ה:
19/3/2017 ב 20:55
קבלתי בדואר הודעה שאני חשוד בנסיעה במהירות מופרזת 114 קמ'ש במקום 70 קמ'ש. 1. הרכב שלי נסע בצד ימין של הכביש ומשמאל נסע רכב נוסף. 2. בצילום שצורף לדו'ח רשום נתיב 2 אני נסעתי בצד ימין שזהו לענ'ד נתיב 1. 3. בצילום רשום 119 קמ'ש ובדו'ח רשום 114 קמ'ש. 4. המצלמה עומדת במקום זמן רב ואין מצב שנסעתי במהירות כזו. שאלה מה עלי לעשות כשאזומן לבית משפט? או אולי יש מצב לבטל את הזימון בטרם ישלח אלי? בתודה אלדד
גיא שאל/ה:
9/9/2016 ב 14:32
שלום לחברי הפורום . החניתי את רכבי באדום לבן ברכבת חיפה. בפינה,לפני מפרץ החנייה שמסומן באדום לבן, יש שילוט שהחנייה הינה לרכב פרטי בלבד לא כולל מוניות. אני רכב פרטי ואע"פ כן קיבלתי דו"ח. את הדו"ח קיבלתי על חניה באדום לבן. מפניה לפקח ,למחרת היום,נאמר לי כי החנייה מותרת עד לאי התנועה המצוייר על הכביש. הבעיה היא,שבשילוט לא מוזכר הדבר וגם אי התנועה מוסתר לחלוטין כאשר רכבים חונים עליו. שאלתי היא האם יש טעם לגשת לבי"מש כי העירייה לא מוכנה לבטל דו"ח זה. תודה.
צבי ברזל שאל/ה:
25/6/2016 ב 23:06
שלום וברכה. קיבלתי דו"ח חניה כשחניתי במקום הנראה בתמונות המצ"ב. המקום הוא למעשה 'כיס' לצד הדרך ונמצא מעבר למדרכה, ומשמש בעיקר לחניה של רכבים (נכים???). השאלה שלי היא האם חוקי לתת דו"ח על חניה במקום כזה, כאשר אינו עונה על הגד' החוק בכך שאינו עומד במבחן המציאות של 'מיועד להולכי רגל'? לתשובתכם אודה, המשך יום נעים, צבי.
גרי שאל/ה:
17/6/2016 ב 17:52
שלום, פקח עירייה צילם אותי ואמר שעברתי על איסור של החזקת בקבוק זכוכית בחוף, ולא נתן לי דבר כתוב ואמר שישלח בדואר. כעבור שנה קיבלתי מכתב שהתקיים משפט שלא בנוכוחותי והקנס גדל מ730 שח ל-1140 שח. לא קיבלתי שום הזמנה למשפט. האם אוכל לטעון לכך שלא קיבלתי את ההזמנה בתצהיר? וזאת בהתחשב בחזקת המסירה שיש על עבירות קנס לפי סעיף 44א לתקנות סדר הדין הפלילי? תודה רבה
אוהד שאל/ה:
28/2/2016 ב 11:28
שלום,
רעיתי קיבלה דו"ח חניה בתאריך 9.12.14.
הלכתי לברר את פרטי הפקח במועצה שבתחומה ניתן לה הדו"ח. המזכירה סירבה לתת לי העתק ההסמכה או לצלם את ההסמכה, אך הציגה את ההסמכה לפני. על פי מה שהוצג לי, הסמכת הפקח שרשם את הדו"ח היא מיום 17.12.14.
במילים אחרות, הדו"ח שנרשם נרשם על ידי מי שלא הוסמך.
שאלותיי:
1. האם חובה על המזכירה לספק לי העתק כתב ההסמכה?
2. האם הפרש שמונת הימים בין היום בו רשם הפקח את הדו"ח, ליום בו הוסמך, גוזר אי חוקיות הדו"ח, ומאפשר לי (לרעיתי) לערער על הדו"ח?
תודה,
אוהד
הילה
1/3/2016 ב 17:53
אוהד
6/3/2016 ב 11:43
אין בכוונתי להדרים עד אשדוד; מדובר בקנס של עיריית חוף השרון.
יתרה מכך - אני מניח ששכר טרחתו של עורך הדין עולה על 250 ש"ח, כך שהדבר אינו כדאי לי, מבחינה כספית.
מה שרציתי זה עצה טובה, עם הפנייה לחוק ולפסיקה, ואני אנהל את הדברים בעצמי (סוג של ייעוץ פרו בונו).
מה שעוד יכול להיות זה ייצוגית, שהרי אותו פקח שלא הוסמך בוודאי רשם כמה וכמה דו"חות, ואני אינני היחיד שזכה לדו"ח לא חוקי.
אבל שוב, תודה על התשובה, ועל ההפניה לאותו עורך דין
* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
יוסי שאל/ה:
17/2/2016 ב 13:22
1. לפני מספר ימים בסביבות השעה 17:15 החניתי את רכבי על המדרכה ברחוב הנחושת בת"א. 2. לא ראיתי שום תמרור האוסר את החנייה. 3. על המדרכה חנו רכבים רבים נוספים. 4. מדובר במדרכה רחבה מאוד. 5. על כן הסקתי כי החנייה ברחוב זה מותרת. 6. לכשחזרתי לרכבי בסביבות השעה 18:30 לשמשת חלוני הוצמד דוח על סך 500 ש"ח. האם כדאי לי להגיש הקשה לביטול הדוח? אם כדאי לי להישפט?
tomgalza שאל/ה:
11/2/2016 ב 18:44
לירן שאל/ה:
22/1/2016 ב 10:22
שלום לפני מספר חודשים התרחשה תאונה ביני לבין רוכב קטנוע, ביום התאונה היה ברצוני לפנות בפניה חופשית שמאלה. מכיוון שבצומת הייתה תנועה עצרתי עצירה מוחלטת בהמתנה שהצומת יתפנה. לאחר מספר דקות הצומת הפך עמוס, והמכוניות ב2 הנתיבים אותם היה עליי לעבור כדי לפנות שמאלה, עצרו על מנת לאפשר לי ולרכבים שהיו אחריי לעבור . כשכמעט השלמתי את פנייתי, רוכב קטנוע נסע במקביל לרכבים בנתיב הימני, לא האט לפני מעבר חציה ולפני הצומת והתנגש בצד רכבי. בנתיב הימני המדובר לא היה שול אך יש ראיות שרוכב הקטנוע נסע בצד ימין במקביל לרכבים. בחקירתו טען הרוכב כי "הנתיב שלו היה פנוי והוא נסע ישר בצומת" וכששאלו אותו האם עקף טען כי "הוא נסע ישר" שאלתי היא האם לרוכב קטנוע מותר לנסוע במקביל לרכבים באותו נתיב, האם זה נקרא כי עקף מימין/נסע בשול למרות שאין סימון שול במקום? לתשובתכם המהירה אודה.
יעל שאל/ה:
11/1/2016 ב 09:26
שלום, לפני מספר חודשים התנגשתי ביציאה מהחניה, שיוצאת לרחוב חד-סיטרי, עם רכב שהגיע מהכיוון המנוגד לכיוון הנסיעה. הנהג השני תובע אותי וטוען כי התמרורים ברחוב אינם חוקיים ושלמעשה מדובר ברחוב דו-סיטרי. בתמרורים האדומים של אי-כניסה לרחוב כתוב "פרטי לדיירי הרחוב". הייתי רוצה לדעת אם אכן תמרורים אלה אינם חוקיים?
אריק קרוגליאק שאל/ה:
6/12/2015 ב 13:48
שלום, קיבלתי דוח חניה, ורוצה להגיש בקשה להישפט. שאילה: במקרה שאפסיד, האם סכום הקנס יכול לעלות? אלו הוצאות נוספות עלולות להיות? תודה רבה מראש, אריק
נופר שאל/ה:
21/11/2015 ב 19:07
קיבלתי דוח בסך 750 ש"ח ו-8 נקודות בגין נהיגה במהירות של 81 קמ"ש באזור של 60. "העבירה" תועדה במצלמת מהירות. מעולם לא נהגתי במהירות מופרזת ולא קיבלתי דוחות על כך ולכן אני בטוחה שתיעוד המהירות אינו אותנטי (אפשר לסמוך על מצלמת מהירות??) או שהעבירה לא בוצעה על ידי (יש בצילום רכב נוסף לידי). כיצד אוכל להוכיח את חפותי?
בטי שאל/ה:
10/10/2015 ב 12:00
שאלה דחופה!! (משפט ביום שני) בחודש ינואר 2014 קיבלתי דוח עירייה על העמדת הרכב על בתוך מעבר חציה ליד מקום מגוריי בתל אביב. חניתי בשעת לילה מאוחרת והדוח ניתן בבוקר. בלילה- מעבר החציה לא נראה ולא בולט לעין, ממוקם ליד אתר בניה כפי שרואים בתמונות והוא דהוי, על כן לא שמתי לב אליו. מלבד זאת שחונים שם מכוניות באופן קבוע (כפי שניתן לראות בתמונה). בבוקר (8:36) כאשר הפקח היה במקום, ניתן לראות את המעבר חציה דהוי, מטושטש ולא שלם. מצ"ב תמונות. 1. מה החוק אומר לגבי סימון מעבר חציה? 2. מה אוכל לטעון במשפט על מנת לבטל את הדוח? * אני גרה בתל אביב מזה 9 שנים וחונה כחוק תמיד. (הרכב הכסוף- צילום של הפקח באור יום, הרכב הלבן- צילום שלי זמן מה לאחר קבלת הדוח, שימו לב שהרכב הלבן חונה בדיוק באותו המקום, גם הוא טעה לחשוב שאין שם מעבר חציה) ** היום מעבר החציה נמחק לחלוטין. זה מה שטען מנהל אגף החניה בעירייה בתשובתו אלי: "לא נוכל להתחשב בכך, משום שהחוק קובע כי מחובתו של הנהג לבדוק היטב את התמרורים והסימונים ולנהוג על פי הוראותיהם. מצילום העבירה אותו אנו מצרפים עולה כי אכן סימון מעבר החצייה על גבי הכביש דהוי, אולם ניתן עדיין להבחין בו".
מרים שאל/ה:
9/10/2015 ב 23:00
שלום רב, קיבלתי זימון למשפט וכתב אישום , בנוסף ל10 נקודות. בגין נהיגה מופרזת בדרך עירונית. הנהג ברכב היה בעלי , אזרח גרמני בעל אשרת תייר בארץ. אם הוא יודה שנהג ברכב מה יהיו ההשלכות לכך? לגביו ולגביי? תודה רבה מרים
צביקה שאל/ה:
20/7/2015 ב 21:10
שלום. האם יש מחלות נפש שהלוקה בהן אינו רשאי להיות בעל רישיון נהיגה ו/או לנהוג?